Kar. Plíšková je v osmifinále, její sestra nevyužila mečbol v bitvě s Cibulkovou

13. 3. 2017, 07:27
Aktuality 98
WTA INDIAN WELLS - České singlistky v Indian Wells přišly o neporazitelnost. Karolína Plíšková sice zvládla dvouhodinový souboj s Rumunkou Beguovou a třetí rok po sobě postoupila do osmifinále, další dvě Češky ale neuspěly. Kristýna Plíšková přitom sahala po životním skalpu Slovenky Cibulkové, mečbol však neproměnila. Barbora Strýcová ani ne třetí pokus nestačila na Rusku Pavljučenkovovou.
Karolína Plíšková

Vítězka dvou letošních turnajů v Brisbane a v Dauhá Karolína Plíšková v Indian Wells zvládla druhý náročný zápas. Po obratu proti Portoričance Puigové si poradila s Rumunkou Irinou Beguovou, kterou sice porazila ve dvou setech, ale až dvou hodinách boje.

Třiadvacetiletá Češka mohla doplatit na zcela rozdílnou úspěšnost v proměňování brejkbolů. Zatímco sama ani jeden ze tří nedokázala odvrátit, využila jen 4 ze 17 šancí na brejk. Nejdůležitější momenty ale zvládla, vyhrála 6-4 7-6 a Rumunce oplatila porážku z Tokia 2011. 

Světová trojka měla nakročeno k snadnější výhře. Vedla 6-4 a 3-1, ale pak ztratila čtyři gamy v řadě. Druhou sadu však nevzdala, za stavu 4-5 zlikvidovala dva setboly a v tie-breaku rozhodla o své 17. výhře v sezoně.



"Bylo to trochu nahoru - dolů," komentovala zápas Plíšková. "V prvním setu, který trval hodinu, jsem měla třináct nebo snad ještě více brejkbolů. Pak ve druhém za stavu 3-1 přišlo pár strašných gamů, ale pořád jsem věřila a dotáhla to," dodala světová trojka.


Lounská rodačka v Indian Wells postoupila třetí rok po sobě do osmifinále, od zopakování loňského výsledku ji ale dělí ještě dvě soupeřky. Tou příští bude Švýcarka Timea Bacsinszká (h2h 1-2), která v maratónské bitvě přežila čtyři mečboly proti Nizozemce Kiki Bertensové.

Kristýna Plíšková nevyužila mečbol
Všech pět českých tenistek se v Indian Wells dostalo do třetího kola, v něm už ale neporazitelnost neudržely. Kristýna Plíšková přitom málem navázala na dvě drtivé výhry 6-0 6-3 nad Mattekovou a Kasatkinovou, dorazit Dominiku Cibulkovou, získat životní skalp, postoupit do svého největšího osmifinále a posunout se v žebříčku poprvé o Top 50 ale nakonec nedokázala.

Plíšková vedla nad světovou pětkou Cibulkovou 6-2 a 5-3 a v desátém gamu byla dva míčky od svého prvního skalpu hráčky Top 10 po využití mečbolu. Jenže o servis přišla a byť v dvanáctém gamu přežila tři setboly v řadě, v tie-breaku druhé dějství prohrála.

Rozhodnout tak musel třetí set a Plíšková, která nastřílela celkem 18 es, v něm neustále bojovala o brejk. Jenže své šance nevyužila za stavů 2-1, 4-3 ani 5-4, kdy měla dokonce mečbol. Po ztrátě servisu se pak ještě rebrejkem v maratonském dvanáctém gamu vrátila do hry, jenže ani druhý tie-break nezvládla a po 2 hodinách a 48 minutách prohrála 6-2 6-7 6-7.

"Rozdíl byl v tom, že jsem bojovala, opravdu bojovala o každý míček," řekla Cibulková. "Ona přitom hrála moc dobře, skvěle podávala a já dlouho nemohla najít rytmus. Ale dostala jsem se do zápasu a nevzdala ho," dodala vítězka loňského Turnaje mistryň.

Třetí kolo bylo konečným i pro Barboru Strýcovou. Třicetiletá rodačka z Plzně nenašla recept na Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, které podlehla snadno 3-6 2-6 a ani ve třetím vzájemném duelu tak neuhrála jediný set.

Další dvě Češky budou usilovat o postup mezi šestnáctku nejlepších v pondělí. Lucie Šafářová se utká s domácí Venus Williamsovou, Kateřina Siniaková vyzve Dánku Caroline Wozniackou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kar. Plíšková (3-ČR) - Beguová (29-Rum.) 6-4 7-6(2)
Cibulková (5-SR) - Kr. Plíšková (ČR) 2-6 7-6(5) 7-6(3)
Pavljučenkovová (19-Rus.) - Strýcová (17-ČR) 6-3 6-2
Muguruzaová (7-Šp.) - Dayová (USA) 3-6 7-5 6-2
Kuzněcovová (8-Rus.) - Vinciová (26-It.) 6-2 2-6 6-1
Svitolinová (10-Ukr.) - Gavrilovová (24-Austr.) 6-2 6-1
Garciaová (21-Fr.) - Kontaová (11-Brit.) 3-6 6-3 7-6(1)
Bacsinszká (15-Švýc.) - Bertensová (18-Niz.) 6-3 5-7 7-6(8)
• Čtyřhra - osmifinále •
Hradecká/Siniaková (ČR) - Bacsinszká/Lučičová-Baroniová (Švýc./Chorv.) 6-1 6-4
Šafářová/Matteková-Sands. (1-ČR/USA) - Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) 6-1 7-5
Kuzněcovová/Mladenovicová (Rus./Fr.) - Hlaváčková/Shuai Peng (ČR/Čína) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

98
Přidat komentář
Jabadu
1. Herně na první desítku má! To je důležité. Sice je to jen půlka, protože tou druhou je psychika v klíčových momentech. Dá se získat zkušenostmi, ale naučit se nedá. A šampioni nerostou jako houby v lese. V tomto zůstává Petra v současné generaci naprosto výjimečná!

2. Talent. Muška jenom zlatá. Nikdo neví, co to je, ale o některých se říká, že ho mají. Kristýna je v některých úderech lepší, než Karolína, ale zatím to skoro vždy zazdí pověstným "mámvpičismem".

3. Servis:
Svatý grál obou dvojčat. Nechápu, jak je u tak složité soustavy pohybů možné, že obě při něm vypadají jako klony.
Obě ho mají nejen stejný, ale je takřka dokonalý. Míč udeřují přesně ve chvíli, kdy stojí ve vzduchu a nedělají před tím žádné spartakiády a milostné předehry.
A při jejich úhlech do toho ani nemusí moc praštit. V tomto jsou momentálně nedostižné.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
ad 1. Každá má možnost se v pravý moment zdravě nasrat a vletét do zóny, kde už ji nikdo neporazí - asi tak, jako měl podle Mirouše Macka každý možnost zprivatizovat Knižní velkoobchod... ;)

ad 3. Perfektní základy - od jedné paní z Chomutova (?) ;)
Reagovat
VlS
Herně má na první desítku 379,99 hráček, ale 359,99 to nikdy nepředvede :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a uz jsme zase u toho, kam kdo patri, teda mohl by.. :-)) a co by bylo, kdyby.. ;-)
Reagovat
bIbec
jo.
Reagovat
bIbec
teda skoro jo. Asi určitě bych neřekl takové číslo ve smyslu "herně", ale ve smyslu jakéhosi třeba nenaplněného potenciálu to číslo může být hodně vysoké, v rámci těch holek, co se tenisu věnují.
Reagovat
blixa
Že se tak ptám, v kterých to úderech je lepší Kristýna než Kája ?
Reagovat
bIbec
možná by se dalo diskutovat o prvním servisu.. ale chtělo by to nějaká čísla úspěšnosti a tak. A s tím zase může souviset ta hlava. Je to komplikované.
Reagovat
smazaný uživatel
a ta uspesnost se zase odviji od urovne souperek.. :-)
Reagovat
bIbec
určitě.
Reagovat
Jabadu
Je to jen subjektivní pocit, ale myslím, že forehand.
Občas zkouší i forehand slajz, ale na geniální Karolínin FOREHANDSLAJZMIMOCHODEM nemá! - Možná je to těch pár cm navíc, které Karolína má. Ale je to geniální obranný úder. Těsně nad sítí, na pi.u, zkurv ... zasr ... úder, který soupeřku totálně naser ..
:-)
Reagovat
EllNino
Forehand rozhodně lepší nemá ... ani omylem
Reagovat
blixa
Též si myslím ;-)
Reagovat
kada.tom
Kristýno, Kristýno ... měla jsi jí dát!
Reagovat
kada.tom
ale Karol a Světlana mě potěšily .-)
Reagovat
VlS
Tys to přežil? No rozhodně radši Dominiku, než Kuznu.
Reagovat
VlS
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2274--byla-jako-utrzena-ze-retezu-sklonila-se-cibulkova-pred-vybornou-pliskovou
Reagovat
vendulkabendulka
Prozatim nikde zadne vyjadreni samotne Kristyny.
Reagovat
VlS
Ono asi je, ale nedá se publikovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jak.... jako utrzena nebo jako zvire? :-)

https://sport.aktualne.cz/tenis/cibulkova-o-kristyne-pliskove-podavala-jako-zvire-jenze-klic/r~e6eb4f7207cb11e7b2310025900fea04/
Reagovat
VlS
Jako zvíře utržený ze řetězu
Reagovat
VlS
A představuju si ptakopyska, jak utrženej ze řetězu servíruje těma přizakrslejma pacinkama :-))
Reagovat
George_Renel
Pitbul hovoří o utržení ze řetězu :-))).
Reagovat
misa
sehrála velmi dobrý zápas, postupně se zlepšuje a dnes je v live rankingu na kariérním maximu. Co se týká "pinkání", tak bych uvedl, že měla 60+ winnerů. V rozhodujících chvílích může chybět odvaha, to se po výhrách zlepší. U Báry mám pocit, že dosáhla vrcholu a pomalu bude klesat žebříčkem. Taky má za chvíli 31. Ještě Miami a pak uvidíme, jak to s ní bude vypadat dál. Na můj vkus je až příliš zalezlá za BL.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Bára už se se taky podle mě nebude zlepšovat a půjde už dolů, navíc ten její servis je hrozná slabina a přijde mi že její servis jde čím dál tím více dolů.
Reagovat
blixa
Boha, to jsou žvásty !
Reagovat
misa
*vypadát dál jsem u Báry myslel na antuce
Reagovat
EllNino
Bara zahrála vyborne v Austrálii, pomohla ve Fedcupu a pak prohraje se Sam skoro polomrtva, s Peng a Nastou ... a hned by mela klesat ... v race je stále ve dvacítce pokud vím ... a porazila svou noční muru errani po velkém výkonu .. na Nastu holt neumí a navíc jsou to sousedky v rankingu ... nechme ji trochu, není to stroj
Reagovat
misa
Jistě, v race je ve dvacítce díky Sydney a Melbourne. Jak píšu, uvidíme, jak jí vyjde antuka.
Reagovat
EllNino
Jj uvidíme ... ale ze prohrála s Nastou, Sam a Peng není ostuda ... letos už má skalpy Lucky, Garcii, Wozniacki, Makarovy, Errani ( cenna výhra vzhledem k bilanci) ... ale jak říkáš uvidíme na antuce ...snad ji vyjde ten Biel
Reagovat
misa
O ostudě samozřejmě nemůže být vůbec řeč.
Reagovat
Frick
...zasloužil (opět) vz. souboj dvojčat
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna má i na Top 20, ale jen herně a to je jen půlka úspěchu. Kristýna nemá vůbec hlavu na velké zápasy a kdo ví jestli vůbec někdy bude mít ona ani Karolína není hlavou úplně šampionka ale je na tom 10x lépe než Týna. Ta dnes měla jednoznačně vyhrát, takových promarněných šancí to je děs, zvlášť při důležitých momentech jen čeká a vůbec ale vůbec není agresivní. S Kristýnou bude ještě hodně práce, každopádně letošní sezona zatím docela dobrá, ale chce to zamakat
Reagovat
fialka
Ak už kritizujete správanie Dominiky, tak prilejem olej do ohňa. Všimli ste si ako Kristýna podala Dominike ruku? Ak by otvorila ústa, tak by z nich vyšla veta: Mám ťa v paži. Napr. Serena sa po prehre v dôležitých dueloch správ úplne inak. To je postoj veľkých hráčok/ov.
Reagovat
fialka
*správa
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se vsimla.. :-))) Mozna ani do oka ji Tynda pohledem neslehla, bylo to hodne chladne placnuti... ;-)
(Ale tak nejak chapu, az bude tam jako je Serenka, take vrele obejme.) :-))
Reagovat
fialka
Jej pohľad bol horizontálny a Domi je veľmi nízka hráčka, musela by sklopiť zrak. :)
Reagovat
Nola
Dominika ma vela neprajnikov aj na Slovensku, tuna mi to pride, este celkom v norme, to tie slovenske diskusie citat....
inym vycitas negativne reakcie, tie tvoje, su vzdy koser? niekto nemusi Dominiku, inemu lezi v zaludku "isty tenista" , ak chces kritizovat, bolo by fajn najskor zacat od seba....
Reagovat
fialka
Prečo sem miešaš "istého" tenistu? O ňom tu teraz reč nie je. Viem, kam mieriš. Je to môj názor a meniť ho nebudem.
Reagovat
fialka
apropo, na sk diskusie nechodím a ani nediskutujem. Iritujú ma vulgrárne výrazy hejterov a o gramatike škoda reči. Na to som dosť citlivá.
Reagovat
vendulkabendulka
To je opět to vnímaní reality, které Kris dál nepustí.
Řekla bych, že první reakce Kris byla "ona mi sebrala moji výhru", tudíž na ni musím být nasr****.
Správná reakce by přitom byla "já kráva jsem zas projela vyhraný zápas".

Ona není neuctivá k soupeřce a s Cibulkou to nijak nesouvisí. Ona má v první chvíli pocit, že byla okradena. To je velmi špatně a nejspíš to tak lehce nezmizí.
Reagovat
VlS
Já bych to nedramatizoval, prohrála, je jí do breku, tak chce jen co nejrychlej zmizet do soukromí. Nic složitýho, sofistikovanýho, prostě momentum. Jednou se zachováš nějak, příště trochu jinak, nedělejme z toho vědu.
Reagovat
freeteepek
U Káji je zajímavý efekt, že se přizpůsobuje úrovní hry soupeřkám. Doufejme, že s lepší hráčkou její výkon poroste i na tomto turnaji.
Reagovat
freeteepek
Trochu to připomínalo ten loňský mač s Puigovou na AO, kdy Týna nastřílela 31 es a přesto prohrála:-( Angl. komentátoři sestry Plíškovi během zápasu často srovnávali něco ve smyslu, že Týna kopíruje/dohání úspěšnější Karolínu. Včera bylo ovšem zřejmé, že Kristýna hraje/podává ještě lépe než Karolína, ale v koncovkách jí odchází hlava. S tím Kája problém nikdy neměla a tak je otázka, jestli to v budoucnu nebude ten limit, který Týnu nepustí mezi nejlepší.
Kája včera opět nehrála nic moc. Celkově byla málo agresivní a pomalá. Začala hrát pořádně až když ve druhém setu musela odvracet setboly. Ve správný okamžik zabrala. Týna hrála fantasticky a ukázala Karolíně jak na Cibulkovou, která s ní v minulosti měla problémy (a to přitom Cibule včera hrála výborně), ale koncovka byla u ní přesně naopak:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Stačil mi turnaj mistryň. Cibulková ho vyhraje a její máma se tváří jak nejvíc namyšlená dáma a sotva se usměje..Když si vezmu, že většina peněz, na kterých začínala jsou z politiky, tak mě vlastně nepřekvapuje jak se chová..V USA běžná věc, že od mala vsugerovávají dětem, ty si ten nej a věř si..Proto, i když jsou třeba i úplně blbí, mají v sobě cílevědomost..Mně byl sympatičtější Slovenský sprinter na Evropě v hale. Skromný věřící kluk, přirozeně dojatý :-)
Reagovat
patriks
co to sem cpeš ? Dominika je na rozdíl od tebe sympatická. Problém Kristýny je že je labilnější a nedoservírovala druhý set (když vedla o brejk).
Reagovat
Torn
Sympatická asi jako kosatka dravá v dokumentu o tom jako loví mláďata velryb. :D
Reagovat
blixa
Kosatka je dost sympatická. Loví co se dá sežrat, když neuloví, cípne hlady. Zajímavý na ní je že lidi prakticky neloví, jen někdy omylem si může splést potapěče v neoprénu s lachtanem když se pohybují ve stejném prostoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jsem videl cely a i komentatori rikali , ze byl misty"z jineho sveta ". Videl jsem Tyndy cestu k titulu v Taskentu a byl smutny, tak na takovy vykon nebyla schopna dlouho navazat. Ted konecne navazala, ale pokazde k tomu pomahal skvely kouc Fassati. Jak zacala pinkat, tak ji sprdnul jak malou holku . Porad to nestacilo a v tech Big points proste takovou odvahu ,odhodlani a klid jako Cibule proste nema , ale Cibule musela vytahnout to nejlepsi, aby dnes otocila. 1 set vubec nestihala, pak se kousla a preradila na nejvyssi level...a divaci si uzivali . Komentatori dokonce rikali, ze SF obou sester je realne. Fakt to byl jeden z mala zapasu, ktery stalo zato neprospat. Ted jen doufat,ze to nebylo nadlouho ojedinele, jako po Taskentu. Uz verim, ze to TOP 20 u Tyndy ( jak sama rikala) bude. Proste nekomu to jde pomaleji (az se mentalne otrka).U ni prisny kouc je nutnosti
Reagovat
smazaný uživatel
ale mela smulu, ze ji odesel servis zrovna, kdyz mohla ve 2.setu dopodavat zapas. Jinak i podle komentatoru naprosto nejlepsi servis na tomto turnaji.
Reagovat
freeteepek
To nebyla smůla, jako spíš mraky v hlavě:-(
Reagovat
Torn
Má Kristýna třeba mentálního kouče jako Karolína? Já si totiž myslím, že Karolína byla v minulosti často odevzdaná dost podobně, ještě možná loni. Pokud Kristýna nemá mentálního kouče, myslím si, že to může být i ten zásadní rozdíl. Cibule rozhodně není neporazitelná a za svůj úspěch vděčí hlavně dobré fyzičce a snaze. Karolína i Kristýna jsou tenisově mnohem talentovanější a hlavně mají i lepší dispozice (jsou vyšší, mají delší končetiny). Tady sehrála roli hlava kterou cibule má v oblacích a myslí si, že je velká paní, takže přesně jak to bylo psáno, dáte jí šanci a ona Vás donutí brečet.
Reagovat
Lunej..
Cibule za svou pozici v žebříčku vděčí tomu, co umí. Já osobně ji mám docela ráda a její nabuzenost a chuť hrát do posledního míčku se mi líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, obecne razim, ze kazdy patri prave tam, kde z nejakych duvodu je, protoze prave tam je momentalne jeho misto. Az se okolnosti (a samy tezko) zmeni, bude jinde. I v zivote. Zadne kdyby... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hvezdy to maji tvrde odpracovane.Cibule takovych narocnych zapasu uhrsje rocne tucty. O Tynde bez trenera na lavicce zatim pochybuji.
Reagovat
freeteepek
Jak to myslíš? Když nebudu věřit, že patřím někam jinam, tak progres nepřijde! Okolnosti se mohou samy změnit. I v životě...:-)Jr potřeba mít taky trochu štěstí (štěstí - okolnosti, které nemohu přímo ovlivnit)
Reagovat
VlS
To nevím. Někam patřím. Chci patřit někam jinam, tak pro to musím něco udělat. Proč bych pro to něco dělal, kdybych věřil, že už jinde jsem? To mi nedává moc smysl.
Reagovat
freeteepek
věřit, že patřím někam jinam (výš na žebříčku) nr že už tam jsem...
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jsme na TP, to ode me vubec neni o chteni, vire, stesti ani velke filosofii, jen ze jsme se svoji "hrou" (podle nejakych pravidel a okolnosti) na "zebricku" na nejakem miste, nic vic:

"Tady sehrála roli hlava kterou cibule má v oblacích a myslí si, že je velká paní....."

.... "Cibule za svou pozici v žebříčku vděčí tomu, co umí."..........
Reagovat
VlS
Dominika je vynikající hráčka, proto má výsledky který má a v rankingu postavení, který má.
Ranking sympatií je něco jinýho a má dost nejasný kritéria. Dominiku jako osobnost úplně nemusím, je moc v neustálým neklidu, pome při chybě soupeře sympatií nepřidají atd, ale to nic nemění na jejích tenisovejch kvalitách a fantastický fyzičce.
Reagovat
George_Renel
Nabuzenost vem čert, Cibulková mi nevadí, ale její pome při dvojchybě Kristýny v závěru, to bych ji klidně do té pr.dele poslal přímo na kurtu.
Reagovat
Lunej..
Domča to dělá u každého, je prostě taková, ale mně osobně nepřijde, že by to byla z její strany nějaká strašná sviňárna. Někteří hráči taky zatnou pěst, když soupeř udělá dvojchybu. Navíc hráčky, které ji znají, vědí, že to dělá a myslím, že se tím těžko nechají nějak rozhodit.
Reagovat
George_Renel
Klárka Kooukalová se k tomuto tématu při komentování na O2 vyjádřila zcela jasně....
Reagovat
Lunej..
Každý má svůj názor, mně zase docela iritovalo koukat na Klářin šíleně otrávenýá obličej. :) Mě tohle už nějak opustilo, dříve jsem taky určité věci kritizovala nebo prožívala a vadily mi na hráčích či hráčkách, teď už to beru s rezervou. Když mně ten hráč není sympatický, tak na něj nekoukám, když nechci. Stejně jeho chování nezměním, raději vyplýtvám svou energii tam, kde něco změnit můžu. :) Takže ať si Domča křičí své Pome kdy a kde chce, Rafa ať se hrabe kde chce, mně je to šumák :)
Reagovat
freeteepek
Povzbuzovat se po soupeřový chybě? Na tom nevidím nic špatného. Jde o to, že mě zajímá vlastní výkon a výsledek. Ta sobeckost tam musí být. A taky uzavřenost do vlastního světa ve chvíli největšího soustředění. Tenista není divák, který by na dvojchybu tleskat neměl:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tynda se predtim taky radovala pri svem praseti...to byla jen takova oplatka
Reagovat
George_Renel
Ale to k ní byla zády :-).
Ale zařvat po DF "pome Domi" pro mě prostě je sviňárna.
Reagovat
janek_da
Kdysi mi to taky vadilo a přišlo mi to nefér. Jenomže ty dvojchyby nepadají z vesmíru. Kdyby Tynda věděla, že stačí totální žblabuňa k fiftýnu, tak ji určitě bude hrát. Ale ona ví, že slabý servis znamená dostat se returnem od Cibulky pod tlak. Nebo naopak u zápasů s pinkalkoku to znamená riziko dlouhé výměny.
Reagovat
janek_da
Třeba něco jiného je když tvůj výkon není ovlivněn soupeřem a on se při tvých chybách (hlasitě) raduje, tam to za sviňárnu lze považovat v mojem vidění.
Reagovat
dadaft
zápas jsem viděl od druhého setu a letos ještě další dva její zápasy a souhlasím s předřečníky -- Kristýna asi pracovala usilovně, ale dlouho to nebylo vidět,,,,,,,,,,, ale práce konečně začíná dávat své plody.

jinak super mač, škoda že Týna neproměňovala líp brejkboly.
Reagovat
tmora
Reagovat
brixner
Tu mám rád skoro ve všech formách, takže i v té pomeovské, cajk!
Ale Cibuli uběhat je skoro nadlidský výkon, pokud má zdravé hnáty, tak patří k nejrychlejším na okruhu! Ta by mi nejspíš zdrhla i kdybych zrovna zezádu prováděl její údržbu a já bych tam stál a čuměl jako jelito :-)) Ale mám jí rád a klidně bych jí přál i GS! Kde by asi tak mohla mít největší šanci?
Reagovat
lars
V Bratislave :)
Reagovat
Hector21
ve výtahu
Reagovat
Bastian
Je to o zkušenostech, herně má minimálně na úroveň Karoliny, má pomalejší vývoj, ale letos je už znatelnej výraznej pokrok. Myslim, že se do desítky dostane a klidně může v karieře vyhrát i grandslam.
Reagovat
VlS
No, tak při zlepšování dosavadním tempem tak GS legend
Reagovat
Lunej..
Káje taky trvalo, než se dopracovala na špičku, Týna se mi dneska líbila, měla skvělé returny, ale prostě pinkaná s Cibulkou je sebevražda. A Domča je opravdu skvělá hráčka, takže já Týnu rozhodně chválím, jaké má v poslední době úspěchy. A že neproměnila MB je problém mnoha lepších hráček, než je ona sama. Přála bych jí větší posun, herně na to má. Domča mi se svým hecováním a pome žíly netrhá, líbí se mi její zápal a energie. Takže Týnko, pome :)
Reagovat
rusedski
Možná nejvýmluvnější čísla jsou tyhle:

-Týna podávala v zápase 16x, a jen ve 4 gamech pustila soupeřku k BP
-Cibulková podávala v zápase taky 16x, a jen ve 4 gamech NEPUSTILA soupeřku k BP
Reagovat
Kozoroh
Psychika je v tenise rozdílový faktor.
Reagovat
lars
Pokud je psychika na skoro stejny urovni u obou hracek tak to neni rozdílový faktor
Reagovat
Kozoroh
Píšeš "skoro" - právě to "skoro" může přispět k tomu, že zápas vyhraje opticky horší hráč.
Reagovat
lukassb
Když to srovnám s posledním zápasem Kristýny, kterej jsem viděl(Dubaj R2), tak to byl obrovskej rozdíl. Do stavu 5:4 si držela s přehledem servis, bohužel pak přišel asi zlomovej gam, kdy odvrátila snad 7 gameballů na servisu Cibulkovej, dokonce si vypracovala MB, kterej ale bohužel nevyužila a po dlouhým gamu projela. V tu chvíli jsem tušil, že to je asi konec. Kristýna je skvělá hráčka, bohužel na kurtu často působí odevzdaně a dojmem "Mám v p***", narozdíl třeba od Cibulkový, která je s tím hecováním sice neskutečně otravná, ale jde vidět, že je zapálená a bojuje od začátku do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
tak rozdil v temperamentu je tak zjevny, ze bych ho Tynde snad ani nemela za zle... Jinak Cibulkova na zabiti, jas.. :-)))
Reagovat
VlS
No, doma bych ji teda nesnesl, to ue ztělesněnej neklid
Reagovat
tito
Kristýna je na dobré cestě, ona sama nejlépe uvidí (až proberou s trenérem záznam), čím si to prohrála. Jestli to někoho momentálně nejvíce štve, tak je to ona. Takové zápasy jsou o zkušenostech a těch ona zase tolik nemá, ale bude sbírat a zlepšovat se. To, že ubírala na big pointech, jak je jí vyčítáno, bylo dáno mrakem UE, kdy hrála s rizikem. Já to chápu. Bohužel Cibulková je hráčka, která v takových chvílích trestá. Byl to pro mne horor, ale v klidu hodnotím výborný výkon a vyrovnaný duel se světovou 5.
Reagovat
tommr
kdo sledoval oba dnešní zápasy sester Plíškovic viděl názornou demonstraci toho proč je Karolína tak úspěšná a Kristýna ne. Karolína dokáže vyhrávat zápasy i když se jí nedaří a je horší hráčkou zatímco Kristýna dokáže prohrávat i zápasy ve kterých je jasně lepší hráčkou. Karolína má prostě hlavu nastavenou na úspěchy a Kristýna naopak a myslím si, že se to už nikdy nezmění ...
Reagovat
smazaný uživatel
Shrnul si to úplně přesně... Karolína je hlavou šampionka. Kristýna má nesporný talent, ale v hlavě to nastavený nemá.
Reagovat
SubOptikT
Možná jí to jenom dýl trvá ...
Reagovat
smazaný uživatel
mne vsak tohle shrnuti neprijde uplne koser. Kaja hrala s papirove i realne horsi hrackou, nez je sama, zatimco Tynda s lepsi, se svetovou petkou, ci jak.. ;-) Zazraky se deji, ale ne zas tak casto. Tynda od AO jede velmi dobre, zveda se, ma skvele skalpy. Za me parada! Ze pindi a jak to vsechno probiha, to je uz jina kapitolka. :-) A ty BP - Tynda tusim 5/23, Kaja 4/17.....
Reagovat
janek_da
jj, Kristyna hrala se svetovou peckou
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) jsem hned ale kontrolovala, jestli jsem se kontrolovala... ;-)
Reagovat
janek_da
Ale souhlasíš, že je "peckou", ne?
Reagovat
smazaný uživatel
to nesporne... rovnou mezi oci.. :-)))
Reagovat
freeteepek
souhlas,jenomže dnes rozhodně měla na to, aby vyhrála.jestli se chce dostat do špičky, musí občas předvést nějaký upset. Ta výhra by ji mohla nakopnout. takhle se moc nehne z místa. snad to není žádný mentální blok a chce to jen víc praxe resp. odehraných zápasů s top hráčkami.
Reagovat
lars
Tyna byla lepsi do stavu 5:3 2.setu
Reagovat
molda
Přesněji řečeno ve 2.setu do stavu 4:2 a 40:0 při podání Dominiky a tří BP na 5:2. V tu chvíli jsem byl přesvědčený, že je do 5 minut konec i s pauzou a jdu s úsměvem do práce :-) Pak začala bohužel úřadovat hlava ...
Reagovat
tmora
Kristyna - dnes to bylo fakt o par balonech. Peknej zapas. Urcite to Kristyna nezvladla mentalne pri tom jak tam cibule halekala, skakala apod.., ale urcite zapracovala na pohybu. Skoda, ale urcite se zlepsuje.
Reagovat
George_Renel
Ale v SF Karolína není ani zdaleka....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist