Junior Pavlásek je už v semifinále a ve finále čtyřhry!

26. 1. 2012, 07:11
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN junioři - Adam Pavlásek se na Australian Open vyrovnal své přítelkyni Petře Kvitové a postoupil do semifinále dvouhry juniorů! Navíc může vyrovnat loňský úspěch krajana Jiřího Veselého, který v Melbourne vyhrál dvouhru i čtyřhru. V deblu je Pavlásek dokonce už ve finále. Naopak své již životní výsledky nevylepšili Robin Staněk a Barbora Krejčíková, kteří končí ve čtvrtfinále.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek hraje teprve na třetím grandslamovém turnaji juniorů, už podruhé však dokázal postoupit minimálně do čtvrtfinále. Své maximum z loňského US Open ale tento týden na Australian Open, kde startuje jako nasazená desítka, ještě vylepšil. Sedmnáctiletý tenista TK Agrofertu Prostějov po turnajové pětce Silvovi z Portugalska dnes porazil dvakrát 6-3 i aktuálně čtvrtého nejlepšího juniora světa Japonce Kaichi Uchidu a poprvé postoupil do semifinále.

Pavlásek tak v Melbourne zatím kráčí ve stopách svých krajanů - v roce 2010 triumfovala v soutěži dívek Karolína Plíšková, loni ovládl dvouhru i čtyřhru chlapců Jiří Veselý. Právě jeho skvělý úspěch by Pavlásek mohl vyrovnat se vším všudy, neboť s Chorvatem Filipem Vegerem postoupil už do finále čtyřhry!

"Byl to perný den. Singlový zápas byl rychlý, zahrál jsem dobře a soupeř naopak naštěstí ne. Přitom první dvě kola jsem se tu necítil moc dobře, ale od včerejška už je forma dobrá a dnes se to potvrdilo," řekl Pavlásek serveru idnes.cz

O první grandslamové finále ve dvouhře si rodák z Bílovce zahraje se světovou jedničkou Lukem Savillem, kterého požene domácí publikum. Sedmnáctiletý Saville loni na Australian Open prohrál až ve finále s Jířím Veselým, v létě se pak ale už radoval z titulu ve Wimbledonu.

Po něm však prohrál dva zápasy v řadě a oba právě se svým příštím soupeřem Pavláskem 0-2 na sety - nejprve v generálce na US Open v kanadském Repentigny a následně i na samotném grandslamu v New Yorku. Český tenista s hvězdou současného juniorského tenisu prohrál pouze před rokem zde v Melbourne.

Saville v dnešním čtvrtfinále porazil dvakrát 7-5 Brita Kyla Edmunda.

"O finále budu bojovat s oblíbeným domácím tenistou. Bude mít výhodu domácího prostředí, náš zápas proto zřejmě dají na jeden z velkých dvorců. A takovéhle zápasy mám rád, těším se na něj," potvrdil Pavlásek.

Na letošním úvodním grandslamu sezony se dařilo i dalším českým juniorům, čtvrtfinále ale bylo už jejich maximem. Robin Staněk posílen skalpem světové trojky Broadyho a deklasováním 15. nasazeného Fina Pollanena dnes nastoupil proti Američanu Mackenziemu McDonaldovi a v prvním setu soupeři nadělil kanára. Další dvě sady ale patřily Američanovi a pro sedmnáctiletého hráče I. ČLTK Praha tak první grandslamová zkušenost skončila před semifinálovými branami.

Ve čtvrtfinále skončila také poslední Češka mezi dívkami. Barbora Krejčíková, jež teprve před měsícem oslavila 16. narozeniny a na Zlatém kanáru byla vyhlášena Talentem roku, nestačila až na jednu z favoritek celé soutěže čtvrtou nasazenou Julii Putincevovou. Rusce podlehla 3-6 3-6, přesto je čtvrtfinále jejím nejlepším grandslamovým výsledkem.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky juniorů (26. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavlásek (10-ČR) - Uchida (4-Jap.) 6-3 6-3
McDonald (USA) - Staněk (ČR) 0-6 6-4 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Pavlásek/Veger (ČR/Chorv.) - Favrot/Halys (Fr.) 6-4 6-2

Juniorky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Putincevová (4-Rus.) - Krejčíková (ČR) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak a teď může Péťa fandit Adamovi, tak DO TOHO !!!
Reagovat
Fandina
tak a ještě dál!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera!! Jen tak dál!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist