K Navrátilové mám ještě daleko, řekla naděje Vondroušová

27. 4. 2017, 14:22
Aktuality 12
Už v šesti letech předpovídali tenistce Markétě Vondroušové, že může být budoucí Martinou Navrátilovou. A sedmnáctiletá hráčka zatím roli talentu naplňuje. Před třinácti dny získala první titul na WTA Tour, o víkendu si zahrála premiérově Fed Cup a v žebříčku má na dohled světovou stovku.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

Dnes dorazila Markéta Vondroušová po dni odpočinku na Štvanici. U kurtu se bavila se svým superkoučem Jiřím Hřebcem a pak si na tiskové konferenci vyslechla názor, že by jednou mohla být novou Navrátilovou. "K tomu mám ještě docela daleko," usmála se Vondroušová srovnání s bývalou světovou jedničkou a osmnáctinásobnou grandslamovou vítězkou.

Tenisově vyrůstá v pražském klubu I. ČLTK, kam přešla z rodného Sokolova v rámci akce "Baby tenis". Hned také trenéry svým projevem zaujala.

"Připadala mi naprosto výjimečná," vzpomínal bývalý hráč a současný trenér Pavel Huťka. Tehdy hned běžel za šéfem klubu Vladislavem Šavrdou s vizionářským oznámením. "Říkal jsem mu, že jsem asi viděl novou Martinu Navrátilovu, a ono se to pomalu plní."

Vondroušová hraje levou rukou jako legendární Navrátilová a slova o velkém talentu skutečně potvrzuje. Byla juniorskou světovou jedničkou a letos hraje skvěle. Před Bielem vyhrála dva turnaje na okruhu ITF a v minulém týdnu debutovala ve Fed Cupu.

"Řekla bych, že jsem teďka hrála dobrý tenis, a kdyby to takhle šlo dál, tak by to bylo super," řekla Vondroušová. V žebříčku už se posunula na 114. místo světa a ke svému vzestupu v posledních týdnech dodala: "Všechno je strašně rychlý."

Letos už vyhrála 41 zápasů a jen pětkrát prohrála. Vrátila se tak úspěšně po loňských lapáliích s loktem. Ten léčila osm měsíců a dlouho nevěděla, v čem je problém. "Chodila jsem od doktora k doktorovi a nikdo nevěděl, co s tím je. Dělala jsem kondici, ale nemohla hrát, což bylo na hlavu," vzpomínala.

Diagnózu neví dodnes, ale podle všeho měla tzv. oštěpařský loket. Údajně jí hrozila operace. "Markéta se s rodinou rozhodli, že pod nůž ne a bude se léčit konzervativně," prozradil Šavrda. Bolest postupně ustoupila a nyní hraje bez omezení.

Trenér Zdeněk Kubík, který vede Vondroušovou společně s Hřebcem a jezdí s hráčkou po turnajích, si myslí, že pauza mladé hráčce prospěla. "Vnitřně poznala, že jí tenis chybí, a získala vůli po vítězství. Chyběl jí a byla to motivace, aby začala zase hrát," řekl Kubík. "A taky dospěla, je o rok starší, což je hodně znát," doplnil.

Po návratu z Fed Cupu v USA, kde získala jeden bod, ale k výhře to nestačilo, strávila alespoň den doma. Odpočívala a nic nedělala. "Máma udělala na přivítanou vdolky a jinak jsem ležela. To byl ideální relax," řekla Vondroušová.

Nicnedělání ale rychle skončí. Už v pondělí se ukáže českým fanouškům na turnaji WTA Tour ve Stromovce. Do hlavní soutěže dostala divokou kartu.

"Chci hrát jako v Bielu, jen nevím, jestli to půjde takhle dobře," připustila obavy, zejména pak z chladného počasí. "Lidi se na mě přijdou podívat, tak snad předvedu dobrý tenis," řekla.

Na dvorec půjde vždy s tím, že porazit se dá každý. To považuje za nejdůležitější zjištění posledních týdnů. "Okolo třicítky to je hratelné," řekla.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
FulnekUltras
Navíc po dlouhé době u nás tenistka s opravdu kvalitní mezihrou. Jen tak dál...
Reagovat
dadaft
od pondělka by mělo být celý týden přes den kolem 15°C, tak snad to bude OK. ))
Reagovat
janek_da
tak aspoň nebudu mrznout
dopracenakole.cz
Reagovat
freeteepek
Kontaveit včera ve Stuttgartu porazila úřadující FO šampionku Muguruzaovou. Ve světle této porážky vypadá Markétino nedávné hladké vítězství v Bielu ještě lépe:-)
Reagovat
Dobry-den
Ne, nevypadá. Vůbec to spolu totiž nesouvisí.
Reagovat
janek_da
Ale s vítězstvím Opavy v Mladé Boleslavi už souvisí, ne?
Reagovat
tommr
freeteepek má pravdu. Souvisí to tak, že Kontaveitová včerejší výhrou nad světovou šestkou potvrdila, že je výborná hráčka a že Markéta nevyhrála v Bielu nad nějakou nulou ...
Reagovat
horska.kraslice
Snad Markétka všechen ten tlak ustojí. Držím moc palce.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/878517-nova-navratilova-ceska-nadeje-leti-vzhuru-plni-si-sny-a-tesi-se-na-grandslamy.html#hp-sez
Reagovat
Serpens
Měli tam do článku přidat i jakoby, působilo by to autentičtěji :)
Reagovat
sprchon
To si piš, že se přijdeme podívat. ;) Snad vyjde počasí a bude se hrát hezkej tenis. :)
Reagovat
tommr
doufám, že dají Markétu na centr, aby se na všechny co se na ní chtějí podívat dostalo ... :)
Reagovat
sprchon
O tom nepochybuju. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist