Kar. Plíšková je v Eastbourne po odhlášení Kontaové ve finále. O titul si zahraje s Wozniackou

30. 6. 2017, 12:01
Aktuality 88
WTA EASTBOURNE - Karolína Plíšková dnes na akci WTA Premier v Eastbourne na kurt nemusí. Domácí hvězda a její dnešní soupeřka Johanna Kontaová se totiž z turnaje kvůli problémům s hrudními obratli odhlásila a poslala tak českou jedničku automaticky do finále. Ve finále bude světová trojka čelit Caroline Wozniacké.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková měla původně travnatou část sezony zahájit již v Birminghamu. Pětadvacetiletou Češku ale trápil loket, a tak se rozhodla v Birminghamu nestartovat a pořadatelům se omluvila.

První letošní vystoupení na trávě absolvovala až tento týden v Eastbourne, kde měla v roli nasazené trojky nejprve volný los a poté si ve dvou setech poradila s Alison Riskeovou.

Včera musela česká jednička kvůli počasí absolvovat hned dva duely. Oba zvládla, když v osmifinále porazila Shuai Peng a ve čtvrtfinále úspěšně otočila souboj se Světlanou Kuzněcovovou.

Dnes měla čelit domácí hvězdě Johanně Kontaové. Britka se však po včerejším pádu v utkání se světovou jedničkou Angelique Kerberovou rozhodla semifinálový zápas vynechat a pošetřit síly na Wimbledon.

"Uklouzla jsem a udeřila se do hlavy. Je to trochu bolestivé," řekla na tiskové konferenci britská jednička, která má po pádu problémy s hrudními obratli.

Plíšková si tak v Eastbourne po roce znovu zahraje finále. Loni nestačila na Dominiku Cibulkovou. Letos bude její soupeřkou bývalá světová jednička a vítězka ročníku 2009 Caroline Wozniacká.

V současnosti nejlepší česká tenistka bude v Eastbourne útočit na třetí letošní titul, v průběhu letošní sezony ovládla turnaje v Brisbane a Dauhá, a celkově devátou trofej na okruhu WTA. Na trávě v minulosti triumfovala jen loni v Nottinghamu.

Wozniacká, jež v Eastbourne postupně vyřadila Naomi Ósakaovou, Jelenu Vesninovou, světovou dvojku Simonu Halepovou a dnes po třísetové bitvě domácí Heather Watsonovou, je letos ve finále již počtvrté. V Dauhá, kde ji Plíšková poprvé a naposledy porazila, Dubaji ani Miami však trofej pro vítězku nezískala.

• WTA PREMIER EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 819.000 dolarů
páteční výsledky (30. 6. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Kontaová (5-Brit.) bez boje
Wozniacká (6-Dán.) - Watsonová (Brit.) 6-2 3-6 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

88
Přidat komentář
603262
Prodám lístky na Laver cup na všechny zápasy za 6500, koupeno za 6900. V případě zájmu napište na telefon 777068368.
Reagovat
Fandina
Jestli to tu bylo, tak se omlouvám, ale mě to moc pobavilo. Super.
http://www.digisupersport.cz/2017/06/21/partnera-menit-nebudu-uz-jsem-se-usadila-rika-pliskova-v-ceske-ulicce/
Reagovat
brixner
Sedim si takhle u stolu,hluboce zabrán do četby mého oblíbeného autora Dostojevského a vtom ťuky klep na dvéře! No, lek sem se tak,že mi vypadl vajgl z tlamy a skoro propálil dírku na stránce 586! Kdo to k čertu votravuje takhle večír?Čenda už dávno zaujal bojovej postoj jako Brus Lí a já du teda votevřít. A za dveřma-chcípák soused vodvedle z baráku s rukama za zády!!Tak řikám-"Vo co de?" A von spustil přiškrceným hláskem:"Pane Brixner,du se s váma na něčem domluvit,je to moc důležitý a de skoro vo život!"Probudila se ve mně nezvladatelná touha tomu človíčkovi pomoct a pozval sem ho tedy dál.Sedl si na židli,na stůl dal v zamaštěnym papíru dva špekáčky pro,údajně nejkrásnějšího pana čokla v okolí a spustil:"Víte,přišel sem vám rozbít hubu,dokopala mě sem švagrová...!"No,mě vám spadla brada až na zem jako Jerrymu a když jsem jí konečně nasadil zpátky do pantů a doždímal kapesník mokrej vod slzí smíchu a po zjištění,že i Čenda se válí na zádech a třepe packama,docela vážně povidám:"A za co?"A von ten soused pokračoval:"Heleďte se, Brixi,že mi lezete za Andulou už vim dlouho,ale musíme se ňák domluvit,jak dál!Vy mi jí dycky tak rozhicujete,že když du pak na řadu já,prostě to nedávam,už nejsem nejmladší,k tomu mi zase praskly ty hemerojdy...Kdybysem todle věděl,tak si takle mladou kobylu nikdy nevemu,dyť vona chce pak pořád jen vobcovat a to de už vo život,víte?" Povytáh sem vobočí a "Hm,hm...na tom něco bude, todle budem muset promyslet!" Tak jsme se domluvili,že budu teda chodit dycky jen vobšestej tejden,kdy má von noční,o čemž mě poinformuje SMSkou,jako že v rámci dobrejch sousedskejch vztahů, což se mi zamlouvalo a na to jsme si z vesela plácli! Vodešel s velikou úlevou a děkoval mi za záchranu jeho zdraví.A já tak přemejšlim a říkám si,že není nad to mít kolem sebe dobrý sousedy,se kterejma se člověk dycky domluví!Když čtu ty "Sousedský války" na iDnesu, no brrr!
Reagovat
brixner
Nevim,jestli to pude takhle hladce,až se vrátí z krimu Štefan Dužda, ale kroutí patnáctku,tak snad do tý doby něco vymyslim!Jeho žena Nikola ale furt tvrdí,že bude mlčet jako hrobka,tak snad ty dobrý sousedský vztahy nedostanou trhlinu.Když se de na všechno s rozumem,dycky se najde ňákej ten kompromis a mít dobrý sousedy je fakt velká výhra!Todle už neska dávno vim!Kdepak násilí, s rozumem na to,víte?
:-)
Reagovat
a.magerova
No nemáš TO jednoduchý.... jak Ti TO dal soused úkolem, tak TO už nebude TO ONO, výkon půjde zákonitě dolů.... :-P

http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Du%C5%BEda/hustota/
Reagovat
Torn
Tak nejdřív Péťa 470 bodů, teď Kája...(snad)..moc pěkný. Nedělá tu někdo statistiku, kolik letos naše holky nasbíraly celkem bodů? Nebude to málo ne Kája, Markéta, Něco Lucka a Bára...ted Petra přidala.
Reagovat
blixa
Tak stačí v Race sečíst 7 čísel ;-) ( 8853 - Kája, Bára, Lucka, Markéta, Týna, Katka, Petra )
Reagovat
PetaM
1. Karolína 3 602 b.
2. Barbora S. 1 361 b.
3. Lucie Š. 1. 111 b.
4. Markéta 781 b.
5. Kristýna 760 b.
6. Kateřina 688 b.
7. Petra 550 b.
8. Barbora K. 369 b.
9. Tereza 222 b.
10. Denisa 216 b.
11. Marie 214 b.
12. Lucie H. 204 b.
13. Petra Krejsová 199 b.
14. Tereza S. 156 b.
15. Jesika 85 b.
16. Zarycká 75 b.
17. Barbora Štefková 74 b.
18. Karolina Muchova 65 b.
19. Andrea Hlaváčková 49 b.
20. Miriam Kolodziejová 41 b.
21. Monika Kilnarova 32 b.
22. Gabriela Pantuckova 16 b.
23. Michaela Bayerlova 15 b.
24. Magdalena Pantuckova 15 b.
25. Pernilla Mendesova 12 b.
26. Karolina Berankova 10 b.
27. Gabriela Horackova 10 b.
28. Vendula Zovincova 8 b.
29. Kateřina Vaňková 7 b.
30. Diana Sumova 6 b.
31. Aneta Kladivova 5 b.
32. Simona Heinova 4 b.
33. Karolina Novotna 4 b.
34. Tereza Prochazkova 4 b.

CELKEM: 10 970 b.
Reagovat
Torn
Díky, pěkný :)
Reagovat
Fandina
Basa komentuje zápas Hingis Chan s Melichar Smith s Hingis Chan a je zajímavé, že Nicole neříká Melichar ale Melicharová. Přitom u jiných tenistek nepřechyluje, stejně jako nikdo na O2 :-)).

Jinak zatím Melichar Smith prohrávají 0:6 0:3.
Reagovat
PetaM
Asi proto, že Melicharová pochází z Brna :)
Reagovat
Fandina
To ano, ale jmenuje se Melichar :-)). Ne Melicharová.
Reagovat
Basa
Tak ještě jednou, pro ty, co pečlivě neposlouchají. Bavil jsem se s Niky letos v Norimberku a sama říkala, ať jí normálně komentuju jako Nikolu Melicharovou. Takže je to její výsostné přání.
Reagovat
PetaM
A taky pro ty, kteří ten zápas vůbec neviděli :D :D
Reagovat
Basa
Přesně tak!:) Ona se divila, že vůbec dáváme v ČR její zápasy - dneska jsme si psali a prý asi moc neoslnila český diváky:)))
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení. To jsem opravdu, ale opravdu neslyšela :-)). Ale bouchlo mě to do uší :-)).
Reagovat
tommr
se sice snaží, ale nejde jí to a Babosová je úplně tragická. Australanky je dneska spláchly rozdílem třídy a to ani nemusely hrát naplno ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivila bych se, kdyby ukončily spolupráci, pokud ve Wimbledonu neuhrají nějaký slušný výsledek...
Reagovat
Fandina
A přitom je Timea v deblu na trávě nejúspěšnější. Dvakrát byla ve finále Wimbledonu, 2014 s Mladenovic a vloni se Shvedovou. A s Peyou v roce 2015 ve finále mixu. A je to ranařka, takže na trávě by se jí mohlo dařit.
Reagovat
horska.kraslice
Jó, když není forma, tak bohužel. Škoda, že to muselo přijít zrovna, když se přidala k Andree :-(
Reagovat
PetaM
Babos nemá formu celou sezónu. Vyhrála domácí turnaj v Budapešti. Mimo to vyhrála jen !!!!!!4!!!!! utkání v sezóně (FC nepočítám).
Reagovat
horska.kraslice
Tak, je pravda, že když spolu začaly hrát debla (první společný turnaj duben), byla už Timeina singlová forma na sestupu. Přesto start v deblu měly super a nějakou dobu jim to drželo. Ale asi málokdo čekal, že ten Timein sestup bude pokračovat a stane se z něho spíš sešup. A že se tak markantně promítne i do debla.....:-(
Reagovat
PetaM
No, většina párů, které se dají dohromady, mají ze začátku celkem dost výher. Holky je neznají a samy hrajou skvěle, protože jsou nabuzené na nové spojenectví. Jenže to pak opadne. A pokud je to opravdu dobrý pár, tak to překoná. Pokud ne ...
Reagovat
horska.kraslice
Přála bych Andree, aby se její partnera vzpamatovala a aby to dotáhly na TM.
Reagovat
tommr
bylo by to hezký, ale už tomu nějak přestávám věřit. Ta Babosová je opravdu v těžký krizi ... :(
Reagovat
George_Renel
Myslím, že kdyby se k sobě vrátily s Luckou, bude H+H v absolutní špičce.
Reagovat
VlS
Pochybuju a to tak, že velmi. To spíš Andy s Kačou.
Reagovat
Fandina
Andy s Kačou někdy něco vyhrála? Tady jde o to, že když s někým máš nějaký úspěch, tak je šance to zopakovat. A těch úspěchů spolu měly Háčka mraky. Ono taky nejde jen čekat a vracet, ale taky musíš sama útočit a riskovat. A to kde kdo neumí.
Reagovat
VlS
No, taky je potřeba trefovat kurt, a kdo to neumí ...
Reagovat
Fandina
Taky je potřeba tvořit hru a kdo to neumí ...
Reagovat
Frick
Čeští dovolenkáři se mají od 16h nač těšir :o)

http://www.vysledky.cz/zapas/UgqndGFD/#prehled-zapasu
Reagovat
Frick
Bude i stream (Tipsport atp.)
Reagovat
Frick
K/K 21:15 Muehehe :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi to zakřiknul...
Reagovat
Frick
Ale jinak dobrej turnaj pro ně. 3x porazily kurzový favortiky z toho jednou velice výrazný (s kurzem 1,21)
Reagovat
Frick
Hm, tak zas nic. Připomíná mi to zápasy Petře proti Lucce, když jednu stranu to nakopává a druhou svazuje.
Reagovat
tommr
Karolína má štěstí, že postoupila bez boje a vyhla se tak nekonečnýmu čekání na to až přestane pršet a kurt uschne ...
Reagovat
sprchon
Tam je to jedno, hraje se i na mokrým.
Reagovat
horska.kraslice
Jenom ať je tam zítra sucho.
Reagovat
tommr
srovnáno na sety a Wozniacki má nějaký zdravotní potíže. Aby to nakonec nedopadlo tak, že Wozniacká sice dneska vyhraje, ale do finále nenastoupí a Karolína získá titul bez boje ... :)
Reagovat
sprchon
To snad ne.
Reagovat
dunphy
:))))))
Reagovat
dadaft
opravdu dobrý mač zatím,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zaber Heather, ať vidíme třetí set, když už jeden zápas odpadl.
Reagovat
tommr
škoda, že Watsonová zaspala začátek ...
Reagovat
sprchon
Brejk!
Reagovat
sprchon
Nějaká dlouhá pauza... Co se děje?
Reagovat
tommr
obhájila lonský finále, ale způsob postupu do něj byl poněkud neštastnej. Pro Karolínu by z mnoha důvodů bylo určitě lepší kdyby se mohla s Kontou utkat na kurtu a porazit jí. Pozitivem je snad jedině to, že Karolína ušetří nějaký síly před Wimbledonem což se hodí zvláště po včerejšku kdy musela hrát dva těžký zápasy ...

Karolína si díky postupu do finále polepší i bodově a už ted má jistý, že se před Wimbledonem dostane v průběžným žebříčku na první místo. Po odečtení bodů za lonskej Wimbledon bude pořadí na prvních místech žebříčku následující:

1. Karolína Plíšková 6620 (nebo 6785 s titulem z Eastbourne)
2. Halep 6490
3. Kerber 5735
4. Svitolina 4695
...
Reagovat
dadaft
poslyš, proč už neděláš ty žebříčky jako kdysi?
bylo to fajn,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
přestalo mě to bavit, protože s tím bylo moc práce a místo uznání jsem tady od jistých individuí sklízel jen posměšky nebo nadávky ...
Reagovat
sprchon
Ale jak vidíš, fanoušky tady máš. ;)
Reagovat
Padme
Jo to bylo fakt zajímavý! Posměšky tu sklízí každý, z toho si nic nedělej ;)
Reagovat
misa
Mně se to taky líbilo :)
Reagovat
George_Renel
Škoda, doufám, že až (jestli) se Petra vrátí do TOP 10, budeš pokračovat.
Reagovat
Krisboy
Sorry, ale na http://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking si to přece může najít každej sám ihned...takže za mě to bylo opravdu zbytečné.
Reagovat
Dobry-den
Sorry, ale ne téhle stránce bývá kopa chyb. Tommr je daleko spolehlivější zdroj.
Reagovat
dunphy
:DDD
Reagovat
Krisboy
Ok.
Reagovat
slacker
nejlepsi zdroj byl tennis4wta, tak se to ma delat, ale bohuzel uz patri mezi mmrtve stranky
Reagovat
bella
jojo, ta stranka mi moc chybi :( pro mne byla NEJ
Reagovat
bIbec
taky sem tam chodil raději, než na ten aktuální. Ale existuje ještě jedna pěkná stránka s live rankingem. Tadle:

http://coric.top/en/rank/wta/52weeks/
Reagovat
bella
ok, vyzkousim ;)
Reagovat
slacker
byl to nekonecny recyklat (kazdy den zkopirovany komentar s minimlani zmenou) a hlavne to mel casto systematicky spatne protoze odmital pravidla o zapocitavani turnaju aplikovat spravne
Reagovat
smazaný uživatel
Slackere, slackere, nauč se háčkovat.
Reagovat
Nola
cim skor zasadne Kaja na tron. tym lepsie, Angie uz dosluhuje a je celkom mimo, snad bude lepsie zvladat tlak ako jej predchodkyna
Reagovat
janek_da
Hlavně, Angie se tam dostala přes dva majory. Takže super. Za mě veliká spokojenost s Angie.
Reagovat
sprchon
Tak tak. :)
Reagovat
sprchon
Rok Angie už byl a možná už nikdy nebude. Ale hlavně že jsme si to užili. :)
Reagovat
jirkomar
Ta první věta teda vyzněla jako postelový tlačenkismus :-)
Reagovat
jirkomar
Jinak samozřejmě souhlas.
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
sprchon
Jo, loni to byla nezkrotná Angelika. :D
Reagovat
Nola
Angie fandim, jej post absolutne zasluzeny, nezvlada tlak, myslim, ze ju pad z NO1 oslobodi a zacne konecne hrat, tak ako sme boli vlani zvyknuti
Reagovat
avos
Teoreticky. Pokud Kája vyhraje finále, tak jí bude "stačit" dostat se ve Wimblu do QF. Protože Simona přes Petru neprojde :)
Reagovat
tommr
rozhodně by neškodilo kdyby to někdo Karolíně ulehčil brzkým vyřazením Halepový i Kerberový ... :)
Reagovat
janek_da
A mi by ani moc ve finále nevadilo společné finále, když by náááhodou měla vyřadit Petru. Takhle Halep vypadne a to zas budou pořád dotazy jestli vyhraje W a dostane se pod tlak, že by byla další top1 bez majoru.
Reagovat
avos
Aby to pak nebyl ještě větší tlak - tlak na světovou jedničku, aby to ve W dokázala?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak chtělo by to aspoň ten výjimečný, až bude některá (?) z Češek no. 1. :-)
Reagovat
avos
Tak Kája "zvýšila" náskok na 130 bodů a pokud vyhraje finále, tak bude mít na Halepku k dobru 295 bodů. S Kerberovou na finále W se asi počítat nedá.
Reagovat
tommr
jj myslím si, že o nové jedničce se bude rozhodovat jen mezi Karolínou a Halepovou ...
Reagovat
avos
To 100%, protože Angie nepustí přes 3. kolo Lucka :)
Reagovat
lars
a uz je Lucka S fit ?
Reagovat
Krisboy
Na Angie nemusí bejt.
Reagovat
bIbec
Chudák Kája. Musí tam tvrdnout až do soboty :-( A navíc jí hrozí ta jednička :-(
Reagovat
tommr
jj Kotyza už z toho musí mít vředy ... :)
Reagovat
lars
na Wimblu muze hrat az v utery
Reagovat
horska.kraslice
Bude záležet na Murraym, jestli bude chtít hrát v pondělí nebo v úterý. Je zvykem na GS, že pokud mužská jednička začíná v pondělí, pak ženská jednička až v úterý (a naopak). S nimi i celá jejich polovina pavouka.
Reagovat
Pavol
Svetová jednotka sa blíži. Už to začínaš mať na dohľad a vo vlastných rukách.
Karolína v pondelí ako spieval Michal Tučný len ešte neviem presne ktorý pondelok to bude.
Reagovat
Fandina
Jj a v letošním tam už zase je.
http://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist