Jako malý jsem Rogera sledoval v televizi. Pořád je to zvláštní pocit se s ním utkat, říká Kyrgios

31. 3. 2017, 14:21
Aktuality 26
Změnil se Nick Kyrgios? Kromě nárůstu formy z Australana totiž konečně sálá i bojovnost, kterou vždy obdivoval například u Rafaela Nadala. Zápasy už nevypouští a nepříznivý vývoj se snaží otáčet. V semifinále Masters ve floridském Miami ho čeká Roger Federer. Legendárního Švýcara nikdy za svůj idol nepovažoval a přiznává, že je pro něj stále zvláštní se s ním utkat, jelikož ho ve svých dětských letech sledoval v televizi.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios působí v posledním měsíci oproti startu letošní sezony a několika předchozím excesům na kurtech i mimo ně jako vyměněný. "Změnu" odstartovalo únorové daviscupové utkání, v němž Australané na domácí půdě přivítali Čechy. Kyrgios přispěl k postup jasným vítězstvím nad Janem Šátralem.

A najednou ke svému obrovskému talentu a potenciálu přidal další vlastnost - bojovnost. Jednadvacetiletého Australana jste za poslední měsíc určitě na kurtu neviděli vypouštět zápasy nebo jejich části. Právě naopak. Kyrgios má momentálně výbornou formu a na turnajích pravidelně postupuje do závěrečných kol.

V semifinále halového podniku v Marseille svedl třísetovou bitvu s pozdějším šampionem Jo-Wilfriedem Tsongou. V Acapulku rovněž postoupil mezi nejlepší čtyři, přičemž porazil i Novaka Djokoviče. Opět ho vyřadil pozdější vítěz - Sam Querrey.

Na další úspěch dosáhl hned na první akci Masters v kalifornském Indian Wells, kde beze ztráty setu přehrál Horacia Zeballose, Alexandera Zvereva a znovu Novaka Djokoviče. K očekávanému čtvrtfinálovému duelu s Rogerem Federerem kvůli otravě z jídla nenastoupil. Švýcar nakonec celý turnaj vyhrál.

Také během letošního ročníku Miami Open se rodák z Canberry prezentuje výbornými výkony. Postupně si poradil s Damirem Džumhurem, Ivem Karlovičem, Davidem Goffinem a naposledy s Alexanderem Zverevem. Pokud si Kyrgios momentální rozpoložení uchová, má letos šanci premiérově proniknout do elitní desítky a zaútočit na ty nejvyšší mety.

Nyní ho čeká Roger Federer a jejich souboji snad tentokrát nic nebrání. "Roger je samozřejmě nejlepším hráčem všech dob. Na kurtu se snaží hrát agresivně na returnu a rychle získávat body na podání. Občas praktikuje i servis-volej. Snaží se vám ve výměnách dát co nejméně času. V tom je jeho největší síla," řekl Kyrgios.

"Už jsem s ním hrál, takže vím, co mě čeká," vzpomínal na dva roky starý duel z Madridu, kde v tie-breakové bitvě zvítězil. "Momentálně hraje neuvěřitelně. Prožívá fantastický začátek roku," pochválil Švýcara, jenž letos z osmnácti utkání prohrál jediné a ovládl letošní Australian Open i úvodní akci Masters v Indian Wells.

"Vypadá zdravotně v pořádku a velmi dobře se pohybuje. Teď o tom ale nechci přemýšlet. Mám na to celý den," uvedl po výhře nad Alexanderem Zverevem. "Budu hrát svou hru, která momentálně na soupeře platí. Ve výměnách chci být agresivní a doufám, že mi bude fungovat servis. S takovou taktikou do příštího zápasu půjdu," dodal.

Federer ovšem nikdy nebyl Australanovým idolem, přestože ho Kyrgios jako malý sledoval v televizi. "Nikdy jsem nechtěl být jako Roger. Když jsem ještě hrál mezi juniory, často jsem ho viděl v televizi. Pořád je to zvláštní pocit se s ním utkat," svěřil se.

Stejně tak jsem v televizi koukal na Gaëla Monfilse a ve dvanácti letech jsem se šel podívat na trénink Jo-Wilfrieda Tsongy. Takže jistě chápete, že je zvláštní potkávat ty samé hráče v šatnách, hrát s nimi a porážet je," doplnila australská jednička.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
panzer.dragon
Zitra muzes Rogera zase sledovat v televizi :)
Reagovat
Kytka
Jo, Roger to dal. Gratulace. A to měl Kyrgios 5:4 a šel podávat. První výměna aut, další servis dvojchba a tím daroval matchball Rogerovi a ten už se nespletl.
Reagovat
FulnekUltras
Parádní zážitek - v závěru nepatrně rozhodla hlava - Nickův DF v TB proti hrozbě MB - kdyby do FS ten fanoušek nezařval - nakonec sice rozštípaná pálka poraženým, ale rozchod obou gigantů u sítě jen v dobrém... Propagace mužského tenisu na nejvyšší úrovni - a při zpětném pohledu nemusí smútiť ani Berďa.
Reagovat
Padme
říct... Tolik projevů vzteku jsem snad ještě neviděla. Finále pro RF super úspěch... :) Snad úspěšně naváže na předchozí dva zápasy s Rafou.
Reagovat
Kytka
No aspoň den si odpočine. Měl tři těžké zápasy za sebou. Bautista Agut ho dost potrápil, včera vyrovnaný zápas s Tomášem a dneska tenhle nervák s Kyrgiosem. Kyrgios měl lehčí postup.
Reagovat
Kytka
Jsem moc ráda, že nevyhrálo to vzteklé nevychované hovado. Ale stálo to za to nejít spát. Ale ted už jdu. Na debla Báry už nemám.
Reagovat
FulnekUltras
Hovado se lepší... ;)
Reagovat
FulnekUltras
a jdeme do třetího. Vyplatilo se dneska nespat... ;)
Reagovat
spaniel
Lol. V mezihře je slabší, zachraňuje ho jen servis.
Reagovat
FulnekUltras
taky psychika zatím dost dobrá - trestat Rogerovy náběhy k síti v tak klíčových momentech ukazuje, že na to Nick rozhodně nekálí... ;)
Reagovat
Roger_Federer
Urval set..po obratu a tuhem boji v tiebreiku ;)
Reagovat
spaniel
Jako na houpačce.
Reagovat
Nola
hm zvlastne "Nikdy jsem nechtěl být jako Roger., Gyros ma prekvapil... vsetci chcu byt ako Fedex, este aj hraci jeho generacie sa vyjadruju iba v superlativach, vobec sa nedivim, ze potom dostanu nakladacku, ako poddani, ktori nemozu vzdorovat svojmu panovi....
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem taky nikdy nechtěl být jako Fedex :)
Reagovat
Nola
:D ved si ani nemohol, Fedex nie je lavak...
tenis by bol nudny, ak by vsetci velebili iba Fedexa, tenis ako prvy zachranil od nekonecnej nudy byk z Malorky nasledovany divochom z Balkanu...
Reagovat
Lunej..
Ja taky nechci byt jako Roger:)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky ne, mne by stacilo byt pani Rogerova.. :-)))
Reagovat
a.magerova
Mně by stačilo, kdyby, sem tam, Roger od své paní utekl za mnou... :-)))
Reagovat
mahycek
Ano, také důvod neznám, jak se vyjádřil Kyrgios. Ale, je to jedno, uvidí se na kurtu. 50/50, tak to vidím. Ne, Roger je lepší, ale rozhodne servis a return u Fedexe.
Reagovat
Fandina
Nechtěl být jako Roger, ale důvod neznám. Ten jsem se z článku nedočetla.
Reagovat
VlS
Nechce mít doma Mirku
Reagovat
aligo
Z které padají jen dvojčata
Reagovat
7zero
a svokrovci ho nutia jest halusky a pit borovicku..
Reagovat
smazaný uživatel
To je jas, ked sa necháva umelo oplodnit..
Reagovat
Fandina
aha, to mě nenapadlo :-))
Reagovat
a.magerova
Ne e... je mu cizí slušné chování, tak proto.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist