Jankovičová vyřadila Konjuhovou, po roce si zahraje o titul

23. 9. 2016, 16:28
Aktuality 5
Jediné vítězství dělí Jelenu Jankovičovou od obhajoby titulu na turnaji v Guangzhou. Bývalá světová jednička dnes ve dvou setech porazila Anu Konjuhovou a s Ukrajinkou Curenkovou si zahraje o titul.
Jelena Jankovičová

Srbka Jelena Jankovičová se většinu letošní sezony výsledkově trápila, ale v Číně na svém oblíbeném turnaji ožila. Nasazená dvojka v Guangzhou zatím neztratila set a poradila si i s Anou Konjuhovou v semifinále.

Dnešní vítězství Jankovičové se však vůbec nerodilo lehce. Aktuálně 37. hráčka světa v úvodní sadě ztratila svůj náskok, a když za stavu 5-4 neproměnila tři setboly, začalo se schylovat k tie-breaku. Ten nakonec Jankovičová nepřipustila: za stavu 6-5 podruhé sebrala soupeřce servis a udělala důležitý krok ke své deváté výhře v Guangzhou v řadě.

Chorvatskou vycházející hvězdu ztracený set nesrazil a v dalším dějství se Konjuhová dostala rychle do vedení. Po dalším brejku vedla už 4-1, ovšem ani tak nadějný náskok 54. tenistka pořadí WTA neudržela. Za stavu 5-4 promarnila možnost ukončit sadu při vlastním podání a Jankovičová dokončila obrat v setu ve zkrácené hře. Její soupeřka v ní neproměnila dva setboly a za hodinu a tři čtvrtě se s turnajem rozloučila porážkou 5-7 6-7.

Mezi Jankovičovou a jejím druhým titulem z Guangzhou v řadě stojí už jen Lesja Curenková. Ukrajinskou tenistku nezastavila ani Anett Kontaveitová, která tak prohrála i své druhé semifinále na okruhu WTA. Estonka dnes od stavu 4-4 ztratila šest her za sebou a za 76 minut podlehla favoritce 4-6 2-6.

Curenková se s Jankovičovou utká podruhé v kariéře, loni v Indian Wells musela zápas skrečovat kvůli zraněnému kotníku.

Výsledky - Guangzhou (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Konjuhová (3-Chorv.) 7:5, 7:6 (9:7)
Curenková (Ukr.) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:2

Komentáře

5
Přidat komentář
brixner
Nebývala to "světová jednotka?"
Vysral bych se na to...
Reagovat
Krisboy
Už dávno na ní všichni serou, kámo...
Reagovat
gigin
Tak já určitě ne. Jednak je to DÁMA a hraje velmi líbivý, chytrý tenis.
Reagovat
brixner
Dáma, co vypadá jak ítý a nic neumí!
Reagovat
gigin
Ty si fakt pičus. Dřív ses aspoň podepisoval pod glosky. Umíš ho*no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist