Jubilejní 30. souboj sester Williamsových drama nepřinesl. Serena dominovala

1. 9. 2018, 03:16
Aktuality 15
US OPEN - Jubilejní 30. souboj sester Sereny a Venus Williamsových žádné drama nepřinesl. Mladší Serena v utkání třetího kola na US Open dominovala a za hodinu a čtvrt ztratila pouhé tři gamy. O postup do čtvrtfinále bude bojovat s Kaiou Kanepiovou, přemožitelkou světové jedničky Simony Halepové.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Útok Sereny Williamsové na 24. grandslamový titul, kterým by vyrovnala rekord Margaret Courtové, začíná pro Američanku vypadat optimisticky. Šestatřicetiletá domácí hráčka v úvodních třech kolech ztratila jen 11 gamů. Po Linetteové a Witthöftové nedala nasazená sedmnáctka šanci ani své o dva roky starší sestře Venus, kterou v jubilejním 30. souboji smetla 6-1 6-2.

Venus dnes neudělala nic špatně, Serena zkrátka na svou starší sestru vlétla jako uragán a v průběhu celého zápasu ani trochu nepolevila. Venus byla pod neustálým tlakem, z něhož se jí nepodařilo ani na chvilku vymanit.

Majitelka 23 grandslamových trofejí Serena byla silná na servisu i na returnu. Vítězka US Open 2000 a 2001 Venus se zmohla na pouhé tři gamy na vlastním podání, přičemž vždy musela přes shodu a ve dvou případech odvracela brejkboly.

Dnešní jubilejní souboj trval jen hodinu a 12 minut. Serena dnešním drtivým vítězstvím vyrovnala nejjasnější výhru nad svou sestrou, kterou před pěti lety zaznamenala na antuce v Charlestonu. Zároveň Venus oplatila letošní porážku z Indian Wells a zvýšila své vedení ve vzájemné bilanci na 18-12.

"Odehrála jsem nejlepší zápas po porodu," uvedla Serena, jež se na kurty vrátila právě v březnu v Indian Wells. "Pro takové výkony jsem poslední tři, čtyři měsíce neskutečně dřela. Nebylo to snadné, Venus je moje nejlepší přítelkyně a pokaždé, když prohraje, je to jako bych prohrála já sama. Jedna z nás ale musela vyhrát. Víme, že život není jen o tenise," dodala dnešní vítězka.

"Myslím si, že proti mně odehrála vůbec nejlepší zápas za celou dobu," chválila Venus svou mladší sestru. "Neudělala jsem toho moc špatně, ona prostě vše udělala dobře. Rozhodně bude chtít takovým způsobem hrát i v dalších zápasech."

Šestinásobnou šampionku domácího grandslamu v osmifinálovém duelu čeká Kaia Kanepiová. Estonka zatím úspěšně navazuje na skalp světové jedničky Halepové z prvního kola. Loňská čtvrtfinalistka dnes porazila 6-3 7-6(3) Rebeccu Petersonovou. Se Serenou nedokázala v předchozích čtyřech soubojích uhrát jediný set.

Statistiky zápasu

Sloane Stephensová zvládla i třetí letošní souboj s Viktorií Azarenkovou. Američanka zvítězila 6-3 6-4 a dál živí naději na obhájení loňského triumfu. Její další soupeřkou bude Elise Mertensová, která vyřadila českou tenistku Barboru Strýcovou. Belgičance může oplatit nedávnou porážku ze Cincinnati.

Z nejvýše nasazených hráček pokračuje i Jelina SvitolinováSvětová sedmička ve třetím kole přehrála dvakrát 6-4 Qiang Wang z Číny a obhájila loňské osmifinále. O první newyorské čtvrtfinále a vyrovnání svého grandslamového maxima se utká s Anastasijí Sevastovovou. Čtvrtfinalistka posledních dvou ročníků vyřadila po setech 4-6 6-1 6-2 Jekatěrinu Makarovovou. Se Svitolinovou první střetnutí prohrála.

Poslední osmifinálovou dvojici horní poloviny pavouka utvořily Karolína Plíšková a Australanka Ashleigh Bartyová.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
páteční výsledky (31. 8. 2018)
• Dvouhra ženy - 3. kolo •
S. Williamsová (17-USA) - V. Williamsová (16-USA) 6-1 6-2
Stephensová (3-USA) - Azarenková (Běl.) 6-3 6-4
Svitolinová (7-Ukr.) - Qiang Wang (Čína) 6-4 6-4
Mertensová (15-Belg.) - Strýcová (23-ČR) 6-3 7-6(4)
Bartyová (18-Austr.) - Muchová (ČR) 6-3 6-4
Sevastovová (19-Lot.) - Makarovová (Rus.) 4-6 6-1 6-2
Kanepiová (Est.) - Petersonová (Švéd.) 6-3 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
janek_da
jeden z nejdnudnějších matchupů historie tenisu
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Po Djokomurárně.
Reagovat
Domca94
Až takové zničení jsem nečekala.
Reagovat
letityfanousek
Ať překoná tu přeceněnou pyndu Márgret.
Reagovat
FulnekUltras
pohanská čísla už prý krakatici přestala zajímat

https://www.super.cz/587356-oslavy-1-narozenin-se-dcera-sereny-williams-nedocka-tenisova-kralovna-ji-to-nedovoli-je-clenkou-svedku-jehovovych.html
Reagovat
Aussie
Že by se objevila s propagačními letáky a jehováckými kafry u mých dveří, takové nebezpečí myslím zatím moc nehrozí. Přesto budu raději připravený ji vyhodit, kdyby k tomu náhodou došlo. Mám v tom dobrou praxi!
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
blixa
Do pekla přijdeš, pacholku ! :D
Reagovat
kada.tom
Ou, to musela být drť. No, ale tak jsem rád, že vítězkou jest Serena :-)

Potěšila mě i Elina a Sloane, byť ta mi vyřadila Vika :-(
Reagovat
dadaft
hm, musím na to mrknout, takový náklep jsem vážně nečekal,,,,,,,,,,
Reagovat
tmora
Normální týmová rezie - předem domluveny
Reagovat
horska.kraslice
Ale takhle okatě?
Reagovat
Aussie
... to je aparát!
Reagovat
FulnekUltras
Předem domluvený tyjátr. Doufám, že velkouzenářka už konga bez milosti vypráská.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist