Jízda Kontaveitové pokračuje! Po Kerberové smetla i Lučičovou-Baroniovou

18. 5. 2017, 12:13
Aktuality 18
WTA ŘÍM - Životní turnaj Anett Kontaveitové pokračuje. Estonka po včerejší výhře nad světovou jedničkou Angelique Kerberovou dnes v osmifinále turnaje WTA Premier 5 v Římě smetla také Mirjanu Lučičovou-Baroniovou. Chorvatce nedala sebemenší šanci a za 54 minut zvítězila dvakrát 6-1. Ve svém prvním čtvrtfinále takto prestižní akce WTA si zahraje se Simonou Halepovou.
Profily hráčů
Anett Kontaveitová

Anett Kontaveitová o sobě v posledních měsících dává pořádně vědět. Po několika zvládnutých kvalifikacích na okruhu WTA v úvodních měsících letošního roku se pravidelně, až na turnaj WTA v Madridu, dostává do závěrečných kol.

V Bielu si poprvé na podniku WTA zahrála finále, v němž podlehla Markétě Vondroušové. Na první antukové akci ve Stuttgartu prošla z kvalifikace do čtvrtfinále. Jednadvacetiletá talentovaná Estonka v německé hale mimo jiné porazila i loňskou šampionku French Open Garbiñe Muguruzaovou.

Tento týden v Římě prožívá životní turnaj. V kvalifikaci musela Kontaveitová v obou případech do tří setů, v hlavní soutěži však neuvěřitelným způsobem kosí jednu soupeřku za druhou.

Jako první to odnesla Andrea Petkovicová, ta alespoň uhrála sedm gamů. Mnohem větší výprask Estonka uštědřila světové jedničce Angelique Kerberové, které po výborném výkonu od stavu 2-4 nepovolila jedinou hru.

Připsala si tak svou nejcennější výhru v kariéře a teprve druhý skalp hráčky Top 10. V dnešním osmifinálovém duelu nedala sebemenší šanci Mirjaně Lučičové-Baroniové. Nasazenou šestnáctku z kurtu doslova vypráskala.

Kontaveitová v dnešním utkání nečelila jedinému brejkbolu, na podání ztratila pouhých osm fiftýnů a proti Chorvatce díky natlákové hře i fantastickým returnům využila osm z třinácti brejkbolových příležitostí. 22. hráčka světa Lučičová-Baroniová se ani na chvíli nepřiblížila k možnosti obratu.

Kontaveitová si tak zahraje své největší čtvrtfinále na okruhu WTA. Jejím dosavadním maximem byla zmíněná čtvrtfinálová účast ve Stuttgartu.

"Myslím, že jsem hrála opravdu skvěle. Poprvé jsem ve čtvrtfinále tak velkého turnaje, je to skvělý pocit. Pořád sbírám zkušenosti. Samozřejmě mám určité cíly a sny, ale snažím se soustředit na každý zápas a turnaj," uvedla Estonka na tiskové konferenci.

O postup do semifinále se utká se Simonou Halepovou. Rumunka má vynikající formu. V dnešním osmifinálovém souboji přehrála i posedmé Anastasii Pavljučenkovovou a vyhrála už dvanáctý ze třinácti zápasů na antuce. Kontaveitová se světové čtyřce pokusí oplatit letošní porážku z Miami.

Další překvapivou čtvrtfinalistkou je také kvalifikantka. Darja Gavrilovová poprvé na pátý pokus uspěla proti sedmé nasazené Světlaně Kuzněcovové.

O vyrovnání svého dosavadního maxima na římské antuce (semifinále 2015) si naturalizovaná Australanka zahraje s Jekatěrinou Makarovovou, nebo Kiki Bertensovou.

Ve čtvrtfinále nebude ani na své čtvrté letošní velké akci chybět Venus WilliamsováŠestatřicetiletá Američanka v osmifinálovém duelu porazila Johannu Kontaovou a s Britkou tak přerušila sérii tří porážek. Ve čtvrtfinále vyzve vítězku utkání Julia Görgesová - Garbiñe Muguruzaová.

Program na centrálním dvorci dnes uzavře česká jednička Karolína Plíšková. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen bude čelit Timee Bacsinszké.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,076.495 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 5. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Lučičová-Baroniová (16-Chorv.) 6-1 6-1
V. Williamsová (9-USA) - Kontaová (5-Brit.) 6-1 3-6 6-1
Halepová (6-Rum.) - Pavljučenkovová (12-Rus.) 6-1 4-6 6-0
Gavrilovová (Austr.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 2-6 7-5 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
K. Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) - Jankovičová/Petkovicová (Srb./Něm.) 7-5 7-5
Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína) - Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) 6-2 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
Lunej..
Pak ze Kaja na antuce neumi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak holky jsou v podstate herne na svem, jen je ta antuka nuti do delsich vymen a cihlove carymary predstavuji jen ty kratasy Polivkove.. :-)
Reagovat
Lunej..
Tak Kaja se dnes dobre vyspala, dobre se hybe a nepusobi dojmem mouchy snezte si me,:) a ty Timeiny copy jsou otravne:)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre to bylo, takze ted uvidime, co zazpiva Svitorina.. :-)
Reagovat
blixa
No, to bude těžká práce ...
Reagovat
smazaný uživatel
bude, ale libi se mi, ze se s tim (asi jako s nicim) Kaja nepare, jsou to takove ciste linie.. :-))
Reagovat
George_Renel
Řekl bych, že se ty čisté linie a technika úderů vůbec líbily i televizní režii. Krásné zadní a přední záběry. :-)
Reagovat
lars
Federace Caroline pomohla stejně jako mně, možná ještě víc,? zlobila se. ?Stovky tisíc eur, divoké karty na grandslamy. Ostatní federace tohle nenabízejí, a to ani svým šampiónům. Od malého věku platí Španělé, Rumuni, Češi, Rusové svými vlastními prostředky, aby mohli trénovat. My máme štěstí, že máme bohatou federaci,? vysvětlovala Mladenovic
Reagovat
aape
MLB spíš konečně narazila na dobře rozehranou tenistku, která se nezraní ani neodevzdá vyhraný zápas, do té doby měla štěstí
Reagovat
lars
lepsi by bylo, kdyby A.K. takhle porazila Marfusu
Reagovat
dadaft
tak to by mohla být další brutální řežba,,,,,,,,,,,,,,, teď úžasná výměna.
Reagovat
sprchon
Světla hrozně ustrašeně dneska. :( A na síti takový minely, co bych u hráčky jejích zkušeností fakt nečekal. Na konci kopce, že jsem se musel smát. :D Dasha byla odvážnější a jak je známo, štěstí přeje odvážným. :)
Reagovat
Lunej..
já to neviděla, jen tu příšernou kopcovanou na konec, takhle snad nehrály celý zápas :D
Reagovat
sprchon
Ne, jen občas, hlavně pak ve třetím setu. :D Ale Světla se toho bála, vůbec si pro to nechodila...
Reagovat
horska.kraslice
A tuhle Anettku porazila Markéta v Bielu.
Reagovat
tommr
jj úspěch Kontaveitový vlastně nepřímo ukazuje, že Markéta je už schopná měřit se i s těma nejlepšíma ... :)
Reagovat
sprchon
Paráda! :)

Co to teď ale dělá Světla na síti?
Reagovat
sprchon
A do třetice. :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist