Juniorský vítěz Australian Open čelí obvinění z falšování zápasu

6. 1. 2017, 02:10
Aktuality 0
Australský tenista Oliver Anderson byl ve čtvrtek policií spolkového státu Victoria obviněn z falšování zápasu. Osmnáctiletý talent měl údajně v říjnu vypustit úvodní set na challengerovém podniku v Traralgonu. Vítěze juniorky na loňském Australian Open čeká brzy soud. Na zprávu reagovala i nynější tenisová špička.
Profily hráčů
Oliver Anderson

Vítěz loňské juniorky na Australian Open Oliver Anderson čelí obvinění z falšování zápasu. Osmnáctiletý Australan měl údajně na říjnovém challengeru v Traralgonu vypustit první sadu utkání prvního kola proti krajanovi Harrisonovi Lombeovi. "Byl obviněn z falšování zápasu. Ve vyšetřování pomohlo několik detektivů a bookmakerů."

Anderson skutečně úvodní dějství prohrál 4-6, v následujícím průběhu zápasu ale ztratil už jen dva gamy a vyhrál ve třech setech. V dalším kole jasně nestačil na Johna Patricka Smithe. "Oliver spolupracuje s úřady. Čeká na zahájení soudního procesu," sdělil médiím mluvčí 743. hráče světa.

Svěřenec bývalého profesionálního tenisty Wayna Arthurse je považován za obrovský talent. O to více šokovala zpráva současné tenisové hvězdy.

"Slyšel jsem o tom a jsem hodně zklamaný. Ten kluk je ještě hodně mladý a navíc vyhrál juniorku na grandslamu, takže má obrovský talent. Nechápu to," prohlásil Novak Djokovič. "Každý děláme chyby. Doufám, že se z toho poučí," dodal.

K incidentu se vyjádřila i současná světová jednička Andy Murray. "Taková obvinění jsou pro náš sport velkým zklamáním. Nicméně pokud jsou takoví lidé přistiženi a obviněni, je to dobře. Měli by je co nejpřísněji potrestat."

"Přijde mi, že se na začátku každého roku něco takového řeší," řekl k aféře Rafael Nadal. "Nikdy mi nepřišlo, že by některý hráč vypustil zápas, ale třeba je to na menších turnajích jiné. Nebudu to dále komentovat, protože o tom vážně nic nevím," doplnil.

Smutná informace přišla necelý rok po tom, kdy čelila Mužská tenisová asociace obvinění, že nepodnikla žádné kroky proti hráčům podezřelých z manipulování zápasů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist