Karolína Plíšková otočila v Nottinghamu zápas. Ve 2. kole může pomstít Kristýnu

6. 6. 2016, 16:54
Aktuality 90
Turnaj v Nottinghamu neuvidí souboj sester Plíškových. Zatímco Karolína dnes v úvodním kole obrátila utkání s Lotyškou Sevastovovou a připsala si první výhru po více než měsíci, Kristýna vypadla s Gruzínkou Tatišviliovou. Karolína Plíšková ji bude moci pomstít už ve 2. kole, ve kterém se utká s Gruzínkou.
Karolína Plíšková

Sedmnáctá hráčka světa Karolína Plíšková startuje v Nottinghamu poprvé v kariéře díky divoké kartě od pořadatelů. Na turnaj přiletěla se třemi porážkami v zádech a ani souboj s Anastasií Sevastovovou neodstartovala dobře: v úvodní sadě sice za stavu 4-5 odvrátila setbol a v tie-breaku vedla 5-1, jenže potom prohrála šest výměn v řadě a tím i celý set.

Zbytek utkání už však patřil nasazené jedničce. Česká tenistka nadělila ve druhé sadě soupeřce "kanára", v rozhodujícím setu pak od stavu 2-2 získala čtyři hry po sobě a zvítězila 6-7 6-0 6-2. Druhá a třetí sada se hrála jen 47 minut, což je méně, než trval první set.

"Po prvním setu jsem začala být agresivnější při jejím podání. S druhou a třetí sadou jsem opravdu spokojená," řekla Plíšková, jež má až do Wimbledonu naplánovaný nabitý program.

"Chci zvládnout co nejvíce zápasů na trávě, proto do Wimbledonu budu hrát každý týden. V Česku nemáme žádné travnaté kurty na trénink, takže tady chci odehrát co nejvíc míčů. Jsem tu nejvýše nasazená, tudíž bych tu měla zvítězit, ale takhle to vždycky nefunguje," řekla se smíchem Plíšková, jež startuje na turnaji WTA z pozice nejvýše nasazené hráčky podruhé. Loni v Praze roli favoritky přetavila v titul.


Karolína Plíšková, která 82. hráčce žebříčku oplatila loňskou porážku z Moskvy, se ve druhém kole se utká s naturalizovanou Američankou Annou Tatišviliovou. Rodačka z Tbilisi překazila první duel českých dvojčat v hlavní soutěži turnaje WTA vítězstvím 6-4 7-6 nad Kristýnou Plíškovou.

"Abych byla upřímná, jsem ráda, že se sestrou nehraju. Ona je na trávě dobrá," připomněla Karolína, že Kristýna je bývalou šampionkou wimbledonské juniorky. "Takže když ji dneska Tatischviliová porazila, musela hrát opravdu dobře. Snad mi dá sestra nějaké tipy," dodala.

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Sevastovová (Lot.) 6:7 (5:7), 6:0, 6:2
Tatishviliová (USA) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 7:6 (7:4)
Kontaová (2-Brit.) - Duvalová (USA) 6:3, 6:0
McHaleová (8-USA) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:4
Kontaveitová (Est.) - Davisová (USA) 6:3, 6:1
Saisai Zheng (Čína) - Christieová (Brit.) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

90
Přidat komentář
freeteepek
Ta Tatishvili si musí muyslet, že se jí to zdá. Minule dostala šestnáct es od Kristýny. Dneska hraje s holkou, která vypadá úplně stejně, a zase jí dala 16 es. Jedinej rozdíl byl v tom, že ta dnešní Plíšková držela raketu v pravé ruce:-)
Reagovat
tommr
byl tam ale taky docela jasnej rozdíl v kvalitě hry. To co Tatishviliový stačilo na Kristýnu bylo na Karolínu málo. Tenhle dvojzápas sester Plíškovejch s Tatishviliovou názorně demonstroval proč je Karolína v žebříčku o tolik výš než Kristýna ... :)
Reagovat
freeteepek
Nemohu soudit, zápas Kristýny jsem neviděl. Zato jsem viděl první zápas Karolíny, jak vedla v tiebreaku 5:1 a následně už neuhrála ani bod. Další sety bohužel sledovat nemohl. Přitom už byly v pohodě. Prý přidala na agresivitě. Fakt mě mrzí, že jsem to neviděl.
I dnes se mi zdálo, že Karolína hrála svojí klasickou údržbu s tím rozdílem, že většinu zápasu parádně servírovala (nebo soupeřka mizerně returnovala). Fakt je ten, že Karolína dnes měla neskutečně vysokou úspěšnost prvního podání a většina jejích míčů byla hrána na jistotu.
Reagovat
blixa
Zase taková haluzka :D Hrála přesně to co potřebovala.
Reagovat
Fandina
Je to šikulinka.
Reagovat
tommr
ten závěr TB proti Sevastovový Karolína hrubě podcenila. Od druhýho setu začla zase hrát naplno a pak už nebylo co řešit. Dneska zase trochu polevila za stavu 2:0 ve druhým setu, ale naštěstí se včas vzpamatovala a soupeřce ten re-brejk nepustila. Karolíně se prostě občas stává, že jí vysoký vedení až příliš ukolébá ... :)
Reagovat
Fandina
Jestli ten telefon na stole je Petrušky, tak mám asi také takový.
https://pbs.twimg.com/media/CkXc7WuWgAEUn8E.jpg
Reagovat
EllNino
to není mobil ale talířek :))
Reagovat
Fandina
to červenobílé vzadu?
Reagovat
PetaM
Dobře Tome!!!! :D :D
Reagovat
Fandina
pobavils
Reagovat
Fandina
Plíščata v deblu proti Christie Robson 5:5 v prvním setu. Pojďte holky!!!
Reagovat
Fandina
Gratulka Andrejce. Vyhrála ve dvou setech nad Yaninou a přitom to byl pěkný zápas. Doběhla co mohla a celkově se mi líbilo jak hrála.
Reagovat
kada.tom
Andrea docela překvapila a bez šance nebude ani proti Barty, třeba jí dá :-)
Reagovat
Empe
Bacha na i/í, ta věta pak dostává zvláštní významy. Ale byla bych ráda, kdyby jí dala... kanára! :D
Reagovat
blixa
A tak zase co, užít si holky můžou taky, ne ? :D
Reagovat
EllNino
využila možnosti dokonale :) ...dneska hrála i docela dobře, ten míč na 7:6 v tb se mi ale opravdu zdál jako aut, tam se Yanina asi zlobila oprávněně ...naštěstí to dotáhla :) ...v dalším kole rozjetá Ash Barty, na to jsem zvědav, ale myslím, že to není bez šance :) ...docela rád bych viděl český souboj ve čtvrtfinále :))
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea využila možnost Lucky Loser skvěle! Dneska hrála fakt dobře a postup do druhýho kola si zaslouží a pokud bude hrát tak, jako dneska, tak může pomýšlet i dál! :)
Reagovat
tommr
tak to je senzace! Andrea hrála dobře už proti tý Portugalce v posledním kole kvaldy a další šanci si zasloužila. Dneska proti Wickmayerce zahrála jako v dobách svý největší slávy. V dalším kole jí čeká Bartyová, která je po návratu na kurty v docela dobrý formě a jejich zápas slibuje zajímavou podívanou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si řikám, že Barty nemůže najednou hrát až takhle dobře po tak velké pauze, někdy to musí skončit, takže toho musí Andrea pořádně využít. :)
Reagovat
tommr
uvidíme. Bartyová porazila v prvním kole Pengovou což je sice velký jméno, ale v poslední době měla vážný zdravotní potíže takže ta výhra nemusí nutně znamenat, že Bartyová podala nějakej mimořádnej výkon. Andrea by potřebovala ještě aspoň jednu výhru, aby si posichrovala pozici ve druhý stovce ... :)
Reagovat
makro99
dvě sympatické brit-ské travařky ze třetí stovky žebříčku, docela atraktivní zápas... a Michelle zatím potvrzuje travnatou kvalitu i dnes;
a samozřejmě velká satisfakce pro Andreu, takhle se chytá příležitost za pačesy :)
Reagovat
vrabejka
Super Andy, gratulace!
Reagovat
EllNino
co ? :)
Reagovat
EllNino
máš štěstí, že vyhrála :) ...
Reagovat
janek_da
Dívám se teď na Monču a to je tedy drť. Z každé pozice to tam nebezpečně pálí. Dominantnější výkon jsem už dlouho neviděl.
Reagovat
janek_da
číňanka si chce pinkat a vono ne. bum, konec
Reagovat
janek_da
a jak už je nervéz, tak to sype i do sítě
Reagovat
EllNino
já koukám no :D ...Andrea se taky drží s Yaninou, ale ten forehand :))
Reagovat
janek_da
no Camilka proti Monče hadr. Kontrolovaná agresivní hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Monče by tráva mohla sedět a třeba ještě vylepší už tak pěkné postavení v Race. :) Ta dnešní soupeřka ale opravdu nějakým velkým měřítkem...

BTW: Katka Siniaková proti Jeleně Jankovic bude cca v 16:30 živě na SuperTennisu.
Reagovat
smazaný uživatel
* Ta dnešní soupeřka ale opravdu nebyla nějakým velkým měřítkem...
Reagovat
janek_da
Nebyla měřítkem, ale jde o to jak Monča hrála. Servisy skvělé, z každé pozice ji dostávala hodně pod tlak.
Reagovat
George_Renel
A na O2TV.
Reagovat
Fandina
Andrejka hraje z Wickmayer jako LL zatím 5:4 a podává, tak Andy pojď!!!
Reagovat
Fandina
s Wickmayer
První set vyhrála 7:5 a teď je to 3:3. Tak ještě 3 game Andy. Pojď!
Reagovat
janek_da
Karolina se blbě orientuje na trávě. Chtělo by tam nějaký nápis za zadní lajnou.
Reagovat
blixa
Jo, to by chtělo :D. Jak se ta turkyně proboha vyslovuje ?
Reagovat
janek_da
Já ji říkám "cáklá bučina". Myslím, že nejsem moc od originálu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Bujukakcaj", jak jinak? :D
Reagovat
Dobry-den
Čála Byjykakčaj. Aspoň mně to tak znělo z Gůgl překladače :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt že jo... :D
https://youtu.be/M7XwtBDvIMg?t=28s
Reagovat
blixa
No že už jsem slyšel asi 4 varianty, tak se ptám odborníků na turečtinu ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Caro? Vzhledem k tomu, že je to její první zápas po zranění a navíc na trávě, tak to není vůbec špatné. Nakonec ten brejk potvrdila až na třetí pokus, ale aspoň tak...
Reagovat
janek_da
Neni, vůbec ne. Sice hraje spíš hardový tenis, ale špatné to zas tak neni.
Navíc na trávě si asi dáva hodně pozor na ten kotník.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Na trávě ještě nic moc neočekávám, ale bylo by fajn, kdyby vyladila formu na olympiádu a betonovou část sezony... Jinak souběžně koukám i na Belindu (vysílá SuperTennis), která po 1. setu vypadala na jasnou výhru a místo toho to bude ještě boj.
Reagovat
janek_da
Ty holanďanky jsou neskutečně odolné.
Reagovat
smazaný uživatel
Holanďanky a Belgičanky :D
Reagovat
janek_da
No jo. Příjmení má holandské, já moc na ty národnosti nehledím.
Reagovat
tommr
začala na ITF turnaji v polským Puszczykovu hladkou výhrou nad domácí kvalifikantkou Sosnowskou ... :)
Reagovat
Haitik
Ty jo, zase "desítka".. No, ale tak každá výhra se počítá.. :D
Reagovat
majkl005
vím, že to semka nepatří, ale nemáte někdo nějaké zprávy o Aravane Rezai ? vloni se podle všeho pokoušela vrátit, ale letos zase nic...pamatuji si ji v době její největší slávy, když hrála s Šafinou mám pocit v Paříži a přehrávala ji slušně...
a to samé Alisa Kleybanova, taky se pokoušela o návrat, letos hrála jeden zápas, který skrečovala a od té doby zase nic...a nikde se nic nepíše
Reagovat
majkl005
tak oprava, nebylo to v Paříži, ale asi v Madridu, kde Lucka raději ten zápas skrečovala po prvním setu
Reagovat
makro99
1:6? to bylo ještě Lucčino křehké období, tři, čtyři úspěšné (delší) turnaje v řadě a svalové zranění... tenkrát mě to strašně mrzelo, pže měla parádní sérii (Šarapova, Wozniakci atd.) a velmi schůdnej los na SF takto velkýho turnaje...
Reagovat
EllNino
Aravane vyhrála Premier Mandatory v Madridu v roce 2010 ...a Lucku v tom roce porazila v Bastadu, tak možná myslíš tenhle zápas :) ...já ji měl docela ráda, hrála hodně vabank a připsala si pár slušných skalpů :) ..ale nevím, kde je jí konec, naposledy jsem ji viděl naživo asi v 1. kole RG 2013 proti Petře, kdy ji obrala o set :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty streamy z Notthinghamu jsou strašný :/
Reagovat
George_Renel
O to více mě mile překvapuje kvalita streamů z Prahy.
Reagovat
tommr
začala na ITF turnaji v Essenu výhrou nad Gruzínkou Shapatavovou ... :)
Reagovat
Fandina
Od 9. do 16. června proběhne uzávěrka kvalifikace na OH.
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/az-deset-ceskych-tenistu-muze-jet-na-olympiadu-do-ria/r~b851e87c2bb911e682380025900fea04/
Reagovat
tmora
Tak dnes se tesim na zapasy Wozniacki po delsi odmlce. A na zapas Robson vs de Brito... Uvidime Kotyzu??
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/271384/kurnikovove-je-35-let-krasna-ruska-zvladla-byt-hvezdou-bez-velke-vyhry.html

To už je fakt tak stará?

Ale je zajímavé, že se stihla do toho roku utkat nejméně s 5 hráčkama, jenž v posledních 5 týdnech odehrály nějaký zápas na profitůře.

Ale co je asi největší perlička - 8.5.2003 zaznamenala Ana na 25k v Sea Island svoji poslední výhru kariéry, která jí zajistila postup do SF. Do něj ale nenastoupila. A tenisové dějiny tak přišly o jeden unikátní souboj. Tehdy to ale sotva někdo mohl takto vidět. I když asi se tušilo, že ta z té 14-leté dívenky ze Sibiře by jednou něco mohlo být.
Reagovat
Mantra
nechci ti to nijak kazit, ale dneska je na okruhu takových pěkných holek mraky, mnohé jsou herně nadějnější a pár je jich i lepších... je to jen dobou, tenkrát prostě nebyl internet v takové formě aby pobral to množství dat.... nedělám si iluze, že už tenkrát nebyly některé holky na wta stejně pěkné, tuším však že tvůj problém bude v tom, že ty máš annin plakát na záchodě na dveřích zevnitř
Reagovat
Fandina
Hezkých holek je na okruhu hodně a bylo, ale faktem je, že jen málokterá se díky svému vzhledu prosadila kromě tenisu jako tahle holka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, zrovna jsem to dával vedle. :D Anna je prostě top i po těch letech a jenom škoda, že jsem ji prakticky nezažil jako aktivní tenistku. Každopádně ale i bez singlového titulu dost zásadně změnila svět tenisu...
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/12940691_879847292137963_1584969593_n.jpg?ig_cache_key=MTIzNDcyOTQ4NDA2OTkwMjk3NQ%3D%3D.2

Tak Nike jede modrou nejen v tenisu. No, Lucka by si to na nějaké trénikové vyklusy taky měla brát. :-D Petra asi ne-e.
Reagovat
Frick
Jinak si povšimněte, že Dafňulka běhá tak rychle, že z toho začíná tmavnout. Do Ria už asi pojede jako černoška. Džeksn naruby.
Reagovat
Frick
To je vostuda. Kája poj..ebá vyhranej TB a Týna to ještě vylepšila. Zatímco na antuce se dá blbej výsledek ještě překousknout s tim, že je na ní levá, tak toto je děs, děs a běs.

Začínám se obávat, aby "půl-sezónní" spánek nenastal letos o cca měsíc dříve...

Nemohlo by třeba Týně pomoci, kdyby jí trénoval opět otec? Ten by třeba na ni mohl bejt pes.
Reagovat
Frick
1) Tereza Martincová
(ITF80 Eastbourne R32, 1b.)

Terce nepřál los a proti Riske mnoho šancí neměla. Bohužel ale mnohem horší věci přišly včera :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

2) Barbora Štefková
(ITF50 Namangan W, 12 b.)

Skvěle. Pro menším zklamání na minulé 25k v Andijanu Bára složila reparát na jedničku a obhájila 50 bodů z loňska, čímž si upevňuje pozici v TOP 200 a tím i záruku kvlady na GS :o)

ZNÁMKA: 1 (9/10)

3) Jesika Malečková
(Brescia ITF80, 48 b.)

Jess procházela celým turnajem skvěle, když neztratila ani set. Ve finále už ale Karin Knapp potvrdila pozici turnajové jedničky. A Jess byla bez šance.

ZNÁMKA: 1- (8/10)

4) Karolína Muchová
(ITF50 Nějakýmaďarskýjazykolam F, 30 b.)

I Karolína č.2 se sympaticky ukázala. Škoda, že ve finále nenavázala na vyhraný první set. Tak třeba jindy.

ZNÁMKA: 1- (8/10)
Reagovat
Frick
Bára samozřejmě 50 bodů :o)
Reagovat
skott
k zajímavé kuriozitě došlo na turnaji v Bethany Beach, kde zřejmě poprvé na jednom profi turnaji nastoupily matka s dcerou. Bývalá hráčka první padesátky Lindsay-Lee Waters a její patnáctiletá dcera Sevyn. Los je dokonce málem svedl i proti sobě. Bohužel Sevyn 1.kolo kvalifikace nezvládla a nedošlo tak k jejich vzájemnému souboji.
a vcelku zajímavé je i další obsazení turnaje, včetně WTA veteránek pětačtyřicetileté Maureen Drake nebo v deblu stejně stará Brenda Schultz-McCarthy.
Reagovat
EllNino
tak to je hodně kuriozní tyjo :) ...asi to nebude nikdek vidění co ten turnaj
Reagovat
skott
dost bych se divil, kvalda asi těžko;)
Reagovat
skott
jinak jsem si myslel, že jestli k něčemu takovému někdy dojde, bude to spíš Rosana De Los Rios se svojí dcerou Anou Paulou, která má relativně nějaké výsledky.
Reagovat
EllNino
a Rosana ještě hraje ? :)
Reagovat
skott
myslím, že nehraje, ale na nějakém podobném turnaji by to určitě šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
no, jak byste se zachovali jako rodiče :D já bych rozhodně jel na 100% :-)
Reagovat
EllNino
rozhodně nevím, ale když hraju debl proti tátovi, tak ten do mě buší stejně jako do ostatních :D
Reagovat
Frick
Mne zase napadlo, zda by třeba někde na Future nepřekecal Patrik tátu k deblu. :o)
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1260583

Aha, tak už se tak stalo předloni :o)
Reagovat
Frick
Nebyl tam nějaký zdr. limit? Já ani nevím, zda byl stream. Veselý to neni (byť jsou oba 1993).
Reagovat
EllNino
stream byl, soupeřka rozehraná, Denisa mimo, první zápas na trávě po zranění ...škoda toho, byla v dobrý formě
Reagovat
Frick
Tak to bude na N-ko...
Reagovat
horska.kraslice
Nedávno v rozhovoru uváděla, že měla na jaře 2krát po sobě angínu. Začalo to v Praze, kde se na poslední chvíli odhlásila z turnaje ve Stromovce. Teď obtížně nabírá ztracenou kondici a dohání tréninkové manko.
Reagovat
tommr
je bohužel po těch vleklých zdravotních potížích úplně mimo. Trochu mi to připomíná letošní začátky Lucky Šafářový ... :(
Reagovat
Serpens
Běda, je mi Denisy líto, má smůlu... a navíc je to ta nejnadějnější z těch mladších (ne nejmladších)
Reagovat
EllNino
50 minut a je to ...bohužel, je to škoda, letos má dobrý skalpy, ale odehráno jen 15 zápasů, navíc vesměs ty největší, žádný levný body ...a to zdraví je špatný od března :/
Reagovat
Haitik
Tak Serena zasedla i na trůn nejvíce vydělávající sportovkyně světa a vystřídala tak Marii, která kralovala posledních 11 let.. :D Ta je pro letošek na 2. místě.. :-))

http://www.forbes.com/pictures/mli45ffmff/the-worlds-highest-paid/#50f213c5729c

Tak Sereny američtí fanoušci konečně mohou klidně spát! :D
Reagovat
Fandina
Kája dobře, hezká otočka a je dobře, že přerušila řadu proher. Doufám, že Tatishvili přeranaří, přece jenom hraje trochu ostřeji než Týna, která s ní dneska prohrála.
Reagovat
bIbec
Vikhlyantseva je zatím lepší. Jde vidět, že už na trávě letos odehrála aspoň ty 2 zápasy v kvalifikaci. Buď se Denisa co nejdříve "zastřílí", nebo končí..
Reagovat
bIbec
ne.. dneska to nedopadne. Pro Denisu to taky může být "dlouhá cesta zpět"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist