Johnson v Houstonu zdolal i pátého krajana a poprvé obhájil titul

16. 4. 2018, 06:52
Aktuality 2
ATP HOUSTON - Steve Johnson necelý týden před svou svatbou získal třetí titul na okruhu ATP. Na domácí antuce v Houstonu 28letý Američan obhájil loňský triumf, když ve finále udolal 7-6 2-6 6-4 o dva roky mladšího krajana Tennyse Sandgrena.
Profily hráčů
Steve Johnson

Bývalý 21. hráč světa Steve Johnson loni v Houstonu získal svůj druhý titul na okruhu ATP a první z antuky a domácího prostředí. Jenže od té doby byl pouze jednou v semifinále (letos v únoru Delray Beach) a vypadl z Top 50. 

Po roce v Houstonu však osmadvacetiletý Američan opět našel formu šampiona. Johnson vyhrál všech pět zápasů proti svým krajanům, když čtyři z nich zdolal po třísetovém boji, a poprvé v kariéře obhájil turnajové vítězství. Kromě tří trofejí z turnajů ATP má na kontě také čtyři tituly z challengerů a dva z podniků Futures.

Po Escobedovi, s nímž byl v prvním kole dva míčky od porážky, Tiafoem, Isnerovi a Fritzovi si Johnson v nedělním finále poradil s Tennysem Sandgrenem. O dva roky mladšího soka zdolal 7-6 2-6 6-4 a oplatil mu letité porážky z menších turnajů.



"Tohle vítězství pro mě moc znamená. Je to jeden z nejlepších turnajů v sezoně. Nasajete tady atmosféru venkovského klubu, lidé jsou tu úžasní a vše je výjimečné. Vždy se sem rám vracím a začínám antukovou sezonu," řekl Johnson po velmi emotivním vítězství.

Po zápase se neubránil slzám, neboť loni v květnu mu zemřel otec a loňské finále v Houstonu bylo posledním synovým zápasem, který viděl. "Tehdy měl obrovskou radost a moc rád bych mu i dneska zavolal...," řekl Johnson, který se o víkendu bude ženit.

Sandgren, který letos při svém debutu na Australian Open došel i díky dvěma skalpům hráčů Top 10 překvapivě až do čtvrtfinále, si v Houstonu zahrál poprvé v semifinále i finále, titulem ale skvělý týden nezakončil. 

"I tak jsem velmi šťastný. Byl to pro mě skvělý týden a jsem spokojený, že jsem odehrál vyrovnané finále," řekl Sandgren, který se v novém vydání žebříčku posunul na 56. místo. Jen pět příček za svého přemožitele Johnsona.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 623.710 dolarů
nedělní výsledky (15. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Johnson (6-USA) - Sandgren (8-USA) 7-6(2) 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
Steve Johnson bravo!
Reagovat
EllNino
Ty emoce k tomu patří, tak proč je skrývat ... Gratulace :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist