Karlovič ukončil půl roku dlouhé čekání na 300. výhru

28. 4. 2016, 22:55
Aktuality 11
ATP ISTANBUL - Ivo Karlovič v Istanbulu přerušil sérii osmi porážek a ukončil půl roku dlouhé čekání na svou jubilejní 300. výhru. Zaznamenal ji v tie-breakovém souboji se Srbem Lajovičem.
Ivo Karlovič

Když si Ivo Karlovič loni koncem října v Basileji připsal proti Dušanu Lajovičovi 299. výhru kariéry, určitě nečekal, že na jubilejní vítězství bude čekat dlouhých šest měsíců. A že si bude muset počkat na další střetnutí se Srbem Lajovičem. 

Sedmatřicetiletý Chorvat, kterého letos limitovaly problémy s levým kolenem, si 300. výhru připsal na antukovém turnaji v Istanbulu. Lajoviče zdolal v duelu bez jediného brejku dvakrát 7-6 a přerušil tak šňůru osmi porážek. V této sezoně uspěl až na sedmý pokus. 

Za celý zápas byly k vidění pouze dva brejkboly, které Lajovič už ve druhém gamu nevyužil. A tak rozhodovaly tie-breaky. V prvním si oba tenisté drželi své servisy až do stavu 12-11, kdy zaváhal Lajovič a Karlovič se ujal vedení. Ve druhé zkrácené hře zkušený Chorvat prohrával 4-6, ale oba setboly odvrátil a nakonec zvítězil 9-7.

Druhý nasazený Karlovič dnes zlikvidoval všech pět soupeřových setbolů. K výhře si pomohl třinácti esy, po svém prvním podání vyhrál 47 z 52 výměn. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 5-0.

O první semifinále od loňského července si Karlovič zahraje se Španělem Marcelem Granollersem, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1.

Svůj vstup do turnaje dnes nezvládl Australan Bernard Tomic, který nepotvrdil pozici nasazené jedničky podruhé během dvou týdnů. 'Antukový analfabet' prohrál hladce 2-6 2-6 s Argentincem Diegem Schwartzanem, který si tak proti 23. hráči světa připsal svůj nejcennější skalp kariéry.

"Cítím se tu skvěle. Na těchto kurtech hraju dobře, protože jsou hodně pomalé. Snažil jsem se maximálně soustředit a myslím, že jsem odehrál skvělý zápas," komentoval třiadvacetiletý Schwartzman, který loni v Istanbulu prohrál až v semifinále ve třech setech s Rogerem Federerem.

O zopakování loňského výsledku si argentinský tenista zahraje s Damirem Džumhurem z Bosny. "Damir hraje letos velmi dobře, zítra nás čeká velký zápas," řekl Schwartzman.

• ATP 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 483.080 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 04. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •

Schwartzman (Arg.) - Tomic (1-Austr.) 6:2, 6:2

Karlovič (3-Chorv.) - Lajovič (Srb.) 7:6 (13:11), 7:6 (9:7)
Granollers (5-Šp.) - Hyeon Chung (Korea) 6:3, 6:4
Džumhur (Bosna) - Marčenko (Ukr.) 6:3, 5:7, 6:3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Durán/M. González (3-Arg.) - Jebavý/Veselý (ČR) 2-6 6-2 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká kompilace, jako na střelnici
Reagovat
panzer.dragon
brutální, mít možnost takhle extrémně si vypomoct servisem musí bejt k nezaplacení, já co v podstatě musim podávat jen spodem :-) (sem trochu marod na záda), jen závidim..
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To by si moc lidí tenis nezahrálo i by bylo méně profi tenistů. Zajímala kolik by vycházela cena za 1 hod v létě a v zimě na travnatém kurtu...odhaduji tak minimálně 500/1000 Kč/hod
Reagovat
Mantra
Ivovi to moc přeji,

vím že ho hodně lidí haní, že je neumětel, ale já to vidím jinak. Umět něco na světě tak dobře (a je jedno že "jen" část), že mě to v oboru vynese mezi špičku a zabezpečí mou rodinu je dar!
Reagovat
kmotr
.. to máte pravdu a taky mu to přeji, ale na ten jeho tenis se nedá koukat a je to holt velká nuda...
Reagovat
mkubis17
to je pravda, nicméně on za to nemůže, nic jinýho hrát nemůže
Reagovat
Mantra
no vem si, že bys uměl třeba zpívat jen "C a uživil tím celé generace před sebou, no není to super?
Reagovat
darek.vrana
Takových zpěváků je... A ani to C kolikrát nezazpívaj pořádně a už vůbec ne bez playbacku:).
Reagovat
panzer.dragon
Ivo je pan, v jedne konkretni discipline je jeho tenis referencni zalezitost pro vsechny na okruhu, v ostatnich disciplinach je spis mimo prumer + je osobnost jakou nema skoro nikdo na okruhu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist