Karlovič nastřílel už 10.000 es, rekord má na dosah

12. 8. 2015, 10:53
Aktuality 35
Chorvatský bombarďák Ivo Karlovič překonal jako druhý tenista v historii hranici 10.000 es a přibližuje se rekordu krajana Gorana Ivaniševiče. K dostižení wimbledonského vítěze z roku 2001 chybí Karlovičovi ještě 179 nechytatelných podání. Na dosažení této mety však potřeboval už nyní výrazně méně zápasů.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Šestatřicetiletý Karlovič překonal milník včera v Montrealu, kde si k výhře 7-6 7-6 nad domácím Milosem Raonicem pomohl 22 esy. Nyní jich má na kontě 10.004, přičemž zatím odehrál 527 zápasů. Než Ivaniševič ukončil před jedenácti lety kariéru, měl statistiky 10.183 es z 895 utkání.

Jen v tomto roce už Karlovič zasypal soupeře 1.009 esy a na Ivaniševičův rekord má spadeno. "Je jasné, že je to můj cíl. Kéž by to bylo už letos, ale nevadí, když se mi to povede až v příští sezoně. Hlavně doufám, že zůstanu zdravý a dokážu to brzy," řekl 208 cm vysoký tenista pro web ATP Tour.

O síle Karlovičova servisu se nedávno přesvědčili i Tomáš Berdych či Radek Štěpánek. Berdychovi v červnu na turnaji v Halle nasázel ve čtvrtfinále 45 es, což byl nový rekord v utkání hraném na dva vítězné sety. Štěpánek jich od Karloviče na konci července v Bogotě dostal 27.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
kada.tom
Andy jde dál, paráda :-)
Ten mečbol byl dobrej :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Tommy, loni 10 MB a teď promění Andy mečbol prasátkem po výměně, kde to od něj 2x zavánělo autem.
Reagovat
kada.tom
Rafa dobrý, Bernie potěšil, ale zase je škoda Marina, no ... nedá se nic dělat, každopádně Bernie se poslední týdny rozjíždí :-)
Reagovat
George_Renel
už má mentora: http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/697457-vzteklouna-kyrgiose-zkroti-byvala-svetova-jednicka-poslechne-ho-ujistuje-matka.html#hp-sez
Reagovat
Lunej..
Nick se včera usmíval, naopak Verdasco se vztekal :)ale tím si snad projdou všichni tenisti ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
179 es k rekordu? Pohoda, to jsou 2 turnaje :D
Reagovat
a.magerova
Tak do třetice - hlavně ZDRAVÍ !!!

8.8.1981 - Roger Federer
9.8.1938 - Rod Laver
12.8.1971 - Pete Sampras

By chlapcům i stačil jeden dort...
http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/559/260/hi-res-97673533-roger-federer-of-switzerland-pete-sampras-former-tennis_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
Reagovat
a.magerova
Jsem ráda, že si Roger drží krásné 3. místo, i když k tomu potřeboval víc jak dvojnásobek zápasů než Ivo..... no a koukám, že z bedny by mohl Rogera sesadit buď vrátivšíse A-Rod nebo Felicíáno či Isner, ale poslední dva jmenovaní zatím ztrácí kolem 2 tisíc es a A-Rod dvěstě.... takže zatím klídek a pohodička na bronzovém stupínku :-)))

Foto ala Federer
http://im.rediff.com/cricket/2015/aug/12karlovic.jpg

Foto ala Nadal :-))
http://www.sofascore.com/news/wp-content/uploads/2015/08/karlovic_10000-aces.jpg
Reagovat
Kozoroh
Statistika počtu es se začala sepisovat roku 1991, tudíž nevíme, kolik nezreturnovaných servisů poslali na druhou stranu tenisového dvorce Becker, McEnroe, Smith nebo Tanner. Kdokoliv z nich jich může mít stejně nebo víc než Federer.
Reagovat
a.magerova
Tak to mohli nastřílet i víc než Goran..... aaaale:

Murray 26. místo
Djokovic 34. místo
Nadal 91. místo
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
zkoušel jsem najít tabulku, kolik má Roger, ale asi to je na "hlubokém webu" :-). Neprozradíš odkaz? Díky ....
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/en/stats/aces
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, hledal jsem to na tom ATP také, ale holt, angličtina je u mne mínus ( na škole ruština :-)). Takže jsem utřel ústa -)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger může být ještě hodně dlouho v klidu, Feliciano je bez šance, Izzy už je taky třicátník a záleží, kolik toho ještě Roger přidá (10 tisíc by asi dát mohl). Možná hodně v budoucnu Raonic, který má průměr es na zápas dvakrát vyšší.

Ale zajímalo by mě, kolik může mít Sampras, když se to počítá až od roku 91 a on už hrál pár let předtím.
Reagovat
Chrenda
Všichni umí forhend, bekend i servis. Ale někdo hůř a někdo líp. Tenis není jenom o hlavě. He.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Klára je ale tele...vyhraje ještě vůbec někdy?
Reagovat
smazaný uživatel
možná si výhry šetří na US Open...doufejme
Reagovat
smazaný uživatel
a jako bonus k tomu vyřazení toho kanadskýho podvodníka, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
prečo podvodníka?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
omg, jeden incident spred 2 rokov a to bude navždy podvodníkom? Je kopa hráčov, ktorí by to nepriznali. Rozhodca rozhodol a basta!
Reagovat
smazaný uživatel
To není omluva pro tu prasárnu, co na Delpa předvedl. To mu nezapomenu nikdy...
Reagovat
spaniel
Je jasne, ze senpolia to bude obhajovat, jelikoz fandi cloveku, pro ktereho neplati zadna pravidla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si pamatuju, bylo to trochu jinak: Že se dotknul sítě, bylo evidentní a viděl to i rozhodčí, ale řešilo se něco jiného. Rozhodčí rozhodl, že se dotkl sítě až ve chvíli, kdy jeho míč už byl "Dead ball", tedy že už padal na zem podruhé a soupeř neměl žádnou šanci ho odehrát. Čili jednoduše - dotkl se sítě až po skončení výměny
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=BM3KZo61FZ4 Je myslím evidentní, že Delpo se míč ani nesnažil hrát, běžel na druhou stranu kurtu a ten míč ani nesledoval a o Raoničovi u sítě vůbec nevěděl.
Reagovat
gigin
Ano, ale v tom případku to tehda na RG měli uznat i Djokovi. Tu smeč Nadal neměl šanci vzít. Prej podle pravidel, se můžeš dotknout sítě, až míček dopadne podruhé, tak nevím no. Ale vo to strah nemam, to zase jo.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, jádro sporu bylo v tom, jestli se dřív dotknul Milouš sítě, nebo balon země. Rozhodčí usoudil, že míč byl dříve. O tom mezi Nadalem a Djokem nevím, k tomu se vyjádřit nemohu.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
No, neřekl bych, že je to stejná situace. Jasně, Nadal neměl sebemenší šanci ten míč vrátit, ale ve chvíli, kdy se Djoko dotknul sítě, míč teprve stoupal vzhůru po prvním dopadu, u Milouše už dopadal na zem podruhé - to je ten velikej rozdíl.
Reagovat
rod_laver
a hotovo.
Reagovat
panzer.dragon
byl to mladej zobák, kdyť kouká jak nějaký trdlo po tom co se to stalo, prostě nevěděl, nechápal co má dělat, měl v hlavě chaos :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty, když najdeš na zemi 1.000 Kč, odneseš je na Policii????

Nebo jinak, když najdeš na zemi 1 Kč, odneseš jí na Policii? Asi ne, že ...
Reagovat
smazaný uživatel
reakce úplně mimo mísu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si nemyslím. Každý ví, že nechat si nalezené peníze (nebo třeba i peněženku) je špatné, ale pro osobní blaho si to člověk prostě nechá.

Miloš určitě ví, že to bylo špatné, co udělal, ale nechal to tak, přineslo mu o osobní prospěch. Tak to je, lidé jednají tak, aby oni byli šťastní, ne nikdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
To přeci najde takhle generalizovat, to je nesmysl. Jak by ti do toho tvýho schématu zapadl např. Tim Smyczek se svým férovým jednáním vůči Nadalovi na AO a takových případů by se zajisté našlo více.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist