Karlovič na pátý pokus zdolal Kyrgiose a je nejstarším semifinalistou turnaje ATP po 25 letech

14. 4. 2018, 10:07
Aktuality 3
ATP HOUSTON - 25 let nebyl takto starý hráč v semifinále turnaje ATP. Až včera na antuce v Houstonu se mezi kvarteto nejlepších dostal 39letý Chorvat Ivo Karlovič, který na pátý pokus zdolal Nicka Kyrgiose. Ve čtvrtfinálovém souboji bývalých šampionů uspěl obhájce titulu Steve Johnson, který počtvrté v řadě zdolal osm zápasů neporaženého Johna Isnera.
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič v Houstonu přerušil sérii čtyř porážek a nyní má na kontě už tři výhry v řadě, což je jeho nejdelší šňůra od loňského června. Po Japonci Danielovi a Američanu Kudlovi si překvapivě poradil i se čtvrtým nasazeným Nickem Kyrgiosem

Zkušený Chorvat zdolal favorizovaného Australana 3-6 6-2 6-3 a v pátém vzájemném střetnutí si připsal jeho premiérový skalp. K vítězství si pomohl 18 esy.

"Je to pro mě rozhodně obrovské vítězství. Až dosud jsem s ním pokaždé prohrál, takže jsem samozřejmě šťastný, že jsem dnes konečně zvítězil," radoval se šampion z roku 2007 Karlovič.

39letý Karlovič tak postoupil po 10 měsících do semifinále, v němž je nejstarším tenistou na turnaji ATP od roku 1993. Tehdy byl mezi kvartetem nejlepších v San Franciscu Jimmy Connors. Dvoumetrový Chorvat se navíc může stát nejstarším finalistou od roku 1977, kdy tehdy 43letý Ken Rosewall triumfoval v Hongkongu.

Příštím Chorvatovým sokem bude Tennys Sandgren. Šestadvacetiletý Američan, který se letos senzačně dostal až do čtvrtfinále Australian Open, porazil 4-6 7-5 6-3 Argentince Guidu Pellu a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP.

Večerní čtvrtfinálovou bitvu dvou domácích šampionů zvládl lépe obhájce titulu Steve Johnson. Osmadvacetiletý Američan zdolal osm zápasů neporaženého Johna Isnera 7-6 4-6 7-6, vyhrál čtvrtý vzájemný zápas v řadě a v celkové bilanci se ujal vedení 5-4.

Isnerovi k vítězství nepomohlo ani 28 es. Tím teprve jako teprve čtvrtý tenista od roku 1991, kdy ATP začala tuto statistiku sledovat, překonal hranici 10.000 nastřílených es. Před ním to dokázali jen Chorvati Goran Ivaniševič a Ivo Karlovič a Švýcar Roger Federer.

Johnson si o finále zahraje s dalším Američanem Taylorem Fritzem (h2h 0-1), který zdolal 6-3 3-6 6-4 vítěze turnaje z roku 2015 Jacka Socka. Ten tak ani na sedmém letošním turnaji nevyhrál víc jak jeden zápas.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 623.710 dolarů
páteční výsledky (13. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Johnson (6-USA) - Isner (1-USA) 7-6(4) 4-6 7-6(5)
Fritz (USA) - Sock (3-USA) 6-3 3-6 6-4
Karlovič (Chorv.) - Kyrgios (4-Austr.) 3-6 6-2 6-3
Sandgren (8-USA) - Pella (Arg.) 4-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
panzer.dragon
Doufam, ze si Ivo jde pro titul, porazit dicka bez TB Ivo pekne..
Reagovat
smazaný uživatel
Není tam Jyrka, takže titul jasnej...
Reagovat
misoSK
Tiež dúfam, že získa titul, ale treba povedať, že Kyrgios mal problémy s rukou a podával v druhej polovici zápasu 160 - 170 km/h 1. podanie. Ale Ivo hral dobre.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist