Ivaniševič: Tomáš musí být naštvaný na míček

16. 9. 2016, 17:11
Aktuality 117
Po rozchodu s Marinem Čiličem si Goran Ivaniševič plánoval volno, dlouho ale bez trenérského angažmá nevydržel. Nový kouč Tomáše Berdycha má s českou tenisovou jedničkou jasný plán - grandslamový titul. "Většina je v hlavě, proto jsem tady," říká Chorvat.
Profily hráčů
Goran Ivaniševič

Berdych, který oslaví v sobotu jednatřicáté narozeniny, se šest let nepřetržitě drží ve světové desítce, ale na titul z turnajů velké čtyřky stále marně čeká.

"Hlavní cíl je pokusit se získat grandslamový titul," řekl bez okolků wimbledonský vítěz z roku 2001 Ivaniševič českým novinářům po tréninku s Berdychem v Praze na Spartě a podobnou větu během čtvrthodinového rozhovoru zopakoval několikrát.

Je mu jasné, že přišel jako tzv. superkouč, jehož cíl ani nemůže být jiný. Pětačtyřicetiletý rodák ze Splitu souhlasí s tvrzením, že je Berdych nejlepším tenistou bez grandslamového titulu. "Ano. A vždycky mě to překvapovalo. Jak to, že ho nemá? Jak je to možné s jeho údery a silou? Nemohl jsem to pochopit. Tak jsem tady a je to výzva. Snad to vyjde příští rok," uvedl bývalý král es.

Berdycha zná Ivaniševič dlouho. Ví, že už není nejmladší a potřebuje ze sebe na grandslamu dostat něco víc, aby mohl překonat "hráz" v podobě Djokoviče, Murrayho, Wawrinky, Federera, či Nadala a doputovat k úspěchu. Chorvatovou snahou je zjednodušit Berdychovu hru. "Tenis je úplně jednoduchý sport, jenže někteří se z něj snaží dělat velkou vědu. Pokud neprásknete do míče, udělá to za vás soupeř," řekl.

Ivaniševič věří, že Berdych může uspět podobně jako Chorvat Čilič, kterého dovedl k vítězství na US Open 2014. "Jasně, je to možné. Tomáš nemá výkyvy. Neprohrává s těmi, s nimiž by neměl," řekl Ivaniševič. "Klíčem je, aby trochu vyšel ze své komfortní zóny. Je šťastný za postup do čtvrtfinále nebo semifinále grandslamu, ale mělo by ho to štvát. I prohra ve finále by vás měla štvát."

Důležitá je podle jeho slov sebedůvěra. "Z herního hlediska má všechno potřebné. Ale většina je v hlavě. Proto jsem tady. Povedlo se mi to s Marinem. Nezáleží na věku, je připravený. Příští rok to ukáže. Snad to zvládneme," uvedl Ivaniševič.

Největší šance na grandslam? Melbourne, nebo US Open
Otázkou je, jak ostříleného tenistu naučit nové věci. "Málokdo si myslel, že je to možné s Marinem. Já jsem pohodový člověk. Musím najít cestu a fakt tomu věřím. Technicky musí zlepšit servis, podávat lépe a hrát riskantněji, protože Djokovič chybu neudělá," řekl. Za příklad dal Stana Wawrinku, který začal hrát odvážněji a už má tři grandslamy. "Možná bych byl radši, kdyby Tomáš pětkrát prohrál s někým, s kým by neměl, pokud by tím našel cestu, jak vyhrát velký turnaj," řekl.

Ivaniševič je impulzivní, míval horkou hlavu, zatímco Berdych je převážně bez emocí. Působí klidně. Tohle spojení by mohlo fungovat. "Kdo ví, jestli by mu pomohlo, kdyby házel raketami tak jako já. Když mu slíbím, že to touhle cestou zvládne, slibuji vám, že mrskne raketou po každé výměně," smál se Ivaniševič. Plán má ale jiný. "Tomáš musí být víc naštvaný na míček, atakovat ho. Ne raketu nebo rozhodčího. Jak uvidí tenisák, musí se naštvat a fláknout do něj. To se mu budu snažit vštípit. A když mine, musí se naštvat ještě víc a říkat si, že příští ránu už trefí," řekl.

Podle Ivaniševiče má Berdych šanci na grandslamový vavřín na Australian Open či na US Open. "Ve Wimbledonu už byl ve finále. Ale vzhledem k jeho pohybu je nejvhodnější tvrdý povrch," uvedl bývalý druhý hráč světa, který nyní nepojede s Berdychem na turnaje do Asie, ale až poté do Vídně a Paříže.

Přípravu na další sezonu absolvují v rámci exhibiční ligy IPTL. Oba jsou ve stejném týmu, takže budou mít při zápasech v Asii čas trénovat. "A nový rok spolu začneme na Australian Open," řekl Ivaniševič. "Nejsem kouzelník, ale jenom tenisový trenér. Budeme potřebovat čas, aby do sebe vše zapadlo. Měsíc, dva nebo pět? To vám teď neřeknu, ale můžu Tomášovi slíbit, že pokud změní pár věcí a bude se jich držet při zápasech, má opravdovou šanci grandslam vyhrát," uvedl k příští sezoně.

pva, ČTK

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
nepomůže ani 1000 novejch tre
Reagovat
FulnekUltras
tak dokud to ještě jakž takž jde, zkusit se má všechno - v posledním tažení třeba i méně vzdělaní a starší lidi... ;)))
Reagovat
gigin
dnes Berďulka. Tak vše nej draku!
Reagovat
horska.kraslice
"...Tomáš musí být víc naštvaný na míček, atakovat ho. Ne raketu nebo rozhodčího...."
Vypichuji: NE rozhodčího! :-)
Reagovat
Mayo
Vidím to jednoznačne. Tomáš si ide pre AO titul.
Reagovat
brixner
Aby nakonec nebylo ono AO "Australská otočka"-v prvním kole :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A ja suhlasim s tvrdenim, ze Cilic je najhorsi hrac s vyhraným GS :)...Alebo jeden z naj...Kto je vlastne tym najvacsim omylom aspon za posledných 20 rokov, co myslite?...Este ma napadá aj Korda, sorrka no...

Inak byt nastvaný na míček?...čo to je za blábol, Goran Goran...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Gaudio bola celkom exotika..
Reagovat
smazaný uživatel
Johannson of course...
Reagovat
darek.vrana
Korda určitě ne, Korda byl vynikající hráč a obrovský talent. To teda jsou tam jiní. Jak píší nade mnou, Gaudio, Johansson. Možná ještě Murray;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nej. omyly? Tak to je jasne...Nadal a Djokovic
Slusna exotika, snad na kurt ani nepatri, ale co uz, stalo se...:)
Reagovat
brixner
Taky si myslím, že Korda byl velký talent, snad kromě trávy uměl na všem a např. Samprasovi dokázal párkrát dost zatopit.
Za mě byla veliká haluz RG 1990, to byl jasný důkaz toho, co předvedl i Čilič - prostě celou kariéru celkem houno a jeden jediný turnaj v životě sedne...Já tenkrát ujížděl na Agassim a byl jsem tedy hóódně nasranej...
Reagovat
darek.vrana
Korea uměl docela i na trávě, ve Wimbledonu hrál dobře a i Samprase tam dostal do 5 setů.
Reagovat
smazaný uživatel
chtela jsem napsat totez, jen teda, ze Korda.. :-)
Reagovat
darek.vrana
Ajo, to jsou ty automatické opravy:).
Reagovat
Krisboy
Korda uměl hrát všude, i v Koree (nebo v Koreji..?)
Reagovat
darek.vrana
Ale jen v severní.
Reagovat
blixa
Tam že by měli nějaký kurt ? Tam bude tento odporně buržoazní sport určitě poprávu zakázán ;-)
Reagovat
cheeky
Omyl, kurty tam jsou. Koneckonců nejvyšší vůdce dlouhá léta žil a studoval ve Švýcarsku, Německu a UK, byl na Wimbledonu a je velký fanoušek Federera.

3. fotka odspoda
http://www.lazerhorse.org/2014/10/25/new-scientists-rest-home-opens-north-korea/#

cca. v polovině stánky

http://www.refinery29.com/north-korea-by-way-of-sweden-d

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2465992/It-sure-LOOKS-like-fun-place-North-Korean-charm-offensive-shows-country-leisure-capital-world.html

dokonce se tam hrají i turnaje

http://www.shutterstock.com/pic-40192321/stock-photo-pyongyang-september-knock-up-of-north-korean-international-tennis-invitation-tournament-tennis.html

Ono taky nejde věřit všemu co se o Severní Koreji nakecá. Pak bysme mohli dopadnout jako lidi ze západu, co se nás po revoluci ptali, jestli víme, co je hejzlpapír a divili se, že známe televizi.
Reagovat
blixa
Noooo .. byl to sice od mě poněkud ironie, ale nicméně jsem rád že jsi mě ujistil, že korejský pracující lid má po své každodenní namáhavé dřině i tenisové vyžití ;-) Vidím že jsi dokonale v obraze :D
Reagovat
blixa
"byla"
Reagovat
cheeky
Já vím, že to byla ironie .-)

Nedávno jsem se tu taky podivoval, že Fulnek sleduje takový buržoazní sport jako tenis a nechodí místo toho na ??????? ???????

V obraze jsem, Severní Korea je moje vášeň. (bez jakékoli sympatie k jejich politickému zřízení) Pro mě naprosto fascinující země.
Reagovat
cheeky
aha tak ono to tu neumí azbuku. místo těch otazníků má být gorodkyportal.ru
Reagovat
blixa
No jo, TP je k jakýmkoliv jiným znakovým sadám zcela nepřátelský ;-)
Reagovat
blixa
StalinUltras je ukrutně prapodivně zkroucenej mozek. Něco takového se hned tak nevidí. Běžní bolševici bývají jednoduššího ražení a většinou prostě světu jen nerozumí, tak hledají jednoduché náboženství. StalinUltras je komplikovaný tvor, do jisté míry i dost inteligentní, dá se snad říct že i jistým způsobem vzdělaný se slušnou vyjadřovací schopností, na druhé straně neuvěřitelně paranoidní (v tom má se svým hrdinou myslím mnoho společného) a jeho myšlenkové pochody (dá-li se to tak nazvat) bloudí neuvěřitelnými stezičkami a záhyby jeho pomateného mozku. V podstatě krajně nebezpečná zrůda, z jakých rostli Hitlerové, Leninové, Stalinové ... . Bez mrknutí oka by kohokoliv poslal do gulagu nebo do plynu konajíce dle jeho šíleného mozku dobro ... jen se dostat k moci ..
Reagovat
George_Renel
Proč tak dlouhá charakteristika.
Je to prostě: tajemník. .-) (klasický a se vším všudy)
Reagovat
VlS
Georgi, on fakt není ani hloupej, ani nevzdělanej. Podezřívám ho, že je to určitá forma trollingu a jen z toho má prču, jak nás to točí.
Reagovat
George_Renel
Ne všichni tajemníci byli blbí jak ten nejvyšší-Jakeš.
Já si vážně myslím, že je to bývalý člen aparátu okresního formátu.
Ne rozdíl od třeba světové dvojky tomu co píše i věří.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo je to psychopat, což ale se nevylučuje, spíš naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
No a ty se nech vyšetřit v cvokárně,přiblblo.
Reagovat
blixa
Hmmmm, další stalinista ? Se nám tu nějak rojej, asi příznivý počasí nebo co :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vůbec nejsem to co píšeš, ale ty jsi takový maloučký přiblbo, který si tady hraje na znalce a generála vesmíru.A pokus se přemýšlet o tom co napsal VIS.
Reagovat
blixa
Šlaka, jsem prozrazen ! :-O No co už, nedá se nic dělat, máš nás všechny přečtený ;-)
PS. oprav si aspoň gramaticky správně ten nick, vypadáš pak jako vůl a to jistě nechceš :D
Reagovat
smazaný uživatel
O chlapče, ještě hodně času a vody uplyne, než příjdeš k rozumu.
Reagovat
blixa
Chlapče ? Hmmmm, tak už mi pár desítek let nikdo neřekl :D Chasníčku, to už je marný, nerad tě zklamu ale se mnou už to vzhledem k mému věku lepší nebude, zanech všech nadějí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak chlapče, k porovnání s mojím věkem jsi rozhodně chlapec a na to můžeš vsadit i svůj život.
Reagovat
blixa
Jasně, je ti přes 500 let :D ale víš chasníčku, chlapec není tak moc relativní pojem, označujeme jím mladé osoby mužského pohlaví tak do věku max. 17-18 let a nějaký poměr k věku druhého s tím jaksi nemá co dělat. Ale chápu že jako Francouz máš s tou češtinou jisté problémy ;-)
Reagovat
Krisboy
Agassi to finále prohrál údajně kvůli svým dlouhým vlasům, nějak ho sraly nebo co...
Reagovat
smazaný uživatel
problemy s priceskem.. :-)
Reagovat
Krisboy
tak nějak :)
Reagovat
Kozoroh
V předvečer finále se mu ve sprše rozsypal příčešek, načež jeho brácha po celý Paříži sháněl sponky, dokonce o sponky požádal i Chris Evertovou. I tak ten příčešek jen tak tak držel a Agassimu ve finále odváděl pozornost od tenisu.
Reagovat
Kozoroh
Johansson (Australian Open 2002) - Na AO nikdy předtím a potom nebyl ve ČF, v ročníku 2002 scházel v Melbourne Agassi, který kdyby byl zdravý, by na 90% vyhrál. Mimo AO hrál jednou v SF a 2x ve ČF.
Costa (French Open 2002) - Mimo RG jen jednou hrál ve ČF GS, jinak 3/4 jeho výsledků byly 1./2./3. kola.
Gaudio (French Open 2004) - Jen jednou jedinkrát hrál na turnaji GS ve čtvrtfinále.
Reagovat
darek.vrana
Ale zase Costa byl jinak špičkový antukář v 90. letech. Myslím, že jako jeden z mála dokázal zatopit Musterovi v jeho nej éře.
Reagovat
darek.vrana
Škoda, že místo Johanssona tam tehdy nebyl Jirka Novák, který nad ním v semi vedl 2:1, navíc v jednom setu mu dal i kanára.
Reagovat
Roger_Federer
Stim Johansonem souhlas, lidi ale miluji tyhle příběhy.:)
S temi antukari to neni tak jednoduche, v te dobe 2001-2004 vice hracu na podobne urovni obdobi mezi Gugou a Rafou.
Za 3 roky 3ruzni vítezove, byla otazka, ktery nacasuje formu na ten jeden vrchol antukove sezony RG.
Reagovat
Roger_Federer
Od roku 2002-2005 se za 4 roky ve finale RG vystridalo 7 jmen.
Pouze Ferrero hral 2finale po sobe.
Reagovat
darek.vrana
On ani Kuerten nebyl žádný suverén, 3x Rg považuju taky za neuvěřitelnou haluz, až nespravedlivou.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Haluz je viceméně jev náhodný. Nikoliv stav, který podložený výsledky. Při všech titulech porazil Kafelnikova, V roce 97 Musera, V roce OO, O1 Ferrera, a v roce O1 Corretju. V každém roce 2-3 GS vítěze RG.
Reagovat
darek.vrana
Já vím, ale v podstatě se mu dařilo jen na French Open. Jinak ani na antuce nebyl nějaký extra suverén, spíš jeden z několika nejlepších. Prostě mu seděl hlavně tenhle jeden turnaj, a zrovna grandslam. Zdá se mi to trochu nefér vzhledem k hráčům jako právě třeba Muster, který byl svého času mnohem suverénnější. Ale to je prostě sport.
Reagovat
Krisboy
A co Masters 2000? V semi tuším ve dvou setech Peta, ve finále smetl 3:0 Agassiho. V hale, na hardu...
Reagovat
Roger_Federer
Jeste prihodim jedno jmeno

Vitez RG 90 Gomez.
Reagovat
janek_da
To moc s tebou nesouhlasim. Dokázal vyhrát Řím, tehdy prakticky 2.GS na antuce, Madrid. Světová jednička v deblu. Nejvíc vyhrával turnaje na antuce. Porazil v SF Mustera. I když ten tenkrát ještě nebyl terminátor z půlky 90.let, ale byl hodně kvalitní.
Reagovat
Roger_Federer
Tady jsem nekontroloval cisla, spatne, celou jeho karieru neznam, jen jsem si pamatoval jeho jmeno z jine diskuze pred lety, tak si ho nasel..
Evidentne vysledky na antuce mel.
Reagovat
janek_da
to spíš nějaký Edmondson vyhrál v 70.letech jako 212 a pak zase nic, ale ten je ze 70.let
Reagovat
Gulbis
viz brixner, už to psal, viz hore
Reagovat
Kozoroh
Forehand se ptal po největších haluzích posledních 20 let, tak jsem vypsal ta tři jména, ale kdybychom hledáček rozšířili na celou open éru, tak úplně největší haluzák je Edmondson, kterého už vypíchl výš janekda. Dále bych jmenoval Tiechera, vítěze AO 1980, který na ostatních majorech hrál jen jednou ve ČF. Jejich triumfy však souvisely s dobou, tehdy na AO byla slabá konkurence. Mimo AO tebou a brixnerem jmenovaný Gomez.
Reagovat
Roger_Federer
Ok, ja si nevsiml ze se bavime o poslednich 20 letech.
Forehenda raci nectu.;)
Reagovat
janek_da
tak napsal "alesoň za posledních 20 let"

jináč opravdu největším, ale pěkným, omylem byl Peter Colt
Reagovat
Roger_Federer
Ten film mam rad. :)
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Pryy Peter Colt...
tsss...
nerozumis tomu.
meles kraviny.
[[;D)))]]
Reagovat
janek_da
jasně, Co1t
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
rusedski
Tyhle řeči o omylech apod. nemám rád, můžem mluvit třeba o senzaci, o štěstí, ale omyl? Žádný GS se nevyhraje jen tak a myslím, že každý kdo to zvládne si zaslouží respekt. Co by za takový "omyl" dali třeba Berďa, Ferrer a spol.

Zmiňovaní Johansson, Gaudio, Costa či byli prostě produkty slabšího mezidobí, kdy končila silná generace z přelomu století (Agassi, Sampras, Kafelnikov, Rafter, Kuerten), ale ještě to nerozjeli Federer s Nadalem. O něčem svědčí i finálové účasti hráčů jako Verkerk, Schuttler nebo Philippoussis (vše v roce 2003).

Jinak největší klikař byl asi Gaudio, ve finále s Coriou dostával pěkně na zadek, pak se ale Guillermo zranil...
Reagovat
smazaný uživatel
A preco Costovi rátaš mimo RG?....:))..Nebavíme ss o komplexnosti, ale o najvasom omyle. Suhlasim s Darkom, Costa bol skvelý antukár a dlhsie patril medzi okruh favoritov na RG. Pre mna Costa pred Kordom..
Reagovat
Krisboy
já vám věřím. Ve finále Aus Open Tomáš porazí DelPa. Když to nevyšlo v New Yorku, vyjde to v Melbourne!
Reagovat
Stan_Borowitz
taková šťastná souhra náhod, která snesla Čiličovi do klína grandslamový titul, opakovat nebude, i když jsou známy případy, kdy někdo vyhraje dvakrát první cenu v loterii...
Reagovat
Pe3k
Pětačtyřicetiletý rodák ze Splitu souhlasí s tvrzením, že je Berdych nejlepším tenistou bez grandslamového titulu. Co Ferrer, Tsonga nebo Nalbandian?
Reagovat
tommr
žádnej z nich nebyl v první desítce dýl než Tomáš ...
Reagovat
Kytka
Přesně. A Ferrer se svým upracovaným tenisem a logicky, vzhledem k menší postavě, horším servisem a hrou u sítě ani nemohl. Je to takový dělník kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko,Rios,Henman,Corretja...,Berdych je jednym z mnohych,v ziadnom pripade nie najlepsi z tych co nemaju GS
Reagovat
smazaný uživatel
zadny z nich nemel Berdovu vykonnostni konzistentnost a to i co do povrchu, nic teda nehledam, jen ze je vsechny pamatuju.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no tak,konzistentne vypadavat qf masters a v of-qf gs obcas semifinale ked niekto lepsi v pavuku cestou skolabuje,to je teda terno,Berdych si dobre zarobi,asi robi to co ho bavi,ale ziadny sampion to nie je,nepisem to ako provokaciu
Reagovat
VlS
Ale minimum kolapsů před QF atd. Ani prodaný zápasy Daviděnka.
Reagovat
smazaný uživatel
nemuzeme si rozumet, ja tenis vnimam pocitove, ne pres sf a dolace.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to si prave rozumieme velmi dobre,ja to vnimam tak isto,len asi fandime rozdielnym hracom
Reagovat
smazaný uživatel
preto som mal velmi rad Fernanda Gonzalesa alebo El Aynayuiho
Reagovat
smazaný uživatel
myslim to jeste trochu jinak, ja s nima hraju ty udery.. :-))) Ale FH Gonzy mne daval silene zabrat, nadhera proste.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
si vyhrala
Reagovat
Marduch
Můžeme ale konzistentnost považovat za synonymum kvality tenisového hráče?
Reagovat
smazaný uživatel
ak niekto konzistentne vypadava v uvodnych kolach :)
Reagovat
smazaný uživatel
zalezi na urovni, pokud je nam top 10 malo, tak nikoliv.. :-)
Reagovat
spaniel
To je blbost. Ferrer je lepší hráč než Berdych. Nevím jestli je nejlepší hráč bez GS, ale určitě je nad Berdychem. Má víc titulů, o jeden DC navíc, finále TM. Berdych drží rekord v počtu týdnu na postu 7 (96), Ferrer drží rekord v počtu týdnů na postu 5 (114). Byl i výš v rankingu (3 vs 4).
Reagovat
a.magerova
A hodně se tu vždy propírá umístění na konci roku, takže od roku 2010:
Tomáš - 3x 6. a 3x 7.
David - 1x 3., 2x 5., 2x 7. a 1x 10.
Reagovat
a.magerova
Takže pokud se to zprůměruje tak:
Tomáš za 6 let - 6,50
David za 6 let - 6,17
Reagovat
smazaný uživatel
A oboum ty desetiny pomohou jak mrtvemu zimnik...takze irelevantni, kdo znich je jakoby lepsi...
Myslim, ze ty vysledky by oba za jedno GS vymenili bez vahani.
Jestli bych si dneska mel vsadit na to, kdo z nich muze jeste ten GS dat, tak na Davida bych nevsadil ani zlamanou gresli, a jestli jde o Rebela, tak spis na neho s tim, ze bych doufal, ze inspirace Gorana zpusobi, ze mu svihne v hlave;)
Reagovat
a.magerova
No.... David je o 3 a půl roku starší, takže je logické sázet na Toma... nic hrdinského na tom nevidím... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
;D) Tak magerko, toz jedu na jistotu...
...hele ale uplne stejne mohu namitnout, ze rict, ze David, ktery je o tri roky starsi je lepsi dle vysledku, to taky neni nejake hrdinske terno...:)
Reagovat
a.magerova
Mně ale nejde o hrdinství, ale o porovnání faktů... pravdou zůstává, že David má zatím o 14 titulů víc, má stejně SF a F GS, a za 12 let má průměr umístění na konci roku 12,33, zatímco Tom má za stejné období 14,58.... takže Tomáš může být lepší, to nepopírám, ale momentálně za Davidem pokulhává... takže nesouhlasím momentálně ani s Goranem ani tommrem.... toť vše... :-))

Např. Nalbandian má o dva tituly méně než Tom, ale má TM a dvě tisícovky a No3, počet SF a F GS má s Tomem stejné... nechce se mi počítat týdny v Top10.... takže tam by bylo taky zajímavé srovnání... jako chápu, že fandové Toma mají jasno, ale já jako neutrál prostě hledám pravdu... samozřejmě Tomovy úspěchy uznávám, je dobrej, ale jak říkám, s pány výše jmenovanými zatím nesouhlasím..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davida asi uz nedozene, jedine by fakt vyhral ten GS...:)
Reagovat
smazaný uživatel
jo a jeste dotaz, mas v hledacku na ochranu ty veterany od 30 let vcetne, nebo musi dosahnout 31?;)
Reagovat
spaniel
Jistěže jim to prd pomůže, ale pokud už někdo chce určovat kdo je lepší, tak zatím Ferrer.
Reagovat
darek.vrana
Ferrer je možná výš, Nalbandian podobně, Tsonga asi horší.

http://www.sporcle.com/games/GAThrawn/tennis-1000-quarterfinalists

Už jsem to sem kdysi dával - počet čtvrtfinále na turnajích Masters - sice to není samozřejmě nejdůležitější kritérium, ale člověk si uvědomí, jak dobrý Tomáš je. Nadal, Federer, Djokovič, Murray, Sampras, Agassi a za nimi hned Berdych. 42x ve čf na turnajích Masters, to je neskutečné číslo. Pro srovnání Roddick 35, Chang 28, Tsonga 24, Hewitt 23, Nalbandian 19, Henman 17, Corretja 13, Cilic 9 atd.
Reagovat
VlS
Víš co, mě je úplně fuk tahle statistika. Je to od dob Ivana nejlepší Čech na okruhu a obávám se, že ho dlóóóuho nikdo nepřekoná a já mám Berďu jako druhýho za Ivanem, před Kodešem. Jasně, je to zcela subjektivní hodnocení, je moje a s nikým se to prát nebudu.
Reagovat
FulnekUltras
Moje pořadí českých tenistů - 1. Kodeš, 2. Berdych, 3. Šmíd - taky se prát nehodlám... ;)
Reagovat
darek.vrana
Moje pořadí je tady:
http://tenis95.webnode.cz/nejvetsi-hraci/

Já tam počítám na rozdíl od tebe i hráče, které bolševici vyštvali.
Reagovat
FulnekUltras
Drobného s Koželuhem jsem nezažil, Lendla ano - proto si minimálně u něj troufnu tvrdit, že velmi dobře vím o kom a o čem mluvím; Čechem přestával být postupně už od začátku 80. let a nakonec to dotáhl přesně tam, kam chtěl...až bude potřebovat levnou a kvalitní zdravotní péči, máme ho tady zpátky...
Reagovat
darek.vrana
Určitě. Samozřejmě, chtěl odtud pryč, ale ne že by neměl rád Čechy, jen nechtěl žít ve zvráceném režimu. U Drobného, což je jeden z nejlepších hráčů historie, to byl ovšem ještě o hodně smutnější příběh. Ten kdyby neemigroval, tak by strávil možná 15 let v base jeko jeho spoluhráči.
Reagovat
FulnekUltras
Jak říkám, "prát se" dnes nehodlám - jen bych řekl, že pro zvráceného člověka může být zvrácené v podstatě cokoliv - a pokud je zvrácený penězi, pak hlavně to, co dostatečně nenese
Reagovat
smazaný uživatel
moje poradie.ktorych som zazil:1.Korda 2.Stepanek 3.Novacek 4.Srejber 5.Berdych
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc nechápu, jak můžeš Berdycha řadit před vítěze 3 GS a finalistu 2 dalších Kodeše?

Pro mne jsou první dvě místa jasná 1. Lendl, 2. Kodeš, bezdych by mohl být třetí, ale je tam dost tlačenice - Korda, Mečíř...
Reagovat
Stan_Borowitz
Berdych, pardon...
Reagovat
VlS
Protože to není o statistice, je to o nějakých pocitech, nejen z něj, ale i z konkurence a td. A Kodeš k absolutní špičce nepatřil ani tak konzistentně, ani tak dlouho jako Tomáš. Ale je to jen prostě můj pocit, vím, že statisticky je tam Kodeš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozumím, ale za mne i pocitově to je pořád Kodeš. Až na ten Wimbledon, který by asi za normálních okolností asi nikdy nevyhrál, má dva zasloužené tituly z FO a dvakrát byl ve finále USO, nebyl sice tak dlouho ve světové desítce, ale konkurence tehdy byla obrovská, ne že ne.

Pro mne jsou dosažené úspěchy víc než nějaká dlouhodobá (byť nadprůměrná) konzistentnost
Reagovat
VlS
Určitě v tom hraje roli i jakejsi pocit z osobnosti. Já si o Tomášovi nemyslím, že je zrovna druhej Mirek Dušín, ale nefňuká a problémy hledá u sebe. Četl jsi tu Kodešovu autobiografii? To je 500 stran sebelítosti, jak mu furt někdo házel klacky pod nohy, jak ho konanči dusili ( koho nedusili, že) a tak. Navíc znám pár lidí, kteří s ním měli co dělat a není to jejich zrovna oblíbenej kolega. Nějak jsem ho přestal mít rád, ale je to můj pocit, nikomu ho nenutím.
Reagovat
smazaný uživatel
Vpohode, ja mam pred Kodesem i Kordu s Mecirem...;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, tak tyhle podrobnosti neznám. Ale je fakt, že jako kluk jsem četl Kodešův mečbol a je fakt, že už tehdy jsme smáli tomu jeho bolestínství.
Reagovat
darek.vrana
Ta kniha je výborná a mě právě překvapila hodně pozitivně, předtím jsem ho taky dvakrát nemusel.
Reagovat
VlS
Plně respektuju tvůj pohled, nic proti, každej to vidíme trochu jinak.
Reagovat
Jabadu
Tomáš v devatenácti letech vyhrál Paříž a hrál tak, jak mu bylo vlastní. Bum, prásk, mám v pič ...!
Toho se měl držet. Petra nemá dva Wimbledony za "přemýšlení u hry."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
premysleni je sice zakazany, ale presto si myslim, ze ona "prirozenost" je vlastni prave tomu veku, osobnost je jeste na pochodu.. ;-)
Reagovat
tommr
byl jako hráč magor, ale jako trenér mluví docela rozumně. Snad se mu s Tomášem povede totéž co s Cilicem ... :)
Reagovat
darek.vrana
Mně se to líbí.
Reagovat
VlS
nebo je to jen prodej deště nad Saharou? Uvidíme příští rok, přál bych Tomovi, aby to byl plán, ale měnit náturu a přirozenost dospělýho chlapa? Introverta předělat na bouřliváka? No tak teda nevím.
Reagovat
Marduch
Souhlas. Tyhle vnitřní hluboce zažité stereotypy nelze nějak znatelně přetvořit za pár let, natož za pár měsíců...
Reagovat
Kytka
Nemusí předělat jeho náturu, spíš názory, jsem ve čtvrfinále, jsem tam, kde jsem měl být, mám splněno. Tohle myšlení chce předělat, a to si mi na tom líbí.
Reagovat
Marduch
Myslím, že v tomhle se trošku Goran netrefil, Berdych se v posledních letech nijak netají, že ČF nebo SF z GS turnaje pro něj v jeho fázi kariéry nejsou žádný terno. Vždy po vyřazení opakuje, že si bere z turnaje to lepší, život jde dál a dál bude tvrdě makat na svý cestě, ale to jsou spíš fráze, které mají za cíl zmírnit vlastní frustraci z výsledkové stagnace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist