Karolína Plíšková si zahraje o titul proti Robsonové v Areně Roda Lavera!

29. 1. 2010, 10:58
Aktuality 12
AUSTRALIAN OPEN JUNIOŘI - Sedmnáctiletá Češka Karolína Plíšková si při premiérovém startu na grandslamovém turnaji juniorů zahraje finále. O titul ji už může připravit jen o dva roky mladší Britka Robsonová, která zabránila souboji sester Plíškových.
Karolína Plíšková

Co se nepovedlo Štěpánkovi a spol. v Melbourne zachraňují české juniorky. Karolína a Kristýna Plíškovy sice hrají na grandslamovém turnaji poprvé, ale hned postoupily až do semifinále. 

A šestá nasazená Karolína dnes dokonce postoupila do boje o titul, byť duel s Číňankou Hao Chen Tang dobře nezačala: první set prohrála za 23 minut 2-6 a hned v úvodu další sady ztratila podání.

Postupně ale  během utkání získávala půdu pod nohama, semifinálový souboj otočila a po výhře 2-6 7-6 6-2 se prodrala do grandslamového finále. 

V něm na ni čeká Britka Laura Robsonová, jež hladce 6-3 6-1 smetla druhé dvojče z klanu Plíškových Kristýnu.

Patnáctiletá Robsonová, jež letos sbírala zkušenosti na Hopman Cupu po boku Murraye, loni hrála mezi dospělými ve Wimbledonu a v prvním kole potrápila Slovenku Hantuchovou.

"Nezačala jsem nejlíp a v druhém setu to už v tie-breaku vypadalo špatně. Ale pak jsem přestala dělat chyby," citoval Karolínu Plíškovou web itftennis.com. 

Robsonová se tak v sobotním finále postaví proti téměř identicky vyhlížející tenistce jako dnes. "Bude to trochu divné," připustila britská juniorka. Její soupeřka může těžit z rad své sestry. "Určitě může vyhrát, ale bude potřebovat především dobrý servis," prohlásila Kristýna Plíšková.

Kristýnu sráží špatná koncentrace
Pokud by do finále postoupily obě sestry, musely by se překousnout nechuť k vzájemným soubojům. "My jsme si na turnajích předem výsledek domluvily. Jednou postoupila ta a podruhé zase druhá," řekli před rokem v rozhovoru pro denik.cz

"My spolu nemůžeme hrát. Já bych Kristýnu pokaždé nechávala vyhrát," vysvětluje Karolína. "Já ségru také, mně je jí pak líto," dodává o dvě minuty starší dvojče. 

Sestrám Plíškovým bude v březnu osmnáct let. Obě se na okruhu WTA objevily zatím jen na Prague Open. 

Karolína bude hrát v Areně Roda Lavera
Lepších výsledků zatím dosahuje svěřenkyně Jana Bedáně Karolína, jež v roce 2008 v Praze postoupila přes Molikovou a Kanepiovou do čtvrtfinále a aktuálně je ve světovém žebříčku na 222. místě. Ve sbírce má již také dva tituly z turnajů ITF.

Podle jejich manažera Houdka mají obě potenciál na světovou třicítku, u Kristýny je však problém s koncentrací. "Já se neumím koncentrovat, vypouštím zápasy. Myslím při zápasech na jiný věci, než bych měla," sama říká rodačka z Loun, jež má se sestrou stejné tetování s polynejskými vzory.

"Máme dobrý servis, ale ten pohyb je horší. Koordinace nic moc," popisuje čerstvá finalistka Australian Open Karolína, která bude o titul usilovat v sobotu v Areně Roda Lavera. Začátek utkání s Robsonovou je naplánován zhruba od 5:00 hodin SEČ. Pak se bude konat ženské finále Heninové se Serenou.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
páteční výsledky juniorů (29. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Hao Chen Tang (Čína) 2-6 7-6(6) 6-2
Robsonová (Brit.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím.
Mám na dnešní den domluvený zápas-fixed. Kurs je dnes cca kolem 3 .
Zápas je 100% jistý.
Pokud máte někdo zájem o tento fixed, tak ho dám dnes zdarma.
Můžete si vyzkoušet jak to funguje a udělat si i kapitál.
V případné další spolupráci už tyhle domluvené zápasy zdarma
nebudou.
Pokud tedy má někdo zájem o dnešní fixed zdarma, tak tel. kontakt
na mě je 739 252 027.

A tady se můžete podívat na něco z mé minulosti.

https://www.tipsport.cz/webtip-sandbox/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69105098941&idb=-1&hash=yuqSmSXcBcwfVeIfeWTRFB3z4Sc%3D

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTA3ODY5MTExMTEwNTUzODps2nJ6AvoucAhX1%2BU%3D

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk4MDE5MzYxNDkwMTMwMDrdyMMhBOUfxNhb9sU%3D

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk4MDI5MzYyNzM4NTIwMToMqHLkx0y8iR%2F274Q%3D
Reagovat
skott
Laura Robson minuly tyden oslavila 16.narozeniny..
Reagovat
VerdascoForever
Nejkrasnejsi a o tom to hlavne je :-D
Reagovat
skott
Hm, stejna situace pro Lauru jako loni.Tenkrat si taky pro juniorsky titul odskocila Ksenia Pervak, ktera jinak v tehle ketegorii vic nez rok nehrala a ve finale prodala sve zkusenosti.Tak snad si spravi zitra chut...C'MON Laura;)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že rodina Plíškova ti k srdci moc nepřirostla a nepomohlo jim ani že jsou z ČR :D
Reagovat
smazaný uživatel
olfess: ale pokrok vidím v tom, že skott taky fandí nějaké Nerusce:)) (samozřejmě to ber s nadhledem. Třeba Kim má docela rád:)
Reagovat
skott
olfess: ba ne, nic proti Pliskovym, ja nasim holkam obvykle fandim.Jenom Lauru sleduju delsi cas a zajimam se o jeji vysledky, protoze jsem mel moznost ji nekolikrat videt a udelala na me ohromny dojem.Tak talentovanou tenistku proste nepamatuju...
Dumec: tech Nerusek, jak rikas, je vic, ktere mam rad.Mozna by ses divil:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Svěký výkon Plíškandy!!! Viděla jsem je hrát -už dřív, myslím, že jim trošku chybí dravost, bojovnost, mrštnost, ale to vše jde dohnat. Co se týče koncentrace a sebevědomí, tak to je nutnost, ale myslím, že dnes je pomoc psychologů normální a účinná. Záleží jen na nich, čeho chtějí dosáhnout, šance jsou!! Taky jsou to moc hezká dvojčata, držím palce, holky!!
Reagovat
smazaný uživatel
S tým tenisom u vás, to rozhodne nie je zlé !
Reagovat
smazaný uživatel
U nás to je velmi zlé, na bývalou tenisovou velmoc, která vychovala Drobnýho, Kodeše, Lendla, Kordu, Navrátilovou, Mandlíkovou, Sukovou a Novotnou je to teda bída. V ženským tenise jste na tom daleko líp, chlapi sice nic , ale pokud se u nás někdo do tří let v mužích neobjeví někdo nový, tak si budeme moct podat ruce.... ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře holky, obě dvě! Snad se nám zas blíská na lepší časy v ženským tenisu.
Reagovat
a.magerova
Super holky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist