Jankovičová se oklepala z kanára a poprvé v sezoně je ve čtvrtfinále

15. 6. 2016, 22:31
Aktuality 4
WTA MALLORCA - Jelena Jankovičová si na svém nejméně oblíbeném povrchu zahraje poprvé v sezoně čtvrtfinále. Zajistila si ho dnes na trávě na Mallorce, když se proti Belgičance Mertensové oklepala z kanára.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová (© Mallorca Open)

Jelena Jankovičová vstoupila do zápasu se 150. hráčkou světa Elisou Mertensovou mizerně. Marně hledala rytmus, nenašla recept na hru ve formě hrajicí dvacetileté Belgičanky a po 28 minutách musela skousnout kanára. Navíc hned v úvodu druhé sady ztratila počtvrté v řadě podání a se zkušenou Srbkou to vypadalo zle. 

Jednatřicetiletá Jankovičová se však dokázala ze špatného startu oklepat a vývoj otočila. Přestože v rozhodujícím dějství prohrávala 0-2, zápas nakonec vyhrála 0-6 6-4 6-3.

"Byl to velmi těžký zápas. Hrála jsem proti mladé soupeřce, která tu prošla kvalifikací a v poslední době se jí docela dařilo. Na trávě odehrála dost záasů, takže si věřila," řekla Jankovičová na adresu soupeřky, která si minulý týden v Hertogenboschi zahrála své první čtvrtfinále na okruhu WTA.

 

"V prvním setu jsem hrála všechno, co jí vyhovovalo, protože jsem její hru vůbec neznala. Nevěděla jsem, jak hraje a jaký má styl. Chvíli jsem jí viděla včera, ale hrála úplně jinak, takže mě dnes překvapila," přiznala bývalá světová jednička.

Jankovičová vyhrála dva zápasy po sobě teprve podruhé v sezoně a postoupila do svého prvního letošního čtvrtfinále. V něm se utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, s níž vyhrála jen tři z osmi vzájemných duelů, na trávě však ještě nehrály.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
středeční výsledky (15. 06. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jankovičová (2-Srb.) - Mertensová (Belg.) 0:6, 6:4, 6:3
Sevastovová (Lot.) - Bouchardová (8-Kan.) 6:3, 6:3
Cirsteaová (Rum.) - Hantuchová (SR) 6:3, 6:4
Duqueová (Kol.) - Lisická (Něm.) 1:6, 6:3, 6:4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Schuursová/Voráčová (Niz./ČR) - Hibinová/Webleyová-Smithová (Jap./Brit.) 7:5, 6:0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jess se asi ráno přecpala gulášem ,moc se jí nechce hýbat.Jak je ten stream rozmazaný,tak ale nevypadá špatně.
Reagovat
letityfanousek
Taková madam travařka a prohraje s Kolumbijkou? A ještě po prvním setu 61? Možná dámské záležitosti.
Reagovat
janek_da
Marina hrála skvělý travní tenis ala Radwanska s dobrým servisem. V podstatě i první set nebyl tak jednoznačný jako výsledek. Rány nestačily.
Reagovat
FulnekUltras
nemůže pravou dámu rozházet... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=WOSzWT2HxWY
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist