ITF Řím: Jastremská vyhrála finále za 34 minut hry, zápas ukončila ziskem 18 fiftýnů

8. 7. 2018, 13:08
Aktuality 12
ITF ŘÍM - Dajana Jastremská na antuce v Římě získala svůj celkově třetí a už druhý titul z turnaje kategorie ITF 60k. Osmnáctiletá Ukrajinka soutěží prošla bez ztráty setu, když v dnešním finále deklasovala za pouhých 34 minut hry 6-0 6-1 Anastasii Potapovovou.
Dajana Jastremská

Dajana Jastremská si předloni zahrála ve finále dívčího Wimbledonu a byla šestou nejlepší juniorku světa. Tehdy šestnáctiletá Ukrajinka ale dál mezi juniorkami nepokračovala a naplno se zaměřila na přechod mezi ženy.

V té doby měla na kontě už titul z turnaje ITF 25k, který získala v březnu 2016 jako patnáctiletá na antuce v brazilském Campinasu. Podruhé triumfovala loni v září na podniku ITF 60k v maďarském Dunakeszi a třetí trofej a opět z antuky vybojovala tento týden na akci ITF 60k v Římě.

Yep, winner#notthebestpicture#buthappy

Příspěvek sdílený Dayana Yastremska (@dayana_yastremskay), Čec 8, 2018 v 6:00 PDT


Osmnáctiletá rodačka z Oděsy v italské metropoli neztratila ani set. Nejvíce druhou nasazenou Ukrajinku potrápila ve čtvrtfinále jediná Češka v soutěži Anastasia Zarycká, naopak nejméně práce měla v dnešním finále proti o rok mladší Rusce Anastasii Potapovové

Jastremská sice v úvodu zápasu nepotvrdila brejk na 2-0, ale od té chvíle už na kurtu dominovala a neztratila ani game. Za pouhých 34 minut zvítězila 6-1 6-0, když prohrála jen sedmnáct fiftýnů a duel ukončila ziskem 18 míčků v řadě. 



Díky suverénnímu triumfu Jastremská vylepší své nejlepší umístění ve světovém žebříčku (127. místo) a přiblíží se posunu do Top 100. V té by se mohla stát první hráčkou narozenou v roce 2000.

Hlavní soutěž na okruhu WTA si Jastremskiá zahrála zatím jen čtyřikrát. Loni při premiéře na antuce v Norimberku došla do čtvrtfinále, další tři starty pro ni skončily na první soupeřce. Naposledy se představila letos v únoru v Acapulku, kde si v závěru utkání proti olympijské vítězce Monice Puigové podvrtla kotník a za stavu 6-2 4-6 0-5 a 0-40 utkání vzdala.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
mahycek
Dík a díky Kozorohovi už do vím. Dal odkaz na Wikipedie org.
Reagovat
Vaslab
Pokud potvrdí vynikající formu i v Budapešti, má se Markéta ve 2. kole na co těšit (pokud samozřejmě porazí Buktu)...
Reagovat
mahycek
Nevíte kde, nebo jak mám najít program na zítřejší den ????
Jasně, že vím kdo s kým, jak je tady vpravo v aktuálních
turnajích, ale kdo na jakém kurtu hraje ??? Kde to mám hledat ?
Dík.
Reagovat
Vaslab
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/schedule15.html
Reagovat
skott
Dajana to wimbledonské finále Nastě vrátila po dvou letech i s úroky;) Jinak ne že by to něco měnilo na výsledku, ale Nasťa svůj čestný gem uhrála až za stavu 0-4, tedy Dajana vedla s double brejkem, ne jak je napsáno v článku, že nepotvrdila brejk.
I přes nepovedené finále bych ale řekl, že to pro Nasťu byl úspěšný týden a před moskevským WTA turnajem v akademii, kde trénuje velké povzbuzení.
Reagovat
skott
k ITF v Římě bych ještě doplnil, že to byl první turnaj pro Lenu Rybakinu v kazašských barvách. Spolu s nedávnou juniorskou jedničkou mezi chlapci Timofejem Skatovem oba velké ruské talenty nyní reprezentují Kazachstán.
Reagovat
smazaný uživatel
a z akeho dovodu, netusis?!
Reagovat
smazaný uživatel
uz mam, koli financiam od zvazu :)

https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/WTA_Tennis/56657/former-russian-junior-no-3-changes-her-nationality-to-represent-kazakhstan/
Reagovat
skott
tak žádná její citace tam není, i když jí téměř jistě nabídli lepší podmínky, to už potvrdili dříve hráči před ní, kteří reprezentují Kazachstán. Nadruhou stranu nechci jí sahat do svědomí, ale co jsem ji sledoval tak mi nepřišlo, že by neměla doma podporu a musela to udělat. Minimálně pro ty nejtalentovanější dělají v posledních letech v Rusku dost.
Reagovat
EllNino
Jojo to jsem zaregistroval ... Dayanu jinak poměrně dost potrápila Nasťa Zarykcká, což ? :)
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, škoda, že to nedotáhla, ale snad to ukazuje na stoupající úroveň Zarycké.
Reagovat
skott
vypadá to tak, podle toho záznamu, měla i setbol na Dajanu. hlavně doufám že jí letos uvidím hrát v Praze;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist