Karlovič si pomohl 17 esy a v Newportu postoupil do 2. kola

8. 7. 2014, 10:04
Aktuality 0
ATP NEWPORT - V Newportu odstartoval poslední letošní turnaj na trávě a druhý nasazený Chorvat Ivo Karlovič do něj vstoupil vítězstvím. Loňský čtvrtfinalista porazil ve dvou setech Američana Robbyho Ginepriho.
Ivo Karlovič

Ivo Karlovič si před dvěma měsíci zahrál finále na antuce v Düsseldorfu, na trávě se mu ale letos nedařilo. Porazil pouze Rusa Južného, pak prohrál tři zápasy v řadě, v nichž neuhrál jediný set. Ve Wimbledonu překvapivě nestačil na Kanaďana Dancevice, předtím podlehl Chardymu a Yen-Hsun Luovi.

Poslední šanci vylepšit letošní mizernou bilanci na zeleném pažitu tak má ještě tento týden v Newportu, kde obhajuje loňské čtvrtfinále. Misi druhý nasazený hráč odstartoval úspěšně, když na úvod za pomoci 17 es zdolal 7-6 6-2 domácího šampiona z roku 2003 Robbyho Ginepriho.

"Loni jsem si to tady v Newportu opravdu moc užíval a byl jsem šťastný, že jsem tu mohl hrát," řekl Karlovič, který se loni na kurty v Newportu vrátil po více než tříměsíční pauze, během které léčil virovou meningitidu. "Jsem moc vděčný za to, že jsem pořád tady a že jsem zdravý a stále mohu hrát tenis," dodal 208 centimetrů vysoký Chorvat.

Ve druhém kole se pětatřicetiletý Karlovič utká s vítězem duelu mezi Ukrajincem Sergejem Stachovským a Uzbekem Farrukhem Dustovem.

První letošní výhru na okruhu ATP si na domácí trávě v Newportu připsal třicetiletý Rajeev Ram. Vítěz turnaje z roku 2009 do soutěže vstoupil vítězstvím 6-2 7-5 nad Australanem Matthewem Ebdenem.

Nejvýše nasazeným hráčem je domácí šampion z let 2011 a 2012 John Isner, který se v prvním kole utká s krajanem Waynem Odesnikem. Finalista posledních dvou ročníků a bývalá světová jednička Lleyton Hewitt z Austrálie je nasazenou trojkou a na úvod ho čeká Američan Ryan Harrison. Obhájce titulu Francouz Nicolás Mahut do soutěže vstoupí soubojem s Argentincem Facundem Arguellem.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA / Rhode Island, tráva, 539.70 dolarů)
pondělní výsledky (07. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karlovič (2-Chorv.) - Ginepri (USA) 7-6(2) 6-2
Groth (Austr.) - Young (5-USA) 7-6(7) 6-2
Johnson (6-USA) - Thompson (USA) 6-1 6-2
Džazírí (Tun.) - Berankis (Lit.) 7-5 6-3
Sela (Izr.) - Przysiezny (Pol.) 6-1 7-6(2)
Ito (Jap.) - Krueger (USA) 7-6(7) 6-1
Ram (USA) - Ebden (Austr.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist