ITF odvolání zamítla. Bedene nesmí hrát Davis Cup za Brity

23. 3. 2016, 19:33
Aktuality 14
Slovinský rodák Aljaž Bedene nesmí hrát v Davisově poháru za Velkou Británii. Odvolání 57. tenisty světového žebříčku, který je podle pořadí ATP britskou dvojkou za Andym Murraym, mezinárodní federace ITF zamítla.
Profily hráčů
Aljaž Bedene

Šestadvacetiletý antukový specialista Bedene podle BBC žije v Anglii už od roku 2008, loni obdržel britský pas. Jenže předtím zasáhl do tří daviscupových zápasů za Slovinsko a podle regulí ITF už jinou zemi reprezentovat nesmí.

Bedene marně argumentoval tím, že toto daviscupové pravidlo vešlo v platnost až poté, co požádal o britské občanství. ITF jeho odvolání zamítla.

Britští tenisté loni Davisův pohár vyhráli, triumfovali v něm poprvé od roku 1936. Ve finálovém utkání v Belgii byl britskou dvojkou Kyle Edmund, jemuž v žebříčku patří 87. místo. V letošním prvním kole proti Japonsku doplnil ve dvouhrách Andyho Murrayho hráč druhé světové stovky Daniel Evans.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.cas.sk/clanok/380478/roger-federer-zaskocil-vlastnych-fanusikov-jeho-slova-vas-urcite-zarazia/?mver=1&utm_source=sport.sk&utm_medium=zona-article&utm_content=box-sportcas-article&utm_campaign=cross
Reagovat
smazaný uživatel
fuj, to jsem se lekla... ale dobre to dopadlo! :-)))
Reagovat
a.magerova
Teda Rogere, to sis mohl odpustit !!! Takové zbytečné přiznání..... příště lépe se ovládat nebo z Tebe vytáhnou i to, žes neuměl v půl roce ještě chodit !!!

Zvláště tato věta mě po ránu pobavila :-)))))

"Pred novinármi mal očividne slabú chvíľku a otvorene priznal...."
Reagovat
Dobry-den
To znamená, že ani Kvytová nebude moct hrát za Monako, že? :-(
Reagovat
turista
Tento případ je důsledkem zkostnatělosti regulí ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl.
Reagovat
Kozoroh
Rozhodnutí ITF považuji za zpátečnické. V situaci, kdy mnozí špičkoví tenisté Davis Cup vynechávají a tato soutěž se tak dostává na druhou kolej, působí zamítnutí požadavků Bedeneho, který CHCE hrát Davis Cup za Británii bizarně.
" Jenže předtím zasáhl do tří daviscupových zápasů za Slovinsko a podle regulí ITF už jinou zemi reprezentovat nesmí."
Regule z minulého století, co dodat. Davis Cup potřebuje reformy a jedna z nich se musí týkat toho, že když tenista změní své občanství, může reprezentovat svou novou zemi ikdyž odehrál utkání za starou.
Reagovat
VlS
Chápu to jako opatření, aby DC nezískávaly nakoupené týmy. A z toho pohledu je to OK, nebo chceš vidět DC u Saudů?
Reagovat
Krisboy
Proč ne?
Reagovat
VlS
Protože normální státy s normálním rozpočtem a jeho účelovým určením nebude mít peníze na nákup špiček. U Saudů se sejde královská rodina a u dezertu si řeknou - tak nakoupíme tři nejlepší hráče. A je to. Ministr sportu v zemi s normálním parlamentem by skončil a proto by to nikdy neudělal.
Reagovat
Kozoroh
S těmi Saudy si to dovedl do absurdna. Hráč, co chce v DC hrát za jinou zem než svou vlastní by měl mít k tomuto státu vztah. Bedene v Británii žije od roku 2008, má k ní pouto. Zde se neměla ITF řídit zkostnatělymi regulemi, ale individuálně posoudit Bedeneho situaci. Žije dlouhodobě v Británii, britský pas má rok, chce svou novou zemi reprezentovat, proč mu místo vyjíti vstříc háže ITF klacky pod nohy?
Reagovat
Grigor_Murray
Něco na tom bude, ale myslím, že Kyle bude pro Británii užitečnější než Aljaž, asi jako Saša Zverev pro Němce :D
Reagovat
VlS
Ale to se dostaneš k posuzování měkkejch fakt a individuálnímu posuzování. To je vždycky vratký.
Reagovat
Grigor_Murray
To je dobře, aspon nastoupí Kyle proti srbům
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist