Jebavý vyhrál s Argentincem Moltenim debl v Kitzbühelu a poprvé bude hráčem Top 50

4. 8. 2018, 14:44
Aktuality 1
ATP KITZBÜHEL - Roman Jebavý s Argentincem Andrésem Moltenim ve finále antukového turnaje v Kitzbühelu porazili italsko-argentinský pár Daniele Bracciali a Federic Delbonis a český tenista se tak díky zisku svého třetího titulu může těšit na premiérový posun do Top 50.
Andrés Molteni a Roman Jebavý

Roman Jebavý a Andrés Molteni na prvních třech společných akcích vyhráli jen dva zápasy, na antuce v rakouském Kitzbühelu však nenašli přemožitele a ve čtyřech duelech neztratili ani set.

Cestou vyřadili dva nasazené páry. Ve čtrvtfinále zdolali nasazené jedničky a devět zápasů neporažené duo Perallta/Zeballos, v semifinále německý tandem Pütz/Struff a v dnešním finále přehráli 6-2 6-4 italského veterána Daniela Braccialiho s Argentincem Fredericem Delbonisem.

"Atmosféra dnes byla neuvěřitelná. Je to skvělý pocit hrát před takovým úžasným publikem," pochvaloval si Jebavý po finálovém vítězství. "Oba jsme tu prožili skvělý týden, na kurtu i mimo něj. Tohle je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších turnajů z celého roku."

Osmadvacetiletý Jebavý ve svém celkově pátém finále na okruhu ATP získal třetí titul a opět s jiným parťákem. Poprvé triumfoval loni v květnu na antuce v Istanbulu s krajanem Jiřím Veselým, podruhé loni v září v hale v Petrohradu s Nizozemcem Matwem Middelkoopem.

Díky triumfu v Kitzbühelu se Jebavý může těšit své životní maximum ve světovém žebříčku, v němž se v pondělí objeví poprvé mezi padesátkou nejlepších deblistů světa. Na prize money si vydělal 27.170 eur (bezmála 700 tisíc korun). 

Třicetiletý Argentinec Molteni vyhrál čtyřhru na okruhu ATP popáté, z toho podruhé v letošní sezoně.

Dvouhru v Kitzbühelu vyhrál slovenský tenista Martin Kližan.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 561.345 eur
sobotní výsledky (04. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kližan (SR) - Istomin (Uzb.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) - Bracciali/Delbonis (It./Arg.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
com
Tak kdyz je tu stale prazdno, tak aspon ja gratuluju :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist