Ještě nekončím, vzkázala Schiavoneová a přislíbila účast v Melbourne

5. 12. 2017, 17:10
Aktuality 0
Sedmatřicetiletá Francesca Schiavoneová se do tenisového důchodu nakonec ještě nechystá. Letošní sezona měla být její poslední, ale vítězku French Open natolik inspirovali Roger Federer a sestry Williamsovy, že se ještě na ženském profesionálním okruhu bude minimálně rok prát o ty nejcennější trofeje. A začne hned v lednu v Melbourne.
Profily hráčů
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová musela svým rozhodnutím potěšit zejména italské fanoušky tenisu poté, co její krajanka Vinciová oznámila, že po květnovém turnaji WTA v Římě definitivně pověsí raketu na hřebík.

Na začátku roku se rodačka z italského Milána svěřila, že letošní sezona bude její poslední a u tenisu zůstane už jen v roli trenérky. Svým včerejším příspěvkem na instagramovém účtu tak vítězka French Open 2010 všechny překvapila.

"S velkým potěšením, vášní a motivací bych vám ráda oznámila, že se připravuju na nadcházející tenisovou sezonu," napsala na Instagram sedmatřicetiletá Italka.

Velkou inspirací, proč s tenisem aktivně pokračovat, jí jsou třicátníci Roger Federer (36) a sestry Serena (36) a Venus (37) Williamsovy. "Ještě dnes se přihlásím na Australian Open a začnu trénovat," přislíbila bývalá světová čtyřka, která je aktuálně 92. hráčkou světa a start v hlavní soutěži úvodního grandslamu má tak jistý.

Schiavoneová letos až do dubna nevyhrála jediný zápas v hlavní soutěži. Na antuce v Bogotě však senzačně zvládla všech pět zápasů bez ztráty setu a došla si pro celkově osmou kariérní trofej. Na začátku května se ještě blýskla finálovou účastí na antuce v marockém Rabatu.

Od té doby však uspěla v hlavních soutěžích jen ve třech zápasech, z toho v jednom na konci října na podniku ITF, kde se po dvouměsíční přestávce představila naposledy.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist