Jovanovská si po roce zahraje v Taškentu o titul. Ve finále ji čeká Knappová

12. 9. 2014, 23:47
Aktuality 0
Srbská tenistka Bojana Jovanovská vyhrála v Taškentu už svůj jedenáctý zápas v řadě a po roce znovu postoupila do finále. Nasazená jednička a loňská vítězka dnes porazila domácí Niginu Abduraimovovou ve dvou setech a s Italkou Knappovou si zahraje o další titul.
Bojana Jovanovská

Nejvýše nasazená hráčka turnaje Bojana Jovanovská odehrála v uzbecké metropoli tři těžké zápasy a až dnes porazila svou soupeřku bez ztráty setu. Ukončila tak tažení domácí divoké karty Niginy Abduraimovové, které se nepodařilo zopakovat dobrý výkon ze čtvrtfinále proti krajance Amanmuradové.

Dvacetiletá Abduraimovová se trápila na podání; za celý zápas ho ztratila šestkrát, i vinou dvanácti dvojchyb. Po prohraném úvodním setu se v tom dalším dokázala ze stavu 1-4 vrátit znovu do zápasu a za stavu 4-5 poté ještě jednou, když odvrátila dva mečboly. Vzápětí ale znovu přišla o servis a v další hře už favoritka nezaváhala.

"Dneska jsem začala dobře a jsem ráda, že jsem zápas ukončila ve dvou setech a ne ve třech, jak to tu bylo celý týden," pochvalovala si Jovanovská. "Ráda bych složila poklonu Nigině za to, jak tu hrála. Hodně se zlepšila, jsem si jistá, že z ní bude velmi dobrá tenistka," dodala.

Jedenáctá výhra Jovanovské v Taškentu v řadě posunula srbskou tenistku do finále, v němž se utká s třetí nasazenou Karin Knappovou. Také Italka v dnešním semifinále porazila nenasazenou soupeřku. v duelu s Lesjou Curenkovou se jí dařilo lépe proměňovat brejkboly - využila jich pět, zatímco její soupeřka jen dva z celkových dvanácti - a za hodinu a 40 minut zvítězila dvakrát 6-3.

"Byl to hodně těžký zápas, i když to tak podle skóre nevypadá," komentovala utkání jeho vítězka. "Šla jsem do něj s tím, že budu hrát míče rychle po odskoku, abych nedala Lesje čas hrát její údery a přinutila ji k chybám. Je skvělé být ve finále, udělám všechno pro to, abych v něm uspěla."

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jovanovská (1-Srb.) - Abduraimovová (Uzb.) 6:4, 7:5
Knappová (3-It.) - Curenková (Ukr.) 6:3, 6:3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist