Karolína Plíšková se v Ostravě nepředstaví, omluvila se kvůli zranění zápěstí

17. 9. 2021, 12:54
Aktuality 17
Pár dnů po volejbalovém mistrovství Evropy mužů se Ostrava dočká další velké sportovní akce. Vysokou síť v Ostravar Aréně nahradí nízká tenisová při ženském turnaji J&T Banka Ostrava Open 2021. Akce přilákala světové hvězdy, ale o tu největší domácí dnes přišla - světová trojka Karolína Plíšková se kvůli problémům se zápěstím odhlásila.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

Druhý ročník turnaje okruhu WTA kategorie 500 s dotací 565.530 dolarů startuje o víkendu kvalifikací. Hlavní soutěž se na tvrdém povrchu koná od pondělí do neděle.

Fanoušci se můžou při neúčasti Plíškové těšit na další přední české hráčky. V pavouku budou letošní královna Roland Garros Barbora Krejčíková, dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová a únorová semifinalistka Australian Open Karolína Muchová. Díky divokým kartám se do hlavní soutěže dostaly také Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

"Není úplně jednoduché omlouvat se z účasti na turnaji, který se hraje před diváky a v domácím prostředí. Velice mě to mrzí. Opravdu jsem v posledních měsících vnímala podporu spousty lidí z Česka," uvedla letošní finalistka Wimbledonu Plíšková v tiskové zprávě.

Se zápěstím mívá Plíšková problémy a nyní se ozvalo před grandslamovým US Open, na kterém došla do čtvrtfinále. "Nebylo možné to díky postupu v turnaji adekvátně léčit. Vzhledem ke zhoršení obtíží jsme se dohodli na třítýdenní pauze od turnajové zátěže a léčbě," uvedl specialista na chirurgii zápěstí ortoped Radek Kebrle, v jehož lékařské péči Plíšková je. Kebrle v prosinci 2016 zachránil kariéru Kvitové, které sešil sedm šlach a dva nervy levé ruky, pořezané při přepadení v jejím prostějovském bytě.

Z grandslamových šampionek přijedou i Němka Angelique Kerberová, Polka Iga Šwiateková a Lotyška Jelena Ostapenková. Představí se také olympijská vítězka z Tokia Belinda Bencicová ze Švýcarska či letošní finalistka Roland Garros Anastasija Pavljučenkovová.

Loni ostravský turnaj v upraveném kalendáři WTA nahradil čínské dějiště Zhengzhou, konal se v kategorii Premier a hrál se koncem října. Královnou se stala Běloruska Aryna Sabalenková, která ovládla dvouhru a v páru s Belgičankou Elise Mertensovou i čtyřhru.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
vergus
By mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se na odhlášky mohly psát reálné důvody (třeba: tenhle turnaj mám na salámu, šel jsem tady jenom, aby si diváci koupili lístky, včera jsem to na párty přebral, proti tomuhle soupeři hrát nebudu, mám své dny,?) smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že hned by byl tenis (min.mediálně) atraktivnějším sportemsmile
Reagovat
PetaM
Jak nečekané. :D Ta, aby hrála v ČR. :D
Reagovat
lars
Loni v Ostrave hrala
Reagovat
Pe3k
si pleteš, to byl Karatsev
Reagovat
PetaM
Prohrála v prvním zápase. To se rovnou mohla vymluvit, páč to vyjde na stejno. :D
Reagovat
tommr
psal si totéž o Petře když prohrála v Praze se Šrámkovou?
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Néééééééé, to nééééééééé!
Reagovat
tommr
tak to je teda velkej průšvih. Vypadá to, že Karolína nestihne ani Indian Wells. Ještě štěstí, že už má nahráno dost bodů a o TM tak přijít nemůže ... smile
Reagovat
cabuna
Ted psali,že se odhlásila i z Chicaga ,ale iW by stačit měla to by bylo přesně za 3 týdny ,jestli bude zápěstí už ok.
Reagovat
tommr
co tam ale může uhrát po třech týdnech nicnedělání? smile
Reagovat
cabuna
No když to měla minule tak sice nešáhla na raketu ,ale dělala s trenerem kondici a různá cvičení dvoufázově .Tak třeba to bude podobné i nyní. To zápěstí už je chronické a bez operace se to prý může kdykoli ozvat.Na operaci jít nechce dokud se s tím dá hrát alespon tak ,že má několik měsíců klid.Zatím se odlásila ještě z Chicaga tak uvidíme co bude s IW.
Reagovat
tommr
hlavně aby byla fit na TM příp. finále BJKC ...
Reagovat
Drzymalski
Nežijeme v dobách Tomanové nebo Maršíkové, kdy by naše hráčky nemohly domácí turnaj odmítnout. Tenis je globální zábava a houno záleží na národnosti účastnic nějakého šaškec turnaje.
Reagovat
cabuna
Jinak tam tedy bylo i,že Bára K se odhlásila z Ostravy ,ale důvod tam nebyl.
Reagovat
Ela-fon-isi
Má toho plné tenisky.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist