Junior Veselý je v semifinále dvouhry a finále čtyřhry!

27. 1. 2011, 05:57
Aktuality 9
AUSTRALIAN OPEN JUNIOŘI - Jiří Veselý na Australian Open potvrzuje roli největšího favorita. Sedmnáctiletý český talent ve čtyřech zápasech ještě neztratil ani set a poprvé na grandslamovém turnajů juniorů postoupil už do semifinále.
Jiří Veselý

Loni na Australian Open zářily juniorky. Konkrétně sestry Plíškovy, když Karolína nakonec slavila titul. Ty už letos z juniorského věku vyrostly a kvalifikaci žen úspěšně nezvládly.

Veselý na grandslamech juniorů:
US Open 2009 ... 2. kolo
Australian Open 2010 ... 2. kolo
French Open 2010 ... 1. kolo
Wimbledon 2010 ... 3. kolo
US Open 2010 ... čtvrtfinále
Australian Open 2011 ... semifinále (zatím)

Přesto má český tenis i letos své želízko na grandslamový titul. V Melbourne se daří Jířímu Veselému, na světě nejlepšímu juniorovi současnosti. Včera smetl Australana Bermana, dnes nedal šanci ani Američanovi Mitchellu Kruegerovi a bez ztráty setu postoupil už do semifinále. Na grandslamu poprvé.

O premiérové finále ve dvouhře se utká s německým soupeřem Goergem Morganem. 

"Za poslední rok jsem se hodně zlepšil a hraju teď velmi dobře. Věřím si a myslím, že mohu dojít do závěrečných kol. Ambice mám vyšší než normálně. Měl bych turnaj vyhrát, nebo postoupit minimálně do semifinále, takže na sebe cítím větší tlak. Ale musím být na to připravený a doufám, že se budu zlepšovat," říkal po prvním kole rodák z Příbramim kterému loni dával rady i legendární Ivan Lendl.

Veselému se na Australian Open daří i ve čtyřhře. Společně se Slovákem Filipem Horanským dnes zdolali 7-6 6-4 duo De Loore/Delic a postoupili do finále. To si český tenista zahrál i v posledních dvou letech na US Open, titul však zatím nezískal. Senzační zlato slavil loni na premiérové olympiádě juniorů po boku Brita Goldinga.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
středeční až čtvrteční výsledky českých juniorů (26. - 27. 01. 2011)

Junioři:
Dvouhra - 3. kolo:
Veselý (1-ČR) - Berman (15-Austr.) 6-4 6-1

Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (1-ČR) - Krueger (USA) 6-4 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Horanský/Veselý (2-SR/ČR) - Thiem/Wunner (6-Rak./Něm.) 6-2 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Horanský/Veselý (2-SR/ČR) - De Loore/Delic (4-Belg./Chorv.) 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Veselého jsem se byl podívat tuším v říjnu na turnaji futures v Rožnově. Je to bezesporu velký talent a má potenciál se časem dostat vysoko. Ale musí na sobě samozřejmě ještě hodně pracovat. Nicméně jeho chování i mimo kurt mi přišlo velmi profesionální (dbal na rehabilitace i stravování) což se u téměř všech ostatních říct nedá. Tenisově nemá výraznou slabinu. Vzhledem k jeho výšce jsou rezervy v pohybu. Servis velmi dobrý (navíc levácký) výborný forhend, bekhend solidní, dobrá bojovnost a taktika. Říkám potenciál má, ale to ještě nic moc neznamená..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké, ale je to jen juniorka. Strýcová tam taky válela a v ženách už hraje jen křoví....
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, přesně proto se ptám, jak hraje, např. zda má nějaké velké zbraně (typu dobrej servis a dobrej forhend).Strýcová třeba nikdy žádné větší zbraně neměla, a proto se asi sotva kdy dostane dál než na nějakou čtyřicátou, nejvýše třicátou pozici. Kdysi juniorku ve Wimbledonu vyhrála třeba Andrea Strnadová (tuším dokonce dva roky po sobě), ale pak se v ženském tenise moc neprosadila (byla jednu dobu kolem 35. místa, ale pak zhasla). V polovině osmdedátých let to zase byla Holíková.

Sestry Plíškové nevím, kam to dotáhnou, s tím jejich skoro neexistujícím pohybem bohužel asi moc vysoko ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jakým stylem hraje? Já vím jen, že je levák. Má dobrej servis a je to útočnej typ hráč, nebo je to pindil typu Mináře či Hájka? Jde mi o to, jestli má potenciál něco dokázat, nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj! Tady máš odkaz http://www.protenis.cz/clanky/tag/Ji%C5%99%C3%AD-Vesel%C3%BD
Jsou tam fotky, videa, články o něm! Očkem to tam sleduji a klobouk dolů nad tím jak se zlepšil...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, podívám se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, tak z těch videí toho zas tak moc poznat nejde, každopádně na webu Aus. Open psali, že má "dělový servis", což mi z těch ukázek zase až tak nepřišlo, ale třeba jej zlepšil, jsou to videa z roku 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je pravděpodobné! V tomto věku je vzestup každoročně rapidní! Jsem na něho zvědavý, výsledky má pěkné, hlava vypadá taky v pořádku, uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, vypadá to vypadá že budem mít brzy další české zastoupení v ATP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist