Kar. Plíšková znovu porazila Linetteovou a je ve čtvrtfinále. Čeká ji Kerberová

20. 9. 2017, 09:19
Aktuality 13
WTA TOKIO - Karolína Plíšková měla na akci WTA Premier v japonském Tokiu v prvním kole coby nasazená dvojka volný los a dnes zvládla svůj úvodní zápas na turnaji, když v souboji o čtvrtfinále nedala šanci Magdě Linetteové. Polské kvalifikantce nepovolila jediný brejkbol a porazila ji potřetí v řadě stejným skóre. Další soupeřkou české jedničky bude Angelique Kerberová.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vstup do turnaje WTA Premier v japonském Tokiu zvládla. Nasazená dvojka ve druhém kole smetla 6-2 6-1 Magdu Linetteovou, polskou kvalifikantku porazila potřetí v řadě stejným skóre a zvýšila své vedení ve vzájemné bilanci na 6-1.

Rodačka z Loun v dnešním utkání nasázela osm es a přestože trefovala první servis jen s poloviční úspěšností, nepustila soupeřku k jedinému brejkbolu. Naopak Plíšková měla šancí hned deset a čtyři, dvě v každém setu, proměnila.

Česká jednička tak první zápas bez trenéra zvládla. Pod vedením Davida Kotyzy letos vyhrála tři tituly, na grandslamech došla nejdále do semifinále French Open a v létě se na osm týdnů stala světovou jedničkou. S bývalým koučem Petry Kvitové se ale před asijským turné kvůli neshodám rozešla.

Plíšková dnes potvrdila, že první kola na jednotlivých akcích s velkou procentuální úspěšností zvládá. Letos startuje již na 17. turnaji a své úvodní vystoupení prohrála jen dvakrát, v Dubaji a v pražské Stromovce. Navíc si vylepšila loňský výsledek, kdy v Tokiu skončila již v osmifinále.

Plíšková ve čtvrtfinále změří v souboji bývalých světových jedniček síly s Angelique Kerberovou, s níž prohrává 3-5. Němka poprvé od Wimbledonu vyhrála dva zápasy v řadě, když si ve druhém kole poradila po setech 7-6(5) 6-3 s Darjou Kasatkinovou, které oplatila jednu ze dvou letošních porážek, a srovnala vzájemnou bilanci. Proti Plíškové bude usilovat o teprve třetí letošní semifinále.

Garbiñe Muguruzaová svou premiéru v roli světové jedničky zvládla. Třiadvacetiletá Španělka ve druhém kole jasně přehrála 6-4 6-0 Mónicu Puigovou a oplatila jí tak loňskou drtivou porážku z olympijských her. O vyrovnání svého maxima na akci Toray Pan Pacific Open si zahraje s Caroline Garciaovou, nebo domácí Kurumi Naraovou.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 890.100 dolarů
středeční výsledky (20. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Linetteová (Pol.) 6-2 6-1
Muguruzaová (1-Šp.) - Puigová (Portor.) 6-4 6-0
Kerberová (7-Něm.) - Kasatkinová (Rus.) 7-6(5) 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Qiang Wang (Čína) 6-4 4-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) - M. Ósakaová/N. Ósakaová (Jap.) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Andrew89
Cesko vs svýcarsko , začíná se v čt - případné semi - bělorusko - německo
Reagovat
Andrew89
začíná se v čr *
Reagovat
tommr
na úvod nezaváhala a nebezpečnou Linette opět jasně přehrála. Její bilance v úvodních zápasech letošní sezóny je obdivuhodná. Škoda, že jediný dvě prohry který jí to trochu kazí přišly zrovna od hráček který jsou momentálně úplně mimo, ale proti Karolíně zahrály jako naschvál svůj nejlepší tenis ...
V příštím kole čeká Karolínu mnohem těžší zápas. Kerberová sice nehraje letos moc dobře, ale v Tokiu po dlouhý době vyhrála dva zápasy za sebou což by mohlo naznačovat, že se jí vrací forma ...
Reagovat
Hector21
supr Nastíku, ale zase nervy, jako poslední dobou každý zápas... :(
Reagovat
janek_da
To bylo strahu. De to i bez trenera. Stači palka a chtič.
Reagovat
sprchon
Do konce roku ji povede Plíšek, ne?
Reagovat
freeteepek
Mě svým výkonem moc nepřesvědčila. Měla se tlačit dopředu a vzadu být rychlejší. Linettová na ni dnes nestačila silově.
Reagovat
drabona
Bez ohledu na výsledek zápasu, si myslím, že se Kar. vydala na tenký led. Potřebuje se naučit hrát mimo jiné celodvorcový tenis. Obávám se, že bez trenéra Kot. formátu to nepůjde a bum bum od základní čáry stačit nebude. Rozhodně ne na grans. a velké turnaje, ale to ukáží hned další zápasy.
Reagovat
freeteepek
Taky se mi zdá, že Linettová dnes Karolínu moc neprověřila. Kája by potřebovala malinko zvednout úspěšnost prvního podání a dělat méně chyb. Taky se mi zdá, že hlavně ze začátku moc nestíhala, z toho pramenilo relativně dost zbytečných chyb. Měla by chodit na síť.
Reagovat
jirkaS
kájo pojď! mwah :-) ? ????????
Reagovat
com
Dnesni vykon Karoliny probehl uspesne - dost es, trefovala lajny, hrala chytre do protipohybu, dokonce dobehla i kratas :D ale Magda jako souperka nic moc, takze az pristi kolo nejspis s Kerber teprve ukaze jak na tom doopravdy
Reagovat
sprchon
Mě spíš zajímá, jak je na tom Angie a Pica. ;)
Reagovat
sprchon
Teda Angie a Kasatkina, ty hrajou proti sobě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist