Johnson v Houstonu zdolal Bellucciho a poprvé vyhrál turnaj na antuce

17. 4. 2017, 06:26
Aktuality 7
ATP HOUSTON - Sedmadvacetiletý Američan Steve Johnson ve finále turnaje v Houstonu zdolal v tie-breaku třetího setu Brazilce Thomaze Bellucciho a získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Na antuce a před domácím publikem triumfoval poprvé.
Profily hráčů
Steve Johnson

Steve Johnson hrál minulý víkend Davis Cup na tvrdém povrchu v australském Brisbane, po přesunu zpět do Spojených států se však dokázal rychle aklimatizovat a přizpůsobit změně povrchu a na antuce v Houstonu si došel pro svůj druhý titul na okruhu ATP.

Sedmadvacetiletý Američan přitom v průběhu týdne nečelil lehkým soupeřům. Poradit si musel s nevyzpytatelným Němcem Dustinem Brownem, dvěma bývalými šampiony Španělem Fernandem Verdaskem a krajanem Jackem Sockem, jenž byl nasazenou jedničkou, a velmi dobrý antukářem Thomazem Belluccim

O dva roky staršího Brazilce v nedělním finále udolal po bezmála dvou a půlhodinách boje 6-4 4-6 7-6. V rozhodujícím setu přitom prohrával 2-4 a dostával křeče, ale nepříznivý vývoj otočil a nakonec vyhrál i druhý vzájemný souboj.



"Získat titul na americké půdě ve chvíli, kdy se necítíte dobře, je důkazem mé obrovské vůle a soutěživosti," řekl Johnson. "Moje tělo teď jelo na plný plyn a mlelo z posledního. Po návratu z Austrálie to pro mě nebylo vůbec snadné. Dnešní finále jsem měl problém ukončit, byly to pro mě nervy, dostal jsem se do křeče. Takže jsem moc šťastný, že se mi to podařilo."

Johnson hrál ve finále potřetí v kariéře a pokaždé na jiném povrchu. Na tvrdém povrchu v hale ve Vídni 2015 neuspěl, na trávě v Nottinghamu 2016 a nyní na antuce v Houstonu však už trofej pro šampiona vybojoval. 

Bellucci, který získal svůj poslední čtvrtý titul v Ženevě 2015, v Houstonu odehrál pět třísetových bitev, tu poslední však vyhrát nedokázal. Turnaj ATP po pěti třísetových duelech ovládl naposledy v nizozemském Amersfoortu 2004 domácí Martin Verkerk.

"Křeče jsem neměl, ale byl jsem tak unavený, že jsem dnes na výhru nedokázal ani pomyslet. On (Johnson) na tom byl fyzicky trochu hůř, než já, ale hrál neuvěřitelně," komentoval devětadvacetiletý Bellucci. "Jsem teď smutný, protože jsem měl na to vyhrát, ale na druhou stranu jsem rád za další finále."

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 600.345 dolarů
nedělní výsledky (16. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Johnson (USA) - Bellucci (Braz.) 6-4 4-6 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
Peralta/Zeballos (4-Chile/Arg.) - Brown/Tiafoe (Něm./USA) 4-6 7-5 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Podle hajlatů pěknej zápas, dobře do toho řezali. Ten Stevův forehand přímo zabíjel. A že to v tom třetím otočil i přes ty křeče - borec!
Reagovat
hroutil
Křeče začly až za stavu 5:5, Bellucci se pak nepochopitelně vyházel. Absolutně nijak nevyužil faktu že se Johnson skoro nemohl hnout, zkrátka dmnc
Reagovat
Krisboy
To tak často bývá, není jednoduché hrát naplno a koncentrovaně proti zraněnému soupeři.
Reagovat
mahycek
Na kterém kurtu hraje dnes Berdych ??? Po Fogninim ??
Reagovat
Kytka
Na centrkurtu, po Fogninim.
Reagovat
kada.tom
Gratulace, když už musel vyřadit Jacka, tak jsem rád, že je to právě on, kdo turnaj vyhrál :-)
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist