Kar. Plíšková a Šafářová vybojovaly vzájemný souboj. Postupuje i Strýcová. Vondroušová sahala po senzaci

18. 1. 2018, 02:52
Aktuality 164
AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková se dnes na kurtu příliš nezdržela, když za necelou hodinu porazila Brazilku Haddadovou Maiaovou. V dalším kole vyzve krajanku Lucii Šafářovou, která přehrála Rumunku Cirsteaovou. Jako první postoupila Barbora Strýcová po výhře nad Španělkou Arruabarrenaovou. Proti světové osmičce Garciaové sahala po senzaci Markéta Vondroušová.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková zahájila letošní sezonu stejně jako tu loňskou na turnaji WTA v Brisbane. V australské metropoli skončila loňská vítězka v semifinále na raketě pozdější šampionky Svitolinové, ale i tak mohla být se svou přípravou na Australian Open spokojená.

Na úvodním grandslamu sezony začala nepříliš přesvědčivou výhrou nad Paraguaykou Cepedeovou. Dnes ovšem loňská čtvrtfinalistka v zápase druhého kola za pouhých 44 minut smetla dvakrát 6-1 chybující Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie.

Česká jednička v dnešním utkání ztratila jen devět fiftýnů na servisu, nasázela pět es a měla pozitivní poměr vítězných míčů a nevynucených chyb na rozdíl od své soupeřky, která v průběhu premiérového vzájemného duelu spíše chybovala.

Pětadvacetiletá Češka dnes odvrátila oba brejkboly a sama pět ze sedmi šancí využila. Haddadovou Maiaovou drtila hlavně po druhém podání Brazilky, při němž získala 11 ze 13 výměn.

"Cítila jsem se velmi dobře, o poznání lépe než v prvním kole. Podmínky nebyly optimální, bylo horko a jsem ráda, že jsem na kurtu nebyla zbytečně dlouho," uvedla na svém webu Plíšková. "Bude to těžký zápas, ale teď na něj ještě nemyslím," řekla Plíšková směrem k duelu se Šafářovou.

Další soupeřkou jedné z největších favoritek bude krajanka Lucie ŠafářováČeská tenistka v utkání druhého kola přehrála 6-2 6-4 Soranu Cirsteaovou a nad Rumunkou zvítězila už počtvrté v řadě.

Šafářová sice v prvním setu ztratila servis, nicméně na returnu využila všechny tři brejkboly a úspěšně tak trestala mizerný servis Rumunky (jen 32% trefených prvních podání).

Klíčový brejk druhé sady přišel v sedmém gamu. Rodačka z Brna si poté náskok pohlídala až do konce zápasu, přestože v závěrečném gamu čelila brejkbolu a využila až třetí mečbol.

Šafářová na Australian Open, kde je jejím maximem čtvrtfinále z roku 2007, potvrzuje skvělou letošní formu. Třicetiletá Češka v prvním kole v Sydney nevyužila dva mečboly proti letos neporažené Kerberové, ale v Melbourne zatím válí. Set neztratila s domácí Tomljanovičovou ani dnes.

V českém derby třetího kola se utká s českou jedničkou Karolínou Plíškovou, se kterou všechny čtyři souboje na betonech prohrála. Ve vzájemné bilanci vede Plíšková 5-2. Jediné osmifinále v Melbourne Parku si Šafářová zahrála právě před jedenácti lety, kdy dosáhla nejlepšího výsledku.

Barbora Strýcová pokračuje v úvodu letošní sezony ve velmi dobrých výkonech. Po čtvrtfinále v Aucklandu a Sydney se jednatřicetiletá Češka vydala na svůj nejoblíbenější grandslam Australian Open a v prvním kole ve dvou sadách porazila Američanku Ahnovou.

Osmifinalistka posledních dvou ročníků úvodního podniku velké čtyřky neztratila set ani ve druhém kole, když dnes přehrála 6-3 6-4 Laru Arruabarrenaovou a se Španělkou srovnala vzájemnou bilanci.

Strýcová si v úvodu utkání suverénně držela servis, ale hned ve druhé hře promarnila pět brejkbolových šancí a v sedmém gamu musela sama dvě hrozby likvidovat. V následující hře konečně Španělku brejkla, přestože Arruabarrenaová vedla už 40-0. Úvodní set poté i přes další brejkbol Španělky úspěšně dopodávala.

Druhé dějství odstartovala lépe 87. hráčka světa Arruabarrenaová. Strýcová si však ve druhém gamu poradila se třemi brejkboly v řadě a po odvrácených brejkbolech Španělce znovu sebrala servis. Postupu se česká tenistka výrazně přiblížila po skončení sedmé hry, v níž se jí povedla čistá hra na returnu.

Tentokrát ovšem set nedopodávala, Španělka posléze snížila na 4-5 a vzala si pauzu na ošetření. Strýcová se nenechala taktickým krokem soupeřky rozhodit a využila hned první mečbol.

"Zápas se ale mohl vyvíjet úplně jinak, protože soupeřka měla ve dvou nebo ve třech gamech náskok 40-0 na můj servis," řekla Strýcová českým novinářům v Melbourne.

Rodačka z Plzně bude mít v dalším zápase velkou šanci vyrovnat své melbournské maximum. Bude v něm totiž čelit až 123. hráčce světa Bernardě Peraové. Američanka, která dostala druhou šanci coby lucky loser, ve druhém kole překvapivě zdolala 6-4 7-5 bývalou semifinalistku a světovou desítku Johannu Kontaovou.

Plíšková, Šafářová a Strýcová ve třetím kole doplnily Denisu Allertovou, jež mezi dvaatřicítku nejlepších postoupila již včera.

Markéta Vondroušová sahala při své premiéře na Australian Open po nejcennější výhře své kariéry. Osmnáctiletá česká naděje byla ve druhém kole dva míčky od vítězství proti světové osmičce Caroline Garciaové, se kterou nakonec po dvouapůlhodinovém boji prohrála 7-6(3) 2-6 6-8.

Vondroušová do utkání příliš nadějně nevstoupila. V prvním setu prohrávala 1-4, ale manko tří gamů dokázala smazat, v desáté hře odvrátila setbol Francouzky  a úvodní dějství nakonec po hodině hry vybojovala v tie-breaku. Garciaová měla navrch také ve druhé sadě a tentokrát svůj náskok uhájila. Vondroušové povolila pouhé dva gamy.

Rozhodující set nabídl pořádné drama. Vondroušová sice v úvodní hře ztratila podání, nicméně ve čtvrtém gamu skóre srovnala. V osmé hře sahala po možná klíčovém brejku, ani jeden ze tří brejkbolů ovšem nevyužila. Další velká šance přišla za stavu 6-5 pro českou hráčku. Vondroušová se dvakrát dostala na shodu, ale k mečbolu ji favoritka nepustila. Naopak poté sebrala Češce servis a zápas dopodávala čistou hrou.

Své grandslamové maximum tak rodačka ze Sokolova nevylepšila a jejím největším úspěchem zůstává loňský triumf na halové akci WTA v Bielu. Od té doby ovšem v hlavních soutěžích větších turnajů nevyhrála více jak jeden zápas. Také loni na US Open skončila smolnou porážkou. V prvním kole měla proti Rusce Kuzněcovové, shodou okolností tehdejší nasazené a světové osmičce, tři mečboly.

Garciaová si o své premiérové melbournské osmifinále zahraje s Aliaksandrou Sasnovičovou, která hladce přehrála 6-3 6-1 loňskou semifinalistku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou. Bělorusku, jež má v úvodu sezony životní formu, v jediném dosavadním souboji porazila.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (18. 1. 2018)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-1 6-1
Strýcová (20-ČR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-4
Šafářová (29-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-4
Garciaová (8-Fr.) - Vondroušová (ČR) 6-7(3) 6-2 8-6
Halepová (1-Rum.) - Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2.
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Muguruzaová (3-Šp.) 7-6(1) 6-4
Peraová (USA) - Kontaová (9-Brit.) 6-4 7-5
Šarapovová (Rus.) - Sevastovová (14-Lot.) 6-1 7-6(4)
Ósakaová (Jap.) - Vesninová (16-Rus.) 7-6(4) 6-2
Bartyová (18-Austr.) - Giorgiová (It.) 5:7, 6:4, 6:1.
Kerberová (21-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6-4 6-1
A. Radwaňská (26-Pol.) - Curenková (Ukr.) 2-6 7-5 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Lučičová-Baroniová (28-Chorv.) 6-3 6-1
Davisová (USA) - Petkovicová (Něm.) 4-6 6-0 6-0
A. Bogdanová (Rum.) - Putincevová (Kaz.) 1-6 6-2 6-3
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

164
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska jsem její zápas bohužel neviděl, nevydržel jsem do jedný a navíc jsem musel ráno brzy vstávat... Očividně má na AO zatím parádní 1. sety a horší druhé, ale hlavně že to dala ve dvou. Zápas proti Kerber snad určitě uvidím (předpokládám, že se bude hrát v sobotu dopoledne), to by mohl být jeden z vrcholů prvního týdne...

Jinak ten turnaj pro moje oblíbené hráčky zatím probíhá přesně tak, jak jsem psal po losu. Zatím všechny výsledky podle očekávání, ve 2. kole bohužel nikdo nepřekvapil...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/spotakovabara/photos/a.642700822594786.1073741829.471408916390645/740664546131746/?type=3
Reagovat
EllNino
Denisa od 1 našeho času na Margaret Court :) ....
Zaujala mě prví dvouhra na Rod Laveru, Martic - Kumkhum bych tam tedy nehledal :D Ale jsem rád, že si Petra zahraje na centru a snad vyhraje, ikdyž to bude hodně těžký :)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BWzxnyYg1Fg/
Reagovat
EllNino
postoupila z 32 nasazených žen jen 15 a 20 z 32 nasazených chlapů
Reagovat
Jabadu
"Hele a co ty s tím "Evženem"?! ... Děláte vůbec něco?!!!"
Reagovat
Frick
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/atletika/osteparka-spotakova-ceka-druhe-dite-na-podzim-uz-chce-ale-za/r~95396c12fc5411e7aabeac1f6b220ee8/
Reagovat
Fandina
Verunko jeď!!!
Reagovat
dunphy
Verunka Cepede už dávno dojela.
Reagovat
Fandina
To je hrozný los. Viděla jsem kousek zápasu Káji i Šafi a obě hrají super. Trochu víc v zápase věřím Káje, ale když vyhraje Šafinka budu mít také radost. Lose štveš mě.
Reagovat
blixa
Jo jo ...

http://www.ceska-krajina.cz/wp-content/uploads/2016/03/ceska-krajina-galerie-los-01-zelen-louka-Stian-Olsen-Flicker-com-CreativeCommons-org.jpg
Reagovat
Fandina
Je krásný, ale co s ním, když ho tak blbě rozprostřou do pavouka :)).
Reagovat
stopan
je potrebne hrat konzistentne celu sezonu nie len tretinu sezony, zvysok vypadavat v prvych kolach, zreb je mozno kruty ale robit sa s tym neda nic, treba makat celu sezonu aby boli co najvyssie a stretavali sa az v druhom tyzdni.
Reagovat
Fandina
To ale neznamená, že musí být nalosované do čtvrtiny proti sobě.
Reagovat
Fandina
Nebo v tomhle případě do šestnáctiny :-)).
Reagovat
svetova.dvojka
předčasné finále už ve 3.kole, Tennys Sandgren - Maximilian Marterer
Reagovat
EllNino
já bych řekl Kicker - Fucsovics :D
Reagovat
svetova.dvojka
No jo my to myslíme ironicky, ale tihle borci si za 3.kolo Australian Open vydělají více než běžný Čech za 3-4 roky...
Reagovat
EllNino
je to tak :))
Reagovat
svetova.dvojka
142 500 australských dolarů za 3.kolo , to je opravdu fantazie.
Reagovat
blixa
Při jejich zdanění něco přes meloun, odečti náklady a zbyde ti pár drobáků ...
Reagovat
janek_da
no tak ty náklady přičti, a hned je to pěknější částka
Reagovat
Fandina
Někde jsem četla, že tenista ne vysoko na žebříčku potřebuje tři miliony na provoz co se týká prostoru na trénování, trenéra, letenky.
Reagovat
Fandina
ročně
Reagovat
stopan
treba brat v uvahu kolko hraci zarabaju este na reklamach a kolko veci im preplatia sponzory, a na reklamach vydelaju podstatne viac ako na prize money, takze tych drobnych im ostane dost, asppon tym vo svetovej 50ke
Reagovat
blixa
Na reklamě vydělává slušně několik populárních tváří, ale pro většinu rozhodně výše prize money zdaleka nedosahují.
Reagovat
Jabadu
Stoprocentně to tak je. Hezká tvářička, která mydlí do žlutého balónku a je z ekonomicky významné země je sice jedna věc, ale výše reklamního honoráře (například pro "dvojnásobnou" s velkým lidským příběhem) se jistě pohybuje v úplně jiných relacích
Ale je to jen moje domněnka.
:-)
Reagovat
Holahej
AO přispívá na náklady, na letenky, vyplétání zdarma?a daně se vracejí, záleží, kde daní, dávají přiznání, zákon o dvojím zdanění, jaká je sazba, snížení základu, slevy na dani, aj.?a vznikne přeplatek.., který se vrací, určitě na tom nejsou špatně, přejme jim to?a i ti/ty kolem 200.,300. místa přece jezdí z turnaje na turnaj a jsou profici?.
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Daní se v Austrálii podle jejich tarifů, nic se nikomu nevrací. Dohoda o dvojím zdanění řeší v tomto případě jen to, že tenistku neskásnou ještě doma.
Reagovat
Holahej
..zeptej se daň poradce, ten to objasní...
Reagovat
blixa
Jednoho mám doma, děkuji za radu :D Spíš nežvaň o něčem o čem nemáš ani páru ;-
Reagovat
Jabadu
A to by mě zajímalo. Je vůbec někde dvojí zdanění?
(Nemám na mysli KLDR)
Reagovat
blixa
Kdekoliv kde chybí smlouva. Ale mnohde má protistrana třeba nulovou daň, takže zaplatíš buď tady nebo tam nic podle toho kde máš daňovou rezidenci. Z hlavy si státy se kterými nemáme smlouvu nevybavím, tedy kromě Monaka a SAE, ale jsou.
Reagovat
slacker
takze v nasem domacim zajmu je tedy smlouvu radeji nemit zadnou a "skasnout" v kazdem pripade. Proc by nasi lide meli vylepsovat cizi rozpocty a ne nase.
Reagovat
Fandina
Aha, takže podle tebe je dobré zdanit Českému občanu, znovu to, co si vydělal v jiné zemi a zaplatl tam za to daň.
Reagovat
Fandina
českému
Reagovat
Jabadu
Můžeš uvést nějaký hypotetický příklad?
Tak jako polopatisticky. A nemusíš používat jména jako Petra, Karolína nebo Lucie.
Čistě regulérní příklad - a bude se jmenovat třeba Maruška, Dolores nebo Graciela, to je jedno.
Děkuji předem za případnou odpověď.
Reagovat
slacker
me by zajimalo kde danila Arabela, zda v pohadkovem kralovstvi nebo ve svete lidi
Reagovat
Jabadu
"Veličenstvo, nebavte se se s tím člověkem. Je to blázen!"
"Tak já jsem podle vás blázen?! A vy jste kdo?"
"Já jsem čaroděj!"
"Jo ahááá ..."
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Pane Vigo, po pauze budete nosit do skladu ty dlouhý, těžký nosníky. ;-)))
Reagovat
Frick
Ve světě lidí. OSVČ - překladatelka z řeči zvířat. A celkem to sypalo. Měli pěkný velký byt u Kulaťáku.
Reagovat
blixa
Hypotetický příklad čeho ? Omlouvám se za nedovtipnost ale tak úplně jsem to asi nepochopil. Zkus formulovat otázku ;-)
Reagovat
Jabadu
Myslím to vážně.
Třeba co podléhá zdanění Marušce v ČR, když vydělává ve světě a bydlí V Monaku jak to má se zdravotním a sociálním a jak to je třeba se zaměstnanci, kteří jsou občany ČR.
Já vím, je toho moc, ale tak nějak v kostce, jednoduše.
Reagovat
blixa
Pokud bydlí třeba v Monaku a je tam daňový rezident, nepodléhá jí v ČR ke zdanění nic. Tedy zjednodušeně řečeno. Jak brzy zjistíme, nemusí to být 100% pravda. Pokud je ona Maruška v ČR zároveň zaměstnána na nějaký částečný úvazek, aby neporušila těch 182 dní mimo ČR, bude si tu dle svého platu platit zdravotní i sociální pojištění (tedy přesněji to za ní odvede její zaměstnavatel) a má nárok jak na důchod, tak i na zdravotní péči. Rovněž z toho platu Maruška zaplatí prostřednictvím zaměstnavatele i daň, kterou jí ovšem na konci roku jako daňovému rezidentovi mimo ČR stát vrátí na základě její žádosti. Pokud tu ovšem Maruška není zaměstnána, neplatí žádné sociální pojištění a za dobu její daňové rezidence mimo ČR jí nevzniká nárok na důchod. Zdravotní pojištění si ovšem v takovém případě může platit dle svého uvážení, zda chce či nechce tu být pojištěna. Je to srozumitelné ?
Reagovat
Jabadu
Aha ... aha. Díky.
Ještě dotaz:
Jak je to s těmi 182 dny v ČR?
Je známo, že této podmínce rezidenství (např. v Monaku) nepodléhají významné osobnosti ze světa sportu - piloti F1, tenisté, golfisté ... protože to z charakteru jejich práce nelze splnit.
Je i u nás takováto výjimka?
Hovoříme samozřejmě stále o "Marušce".
:-)
Reagovat
blixa
Opět tak úplně nerozumím. Těch 182 dnů je naše podmínka (tedy jedna z podmínek) pro to aby mohl být někdo považován za daňového rezidenta mimo ČR. Monako naopak má nějaké svoje podmínky pro to, aby uchazeč byl považován za daňového rezidenta v Monaku, kolik to přesně je si už nemapamtuju ale myslím že nějaké 4 měsíce v roce. Tyto počty dnů spolu nijak nesouvisí, ČR je jedno jak si uchazeč zajistí rezidenturu někde a Monaku je zase jedno, jak uchazeč plní naše podmínky. Prostě to jen oobojí musí klapnout. ČR nezkoumá, kde daňový nerezident pobývá mimo ČR, v principu je to úplně jedno, může ty dny trávit klidně třeba na Slovensku pokud to Monaku či jiné rezidenci nebude vadit. A ano, Monako nevyžaduje po profesních světoběžnících aby trávili tu "předepsanou " dobu v Monaku. Je to to co tě zajímalo ?
Reagovat
Jabadu
Ano, to mě zajímalo a děkuji za zjednodušenou odpověď.
Reagovat
Fandina
Tak jsem našla přehled zemí s kterými má ČR Smlouvu o dvojím zdanění uzavřenou, je na serveru Ministerstva financí.
A tam je uvedeno, že s KLDR ji máme :-)).
A podle toho seznamu tam nevidím třeba s Argentinu, Afganistán, Irákem. Přesně jsem to nepočítala, ale je tam uvedeno asi osmdesát zemí, to je menší polovina států světa.

http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/dvoji-zdaneni/prehled-platnych-smluv
Reagovat
Holahej
..chci jen říct, že je to složitější, kombinuje se spolu mnoho věcí,zákonů různých zemí a tady nikdo nemůže dělat stanoviska.., museli bychom znát vždy konkrétní jednotlivý případ..a naši tenisté jsou úmyslně daňoví rezidenti jiných států...
Reagovat
Holahej
..nejjednodušší primitiv.př....Pavel pracoval v České republice. Od května byl zaměstnán v Německu jako strojvedoucí. V Německu měl daňovou třídu I a byla mu stržena daň ze mzdy ve výši 2.200 EUR.Povinnost podat přiznání v SRN neměl. Podal jej dobrovolně.Jaké náklady a úlevy uplatnil?Domů jezdil na víkendy svým autem. Má jedno dítě a manželka byla loni bez příjmů.
Výsledek Pan Pavel dostal zpět 2.200 EUR, tedy celou strženou daň.
Reagovat
Fandina
Jen tak pro nic za nic daň zpět nedostal. Někde musel daň zaplatit, za všechno, co si vydělal, proto existují smlouvy o zamezení dvojího zdanění. A jsou různé smlouvy s různými zeměmi. Mají různý charakter. Podle toho jaký, tak se určuje výše daně. Tady se třeba píše o smlouvách v EU.
https://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_cs.htm
Reagovat
vrabejka
Genie škoda vítězství bylo blízko :/
Reagovat
misa
ANO, bude líp.
Reagovat
dunphy
Blízko kde? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
V čem?
Reagovat
dadaft
uff, už jsem myslel, že ty tři brejkboly/setboly promarníš....

třetí set ale bude těžký přetěžký......

let´s go
Reagovat
dadaft
5:0
che,
to jde líp než jsem čekal. ))))))))))))))))
Reagovat
blixa
No prdelko ... !!! To si snad děláš ..... !!!!
Reagovat
Frick
To je mi ale ŠOK!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Pe3k
Té rozmazlené krávě to přeju. Vyliskat a poslat makat někam do Afriky třeba.
Reagovat
misa
Peníze si vydělá jinak a kartu do turnaje taky dostane (hned na další turnaj v Tajpeji), takže pro ni není ani problém, že vypadla ze stovky.
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 470 Brisbane SF, 185 b.)

Dvě povinné výhry a pak porážka od Eliny se zaděným vedením 4:0 v setu. Těžce průměrné vystoupení Karolíny.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Bára Strýcová
(WTA 280 Auckland QF, 60 b.)

Bára na tomhle turnaji rozhodně přesvědčivá nebyla a skore 6:0 2:6 2:6 ve ČF proti Hsieh tomu dal korunu.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Kateřina Siniaková
(WTA 280 Shenzen F, 180 b.)

Katka opět potvrdila, že v Šenzenu se jí daří, když si v něm opět připsala nějaký ten cenný skalp. Konkrétně skalp idolu z dětství :o) Bohužel, finále nakonec nevyšlo, ale i tak určitě dobrý turnaj.

ZNÁMKA: 1- (8/10)

4) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Shenzen QF, 60 b.)

Týna potěšila hladkou výhrou nad šampionkou z RG, následně si poradila i s Bogdanovou a recept nenašla až na Katku. Jeden z těch lepších turnajů.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

5) Markéta Vondroušová
(WTA 280 Auckland R32, 1 b.)

Bohužel, Maky se vstup do sezony nevydařil.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

6) Bára Krejčíková
(WTA 280 Shenzen Q1, 1 b.)

Singlová pouť pro Báru skončila už v prvnim kole kvaldy.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Tereza Martincová
(WTA 280 Shenzen Q1, 1 b.)

Tereza podobně úspěšná jak Bára K.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

8) Marie Bouzková
(ITF 50 Playford SF, 18 b.)

Marie si jako přípravu pře kvaldou na AO zvolila ITF podnik v Austrálii. SF však bohužel není nijakým extra výsledkem :-(

ZNÁMKA: 3 (5/10)

9) Bára Štefková
(WTA Auckland Q1, 1 b.)

Návrat Báry bude těžký.

ZNÁMKA: N
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 470 Sydney R16, 55b.)

Petře při cestě do 2. kola vzdala Mirjana, následně pak proti Camile pohořela.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

2) Bára Strýcová
(WTA 470 Sydney QF, 100 b.)

I o týden později se Bára dostala do ČF, na mnohem lepším turnaji v Sydney to má pochopitelně jinačí váhu - skalpy Kasatkiny a Makarové se počítají.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

3) Lucie Šafářová
(WTA 470 Sydney R32, 1 b.)

Bohužel, ač si Lucka na Kerber vypracovala dokonce MB, tak to nestačilo. Škoda.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

4) Kateřina Siniaková
(WTA 280 Hobart R32, 1 b.)

Na Katce se zřejmě podepsala únava znásobená přesunem a s Tasmánií se rozloučila už po prvním zápase.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Hobart R32, 1 b.)

Na Týně se opět projevila ta tradiční "bolest" v podobě neudržení vedení 1:0 na sety. :-(

ZNÁMKA: 4 (3/10)

6) Markéta Vondroušová
(WTA 280 Hobart R16, 30 b.)

Maky se dostala o jedno kolo dále než v Aucklandu, ani osmifinále ale určitě není něco, na čem by se dalo pořádně stavět.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Bára Krejčíková
(GS 2000 Australian Open Q3, 30 b.)

V prvních dvou kolech si Bára připsala dvě hladké výhry, do hlavní souteže jí však nakonec nepustily zdravotní potíže a ukrajinská hvězidička.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

8) Tereza Martincová
(GS 2000 Australian Open Q1, 2 b.)

Na těžký výprask od Lusiky bude nejlepší rychle zapomenout.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

9) Marie Bouzková
(GS 2000 Australian Open Q3, 30 b.)

V prvních dvou kolech Maruška využila dobrého losu a neztratila ani set. Bohužel, brány hlavní souteže otevřít nakonec nedokázala, když Kužmová byla již nad její síly.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

10) Bára Štefková
(GS 2000 Australian Open Q1, 2 b.)

Ani v Melbourne se Báře nepodařilo připsat si první výhru...

ZNÁMKA: N

11) Miriam Kolodziejová
(ITF 12 Antalya F, 7 b.)

Pokud se chce Miri posunout výše, tak na těchto miniturnajích musí brát tituly. To se nepovedlo.

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
blixa
Bože, už je to tu zase ! Kdyby si tě už čert odnes !!!
Reagovat
Frick
Sám jsem si uvědomil, že jsem vlastně ztratil přehled, kde kdo hrál.

A hned se zeptám - která známka je špatná?

Která se liší alespoň o stoupeň?
Reagovat
blixa
Celý je to nesmysl !
Reagovat
fujtajblick
zanechalo v tobě hodně frustrace. A žádné paní učitelce jsi doteď nic neodpustil a tak jen kopíruješ jejich přísnost a neústupnost...
P.s. pokus se někdy hodnotit se slovy: "zivot je krásný!..."
Reagovat
EllNino
jo no, je to o ničem, absolutně žádná výpovědní hodnota :D
Reagovat
EllNino
navíc, když 3/4 těch zápasů ani neviděl ;) nezná okolnosti, matchupy, zdravotní stavy, nic ;)
Reagovat
Frick
Viděl jsem jeden. Ten Lucky.
Reagovat
EllNino
To jsem si myslel :D
Reagovat
blixa
Tak proč hodnotíš, když si prd viděl ?
Reagovat
fujtajblick
jak daná hráčka naplnila tvoje očekávání dle žebříčku a tebou definovaných cílů. Očekávám hodnocení Markéty Vondroušové za AO, kdy skoro porazila Garcíu. každý by dal tak 1- až 2 a ty jí dáš za 4, protože to přece mohla dát, a pokud se chce posunout v žebříčku, tak, dá rozum, musí postoupit do třetího kola
Reagovat
EllNino
naprosto souhlas :D
Reagovat
janek_da
ááá, zbrna proti zlounovi
Reagovat
misa
Reagovat
bIbec
Reagovat
bIbec
celkem mně vrtá hlavou, kde bude Markéta v příštích měsících hrát. Nikde v entry listech sem si jí nevšiml.
Reagovat
misa
Možná zkusí kvalifikace Doha, Dubaj.
Reagovat
bIbec
je to možný.
Reagovat
tommr
Markéta v jednom rozhovoru z poslední doby říkala, že už chce hrát jen ty největší turnaje. Vzhledem k jejímu postavení v žebříčku to nejspíš znamená, že ted bude hrát kvalifikaci v Doha a v Dubaji a hlavní soutěž v Indian Wells a v Miami ...
Reagovat
bIbec
je to celkem odvážný. Vlastně teď bude obhajovat pořád nějaké body a výhry na takových turnajích nemusí přicházet. No.. uvidíme jestli je to správná taktika. Třeba jo. Ani nevím, jak sou ty kvaldy bodované.
Reagovat
lvicek
To se taky docela divim - prece jenom toho na te bezne urovni WTA zatim moc neodehrala a ted na zacatku roku prohrala napr. s Vekic nebo Martic, takze by mne pripadalo, ze prave pro ni by ted melo cenu objet par tech mensich turnaju - proste aby se herne vyhrala tak, ze ty hracky mezi 50-100 porazi relativne v klidu, pripadne se nauci dotahnout koncovku do uspesneho konce :).
Reagovat
EllNino
a kde vidíte, že bude hrát Doha, Dubai, vždyť snad ještě ani nejsou kvalifikační listy ne? Diskuze bez důkazů :D Velký turnaje jsou pro Markétu i Internationaly, spíš tim myslela, že nebude hrát ITF podle mě
Reagovat
bIbec
no nejsou, ale v těch listech internationálů není. Čili logicky, pokud bude chtít hrát něco před IW a Miami, tak jedině Dubaj, Dauhá.

Je pravda, že na takových turnajích má možnost minimálně velmi kvalitních sparingů.
Reagovat
blixa
No, říkala to trochu jinak, budu citovat :
?Zápasů bylo loni moc,? říká. ?Dál to chci střídat s dvěstěpadesátkami, ale pokud se dostanu do větších turnajů, budu hrát větší.?

Zdroj: https://sport.idnes.cz/marketa-vondrousova-australian-open-ohlas-f2r-/tenis.aspx?c=A180117_050843_tenis_dm
Reagovat
blixa
Za otazníky dosaďte uvozovky.
Reagovat
lvicek
Ja si spis rikam, proc Peta nezkusi i nejaky ten mensi turnaj. Nejaky ten lehci zapas by mozna nebyl od veci? Nejlepe kdyby byly treba tri nebo ctyri. A pri posunu v zebricku by pak mela lepsi losy i na tech velkych. A nebo to bere tak, ze ji takove turnaje nezajimaji, takze je dost pravdepodobny, ze by se moc nehecla a treba i tam prohrala v prvnim kole?
Rozhodne to nemyslim tak, at furt objizdi Internationaly, ale jako sem tam jeden, zvlaste ted, kdyz bude body jen pripisovat, by uskodit nemusel...
Reagovat
tommr
u Petry na velikosti turnaje až tak moc nezáleží. Když je ve formě tak může porazit i ty nejlepší a naopak když ve formě není tak může prohrát s kýmkoli (viz například jak neslavně dopadla loni v Tianjinu) ...
Reagovat
blixa
Petra by měla hrát jen GS a PM ;-)
Reagovat
EllNino
tak to by měla všehovšudy 4 tituly a ne 20 :D
Reagovat
svetova.dvojka
Goffin prohrál s Benetkou ha ha..
Reagovat
svetova.dvojka
Ve 3.kole nás čekají jak mezi muži tak mezi ženami klasické tenisové bitvy...
Reagovat
Pe3k
Ja myslel, že hokej
Reagovat
Pe3k
Super, to 3.kolo jsem tak nějak chtěl, jako minimum...
Reagovat
FulnekUltras
a doufám, že nezůstane jen při něm
Reagovat
blixa
Tak doufat můžeš ale to je asi tak všechno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vstříc úspěchům a na soupeřky, ani na Češky ohled neberme! Pojď, Lucko!
Reagovat
com
tak procitam nocni vysledky a spokojenost :) vypada to pro Karolinu nadejne a treba napodobi cestu Kvitove ve Wimbledonu 2014 kdyz pri ceste za titulem vyradila Strycovou i Safarovou :D
Reagovat
Andrew89
V číně... to fakt jako nechápu. 2 po sobě v Asii, nemělo to být náhodou jinde? Peníze jsou mocnej faktor :D achjo

Jinak škoda Maky...ale nevadí, času dost, FO bude lépe:) Ostatím gratulace:)
Reagovat
EllNino
Angie - Máša ve 3. kole :) Myslím, že se můžeme těšit na super zápas :)
Reagovat
vrabejka
Angie po těžším 1.setu hladce 2-0 super :)
Už ted se těším na šlágr s Mariou :)
Reagovat
Frick
Jako dobrý, splnila to, co měla, ale do zápasu s Karolínou jí moc šancí nedávám. Škoda toho zasr... losu.
Reagovat
misa
Z těch osmi nejvýše nasazených by horší byla jen Hakepová, nemluvě o tom, že některé ani do 3. kola nedošly.
Reagovat
EllNino
Halepová ani nevíme, jestli dneska nastoupí ...:) takže ano, Karolína je nejhorší varianta, ale není nepřekonatelná, nemá cenu nad tím brečet, prostě musí zatnout zuby a vyhrát
Reagovat
misa
Kdyby měla KP jinou vlaječku u jména, tak by možná šance byla. Nebo na antuce.
Reagovat
EllNino
takže nemá Lucka ani nastupovat viď ... ty jsi posránek :D
Reagovat
misa
Mně by stačilo, kdyby nenastoupila Plíšková :)
Reagovat
d@ve
:)
Reagovat
FulnekUltras
lendloidi byli většinou bez státní příslušnosti, takže proč ne
Reagovat
Torn
Jdi se radši ukájet nad Petrou overalu. :D
Reagovat
EllNino
Pěkný výkon, chce to na zápas s Karolínou zlepšit podání, protože to jinak bude Karolína trestat hned z returnu :) Ale líbí se mi její hra víc než v loňském roce, kouzlo Rob zdá se opět začíná fungovat, zdraví naštěstí drží (zaklepat!!!) a tvrdá příprada v USA se začíná vyplácet :)

Výborně podávala Lucka akorát v těžkých chvílích, ale tam je to nejdůležitější :) Na co by byla vysoká úspěšnost 1. podání, když by při brejkbolu šla na druhý, nebo dala debla ...

Teď nás asi čekají česká derby, pokud Bára proti Bernardě vyloženě neselže
Reagovat
misa
Už od loňské travnaté sezony hraje Lucka dobře, mezitím ji zastavila ruka.
Reagovat
misa
Dívám se, že po skončení Australian Open bude mít Lucie v žebříčku přes 1700 bodů. Naposledy překonala tuto hranici v žebříčku z 23. 5. 2016, když ještě měla body za finále French Open.
Reagovat
misa
do 3. kola, i když při těch dvou chybách Lucky, které vedly ke stavu 0-30, mi začalo být nevolno :) Herní projev je v Austrálii velmi dobrý, jen servis občas zlobí. Return oproti loňské sezoně funguje podstatně lépe.

Los je takový jaký je, v dalším zápase určitě nechá LŠ na kurtu vše, co bude v jejích silách.
Reagovat
FulnekUltras
a ještě něco navíc - výsledek je zcela otevřený a drtivá většina našich sportovních fanoušků bude Lucku tlačit co to jen půjde
Reagovat
Dobry-den
hladce postupuje. To jsem (opět) nečekal. Navíc má hratelný los až do čtvrtfinále. Tak snad to klapne. Hehe.
Reagovat
EllNino
Karolína i Lucka mají obě formu, stejně tak Bára ... ale do čtvrtfinále může jediná bohužel
Reagovat
tommr
jj ten los je opravdu strašnej a po výpadcích favoritek je to jen ještě víc vidět. Karolína, Lucka i Bára by za jiných okolností měly na to, aby došly daleko, ale bohužel se vymlátí mezi sebou ... :(
Reagovat
vrabejka
Ja jsem treba rad ze je velka sance ze Kaja postoupí do čtvrtfinále. Kdyby každá byla jinde taky by mohli skončit všechny ve 3.kole.
Reagovat
tommr
dostat se do čtvrtfinále přes Lucku a Báru nebude o nic lehčí než by to bylo v kterýkoli jiný části pavouka. A vzhledem k tomu kolik nasazených hráček už vypadlo by to kdekoli jinde nejspíš bylo o dost snadnější ...
Reagovat
vrabejka
Tommrova objektivita :D
Reagovat
Aussie
Šafářová a Berdych vyhráli oba své zápasy skoro ve stejnou chvíli.
Reagovat
EllNino
Super, skoro na minutu přesně :D
Reagovat
misa
Jeden gem na servisu, tak si to nepokaz!
Reagovat
EllNino
Opravte prosím v databázi chybnou informaci, debla s Donnou vekic hraje na AO Kristýna, ne Karolína :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za info :) předám dále
Reagovat
mahycek
Tak teď to chce 3 obrazovky Součastně Delpo - Kchačanov a Djoko - Monfils a k tomu ještě 4 set Berdycha. U těch prvních dvou je to 50 na 50.
Reagovat
bIbec
když vidím to skóre u zápasy Markéty, tak to strašně mrzí.
Reagovat
bIbec
zápasu
Reagovat
tommr
jj Markéta měla v závěru zápasu hodně blízko k senzační výhře. To mrzí skoro ještě víc než vyřazení Petry ... :(
Reagovat
EllNino
to asi ne, to mě víc mrzí ta Petra a její výraz na lavičce s inhalátorem v ruce :/
Reagovat
misa
Lucka se už nedostává k brejkbolům a její servis není moc dobrý.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
vrabejka
Kája kosi vše co ji přichází do cesty :)
Reagovat
misa
Cepede a Haddad jsou pro hráčku top 10 úžasné soupeřky.
Reagovat
EllNino
to jsme si o Hsieh mysleli taky a jak dopadla Muguruza :D nepodcenit
Reagovat
vrabejka
Tak u Hsieh umi prekvapit navic Garbine je od začátku sezony rozsekana.
Reagovat
EllNino
hráčku top 10 překvapila v kariéře 2x :D ...a to už hraje celkem dlouho
Reagovat
EllNino
po prvním setu 2 kanáry ....ještě že s Davis dneska nehrála Petra :D
Reagovat
historik
Mugu venku a Petkovič sice vyhrála první set, ale pak dva kanáry. To taky a lecčems svědčí
Reagovat
Aussie
Já si myslím, že to taky svědčí o tom horku, co dnes mají v Melbourne. To si vy tam v Evropě tak úplně představit nedovedete.
Reagovat
lvicek
Skoro by clovek rekl, ze dobre, ze Peta vypadla uz v minulym kole, protoze tohle by ji asi uplne znicilo...
Reagovat
vendulkabendulka
Mugu-out
Reagovat
Aussie
Dneska se moc nepředvedla. Říkám jí už několik let "poor man's Ana Ivanovitch' - dost ji připomíná, Ana je ale hezčí. Škoda, že už ji na kurtu nevidíme.
Reagovat
EllNino
Pěkné :) zatím asi nejsuverénější výkony z top 10 ... ale někdy to je ku škodě :)
Reagovat
misa
6-2, ale trápení se servisem pokračuje. Soupeřka je naštěstí ještě horší.
Reagovat
EllNino
bude to ještě boj :) ...
Reagovat
Frick
Taky co se péct na tom vedru víc jak 45 minut, že jo...
Reagovat
EllNino
Skledba českých zápasů opět otřesná, 4 zápasy najednou ...
Reagovat
misa
Haddad Maia asi nemá žádnou šanci :(
Reagovat
Dobry-den
To už je konec zápasu?
Reagovat
misa
Skoro.
Reagovat
Dobry-den
Tak to byla rychlovka, ani jsem si nevšim, že by začly hrát a už je skoro konec. Lucy by mohla Káju napodobit ;-)
Reagovat
EllNino
No to je asi jedno, protože Lucka bez servisu dostane stejnak od Sorany nakládačku :/
Reagovat
misa
Lucka zachránila gem použitím HE a vzápětí získává brejk :)
Reagovat
misa
Lucinko, vylepši trochu podání.
Reagovat
EllNino
Co se dá dělat :) Nejdřív to vypadalo na jasnou záležitost, pak to Markéta zdramatizovala a vyhrála TB, druhý set jasně pro Garcíu, a když to vypadalo, že má zápas pod kontrolou, Markéta najednou byla 2 míče od výhry ... nicméně tam šance moc nebyla, to spíš za stavu 4:3 40:30 na returnu, tam zahrála jeden míček hodně pasivně, ale to už je bohužel pryč :)

Herně to nebylo špatné, až na ty dvojchyby, García měla problém s returnem, ale Markét jí to znepříjemňovala tím, že nehrála druhý servis jenom bez rotace, ale přidala slice, tudíž to neletělo Caroline přímo do rakety a muela se k tomu sklánět a z toho pramenily ty chyby do pulky sítě a metrové auty ...Markét měla několik skvělých vyběhaných výměn, forehand celkem psal, s bekhendem se teď trochu pere ... ale má další cennou zkušenost proti hráčce top 10, tak třeba příště už takhle těsný zápas vyhraje, na dvou GS po soě hrála vyrovnaně s top 10 hráčkou, to se cení :)

Tak ať zdraví drží a zase někdy :))
Reagovat
misa
Viděl jsem 3. set a Markéta hrála dobře.
Reagovat
tommr
zápas v neprospěch Markéty nejspíš rozhodly ty 3 neproměněný brejkboly v osmý hře třetího setu. Jsem přesvědčenej, že kdyby jeden proměnila tak by už zápas dopodávala ...
Porážky je sice škoda, ale Markéta se nemá za co stydět. S hráčkou z top-10 sehrála naprosto vyrovnanej zápas a zdá se, že už se zase pomaličku vrací do lonský formy ... :)
Reagovat
lvicek
Jenom je skoda, ze se ji pomalu trosku hromadi ty relativne tesne prohry s opravdu dobre postavenymi hrackami. Tak snad se ji v blizke budoucnosti podari nejaky takovy zapas dovest az do vitezneho konce, to by ji urcite pridalo i na sebevedomi do dalsich zapasu. Kazdopadne ji dal drzim pesti a doufam, ze se ji povede dobre treba zatim na nejakem mensim turnaji, aby se pekne postupne prokousavala dal :).
Reagovat
Fandina
zápasů je moc a Barču nestíhám, ale když se občas kouknu, tak se Barča sice rozčiluje, ale zatím jede, bez ztráty setu. Tak super a jen tak dál Baruško. Pojď!!!
Reagovat
Aussie
No, už by měla mít na to, aby zaplatila Kotyzovi...
Reagovat
Fandina
Třeba jí Kotyza posune ještě dál. Zatím se mi zdá, že Barča hraje pod jeho vedením líp.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist