Jamese Blakea zatkla v New Yorku policie. Omylem

10. 9. 2015, 09:29
Aktuality 358
Dva roky poté, co v New Yorku odehrál na US Open svůj poslední zápas v kariéře, skončil bývalý americký tenista James Blake ve stejném městě v policejních poutech. Bývalého čtvrtého hráče světa včera povalili na zem policisté, kteří šli po překupnících s mobily. Po čtvrthodině se ukázalo, že Blakea mylně identifikoval svědek jako člena gangu.
Profily hráčů
James Blake

Blakea srazilo na Manhattanu na zem pět policistů civilu a nasadilo mu pouta, když čekal před hotelem na auto, které ho mělo odvést do areálu US Open. Vítěz deseti turnajů ATP nechtěl přímo tvrdit, že se stal obětí rasismu, ale spíše poukázal na policejní násilí.

"Neřekl bych, že je to tak jednoduché," řekl listu Daily News na otázku, zda byl zatčen kvůli tomu, že je černoch. "Vnímám to jako neopodstatněné policejní násilí, bez ohledu na to, jaké jsem rasy. Možná v tom rasový faktor hrál nějakou roli, každopádně není důvod, aby někdo dělal komukoli takové věci," uvedl Blake, který ukončil kariéru před dvěma lety na US Open. Z incidentu si odnesl pohmožděniny na noze a tržnou ránu na lokti.

Policie uvedla, že když byl Blake identifikován a zjistilo se, že nemá s gangem překupníků kradených mobilních telefonů nic společného, byl okamžitě propuštěn. Jeho obvinění z přehnaného násilí se bude vyšetřovat interně.

Od newyorské policie Blake žádá omluvu. "Rád bych také dostal vysvětlení, proč se tak chovali. Všichni musí být zodpovědní za své činy, i policie," řekl televizi ABC. Policejní komisař William Bratton řekl, že se snažil s bývalým tenistou telefonicky spojit, ale Blake na zprávy nereagoval.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

358
Přidat komentář
smazaný uživatel
RESPECT;)!!!!

V kazdem pripade mam na to tema tak specificky nazor, zebych asi sem fakt nezapadl;D))) Necom jsem precetl...ale nejbliz mi je ta Ta-Dah...ikdyz asi jeste s nejakym tim distancem...ale asi nejblizsi;)

Takze za mne pouze...asi takhle;)

https://www.youtube.com/watch?v=euNuoHwpDg0

***P.S.***
Podle mne Spanele to vyresili jakz takz...diky tomu cikanska kultura Kale famooozni...v CR, co nezjeb...komunismus, to zjeb...post-komunisticka politicka generace...prevlikaci kabatu;D))))
Reagovat
slacker
post-komunisticka politicka generace...prevlikaci kabatu.

Myslis vsechny ty co tu provozuji tenhle lokajsky system a VIS, blixa, Stan a spol ho obhajuji do morku kosti?
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se cítíš být lokajem, je to jen a jen tvůj problém... ostatní do toho netahej.
Reagovat
VlS
Opakovaně asi po stý - ano, to co se děje je velmi často k zblití. Znáš lepší alternativu, než je demokracie? Tam v tom parlamentu seděj ti kašpárci, který jsme si tam posadili při volbách. Děsně mě lezou krkem, ale zaplať pánbu za to, že tam seděj ti, který jsme si tam blbě zvolili, než aby tam zas seděli ti nanominovaní Moskvou.
Je mi líto, že tahle prostá skutečnost je nad možnosti tvýho chápání.
Reagovat
Stan_Borowitz
Za mne taky třeba toto:

https://www.youtube.com/watch?v=tseT9oOd4pY

to je jedna z věcí, co si pouštím, když potřebuju zlepšit náladu. Geniální ve všech aspektech.

No a ještě důkaz o tom, že česká společnost zdaleka není tak rasistická a xenofobní, jak se o ní říká:

https://youtu.be/rv-wXHQJfBs?t=63
Reagovat
VlS
Vlčku, složitý věci bohužel nemají jednoduchá řešení. Cikánská komunita, která tu byla za první republiky a řekněme do roku 90 byla jedna věc, ta imigrační vlna Romů nevím odkud po roce 90 je druhá věc.
Španělští Romové nejsou jen ti, kteří jsou na nahrávkách s písničkama a tanečkama, ale jsou tam taky i jiní. Poptej se Španělů.
A při řešení problémů fakt o kulturu nejde, tu by jim nikdo za zlý neměl. Z kulturních pozic to možná vypadá jinak, z pozic lidí v sousedství, kterým toto sousedství likviduje prodejnost nemovitostí a podobně to taky vypadá jinak.
Nejsi ty ten sluníčkovej?
Reagovat
ta-dah
vzdycky mne potesi tvoje videni sveta...ta moznost otevreneho svobodneho prostoru bez zakladni potreby zaradit vsechno do skatulek, protoze ono se rekne tak nebo tak, ale je to vsechno jinak...:-), je to narocne, bylo by to na dlouhe lokte, takze uz jen kousek Vaclava Hrabete pro tebe

Ale hraju
a myslím že to není beznadějné
neboť skrze pot a kouř
za sebou slyším buben
jak v nepravidelných chraplavých příklepech
vytlouká chválu věčného
hledání.
Reagovat
ta-dah
Omlouvam se, ze svou reakci na tvou reakci na mne davam az sem a az ted, ale nejak jsem se zamotala do tech nudli...Mas pravdu v tom, ze ses asi ztratil v prekladu, a to i navzdory pouziti stejneho vyjadrovaciho prostredku. Proste mi vyjadreni a.magerove a jejiho diskusniho predchudce prisla pres miru, jako blabol, ktery z prosteho lidskeho hlediska nelze nechat projit jen tak. Zareagovala jsem na konkretni vyrok, odsouhlasila VISovo stanovisko a nikde jsem nenapsala, ze cikani nemohou zpusobit problemy. Mohou jako kazdy. A pokud k tomu dojde, musi nest za svoje ciny odpovednost jako kazdy. Tak funguje normalni spolecnost a pokud tak nefunguje, je neco s tou spolecnosti v neporadku...Takze vez, ze slunickar - jak jsi mne nazval- , ktery pred problemy strka hlavu do pisku (predstava slunickare s hlavou v pisku mne fakt pobavila), a tim skodi spolecnosti jeste vic, nekoresponduje s tim, jak je vniman ve zdejsich krajich. Sunny personality je vysoce pozitivni atribut, ovsem ne tak v ceskych krajich. Setkala jsem se s tim vyrazem poprve, takze diky, zes rozsiril me obzory. A pridavam blog, ktery mne poucil:
http://jtichy.blog.idnes.cz/c/448532/a-slunickar-je-kdo.html

Jinak tu nocni jizdu justifies jenom ta slivovice:-), ale stravit v takove bezmoci tolik hodin mne desi vic, nez cele minoritni etnikum...
Reagovat
VlS
Tu poslední větu si musím asi napsat, mívám podobnej pocit , i když k multikulturalistům a pacifistům mám na hony daleko. Hlavní je totiž nezblbnout :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Omlouvám se, evidentně jsem tě špatně pochopil. Díky za vysvětlení i za odkaz na ten blog, pan Tichý to napsal hezky.

Díky slivovici jsem to přežil, ale dnes jsem se na kurtu motal jak mátoha, takže potrestán jsem za svou pýchu, že dokážu rozumem přemoci víru, byl více než dostatečně...
Reagovat
VlS
A ten článek ( blog) pana Tichého je super.
Reagovat
Frick
Dívám se do TV programu a samé blbosti. Proč také občas nezreprízují nějaké starší vynikající seriály jako Muž na radnici, Rodáci, Okres na severu a samozeřjmě i vynikající životopisný seriál Gottawald?
Reagovat
blixa
Nedávaj, jo ? Pacholci .... ale Třicet případů majora Zemana běželo, ne ? ;-)
Reagovat
VlS
Blixo, já vím, vyřazení Koťátka a Prdelky je kruťárna, ale že tě to sebere až tak, že budeš skákat na takhle průhledný provokace??:-))
Reagovat
blixa
Hele, ty buď piješ málo nebo moc :D Jaká provokace, prostě fórek ke kterýmu jsem se přidal. Nebo snad vážně myslíš že Frick touží po oněch seriálech ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
je tam krásně ukázano, jak většina herců v tehdejší době poctivě sloužilo režimu.
Reagovat
Stan_Borowitz
jen dobrá slivovica mi to pomohla včera vydržet... Teď jsem to dospal, jdu si z mrtvé schránky vyzvednout žold z US Embassy (proložený červenými kartami, kdyby k nám na malé město náhodou zavítal pan prezident, slunce naše jasné), a od jedné hodiny pinkám ten hnusný buržoazní sport...

Tož se tady zatím všichni mějte podle hesla "Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb"...
Reagovat
babolat.cz
jo, pinkej si zeď Stomilama a hraj si na buržouze
Reagovat
Stan_Borowitz
Dá se někde na webu sehnat překlad tvého příspěvku do srozumitelné podoby?
Reagovat
gigin
Jen jedna otázka. Ale jako vážně. Myslíš to všechno vážně, nebo je to jenom pozerství? Ale seriozně.
Reagovat
Fandina
Dělá si legraci.
Reagovat
FulnekUltras
Myslíš, že tyhle názory se dneska dají "přehrávat"? ;)
Reagovat
gigin
Já právě fakt netuším. Jsi v tom dost dobrý a já zmatený jak panna za soumraku.
Reagovat
babolat.cz
horníci si musí uvědomit, že léta protežování komunisty již skončilaa uhlí je mrtvé, stejně jak NWR...
Reagovat
blixa
On to myslí smrtelně vážně. Žádná póza, žádná sranda ...
Reagovat
D@nny
FulnekUltras, ty jsi ale FascinujícíUkaz:D Soudruhu radím ti, neber ty drogy, pokud to nezpůsobily drogy, tak je mi tě vážně líto.
Reagovat
FulnekUltras
Promiň, ale diskriminovat tě tady kvůli věku vážně nehodlám... ;)))
Reagovat
D@nny
Díky soudruhu, jsi vážně hodný.
Reagovat
gigin
Staňo, nekopnem do vrtule a někam nezaletíme? Sežeň baby, já seženu chlapy a frčíme. Ernie psal, že by jel. Rychlo, dokud ti samaljót nesebere Fulnek, tvl.
Reagovat
spaniel
Treba ho ukecate, aby vam ho nebral. Treba se spokoji s tim, ze ho vezmete...rovne podminky.
Reagovat
gigin
:DDDD To bysme spadli hned po startu.
Reagovat
rod_laver
Tak zaletet by se vam, chlapci, privatnim jetem nekam zachtelo? Takto se chovaji vrahove z Wall Streetu, zatimco pracujici lid tvorici hodnoty trpi nerovnosti a jsou podrobeni zverstvum kapitalismu.
Reagovat
gigin
Furt někdo chodí s nějakýma penězama, furt pučovat. Teď také prý: "Peníze na porodnicu! Daj, daj!" - To furt čteš, furt to čteš: dajaká vražda, toto, znásilnění, únose... A kde se to rodí? V porodnici. A na to mám dávat prachy, na nějaké vrahy sexuálně úchylné? Na to zapomeňte!
Reagovat
blixa
Souhlasím. To je železná logika ! Jinou taky nepoužívám. S vaničkou je třeba vylejt i dítě :D Když čisto tak čisto ;-)
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
FulnekUltras
A kolik može stáť taká mašina na stáčanie?
Hoši, na to zapomeňte! Bysem vám ju kúpil, vy byste na ní dělali a byli byste tam, kde ste teď - v řiti. Eště by se mně nakonec ztrácala voda, jak vás znám! ;)))
Reagovat
rod_laver
Toz val, val a uz sa nevracaj!
Reagovat
Roger_Federer
m.youtube.com/watch?v=Ep8L2bokryU
Reagovat
Roger_Federer
Dušan Jasánek - Vám z Wall Streetu. Lid? povolal nás do zbraně, my opustili frézy a uniformy navlékli si místo kombinézy. Stojíme pevně, v oku žár, vstříc slunci píseň letí, střežíme práci dělníků a šťastný spánek dětí. Kdyby snad vrazi z Wall Streetu přepadli nás jak saně, poznají záhy lidu hněv, promluví naše zbraně!
Reagovat
blixa
Krása ! Myslím že místní StalinUltras se roztéká blahem ;-)
Reagovat
rod_laver
Velmi plodna diskuze nize :-)

Co se tyce tenisu, "bohuzel" jsem na dovolene, podarilo se mi naposledy videt jen prvni dva sety Andyho proti Kevinovi.

Jak vypada Roger, Stan a Novak? Co jsem cetl fora, tak Stan se nezda byt v extra forme, na druhou stranu se dokaze na zapas velmi dobre pripravit.

Novak si SF s Marinem pohlida.
Reagovat
babolat.cz
jak čtete diskuze, když jsou sloupky široké 1mm a vidět je pár písmen? zvýrazníte text a zkopírujete ho do wordu a nebo to je zbytečná námaha a nestojí to za to?
Reagovat
FulnekUltras
jak co a jak pro koho... ;)))
Reagovat
janek_da
Jenom drobné info k dizkuzi o indexaci podle google

1. Stanův výrok je jako první, protože to jeho vlastní upravený citát od Izraelce Maimonida: "Je lepší propustit tisíc zločinců než odsoudit k smrti jednoho nevinného.". A potom máte asi povoleny cookie nebo dokonce Chrome a to si pamatuje vaši identitu a že při vyhledávání často chodíte na nalezené odkazy z TP.

2.rychlost - co mám tak zahrabáno s vědomostí o Google. V Česku Google bojuje se Seznamem. Proto máme se u nás zavádí technologie mezi prvními, proto je u nás kvalitní vyhledávání. TP určitě patří mezi ty důležitější (jak obsahem, tak tím, že na TP se hodně chodí z odkazů při vyhledávání), takže je prohledáván častěji, než nějaké okrajové weby. Google má miliony serverů, takže asi pár jich je i v Česku a není problém pro ně vyhledávat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud zakážu soubory cookie, tak se nelze přihlásit, například na TP server. Jedině v prohlížeči v nastavení , udělit vybraným serverům výjimku.
Jiný nastavení mi není známo.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/705548-presne-proto-federera-zboznuji-miliony-na-us-open-zachranil-maleho-chlapce.html#hp-sez priznacne, nadalovci z neho udelali padou ha, pro vsechny ostatni je hrdina.
Reagovat
Vojtiik
tvle Stane, tys nemohl spat, nebo jaktoze jsi to vydrzel tak dlouho?:D
Reagovat
Roger_Federer
Tebe to bavi?
diskutovat z nekym, kdo za 20 let zivota jenom vzpomina jak se mel, jako soudruh??
Reagovat
spaniel
Tvl, minule si ho dal na treti misto...rekl bych, ze si s prehledem zaslouzi prvni.
Reagovat
smazaný uživatel
s dozivotne zajistenou ucasti na TM.....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to poucne. Zasnu, jaci lide se tu objevuji a umi obcas napsat neco rozumnneho. Ale to ultras v nicku me mohlo trknout.
Reagovat
smazaný uživatel
konečně někdo, kdo to má v hlavě srovnané a nevidí za vším rasismus/sexismus apod jako Navrátilová a spousta dalších..
Reagovat
smazaný uživatel
Tato diskuse vejde do dějin TP.A je jen dobře, že člověk občas ví kdo s ním dikutuje a jak se dívá na život mimo sport.
Reagovat
gigin
to koukáš, to je příspěvků....
Reagovat
Frick
:-D

Bude to pro něj ještě větší šok, než když na něj naběhli ti tajní. :-D
Reagovat
gigin
Tady mu fakt hrozí větší nebezpečí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nam vsem, giginku.. :-(
Reagovat
gigin
Jééé, ahoj :)) Jo no, nabralo TO nebývalých rozměrů...

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt. Cokoli vidíme, je úhel pohledu, nikoli pravda." - Marcus Aurelius

http://egulbis.tumblr.com/
Reagovat
janek_da
sojka vždy ve střehu :)

to byl randal, kdyz jsem jel pres les. Já ti ho přece neberu! Na srnky se jenom podivam, kvetinky netrham, zranene ptacky odnesu na vyleceni.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ja vim, janecku... :-)

Ale tak promysleny a systematicky gradujici odklon diskusi prece i maly drapek skrabnout musi.. ;-)
Reagovat
gigin
Tady mu fakt hrozí větší nebezpečí :-)
Reagovat
gigin
Kuwa... sorry za dabl.
Reagovat
Frick
Neni ten můj problém s daněním jen slabým ovarem oproti tomuto?
Reagovat
blixa
Tvůj problém s daněním je hlavně úplně zbytečný ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Nevím, jestli se ve virtuálu dá nad někým zvítězit. Ty to podle všeho tak zjevně bereš. Teď zrovna jsem si přečetl, že podle zahr.-pol. poradce bývalého německého kancléře Schrödera uvažoval po 11.9.2001 tehdejší americký prezident G. Bush jr. zcela vážně o tom, že proti islámským teroristům použije jaderné zbraně. To myslím pro tuto chvíli už úplně stačí a dokládá, na čí straně barikády stojí lidé tvého typu - na straně tupé a bezohledné neandrtálské agresivity, která na rozdíl od komunistů tvé oblíbené srovnání s nacismem a Hitlerem skutečně snese. Dobrou noc a ať tě výtěžnost exekutorské komory ukájí celou noc...
Reagovat
smazaný uživatel
O čem se uvažovalo v SSSR si ty,bambulo,nevěděl vůbec nic,a že by ses divil. To, že si o tom můžeš dnes přečíst ja zásluhou svobodné nezávislé novinářské práce, a neomezovaného přístupu k informacím prostřednictvím webu.V Číně by sis leda o brazích z volstrýtu mohl nechat zdát.
Reagovat
Roger_Federer
Ja bych ho nepodcenoval, podle dostupnych indicii to byval vysoky funkcionar "strany dobra pro lidi", takze mininalne mel dobre informace, kdy v SSSR zacinaji žňe, nebo sber jablek.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
VlS
A myslíš, že věděl i kolik se vyrobí v SSSR traktorů? Když jsem byl na vojně, tak na PŠM ( pro mladší ročníky " politické školení mužstva " naběhl na PVS (politicko vzdělávací světnice) mladší politruk ( političeskij rukovoditěl - prostě soudruh pro politickou práci ) a ptal se kolektivu, kolik SSSR vyrábí traktorů. Nikdo nevěděl a tak tam na nás řval: jak můžete soudruzi vůbec žít, když nevíte, kolik SSSR vyrábí traktorů?
Reagovat
smazaný uživatel
A že komunismus ve svý podobě nikdy fungovat nemůže,že je útěchou, nenaplněným vlhkým snem jedinců neschopných vzít osud do svých rukou,předávající zodpovědnost za naplnění svých potřeb státu,jako jsou malé děti závislé na rodičích.Že se vždy rozpadaly komuny,které narozdíl od kolosu jménem stát,měli minimální počet členů,protože stejně došlo na to,že to,co je mé,není tvé.Vždycky došlo ke střetu a vždycky dojde.Život je tak nastavenej,evolučně,souložili vítězové,vítězové jedli a mohli krmit potomky.Slabí pokud souložili,tak s méně hodnotnýui ženami,dostávali méně hodnotnou stravu,byli snadným cílem těch silnějších.A tahle prehistorie v nás pořád je.Chlape,začal sem učit na 2 vysokých školách,čeká mě myslim dobrá budoucnost,takže randim s krásnějšíma holkama,mohu si víc dovolit,a sem rád,protože za tim stálo nemálo úsilí a dřiny.kolik uspokojení myslíš obyvatelstvu socialismu přinášelo,že sice měli všichni stejně velký nic,za který si koupili toaleťák,který je škrábal v řiti?ať už dělali jak dělali?každý chtě mít víc než druhý,přirozená soupeřivost byla udušená,přicházela jen frustrace.nevyrobíš spokojeného člověka tím,že dáš všem stejně,to je jen tvůj sen.nikdo nebyl spokojenej,nebyl možnost předskočit druhého.
Reagovat
FulnekUltras
Chápu, jak to myslíš, já tady ale o komunismu jako zatím samozřejmě naprosto sci-fi systému vůbec nemluvím - to je snad jasné. V reálu mi úplně stačí elementárně spravedlivá společnost, kde ideově krytí mafiáni neokrádají všechny ostatní, kde se nabubřelí aroganti, falešně sami sebe přesvědčující o své výjimečnosti a vyvolenosti nepovyšují nad druhé, kde nejrůznější zbabělí přizdisráči a vypočítaví vyčůránci účelově nelezou předchozím jmenovaným do zadnic - a kde spolu zcela zadarmo a bez kalkulu souloží lidi, kteří se prostě jen mají rádi.
Soupeření samozřejmě ano - ale výhradně poctivé a férové, stejně jako by tomu mělo být ve sportu. Nikoliv v současné realitě, kde se na jedné straně kdejaký moralista rozhořčuje nad údajně rasistickými narážkami směrem k jisté tenisové "legendě" - a na straně druhé mu absolutně nevadí na témže místě zcela běžná diskriminace druhých s ohledem na věk, zdravotní stav či politický názor. Konec hlášení... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
"kde ideově krytí mafiáni neokrádají všechny ostatní, kde se nabubřelí aroganti, falešně sami sebe přesvědčující o své výjimečnosti a vyvolenosti nepovyšují nad druhé, kde nejrůznější zbabělí přizdisráči a vypočítaví vyčůránci účelově nelezou předchozím jmenovaným do zadnic" - to je ovšem pozoruhodné, že tak sníš o návratu husákovské normalizace, která tyto charakteristiky naplňovala tak o 10000 % víc než doba dnešní (kdy samozřejmě také existují v míře větší než malé).

Ale obsahově nejzajímavější v celém příspěvku je to nenápadné slůvko "zatím" hned v první větě...

Jinak, jak už jsem napsal dříve, za vítězství považuji, když se mne začneš pokoušet urážet nebo zařazovat mezi nějaké "veškrnoidy" a podobně. Zatím ještě nezazněla "pražská kavárna", i když implicitně je skryta v těch červených kartách, co se mi snažíš podsouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně dostačující by pro začátek bylo, kdyby si někteří pisatelé pořídili literaturu, která plnohodnotně mapuje, v jaké době že to naši rodiče vlastně žili. Např. kniha - Evropa po roce 1945, myslím, že splňuje veškeré parametry.

http://www.imgup.cz/image/4YV
Reagovat
VlS
No, někteří z nás toho podstatnou část zažili na vlastní kůži a nepotřebují to studovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Každý to potěšení neměl, tak jsem se musel vydat jinou cestou, ale jako berlička mi tato kniha posloužila dokonale :)
Reagovat
rod_laver
Ja doporucuju Popely jeste zhave od Karla Durmana. Dle me se jedna o nejlepsi zmapovani svetoveho vyvoje ve 20.stoleti.

https://m.kosmas.cz/knihy/107959/popely-jeste-zhave-i.-valka-a-nuklearni-mir/

https://m.kosmas.cz/knihy/146633/popely-jeste-zhave.-ii/
Reagovat
smazaný uživatel
super, díky za tip.
Reagovat
FulnekUltras
Zdaleka ne každé dílo autorů, plně poplatných současnému režimu, je nezatíženo tendenčností, servilitou a u některých zvlášť nenávistných přímých pamětníků i často až komicky fanatickou touhou po odplatě za údajné "milióny obětí rudých zločinců".
Osobně jsem velmi rád, že tento vesměs zoufale manipulativní antikomunistický brak, zcela logicky cílený především na mladší generaci bez osobní zkušenosti, mě může přinést nějaké nové poznatky maximálně v tom, k čemu všemu jsou nejrůznější přisluhovači současného mimochodem stále víc reálně uvadajícího "mainstreamu" schopni se propůjčit...
Reagovat
Fandina
Ty si tu knížku četl?
Reagovat
FulnekUltras
Píšu obecně o většině podobných dílek, ovládajících domácí trh po roce 1990. Pokud jde konkrétně o Karla Durmana, o jeho úhlu pohledu mi něco napovídá životní dráha (po roce 1970 vyloučen z KSČ, pro údajnou šikanu v roce 1980 emigrace do Švédska), samozřejmě se můžu mýlit...ovšem už jen to, jaký je dnes dílu dáván prostor na knižním trhu, o jehož zákonitostech tedy opravdu něco vím, se zdá být celkem vypovídající indikací... Některé faktické věci tam mohou být jistě zajímavé, o jejich využití v širších souvislostech pro účely podprahové manipulace s celkovým vyzněním pro čtenáře ovšem přílišné iluze nemám.
Reagovat
Fandina
Tak to jo. Já jen, že tak suverenně píšeš o tom, co tam bylo. Já zase tohle teoretizování moc neprožívám, nečtu. V socialismu jsem žila, takže vím jak to vypadalo a teď také vím, jak to vypadá, takže mě tyhle spisy neějak nezajímají.
Reagovat
FulnekUltras
Opakuju, že jsem výš psal o soudobé trhem protěžované antikomunistické literatuře OBECNĚ. Durmana jen podle zkušenosti odhaduju. Pokud jde o Tvou poslední větu, jsme v naprosté shodě... ;)
Reagovat
Fandina
Mně neoslovuje ani to trhem propagované a mainstreamové termíny, protože to není moje hobby, číst si o politice.
Reagovat
FulnekUltras
Ani moje - mnohem radši sleduju výsledky politiky v reálném životě kolem sebe... ;)
Reagovat
Fandina
Byly doby, kdy jsem politiku sledovala hodně, ale tak nějak mě to přestalo bavit, takže nějak tyhle věci nevyhledávám. Jen to co ke mně v běžném životě dojde. Ale jinak mě to nebere.
Reagovat
FulnekUltras
Hned pohodovější život - no ne ? ;)
Reagovat
FulnekUltras
Jen ještě pro upřesnění doplním, že nějak aktivně ty výsledky politiky rozhodně taky nesleduju - prostě jen denně vnímám, co život přinese, a logicky průběžně srovnávám s oficiální verzí médií...z rozdílů toho srovnání, jakož i mého osobního srovnání dobového, pak někdy vznikne to, co jsem tady kolem napsal, ale stokrát radši bych se bavil o tenisu nebo i něčem jiném...
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala, já to nesleduji vůbec. Co vím ze života, to mi stačí a jinak to jde mimo mě. Sleduji tenis, to mě baví.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli by ta Petra z nezaplacených peněz na daních neměla raději založit nějakou nadaci na podporu svého rodného města. Podle vyprávění FulnekUltrase, pokud by mu snad náhodou někdo chtěl přikládat nějakou váhu, což - jak je vidět z diskuse - nehrozí, to tam od (pro něj) zlatých husákovských dob šlo asi hodně z kopce...
Reagovat
FulnekUltras
Vyloženě ti chybí vnímání třetího rozměru, Staníku... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavá diskusia..Ďalšia "polnočná"..To je ako obvykle, veľmi silná rubrika..

Mňa len zaujal ten Stanov výrok z rímskeho práva..Či sa niečo podobné dá vlastne v súčasnom modernom svete aplikovať, alebo to je len také klišé..Pretože systémy sú nastavené a každý systém ráta s obeťami..Individuálne omyly však nedokazujú, že systém nefunguje. Práve naopak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Spravedlnost by neměla být poplatná systému, ani "hlasu lidu". Problém je totiž v tom, že lidé vždy chtějí "vidět téct krev" (proto bylo na veřejných popravách vždycky narváno) a média jejich touhu reflektují. Je to začarovaný kruh. Nepřejícnost převládá nad dobrosrdečností a z toho pramení většina problémů dnešní doby.
Reagovat
FulnekUltras
Ta skrytá agresivita tam jasně je... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Určite nemala..Ja som človek "moralista" a som staromódny a mám ilúziu o absolútnej spravodlivosti..Uvedomujem si však, že nie je možná a tak sa uspokojím aj s 80% spravodlivosťou, lebo som si vedomý, že je stále lepšia, hoci s "obeťami" pri výkone služby, viď Blake), než totálna anarchia..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale Blake nebyl odsouzen, to není dobrý příklad. Prostě stál na ulici a zasáhla ho náhodná kulka v přestřelce mezi policajty a zloději, když to trochu přeženu. Vis Major, vyšší moc. Jde o to, aby se mu omluvili a byl řádně odškodněn.

Soud jedná v klidu a s rozmyslem, to je jiná situace. Soudci, na rozdíl od policajta při zásahu. obvykle nehrozí, že na něj vytáhne obžalovaný bouchačku a odpráskne ho. Čili musí zhodnotit důkazy, a pokud není vina jednoznačně prokázána, musí obžalovaného osvobodit. In dubio pro reo. Spravedlnost, která neodsoudí vinného, je jen nedokonalá spravedlnost. Ale spravedlnost, která odsoudí nevinného, spravedlností není vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Stane. Kdyz da clovek do googlu tvuj vyrok z rimskeho prava tak jsi na prvnim miste, hned pod tebou Mira Kalousek. :D :) Zy jsi ze Severnich Cech, ze mas rozsahle zkusenosti s cikany?
Reagovat
slacker
RYchlost jakou se staci ve vyhledavci objevit cestbe komenty na TP me neprestava prekvapovat. Moznosti fizlovani webu v realnem case jsou nepredstavitelne.
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že on nepíše, že se mu našel komentář z TP, ten zadal do vyhledávače.
Reagovat
slacker
Predpokladas spatne, uz nekolikrat se mi stalo ze jsem googlil nejake informace pro diskuzi na TP a ejhle ono mi to vyhledalo prave ten prispevek z diskuze na TP.
Reagovat
Fandina
To je logické, že když zadáš komentář z TP, tak se ti zase zpětně objeví. Já ale myslela, že on psal o tom, že vyhledal jiné informace na základě vložení komentáře z TP. Ale mohu se mýlit. Jinak je jasné, že když něco zadáš z TP, tak se ti to objeví zpět na Google.
Reagovat
slacker
Dal tam ten citat a ono mu to naslo dnesni par hodin starou citaci od Stana. Jde o tu rychlost kdy se to objevi ve vysledcich goooglu. CO tom musi byt za namahu a prostredku neustale procesavat a hlavne analyzovat takova kvanta internetu.
Reagovat
FulnekUltras
On taky gůgl moc dobře vyhodnocuje, kde se dotyčný zdržuje na netu nejčastěji a podle toho mu taky případné odkazy (mimo nezbytný mainstream ;)) nabízí...
Reagovat
Fandina
To souhlasím. Jakmile třeba hledám nějakou dovolenou na webu, tak pak mi to hned dává mezi reklamy i při sledování tenisu na streamu. Souhlas.
Reagovat
slacker
To muze byt castecne pravda ale hlavni je ze Google to staci tak rychle najit a zpracovat a protom je na celem svete miliardy neustale se menicich stranek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když zadáš dotaz v češtině, tak se vyhledávání automaticky zaměří na weby v českém jazyce. A těch zdaleka není tolik.
Reagovat
slacker
Ja nevim kolikrat to ma jeste zduraznit. Me nejde o samotny fakt jak se z databaze sestavi vystup, ale jak GLOBALNI slidic staci prosmejdit dokola vsechny weby a najit nove zmeny se zpozdenim hodiny.
Reagovat
Fandina
Jede jeden po druhém?
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že nejede. Slacker tomu evidentně moc nerozumí. On totiž hned na začátku vyhodnotí, odkud je dotaz položen a v jakém jazyce. Takže rázem se z globálního slídiče stane český slídič a problém se o několik řádů redukuje. A tak dále...
Reagovat
Fandina
A v těch českých jede jeden po druhém a hledá shodu.
Reagovat
slacker
Obavam ze kdo v tom ma hokej jste vy dva. Jak se asi google dozvi co na ktere strance je za slova? Tomu se rika indexace a musi probehnout jeste drive nez uzivatel poptavaji vusledky na sve dotazy.

Takze aktualizace indexu vsech myslitelnych starenk na svete se zvdalne za hodinu? To i nektere velke podnikove databaze se s tim perou mnohem dele.

Podle vasi predstavy to asi tohle zacne zjistovat ak kdyz bouchnes Enter po vlozeni dotazu do prohlizece :-DDD.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jak to podle tebe dělají, když jsi tak chytrej?
Reagovat
Fandina
Zadáš slovo a on začne projíždět stránky, nejdřív české a potom další. A porovnává je. A výsledky zobrazuje. Co je na tom nepochopitelného?
Reagovat
slacker
Nezacne projizdet fyzuckestranky kdyz zadas slovo, zacne projizdet indexi a signatury ktere ale musely byt predzpracovavny. A obsah tech stranek se nedrive musi prenest nejakym zpusobem do "Googlu". "Googlem" se mini decentralizovany distribuovany system v datacentrech vlastnenych pripaden i pronajmutych Googlem (firma)
Reagovat
Fandina
To co popisuješ ty, je to samé, co popisuji já. Je jedno, jestli vyhledávač projíždí stránku nebo index. Vyjde to nastejno. A pokud sám víš, že když napíšeš nějaké slovo tady a za chvíli se objeví ve vyhledávači, tak ten vyhledávač to umí udělat. A jinak, než že pojede po stránkách, nebo jejich indexech to není možné. Tebe udivuje ta časová souvislost. Ale jak vidíš, tak se to provádí ve velké rychlosti.
Reagovat
slacker
no jsi uplne mimo ty "delacko" webu. Schvalne to porovnej jak dlouho trva treba ve Windows pocitace ktery prave pozuivas najit na disku soubor ktery obsahuje vybrane slovo
Reagovat
Fandina
Hlavně, když ty nejsi mimo. U mě práce s indexováním jako tvůrkyně webu končí v okamžiku, kdy jí Google udělá. Pak už mě to nezajímá, to je jejich softwarová záležitost. A funguje.
Reagovat
Fandina
Další způsob jak se zviditelnit ve vyhledávačích je placená inzerce. Je x způsobů, jak toho dosáhnout. Zaplatíš si, abys byl umístěn na předním místě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejedná se v tomto případě samozřejmě o celý "internet", ale jen o ty weby, které jsou součástí Google Search Network. Těch je daleko míň a je to při technických a finančních možnostech Googlu v pohodě zvládnutelné.

Kdybych to napsal na webu, který není členem GSN, tak by to nenašlo asi vůbec.
Reagovat
slacker
NO jasne ze se neindexuje uplne vsechno ale pokud by soucasti GSN byl jen fragment, tak to jednak snizi hodnotu nalezene mnoziny a druhak to zavani manipulaci/cenzurou
Reagovat
Fandina
Jenže zájmem každého, kdo vstupuje na internet je pravděpodobně to, aby jeho stránky byly přístupné všem. Takže si u největšího vyhledávače Googlu indexování sám obstarává.
Reagovat
Stan_Borowitz
Upřímně, mně je to celkem fuk. Kdybych věděl, jak přesně to dělají, tak bych měl tolik prachů, co oni.

Stejně jsem jen Stan_Borowitz, digitální přízrak. Až nebudu chtít, aby moje bláboly monitorovali, odpojím se od netu a rozplynu se jako slzy v dešti. Tak prosté to je. Žádná velká věda.
Reagovat
tedi
"Procházení a indexování

Proces vyhledávání začíná ještě předtím, než zadáte vyhledávací dotaz ? prohledáváním a indexováním sítě trilionů dokumentů."

http://www.google.com/intl/cs/insidesearch/howsearchworks/crawling-indexing.html
Reagovat
slacker
no pekne, zakladni principy jako na dlani primo od Googlu sameho.

Pro stana: Samozrejme jen znalost principu ani detailu nestaci na to dostat se do stejne pozice jako je Google. Bez gigantickych investic do infrastruktry ti je jejich znalost dost malo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, že potřebuješ prachy. Ale když máš dobrou myšlenku, tak prachy přijdou (skoro) samy.
Reagovat
Fandina
Jenže ono ti to najde tu, ze které se ptáš. Pokud by stejná formulace byla do písmene i na jiných stránkách, tak ti to najde i jiné stránky.
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nepochopila. Jinak jasně, že když dáš něco odsud, tak se to na Google hned objeví. TP není žádné ořezávátko, ale zaběhlý web.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc ti nerozumím... za co tady bojuješ? Za plynové komory pro cikány?

A jsem původem z Ostravy, z těsného sousedství cikánské kolonie. S cikány mám jistě víc přímých zkušeností, než všichni uživatelé TP dohromady. Z toho asi 10% dobrých a 90% špatných. Přesto bych je do plynu nehnal. Co je na tom podle tebe špatně?

A co s tím vším má společného Kalousek?
Reagovat
slacker
tvuje zdejsi citace vyroku je prvni nalezeny odkaz a nejaky jiny ve spojitiosti s kaopuskem je dryhu nalezeny, podle algorymu pozuivanucy Googlem. Clovek by spise ocekaval treba prvni nalezny odkaz na Wikipedii.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, nepochopil jsem to, sorry. Holt mají v Googlu dobré vyhledávací a indexovací technologie a dávají větší váhu tomu, o jak čerstvý příspěvek se jedná, nic víc bych v tom nehledal. Důležité je nepropadnout paranoie.
Reagovat
slacker
Nejde o razeni ale tu rychlost s jakou staci profizlovat cely web !!!!.
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, ale nikdo tě nenutí na tom webu být, ne? Žilo se před ním, bude se žít aj po něm. NSA není všemocná a hlavně na lidi jako ty nebo já zvysoka sere.
Reagovat
FulnekUltras
Dokud nebudete ohrožovat její zájmy... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak to abychom si dávali ode dneška pozor a nepsali, že Obama je velkej černej K0K0T a nad jeho odříznutou hlavou bude jednou vlát vlajka Islámského státu?

Nebo jak's to myslel?
Reagovat
FulnekUltras
Dokud tě moc vnímá jako neškodný hmyz, máš klid... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Co to je? Kdo to je? Sobotka? Arcidémon Klaus nebo Belzebub Kalousek? Obama? Zednáři? Ilumináti? Bilderberg? Aštar Šeran?

V ústavě nejlepšího zřízení v dějinách světa se psalo: "Veškerá moc v Československé socialistické republice patří pracujícímu lidu." Ale o pár řádků dále stálo: "Vedoucí silou ve společnosti i ve státě je předvoj dělnické třídy, Komunistická strana Československa, dobrovolný bojový svazek nejaktivnějších a nejuvědomělejších občanů z řad dělníků, rolníků a inteligence."

V tom aby se čert vyznal, že...
Reagovat
FulnekUltras
za tímto pojmem musíme dnes už obvykle mimo tuto zemičku...
Reagovat
Fandina
Do Moskvy?
Reagovat
FulnekUltras
Tímhle směrem ještě mnooohem dál... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže vrazi z vólstrítu?
Reagovat
FulnekUltras
spíš z Pentagonu...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ty někdo musí řídit, ne? Neboj se odhalit konečnou pravdu...
Reagovat
FulnekUltras
Touha strategicky ovládat svět, zdroje a peníze v něm za každou cenu je slušný pohon...což mj. potvrzují všechny americké invaze do bližšího i velmi vzdáleného zahraničí za posledních 65 let...
Reagovat
Stan_Borowitz
No a kdo to teda všechno řídí? Neboj se toho...
Reagovat
FulnekUltras
Lidská hamižnost a nenažranost...v USA historickým vývojem vycizelovaná až k nynějšímu stavu...
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že hamižní lidé jsou jen v USA?
Reagovat
FulnekUltras
Hamižné vojensko-ekonomické špičky...
Reagovat
Fandina
Které jsou jen v USA?
Reagovat
FulnekUltras
ty nejpanovačnější, nejagresivnější a nejroztahovačnější...proto taky nacházejí pochopení u podobných typů lidí i jinde...
Reagovat
Fandina
Vojensko-ekonomické špičky nejsou jen v USA.
Reagovat
FulnekUltras
Ty americké však mají cca od roku 1950 na svědomí nejvíc třeba i záminkou vyvolaných intervencí a mrtvých ze všech... Stačí se jen podívat na nepoměr mezi oběťmi 11.9.2001 a tím, co následovalo až doteď...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, zasahovaly v různých zamích v konfliktech, které tam vznikly a přišli tam až poté. Nezasahovaly ale za účelem přisvojení si někoho k sobě, územím, zřízením. Samy nikdy nebyly dobyvateli, jako Německo ve druhé světové válce nebo Rusko vůči Ukrajině. V tomhle smyslu nikdy USA nejednaly.
Reagovat
FulnekUltras
Dokonce i konflikt na Ukrajině - Majdan - vyvolaly USA zcela záměrně v době ZOH v Soči. Podobně Korea, Vietnam, převrat v Chile 1973 - za tím vším je primárně americká snaha odstranit nepohodlné levicové zárodky a strategicky ovládnout cizí území.
Reagovat
Fandina
To se povídá. Ale jak to je to nevím.
Reagovat
FulnekUltras
I na netu lze najít řadu důvěryhodných informací, odkud se rekrutovali mj. dobře zaplacení zahraniční chuligáni v Kyjevě (včetně českých).
Reagovat
Fandina
Na netu se najde spoustu informací. Jak jsem psala. Do konfliktů vstupují až když vzniknou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, na serverech aeronet.cz, zvedavec.org a podobných "nezávislých" zdrojích.

Pro paranoidní lidi je internet požehnání a prokletí zároveň. Pro ty, co je krmí "zaručeně pravdivými informacemi", pak vysloveně ideálním nástrojem.
Reagovat
Fandina
Já tomu rozumím, že pro někoho je čtení těhle věcí zábavou a požehnáním. Já tak maximálně momentálně čtu informace o tenise. A politikou se nezabývám.
Reagovat
Stan_Borowitz
To byla reakce na Fulneka, ne na tebe, s tebou jsem víceméně zajedno.
Reagovat
Fandina
Sorry, to jsem spletla.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jistě. A navádí je k tomu Klaus a Kalousek, protože Američani jsou řece primitivové, kteří by při invazi na Ukrajinu jeli do Afriky. A na Měsíci budou první Číňani, protože Američani to natáčeli ve studiu. A taky mají Haarp, kterým vyvolávají zemětřesení.

Zapomněl jsem na něco?
Reagovat
FulnekUltras
Navádí je k tomu především vidina toho, že si udělají svůj oblíbený bordel místo na fotbale někde na ulici a ještě za to dostanou zaplaceno. Není taky náhodou, že banderovsky spřízněných pravicových radikálů si přijelo do kyjevských policistů zamlátit nejvíc z Polska. Videa těchto vikingských rváčů na netu jsou stejně výmluvná, jako ta z akce USEmbassy-RedCards v Praze proti Milošovi. Jo jo Staníku, když se sáhne na dřeň tvých posvátných hodnot, jsi náhle až neuvěřitelně nechápavý...a tvoji ideoví soudruzi s tebou... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš že jo, hlavně to chce omývat přirození vlažnou vodou a všechno bude dobrý. I přízraky se rozplynou.

Já jsem ti člověče na webu třeba viděl naprosto důvěryhodné video, jak Putin jí k obědu malé dítě.
Reagovat
FulnekUltras
Pokročilá noční doba omlouvá, že už se nezmůžeš na nic lepšího... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Musel jsem se přizpůsobit tvé úrovni, abys mi rozuměl...
Reagovat
FulnekUltras
Ty vzorně jednotné protizemanovské červené karty jste pak museli odevzdat zpátky do krabic , anebo jste si je mohli odnést na památku domů?
Reagovat
Stan_Borowitz
A když se tvůj kámoš Igor Vsevolodovič Girkin alias Igor Ivanovič Strelkov, nefalšovaný Ukrajinec z Moskvy bojující za svou vlast proti fašistům z Kyjeva, hrdě chlubil sestřelením velkého ukrajinského letadla, tak kecal nebo se jen spletl? To k tomu říkají weby placené GRU a podobnými organizacemi?
Reagovat
Stan_Borowitz
Co k tomu říkají...
Reagovat
FulnekUltras
Sakryš - to muselo dát práci vypotit na jednoduchou otázku tohle... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Odpověď zcela adekvátní otázce. Mrzí mne, že tě to ranilo.
Reagovat
FulnekUltras
Odpovědět na jasnou otázku domácí otázkou naprosto z cesty svědčí o tom, že lidové živelnosti onoho protizemanovského protestu nemůže dnes už uvěřit vůbec nikdo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Koukám, že už jsi v koutě a hledáš, kudy utéct. To si dneska asi moc nevyděláš, nebyls dost přesvědčivý.

Vůbec se trochu bojím, jestli nebudeš vyškrtnut z výplatní listiny jako neschopný. Tak se snažíš a nic z toho, žádné ovečky nepřiběhly. Jsi sám jak ten pověstný kůl v plotě.
Reagovat
FulnekUltras
O tvoje rektální olizovače nestojím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale někdo to musí řídit, ovládat. Jako třeba u nás Klaus. Přece se to všechno strašné zlo nedělo samo, on to všechno řídil a možná dodnes z pozadí řídí. Tak kdo to je v USA? Přece nechceš říct, že dělníci a rolníci, ti přece ctí proletářský internacionalismus.

Ještě snad ta pracující inteligence, na tu nikdy nebyl spoleh. Ale i ty musí někdo navádět, řídit. Kdo?
Reagovat
FulnekUltras
viz výše odpověď Fandině
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pořád hrozně neurčité, jako by ses bál nazvat věci pravými jmény. To jsou pořád ti vrazi z vólstrítu, vojenskoprůmyslový komplex, vatikánští zaprodanci. To fakt nedokážeš věci pojmenovat nějak určitěji než komunistická propaganda padesátých let?
Reagovat
FulnekUltras
Bojíš se čestně přiznat, že komunistická propaganda měla v mnohém pravdu? Mj. i v popisu kapitalismu, tak jak ho zažíváme dnes? Chápu, že na tebe jeho negativní stránky zatím nedopadly...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je mu komunistická propaganda ukradená.
Reagovat
Stan_Borowitz
A prestože měla pravdu a padesát let ji lidem hustili do hlavy horem dolem, tak jí stejně nikdo (pardon, až na pár pomatenců) neuvěřil? Čím to?
Reagovat
FulnekUltras
Konzum, prachy a iluze snadného zbohatnutí umějí hodně...
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale on jim nikdo nevěřil ani za komunistů, kdy konzum, prachy a iluze rychlého zbohatnutí znali snad jen taxikáři, veksláci, zelináři a vybraní členové KSČ. Čím to?
Reagovat
FulnekUltras
Místo taxikářů, veksláků a zelinářů dnes stačí dosadit bankéře, právníky a exekutory - a bez ohledu na víru jsme zase šťastně doma mezi svými starými známými kamarády zloději...
Reagovat
Fandina
Ale každý není tak přízemní. Je spoustu lidí, kterým stačí málo. Prachy nejsou všechno.
Reagovat
Stan_Borowitz
A pro Fulneka to bude asi těžko pochopitelné, ale právě tihle lidé brání dnešní systém ze všech nejvíce. Ti, kterým nejde o "sociální jistoty", ale o možnost svobodně se nadechnout.
Reagovat
FulnekUltras
Pro lidi tvého typu, Stane, bude zřejmě jen těžko pochopitelné, že dnes už dávno nejde o nějaké "sociální jistoty", ale o prostý důstojný život a docela obyčejný pud sebezáchovy.
Reagovat
FulnekUltras
Svoboda žvanit v podstatě o howně totiž ještě nikomu život nezachránila...
Reagovat
Fandina
Jenže ty to popisuješ, jako by ČR byla plná lidí bez prostředků. Ale tak to přece není. Třeba já neznám ve svém okolí člověka, který je bez prostředků. Věřím, že tací jsou, ale já je ve svém okolí nemám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak proč vám kuwa ti lidi bojující o holý život, kterých je podle tebe 75 - 80 %, nedají hlasy ve volbách? Každý normální člověk by to v takové situaci přece udělal, kdyby se mohl vrátit z pekla do ráje...
Reagovat
FulnekUltras
Těch úplně na dně bude kolem 20%. A ti ostatní - po vhodném impulsu se dlouhodobě mlčící většina mění v lavinu na principu nabalující se sněhové koule...podobně jako třeba v roce 1989, ale to bys měl vědět asi spíš sám podle sebe, Staníku... ;)
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, že je jich dvacet procent, já nikoho takového neznám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle zbožné přání už jsi tady pronesl několikrát a asi se nebudu moc mýlit, když si tipnu, že ho opakuješ už tak 15 - 20 let. No, výdrž máš, to se musí uznat.

A stejně je zvláštní, že ani těch 20 %, co je na úplném dně a jde jim o holý život (hezky jsi to zredukoval z těch 75 - 80 %), nevolí komunisty. Já bych to na jejich místě udělal. Ty ne?
Reagovat
FulnekUltras
Napsal jsem, že 20% z tohoto režimu profituje. 20% je naopak na dně. Ta většina mezi dává i s těmi na dně 80% - a v dohledné době se tento poměr sil projeví, což vůbec neznamená nějaké spojování takového procesu s komunisty. Místo nepochopení psaného textu to však v tomto případě vidím na pouhou demagogii. Tuhle nudlovou polívku už nastavovat nemíním.
Reagovat
Stan_Borowitz
Těžká šichta, co... znovu - proč těch 20%, co je na úplném dně, nevolí komunisty, když se za nich měli tak dobře?
¨
Abych tě parafrázoval - je tak těžké odpovědět na jednoduchou otázku? Už jsi neodpověděl na několik.
Reagovat
FulnekUltras
Na demagogické provokace už neodpovídám.
Reagovat
smazaný uživatel
mna by zaujimalo kto ovlada media-tie su silnejsie ako vsetko co sa doteraz vymyslelo,nie kto ich vlastni,ale ovlada
Reagovat
Fandina
Jejich vlastníci?
Reagovat
FulnekUltras
autocenzura připokáklých publicistů
Reagovat
smazaný uživatel
ak si cigana ziskas na svoju stranu,urobi pre teba vsetko+ich loajalite by nas mali ucit,trocha k objektivite:)
Reagovat
a.magerova
To už taky není pravda, podrazí i vlastní etnikum natož cizí :-/
Reagovat
smazaný uživatel
myslel som loajalite medzi sebou,ciganovi je ukradnute co zaveli policajt ci nejaky premier,zakon je co povie cigansky vajda,ale aj u nich sa to uz pomaly meni,nieco vychytali aj oni od nas:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale tu ich sudrznost a bezstarostnost,ked idu styria s jednym vozikom a cely svet je im sumak,to im aj zavidim
Reagovat
a.magerova
Jj už dávno neplatí "Cigán cigána neokrade".... bavila jsem se s policistou a on řekl jednu velkou pravdu: "Jejich život je jeden velký mejdan."
Reagovat
gigin
Cigána nepustíš, černoch ti nevadí! Víš, kolik može mět peněz, takový cigán, ty skupino? Hoši, nic ve zlém, to není proti vám, já nésu žádný rasista. Pro mě je cigán jak černoch, lidi sú lidi, to je jasné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podívejme na Pražáka... tam musíš makat jak černoch...
Reagovat
FulnekUltras
Vám možu do Afriky dodávat jabka...budeme faxovat né? ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jeden z nejlepších porevolučních dokumentů, i když se na první pohled tváří jako hraný film a fikce...
Reagovat
FulnekUltras
V první chvíli to právě se rozjíždějícími "devadesátníky" moc dobře přijato nebylo...ale s postupujícím časem byli už raději zticha...
Reagovat
gigin
Odkáď ste, hoši?
Já jsem z Prahy, on je z Afriky.
Podivaj sa na Pražáka! Šak tam mosí šecí makat až sú čérní!
Reagovat
Stan_Borowitz
Týjo, smekám gigine, jestli's to vystřihl z hlavy...
Reagovat
gigin
:-D to první jo, to druhé jsem si musel připomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajeje, tak tohle je komunikacni sum jak svine. :) ja bych je do plynu neposilal, sem asi ten posledni.Ja jsem chtel jen rict, ze jsem si tvuj citat z rimskeho prava zadal do googlu, pac mi priselzajimavy a hned byl na prvnim miste ve vysledcich. Druhy vysledek byl, jak tento citat pouzil pri nake tiskovce Kalousek.A na Severni Cechy sem se ptal proto, ze jsem tam v lete chvili pobyval a vim, ze tam jsou mesta a obce kde maji snad nadpolovicni vetsinu. Tak jsem si tipl, kde bys tak mohl bydlet.
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, zápal boje... ale už slacker mě navedl na správnou stopu. Omlouvám se, mea culpa.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohoda, nevyhoda komunikace po internetu.
Reagovat
smazaný uživatel
To all. To spis Tomas Klus je rasista nez ja. Polovina hospody se na me skez uprchliky a muj nazor diva skrz prsty (rozumejte, ziju na vsi a tady by je kazdy druhy strilel)
Reagovat
blixa
Rozkaz ten zněl jasně, nesmí projít za žádnou cenu. Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo ! ;-)
Reagovat
a.magerova
Přesně tak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš říct soudruhu....nooo, dvě dávky!
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, že se nedá reprodukovat ten výraz jinak kovaného komouše učitele, kterého hrál Dušek. On už byl z nové generace, to bylo i na něj moc.
Reagovat
smazaný uživatel
:DD +1
Reagovat
Frick
To není možné aspoň mu dát šanci jít po dobrym?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako že tak jednoho nebo dva můžou obětovat, kdyby zatýkaný najednou začal střílet?
Reagovat
SwissMaestro
To je v prdeli. Jakmile je zatcenej cernej tak v tom urcite bude rasismus......bilemu se muze ublizovat jakkoliv a nic...vse ok...
Reagovat
a.magerova
Taky mě to se.re.... u nás je to nemlich to samé..... koukneš zle na cigána a průser, on na Tebe vytáhne mačetu a pohoda :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ale trochu melete z cesty, ne?
Reagovat
a.magerova
Určitě ne.
Reagovat
VlS
A už na tebe vytáhl cigán mačetu? Na mě teda ne. A už tě někdo perzekvoval za to, že ses křivě podívala?
Já když tohle čtu, tak furt hledám ty zástupy perzekvovanejch bílejch a zástupy cikánů s mačetama a furt nic.
Ne že by nebylo co řešit, myšlenka pozitivní diskriminace je mě z duše protivná, diskriminace je vždycky diskriminace, ať se týká rasy, pohlaví, sexuální orientace, politického názoru nebo čehokoliv jiného a každá diskriminace je jen omezením svobody. Všichni máne stejný pravidla a od všech má být jejich respektování vymáháno stejně. Hlučná oslava v sousedství mě vadí, ať ji produkuje kdokoliv, zlodějina mě vadí, ať ji páchá kdokoliv, černej, bílej, rudej nebo modrej, zloděj je zloděj a patří za katr, naopak, kdokoliv, kdo se chová normálně, nekrade, nikoho nemlátí a nedělá binec a platí daně, ten má mít od státní moci pokoj.
Reagovat
VlS
A jinak, za reakci před Jamesem klobouk dolů
Reagovat
a.magerova
Byla jsem svědkem situace, kdy prodavačka odhalila malého zloděje (asi 10 let, nekradl poprvé a proto se na něj už zaměřila), zboží mu vzala a vykázala ho z obchodu a za 10 minut tam byl malý zpět i s otcem, matkou a dalšími asi 5 dospělými a přišli si to s tou prodavačkou ručně a hlavně hlasitě vyřídit, měla co dělat aby se schovala, naštěstí blízko byla policie a ta tu situaci uklidnila..... a takových podobných situací od známých vím víc např. zkopaného sekuriťáka, jen proto, že odhalil zlodějnu v obchodě, tak si na něho v přesile počkali a i přední zuby mu vyrazili, už tu práci raději nedělá.... ale chápu Tě, moje mamka si taky furt myslí, že nejsou takoví, protože zná roky dvě rodiny a ti jsou pracovití, pořádní a slušní..... já taky takové znám, ale jsou bohužel ve značné menšině.... ale zas mít klapky na očích a protože se mě to netýká, tak se nezajímám, je taky špatné :-/
Reagovat
VlS
Ale jsou mezi nimi i takoví. Ale takoví nejsou jen " oni", ale i "my".
Mě zatím okradli vždy ( 3x za 60 let, žádná hrůza) naši bílí soukmenovci.
Kolik znáš stejnejch nebo podobnejch případů bez cikánů? Nekrademe, neznásilňujeme, nevraždíme a td? Fakt to všechno dělají oni?
A souhlasím s tím, že problémovejch jich je procentuelně hodně. Ale rovnítko mezi cikánem a mačetou není, stejně jako není rovnítko mezi bílým a neviňátkem.
Známých syna zmlátil a skopal bílej kluk jen proto, že se na ulici bavil s jeho bývalou slečnou. Tak, že skončil na 14 dní ve špitálu a možná i s nějakými následky do budoucna ( prasklá lebka, natržená slezina a tak)
Tak co s náma bílejma? Na Sibiř?
Reagovat
Fandina
Já tak trochu a.magerové rozumím. Když se něco semele s cikány, tak hned vytahnou sami, že je diskriminujeme. Takže v tomhle případě jí rozumím. Jinak samozřejmě, že problémy jsou u všech lidí, ale sám si napsal, že procentuelně jsou víc problematičtější. A já myslím, že to je ten problém.
Reagovat
ta-dah
...no, jen aby to tve svedectvi a vypravovani tvych znamych nemelo stejnou verohodnost jako tve tvrzeni k obvazanym pazim Azarenky:

Má nové kérky a kvůli infekci to má zavázané, sama to říkala, sice mě baby nebaví, ale zákulisní drby vím :-)) .

Takze bych uz jen pozdravila tvou maminku, podekovala VISovi a podotkla, ze kazda generalizace zkresluje a zjednodusuje a ve sve podstate muze byt nebezpecna..., dalsi dukaz xenofobie, nechci rict ceske spolecnosti - viz VIS.
Reagovat
spaniel
Ta-dá
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se obávám, že právě díky sluníčkářům jako jsi ty, kteří před prokazatelně existujícími problémy strkají hlavu do písku a tvrdí, že neexistují, napětí ve společnosti zcela zbytečně roste. Zbytečně proto, že česká společnost primárně xenofobní ani rasistická není o nic víc než společnosti jiné. Možná v některých ohledech dokonce méně.
Reagovat
VlS
Stane, rozhodně si nemyslím, že jsme rasističtější, nebo xenofobnější než jiní. Problémy existují a jsem přesvědčenej, že míra stejným metrem všem a s vyloučením jakékoliv diskriminace je jediná cesta - a bude sakra dlouhá a nejednoduchá. Nejde o sluníčka, jde o realitu. Upozorňuju jen na to, že zločinnost ( nepřizpůsobivost) bílejch jaksi bereme, že to tak je, protože nejsou všichni hodní, tak o cikánech ( sami si tak říkají, neberu to jako urážku) mluvíme jako by všichni patřili k bandě bráchů Jamesových. A Mrázek byl kdo? A Krejčíř je kdo? A Berdychův klan? Ani Babinskej nebyl cikán :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
(to je fakt divný, takhle někoho oslovovat), já s tebou naprosto souhlasím, že to snad ani víc nejde, proto jsem nereagoval na to, co jsi napsal ty. Ale ta-dah to posunula někam jinam, nebo jsem možná špatně pochopil, jak to myslela.

Já jsem vyrůstal v prostředí, kde bylo cikánů (dnes Romů) fakt hodně, znám je proto dost dobře. Zažil jsem s toho nima opravdu hodně, dobrého i špatného. Proto se jich nebojím, ale na druhou stranu o nich nemám ani sluníčkářské iluze jako tady předvedla ta-dah. Spousta (ale zdaleka ne všichni) z nich jsou z našeho pohledu fakt zmetci. Percentuálně určitě víc než v "běžné" populaci. Ale jak praví základní poučka římského práva, kterou se pohříchu naše soudnictví moc neřídí, raději neodsoudit tisíc vinných než odsoudit jednoho nevinného...
Reagovat
FulnekUltras
Realitou ovšem zůstává, že v českých věznicích tvoří cikáni dlouhodobě zhruba dvě třetiny klientely...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, jasně, ale jsou to třeba i dvě třetiny vrahů? Násilníků? Myslím, že ne. Jejich zločinnost je spíše majetkové povahy, a to navíc ve drobném a středním rozsahu. To je dost podstatný rozdíl oproti "afroamerické" populaci v USA (to slacker)

Tím samozřejmě neříkám, že je to dobře, ale že je třeba vidět věci v relacích a souvislostech.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel - právě ta "drobná" finanční a majetková kriminalita se v konkrétních trestech především z důvodu nepostižitelnosti nezletilých téměř neprojevuje. Zato násilnosti, výtržnictví, loupežná přepadení - tam cigoši vedou celkem suverénně. Snad už tady ani nechci zbytečně dráždit "vždykorektní mainstream" konstatováním, že s celkovou společenskou nepřizpůsobivostí tohoto etnika se dokázal nejlépe vypořádat socialismus před rokem 1990...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak tomu šlo hlavně o to, aby se vypořádal se "společenskou nepřizpůsobivostí" většiny obyvatelstva, a ti cikáni se s tím tak nějak svezli, že. Vzato do důsledků, dle tvého uvažování se s tímto problémem nejlépe vyrovnali nacisté se svými plynovými komorami a dalšími pozoruhodnými objevy té doby.

Nikdy mne nepřestane fascinovat ta touha po jednoduchých řešeních v tak složitých problémech, jako jsou společenské interakce miliardjedinců s jejich obtížně kompatibilními zájmy. Ona samozřejmě existují, ale jsou nelidská a odporná.
Reagovat
FulnekUltras
Opět jsi totálně "mainstreamově" mimo, Stane - a opět tady jen potvrzuješ svou vlastní skrytou paranoidní agresivitu... Právě naopak - sami cikáni dodnes vzpomínají, že tak dobře, jako tehdy, se nikdy neměli. Práce se občas musela vydržet ;), ale běžné životní potřeby bohatě zajištěny bez nutnosti loupit či okrádat tolik co dnes...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, za socialismu měli všichni stejně, ať dělali nebo neděli včetně cikánů. To se jim líbilo, pochopitelně.
Reagovat
FulnekUltras
Všichni měli především z práce dost peněz na pokrytí základních životních potřeb. Dnes skoro sci-fi...
Reagovat
Fandina
To souhlasím, že na to bylo. Jenže princip všem stejně se neosvědčil v praxi. Socialistické hospodářství začalo zaostávat a to byl jeden z důvodů, proč krachlo.
Reagovat
FulnekUltras
Stejně to nebylo - a rozdíly určitě ne tak nelogicky astronomické jako dnes. Ovšem jinak souhlas, že k dostatečné pracovní motivaci byla třeba diferenciace výraznější...
Reagovat
Fandina
Hlavním smyslem socialismu bylo právě to, aby byl každý zaměstnán. A samozřejmě rozdíly byly, ale minimální. Jinak všem stejně.
Reagovat
VlS
Takovou hovadinu jsem už dlouho neslyšel. Hlavním cílem socialismu poválečné éry šlo o zajištění moci stalinovi a jeho následovníkům Pracující lid jim byl docela šumák a nezaměstnanej v Německu se měl líp, než pracující tady. Že sem ze západu mimo Deana Reada nikdo nezdrhnul, zatím co opačnej směr nestíhali soudruzi chytat.
Tady bylo lidí bez peněz fůry, a ne že ne. Ježiši lidi, fakt zapomínáte tak snadno? Jakej důchod měla tvoje babička a co si za něj mohla koupit?
Lidi dneska nemají prachy? No v Kauflandu u pokladen to tak nevypadá a v hospodách tedy taky ne.
Reagovat
FulnekUltras
Co je to za pojem "lidi"? ;))) To prý nemůže slyšet ani blixa... ;)
Řeč byla o zajištěných základních životních potřebách ze mzdy za práci pro naprostou většinu obyvatel...
Reagovat
Stan_Borowitz
Co je to ta základní životní potřeba? Stát ve frontě na hajzlpapír? Být dvacet let v "pořadníku na byt"? Shánět bezvýsledně těsnění na kapající kohoutek?

Co to konkrétně jsou ty základní životní potřeby, na které dříve většina měla a dnes nemá?
Reagovat
FulnekUltras
Veškeré náklady spojené s bydlením, plus jídlo a pití - to není při pohledu na některé současné výplatní pásky vůbec tak málo, jak se možná někomu "shůry" může zdát...
Reagovat
Stan_Borowitz
To ovšem nebylo ani při pohledu na tehdejší výplatní pásky. Podle toho, co tvrdíš, by minimálně 6 milionů lidí mělo být bezdomovci. Kde se skrývají?
Reagovat
FulnekUltras
Jen stručně: inkaso za socíku měsíčně max. 400 Kčs, jídlo a pití i kdyby 700-800 Kčs (běžný oběd v restauraci stál bez stravenek max. do 15-20 Kčs, jinak ještě výrazně míň), mzda uklízečky 1400-1500 Kčs. Dnes bydlení min. 6000-7000 Kč, jídlo a pití min. 3000 Kč, minimální hrubá mzda ještě pořád hluboko pod hranicí 10000 Kč (momentálně 9200 Kč) O čem je řeč? Snad o nějakých nadstandartech?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že teď jsou rozdíly v příjmech u lidí. Jsou tací, kteří mají jen na základní obživu. Ale upřímně, vždyť ten celý socialismus byl jen na základní obživu. Kde vidíš rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
Kromě bydlení a jídla bylo mj. každoročně na nové oblečení, boty, kulturu, školní potřeby pro děti, dovolenou a další "drobnosti", které je dnes mnoho lidí nuceno zcela zásadně omezovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je jak opsané z Haló novin. Jednoduchá otázka, proč se těch 75 - 80 % lidí, kterým dnešní uspořádání nevyhovuje, prostě nevzepře a ten tak strašný systém nesvrhne, když naprostý zlomek nespokojených dokázal svrhnout systém, v němž byla většina tak šťastná a spokojená? Represivní složky už dávno nejsou, co bývaly, tak by to měla být vlastně hračka, ne?
Reagovat
FulnekUltras
Největší strach je tady dnes bohužel maloměšťácky z toho, že po případné opravdu zásadní změně nebude "konzum" už vůbec žádný. Naštěstí samotné Česko nebude mít - ostatně jako vždy - na budoucí změny žádný větší vliv.
Reagovat
Fandina
Já se ničeho nebojím, není důvod. Nevšimla jsem si nikde, že by se objevil nějaký jiný koncept hospodaření. Nikdo nic nového nepropaguje. A jestli vládne ten nebo onen je nepodstatné.
Reagovat
FulnekUltras
Taky se čínského modelu nebojím... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože o něm nic nevíš.
Reagovat
Fandina
Číny se bojím.
Reagovat
FulnekUltras
Kombinace soukromého podnikání v malém a středním rozsahu se státem regulovanými institucemi celoúzemního významu (energetika, doprava, finance atd.) není nic odstrašujícího...
Reagovat
Stan_Borowitz
a třeba Jack Ma (majitel serveru Alibaba, jehož osobní majetek se odhaduje na 25 miliard USD) je příkladem toho soukromého podnikání v malém a středním rozsahu, nebo státem regulovaných institucí celoúzemního významu?
Reagovat
FulnekUltras
od určité výše majetku jednoznačně převzít státní kontrolu ve výši 51%......šmarjá, to už je nudle... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
A proč to ti Číňani neudělají, když jsou tak chytří?
Reagovat
FulnekUltras
vývoj pokračuje...
Reagovat
Stan_Borowitz
Zatím ale ten vývoj spíše vypadá tak, že se čínští miliardáři dříve nebo později zbaví z astronomické korupce žijících stranických funkcionářů, než naopak. Klasická optimalizace nákladů...
Reagovat
Fandina
Tak to si toho slyšel hodně málo. Psala jsem o socialistickém rovnostářství, ne o politice. Uvědom si, že snahou bylo, aby měli všichni stejně a všichni měli práci, je jedno jakou, ale aby byli zaměstnáni, za malý peníz, ale aby neměli nějaké potřeby mluvit komunistům do vládnutí. Samozřejmě, tento způsob hospodaření, všem stejně, kromě pár vyvolených komunistů, se samozřejmě neosvědčil, byl neperspektivní. A o tom jsem psala.
Reagovat
FulnekUltras
Motivační složka nedostatečná...
Reagovat
Fandina
A jinak samozřejmě, že si moje babička mohla z důchodu koupit přibližně stejně jako každá jiná babička. Všichni měli přibližně stejně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase zřejmě žongluješ se slovy, aniž bys chápal jejich skutečný význam... ale abych ti nekřivdil, tu skrytou agresivitu bych prosil trochu rozvést, abychom v tom měli oba jasno.

Tak ti nevím, ale já jsem v té době byl od cikánů okradenej daleko častěji než dnes... Dnes je pro ně naopak svým způsobem sociální situace lepší než tehdy, protože na sociální dávky "dosáhnou", ale pracovat nemusejí. Někteří se dokonce soudí o milionové odškodnění za zařazení do zvláštní školy, No řekni, kdo by si troufl se za komunistů soudit s "mainstreamem"?
Reagovat
FulnekUltras
Ono reagovat na odlišný názor neustálými odkazy k nacistům, plynovým komorám či (jinde) k mučení vězňů nebo střílení na hranicích o lecčems vypovídá.

S těmi dávkami máš samozřejmě zčásti pravdu - ovšem důstojnost to hlavně cikánům chlapům (pokud nejsou z olašské větve, kde vydělat si peníze prací je považováno přímo za potupu dotyčného) moc nedává.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ad první odstavec - systému, který většinu z toho praktikoval (vlastně až na plynové komory všechno), se neustále vehementně zastáváš, tak co ti na tom tak vadí? To je jako když si hvězda showbusinessu stěžuje na bulvár...
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně se nezastávám od tehdejšího SSSR podřízenecky přebíraných praktik z přelomu 40. a 50. let, které byly ostatně už po roce 1956 (logicky ne přehnaně protisystémově) i uvnitř samotné KSSS celkem jasně pojmenovány a odsouzeny. O tom si třeba v systému nynějším může kult osobnosti Václava Klause nechat jen zdát... Bohužel - současný mainstream účelově spojuje vše "komunistické" (rozuměno pod vládou komunistů) do jednoho pytle, a tak lze dnes mezi mladou generací nezřídka zcela vážně zaslechnout, že v pracovních lágrech se mučilo ještě za Husáka. Je jasné, že současný režim to potřebuje, aby se vůči tomu přímo předcházejícímu dostatečně morálně vymezil a zároveň odvedl pozornost od vlastních nedostatků, při tom používaná míra manipulace zvláště s myšlením mladších lidí, kteří s touto dobou nemají přímou osobní zkušenost, je ovšem obrovská...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak za Husáka třeba estébáci umlátili Pavla Wonku, jen tak pro osvěžení paměti.

A co myslíš, že by se stalo, kdybys za toho osvíceného Husáka začal do "maistreamových" médií jako Rudé právo rozesílat dopisy (protože tehdy nebyl internet), ve kterých bys Stalina označoval za buzeranntskou Kikinu? Nebo to řekl ve vysílání ČsT, kdyby ses tam nějakou nepochopitelnou náhodou ocitl? Fakt si myslíš, že bys za to dostal Řád práce?

Míra zapomnětlivosti některých lidí plynoucí z toho, že je dnes tak samozřejmé říkat skoro cokoli, mne nepřestává fascinovat...
Reagovat
FulnekUltras
Jednotlivé "přehmaty" (bez ironie) se dějí i dneska - ve věznicích, při činnosti policie, ale i jinde: například každoročně stále častější "srážky" lidí s vlakem (že by stále větší neopatrnost?) Příčinou sice není ostře vyhraněný politický názor, zato mnohdy třeba i zcela nezaviněně neúnosná životní situace člověka, který někdy i úplně normálně pracuje. Sám se ptám, jestli je horší nemoci "svobodně" vyřvávat proti normálně fungujícímu režimu, anebo nemoci svobodně přežít v režimu, který evidentně plně funguje jen pro nějakých 15-20 procent obyvatelstva? Toť tedy dilema skutečně veškrnovské...
Reagovat
Stan_Borowitz
Zvláštní, že těch 75 - 80 % s tím nic nedělá, že? Že by byli utlumeni chemtrails?
Reagovat
FulnekUltras
Nějaký drobný pokrok už se snad děje - aspoň podle posledních voleb do PS a na Hrad...jakkoliv přebarvování chameleonů na scéně průběžně pokračuje... ;)
Reagovat
Fandina
Podle mě se pokrok neděje. Jen se mění obliba politiků, ale systém, systém je pořád stejný.
Reagovat
FulnekUltras
Systém se beztak nakonec zhroutí zvenčí...ale aspoň v malém doma je určité zlepšení patrné...
Reagovat
Fandina
Já změnu nevidím. Veškeří porevoluční policici se chovají podobně. Změna nastala v hospodářství postupnou proměnou ze státního vlastnictví do rukou jednotlivců a nestátních organizací. To byla změna, to je způsob jak se přibližně podobně hospodaří na celém světě. Jinak žádnou změnu od té doby mezi politiky nevnímám. Plus mínus rozhodují stejně.
Reagovat
FulnekUltras
Aspoň ty nejkřiklavější mafiánské praktiky made in ODS jsou (snad) už na trvalém ústupu...
Reagovat
Fandina
Pro mě jsou všichni politici stejní. Nevidím rozdíl mezi nimi. Každá má něco. Každá má aféry a i svoje klady.
Reagovat
FulnekUltras
Faktem je, že čistě lidsky to často bývá třetí až čtvrtá liga... ;)...neb - jak se říká - nikdo normální tam dlouho nevydrží... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Naopak, jsou naprosto věrným odrazem společnosti.
Reagovat
FulnekUltras
No...třeba se současným premiérem jsem v roce 2002 mluvil asi čtvrt hodiny - a snažil se mě z kanclu spíš vyrazit... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tímhle tempem to ovšem bude trvat tak 300 let, tak to můžu klidně spát. Z tohoto pohledu vnímám Miloše jako rozumný kompromis...
Reagovat
FulnekUltras
Mírný pokrok v mezích zákona... ;)
Reagovat
slacker
Ze se tim neridila ta newyorska policie :-D. Tato poucka muze byt naplnena jen zrusenim institutu soudit a trestat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Policie nerozhoduje o vině a nevině, tos nevěděl?
Reagovat
slacker
Tak evidentne rozhoduje o tom necem podobnem. Jednala ve stylu radeji zmasakrovat jednoho nevinneho nez nechat utect 10 zlodeju
Reagovat
slacker
a vubec gang s mobilama? CO to je za obecne ohrozeni?
Reagovat
Fandina
Já myslím, že šlo o normální postup při zatčení člověka. To jestli byl vinnen nebo ne je věc jiná. Další.
Reagovat
slacker
pekne dekuji za takovy "normalni" postup. presumce viny.
Reagovat
Fandina
To je přece normální, že se vydává zatykač na lidi o kterých se předpokládá, že něco zavinili. Jak bys to chtěl jinak dělat. Je podezření, zatknou ho.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, ty tomu evidentně vůbec nerozumíš. Úkolem policie není rozhodovat o tom, jestli je dotyčný vinen či nevinen. O tom rozhoduje soud. Úkolem policie je vyšetřovat, zajišťovat důkazy a na jejich základě případně operativně zasahovat a zadržet/propustit podezřelé. A při tom samozřejmě pokud možno zůstat naživu.
Reagovat
slacker
Jenze ja vidim analogii mezi soudem a zpusobem zadrzeni.
proc je spatne odsoudit nevineho a pritom nema byt spatne zbytecne ponizit a omezit nevineho?
Reagovat
FulnekUltras
njn, dneska mi v marketu taky za kasama kontrolovali batoh... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vám rozumím, kluci, taky mě uráží, když musím třeba ukázat obsah tašky na pokladně v supermarketu, bo jsem v životě nic neukradl. Ale na rozdíl od vás z toho neviním toho chlapa z ochranky, ale ty svině zlodějský, kvůli kterým tam musí vůbec stát. Blakeův případ je zcela analogický. Za jeho problémy primárně přece nemůžou poldové, ale ti zkurrvení překupníci (zřejmě kradených) mobilů.
Reagovat
smazaný uživatel
takto by mohol rozmyslat aj Blake,dufam ze nevytiahne zase rasizmus ked mu nabuduce ukradnu mobil
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel - zrovna tak se velmi často stane, že "právě" při "nákupu" autoritativně hlučící cikánské tlupy (převážně mastodontní ženštiny s těžce ověšenými kočárky a až neuvěřitelně čilými potomky z nich) ochranka jaksi není k nalezení...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je ale kvůli sluníčkářům, kteří by toho chlapa rozcupovali, kdyby nedejbože vztáhl ruku na malého (cikánského) zloděje. A on nějakou práci vykazovat musí...
Reagovat
FulnekUltras
Jasně - sám bych za 10 000,- měsíčně zdraví pokud možno taky neriskoval...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak je pravda, že dříve byly represivní složky relativně daleko lépe placeny, když se sytém udržoval při moci jen díky nim.

To naštěstí už dnes neplatí.
Reagovat
FulnekUltras
Mise NATO jsou placeny o to slušněji...
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, když tam ty kluky nemůžeš nahnat násilím, jako to dělali tebou obdivovaní soudruzi (a dnes dělají tebou neméně obdivovaní čínští soudruzi), tak jim musíš dobře zaplatit. Dáváš jim aspoň na výběr.
Reagovat
FulnekUltras
Obhajovat boj za "národní zájmy" na opačném konci světa - to už chce opravdu silný pajšl a tučnou žoldáckou kasu... Naopak boj za normální život lidí na vlastním či hodnotově spojeném území je zcela přirozený... Při u nás nedávno zmiňované odvodové povinnosti si každý z dnešních mlaďochů mohl "svobodnou volbu" vychutnat skutečně naplno. ;)))
Reagovat
Fandina
Žolďáci nebojují za národní zájmy, oni bojují kvůli penězům, jako povolání. Nejde jim o idee, o peníze.
Reagovat
FulnekUltras
no právě...proto mám "národní zájmy" v uvozovkách...
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě že boj proti islámskému extrémismu je v našem národním zájmu, i když je na druhém konci světa. Je opravdu možné, že to někdo nevidí?

Přiznám se, že druhé části tvého příspěvku moc nerozumím. Odkazuješ na to, jak někdo teoreticky navrhl, že by se mohla zavést branná povinnost, která byla za vlády tebou obdivovaných soudruhů Husáka, Biĺaka a Jakeše povinná v délce dvou let? Pokud ano, proč to bylo tehdy dobré a dnes by to bylo špatné?
Reagovat
FulnekUltras
ISIS je od počátku nepřímým produktem USA s cílem odstranit nepohodlný režim v Sýrii, proti němuž se Amíkům dlouho nedařilo najít potřebnou záminku. Naplno by proti islamistům začali bojovat až po pádu Asada. A proto jsou teď taky tolik nervózní z aktivity Ruska v Sýrii...
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně, tak to určit bude. Složitější způsob, jak se zbavit Asada, si opravdu nemohli vymyslet.

Jen jestli se imperialisticko-lišácké strategii takhle vlastně nechtějí zbavit Putina a od začátku zapojení Ruska předpokládali. Teď tu nervozitu jen předstírají. V konečném důsledku ale chtějí zničit Čínu, to je jasné.
Reagovat
FulnekUltras
Ono je někdy těžké se s časem jasně na povrch vyplouvající pravdou srovnat, žijeme-li kvůli vlastní společenské pozici a kariéře 25 let záměrně ve lži...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tos nějak zkrátil, myslím že to bylo 51 let... ale ty jsi asi ty úplné začátky nezažil, že?
Reagovat
FulnekUltras
O tvých začátcích nevím zhola nic...
Reagovat
Stan_Borowitz
No dobře, ale i kdybys je znal, jak to souvisí s tvým životem ve lži? Vlastně jsi měl štěstí, klidně to mohlo trvat dvakrát tak dlouho...
Reagovat
FulnekUltras
Lež souvisí leda s tvým životem, mainstreame... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty mluvíš americky? Nepotrestají tě za to?
Reagovat
FulnekUltras
Jsem rád, že si konečně rozumíme, ušáku... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, zase jsme se dostali tam, kde jsem tě chtěl dostat. Tvé pseudoargumenty došly, tak se pokoušíš o komické urážky. To se nedá vnímat jinak než jako vítězství, protože jak už jsem napsal, každý tvůj pokus o urážku je pro mne pochvalou. Takže díky!
Reagovat
FulnekUltras
Nevím, jestli se ve virtuálu dá nad někým zvítězit. Ty to tak zjevně bereš. Teď zrovna jsem si přečetl, že podle zahr.-pol. poradce bývalého německého kancléře Schrödera uvažoval po 11.9.2001 tehdejší americký prezident G. Bush jr. zcela vážně o tom, že proti islámským teroristům použije jaderné zbraně. To myslím pro tuto chvíli už úplně stačí a dokládá, na čí straně barikády stojí lidé tvého typu - na straně tupé a bezohledné neandrtálské agresivity, která na rozdíl od komunistů tvé oblíbené srovnání s nacismem a Hitlerem skutečně snese. Dobrou noc a ať tě výtěžnost exekutorské komory ukájí celou noc...
Reagovat
smazaný uživatel
ved v clanku sa jasne pise,ze ho mylne identifikoval svedok a prisli na to az po stvrthodine ze ide o nespravneho,dovtedy postupovali uplne v poriadku a vlastne aj potom,nevedel som ze Blake je taka slecinka,ved aky to bol v mediach vychvalovany bojovnik,ktory sa dokazal dostat zo zdravotnych problemov,co mu ine zostavalo:)
Reagovat
smazaný uživatel
cigani a nielen oni vyuzivaju proti majorite ich slabe miesta,to je normalne,pripadne proti nam pouziju nase vlastne zakony,ved tie sa daju v sikovnych rukach ohybat podla potreby,a hlavnou zbranou zaskodnika su nasi-menej chapavy pripadne skorumpovany(neviem co je horsie)-ludia,ktorych vyuziju ako uzitocnych id...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to není jejich vina, to je vina těch, kdo se je snaží pozitivně diskriminovat. Oni jen dělají to, co je vlastní každému živému organismu - snaží se daných podmínek co nejlépe využit k přežití.
Reagovat
smazaný uživatel
s tym uplne suhlasim,na ich mieste robim to iste,len nechapem postupy tych co maju zastupovat nase zaujmy,asi sme vdaka blahobytu zdegerenovali
Reagovat
Stan_Borowitz
To je bohužel stinná stránka mediálního věku. Oni si v podstatě asi myslí to samé, co my, ale bojí se, že by je média rozcupovala, kdyby to řekli nahlas.

Bojím se, že proměna světa v globální vesnici znamená v konečném důsledku zánik civilizace, jak ji známe.
Reagovat
a.magerova
To už dávno říkám, že označení NEPŘÍZPUSOBIVÍ pro cigány je celkem kravina, protože oni se přizpůsobí jakékoli jim příznivé situaci..... no řekněte, napadlo by vás označit za otce ještě nenarozeného dítěte vašeho pradědečka jen proto, aby sirotek měl co nejdřív nárok na sirotčí důchod a pokud nezletilému dítěti zemře rodič čili zde ten jakože otec, tak maj nárok ještě i na pohřebné.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež by som chcel plodiť deti ako pradedeček..Resp. by som sa uspokojil s daným úkonom, ten kto to v tých rokoch dokáže si zaslúži metál..

Apropos, neverím, že sa Cigoši takto orientujú v zákonoch..Tam sa musí pohybovať nejaký právnik, zbehlý v sociálnych systémoch, pracujúci v ich kruhoch inkognito, nárokujúc si na veľmi slušnú províziu..
Reagovat
a.magerova
Však ten stařík není otec toho děcka, jen papírově pro úřady !!!

Jj to říkám taky, že jim to radí nějací zběhlí právníci neromského etnika za velmi tučné provize :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož to je jak s těmi běženci. Údajně u sebe podle médíí mají vždy jen tolik peněz, aby se dostali do dalšího postupného bodu. Když se jich ptali, odkud berou další peníze, tak prý si je anonymně vyberou v bankách.

Hned se mi vybavilo, jak jdu třeba do Komerční banky a řeknu: "Dobrý den, já si jdu anonymně vyzvednout 1000 EUR. Nemám žádný doklad, ale ty peníze tady mám, tak mi je hned dejte."
Reagovat
a.magerova
Já chodím do KB přes 10 let, do jedné konkrétní pobočky, všichni mě tam znají jménem i co nejraději jím, kam jezdím na dovču.... ale jak přijde na výběr, tak tak buzerace s podpisem podle podpisového vzoru nebere konce, prý pro nějaké případné kontrolory v centrále to musí pasovat na chlup.... nezájem, že mě roky znají :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumiem..To bol fór na odlahčenie...

Myslím, že v prípade podozrenia by sa malo otcovstvo dokazovať a v prípade viny náležite trestat odňatím slobody za trestný čin podvodu a bodka..Bohužiaľ tieto systémové opatrenia neexistujú, lebo nikto nemyslí, dokonca ani zákon nie, na to, že by niekto mohol takto rozmýšľať..:)..A takýchto príkladov je xy..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, zákony na to jsou, akorát že když se je někdo pokusí aplikovat, bude pravděpodobně označen za rasistu.
Reagovat
a.magerova
Jj svatá pravda..... už byly i pokusy navrhnout prozkoumání na sociálce, jakože sirotek a věk jeho otce, to by v dnešní době počítačů neměl být takový problém, oddělit zrno od plev..... ale zatím to je neprůchodné :-/
Reagovat
a.magerova
No..... a vidělas Azu poté bez těch obvazů, jakože s holýma rukama ?!
Pokud ne, tak jaký máš důkaz toho, že ty ruce nemá potetované ? :-P
Reagovat
ta-dah
...tak pokud mas na mysli neco jako foto jejich pazi ne starsi 24 hodin, to bohuzel nemam. Vychazim z toho, co k tomu hned po zapase v rozhovoru pred plnym hledistem na tuto konkretni otazku odpovedela a co pak opakovali pri jejim dalsim zapasu anglicti komentatori..., ale mozna nerikala pravdu, ze...
Reagovat
a.magerova
Říkala, že má puchýřky a ty se po tetování mohou objevit, takže zatím je to moje pravda proti té její :-)))))
Reagovat
ta-dah
...nejspis az budoucnost ukaze:-)
Reagovat
a.magerova
Jj necháme se překvapit ;-)
Reagovat
Roger_Federer
m.youtube.com/watch?v=8AUxwxHjmvk
Reagovat
Stan_Borowitz
že nejhůř z hlediska různých "práv" je na tom bílý pracující heterosexuální muž, který nedělá žádný bordel a dodržuje zákony.
Reagovat
Stan_Borowitz
přestože se ho ty novinářské hyeny snažily navést k tomu, aby začal hrát na notu rasismu, od na jejich hru nepřistoupil.

I když u něj to asi nebude podstatné, ale šek, který jistě obdrží jako výraz omluvy, bude jistě znít na nemalou částku.
Reagovat
Kytka
James Blake byl vždycky velmi slušný člověk. V dobách své kariéry poděkoval každému míčkaři za podaný míček. To bylo neustále: thank you. Má dokončené studium na Harwardu. On skutečně nepotřebuje někoho obviňovat z rasizmu. Spíše obecně, tak jak to udělal. Bylo by slušné od policie, než na něj skočí a povalí ho na zem, aby s nimi šel dobrovolně. Vzhledem k jeho povaze by to určitě udělal. Určitě to nedělá pro peníze, že se dožaduje vyšetření věci. To odporuje jeho naturelu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak ona to byla víceméně nešťastná náhoda, v US zatýkat člena černošského gangu (za něhož jej mylně považovali) opravdu nejde formou pozvání k podání vysvětlení na služebnu...první, co musí polda udělat, je znemožnit zatýkanému vytáhnout a případně použít zbraň.

Pokud se mu omluvili nebo omluví a řádně jej odškodní, o čemž nepochybuji, bude to v pohodě a JB jistě vezme.
Reagovat
slacker
V prdeli je hlavne to ze policie muze bezne beztresne zachazet s fakticky nevinnym jako s kriminalnim ksindlem.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak oni v tu chvíli netuší, že jednají se slušným člověkem, notabene když dostali špatný tip od svědka.

V US se ti ale za tu újmu omluví a navrch tě slušně odškodní. Raději to udělají sami, aby ještě nemuseli navrch platit právníky, kteří by odškodnění stejně vysoudili.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže když na tebe ukážu, že dealuješ před školou, ty tam budeš čekat na svý dítě a naběhne pět civilů, co tě začnou řezat, tak je to ok? To si nemyslím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Záleží dost na situaci - viz výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tvém místě bych si tu americkou policii zas tak neidealizoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Na tvém místě bych si tu americkou policii zas tak neidealizoval..
Reagovat
Stan_Borowitz
V čem si ji podle tebe idealizuji? Nedělají to, protože by byli hodní, ale aby se vyhnuli nákladnému soudnímu procesu, který by nejspíše prohráli.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde bereš tu jistotu, že by ho prohráli? Kor když sám v jiném příspěvku píšeš, že vlastně postupovali v souladu s předpisy, tudíž nic neporušili, tudíž nemají jediný důvod někomu něco platit..
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože na tohle jsou v US specializovaní a hodně úspěšní právníci. Ti už by si jistě nějaké pochybení našli, třeba že neměli dobře zapnuté knoflíky u kabátu. Ti, kteří dokázali vysoudit miliony USD za upečenou kočku v mikrovlnce nebo polití horkým kafem v Mekáči. Nebo taky dokázali "vysekat" O.J. Simpsona z evidentně spáchané vraždy jeho manželky. To vše na základě zdánlivě nedůležitých pochybení druhé strany.

Navíc JB je poměrně známá osobnost, hrozila by velká negativní publicita, kterou si newyorský policejní sbor jistě nepřeje. Proto raději zaplatí, aby se o tom už moc nemluvilo.

Tak to tam prostě chodí.
Reagovat
janek_da
Mimochodem O.J. byl v 2008 odsouzen na 33 let
Reagovat
Stan_Borowitz
No to je dobrý, dohledal jsem si to na webu. Tak ho spravedlnost nakonec dostihla na jiným konci, dost podobně jako Karla Srbu...
Reagovat
taffer
Má to za potřebí, kšeftovat z mobilama? :-)
Reagovat
a.magerova
Každá kačka (dolar) dobrý :-))

Je to smutné, že si ho na základě svědectví spletli, ale kdyby byl okraden, jistě by vyžadoval tvrdý zásah.... ono je to těžko, mi osobně je ale furt proti srsti taková ta ohleduplnost vůči zločincům :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Zkazil ho určitě Federer, jak byl za ním tehdá v nemocnici. Do té doby to byl slušný kluk.
Reagovat
rod_laver
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist