Karlovič si po třech letech zahraje finále

21. 7. 2013, 07:59
Aktuality 1
Ivo Karlovič vyhrál v Bogotě semifinálový duel s favorizovaným Andersonem 6-4 6-7 6-3 a po více než třech letech si zahraje finále na okruhu ATP. První finále si zahraje domácí Alejandro Falla po vítězství 6-7 6-3 6-4 nad Vaskem Pospisilem.
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič se na předchozím turnaji v Newportu představil poprvé po tříměsíční pauze zaviněné virovou meningitidou a vrátil se v solidní formě. Vysoký Chorvat na trávě v Americe dosáhl čtvrtfinále a v Bogotě bude hrát o titul.

Při cestě do finále Karlovič neztratil ani jednu hru na servisu. V posledním zápase se před 208 centimetrů vysokým hráčem musela sklonit turnajová dvojka Kevin Anderson.

Čtyřiatřicetiletý rodák ze Záhřebu semifinále vyhrál díky dvěma brejkům v první respektive třetí sadě, druhý set ztratil Karlovič v tie-breaku. Stejně jako v předchozím zápase zkušený Chorvat trefil 22 es.

Karlovič má ve finálových duelech pozitivní bilanci 4-3. Poslední titul získal před pěti lety na trávě v Nottinghamu, kde ve finále porazil Fernanda Verdaska. V roce 2007 zažil Chorvat nejúspěšnější sezonu z hlediska získaných titulů, triumfoval třikrát.

K radosti domácích fanoušků si ve finále s Karlovičem zahraje Kolumbijec Alejandro Falla, který z turnaje vyřadil Kanaďana Pospisila.

Devětadvacetiletý Falla si v Bogotě zahraje finále na okruhu ATP vůbec poprvé. V pondělí se Kolubijec díky finálové účasti posune ze 122. pozice v žebříčku do první stovky někam k 88. místu.

- ATP 250 BOGOTA -
(Kolumbie, tv. povrch, 727.685 dolarů)
sobotní výsledky (20. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Karlovič (Chorv.) - Anderson (2-JAR) 6-4 6-7(4-7) 6-3
Falla (Kol.) - Pospisil (Kan.) 6-7(4-7) 6-3 6-4

Komentáře

1
Přidat komentář
historik
Jirka Veselý hraje příští týden v Umagu 1. kolo proti Haider-Maurerovi - to je hratelný, tak snad to zvládne. V případném druhém kole už by ale čekal Seppi, turnajová dvojka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist