Karolína Plíšková začne v Brisbane, trio Češek zamířilo do Aucklandu, české barvy uvidíme i v Shenzhenu

31. 12. 2016, 15:00
Previews 52
Karolína Plíšková začne novou sezonu v Brisbane. Do australské metropole přicestovaly i další hvězdy v čele s Angelique Kerberovou a Dominikou Cibulkovou. V Aucklandu se představí sestry Williamsovy a trio Češek: Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Denisa Allertová. V Shenzhenu vede pole Agnieszka Radwaňská. O obhajobu čtvrtfinále bude usilovat Kateřina Siniaková. V Číně si zahraje i Kristýna Plíšková.

V australském Brisbane bude největší favoritkou na titul světová jednička a loňská finalistka Angelique Kerberová, která má v prvním kole volný los. Ve čtvrtfinále by mohla vyzvat podeváté v kariéře Jelinu Svitolinovou, jež zakončila letošní sezonu ve vynikající formě, a oplatit jí tak nedávnou porážku z Pekingu.

Ve třetím největším městě Austrálie se představí i Karolína Plíšková. V roli nasazené trojky se nejprve utká s Julií Putincevovou, s níž dosud jediný vzájemný zápas prohrála.

Pokud česká jednička první zápas sezony zvládne, neměla by mít větší problém ani ve druhém kole s vítězkou duelu kvalifikantka - Donna Vekičová. Ve čtvrtfinále může čekat veteránka Roberta Vinciová a v semifinále by mohlo dojít k repríze finálového zápasu z letošního US Open mezi Plíškovou a Kerberovou.

Promluvit do závěrečných bojů bude chtít i debutantka Světlana Kuzněcovová. Ruska má poměrně slušně zametenou cestu do čtvrtfinále, kde pravděpodobně počtvrté změří síly s Garbiñe Muguruzaovou.

Papírově předpokládané čtvrtfinále může narušit domácí Samantha Stosurová. Nevyzpytatelné Australance se však v Brisbane dlouhodobě nedaří. Jejím maximem je po šesti předchozích účastech osmifinále.

V australské metropoli si zahraje i sedmá nasazená Jelena Vesninová. Rusku však čeká hned v prvním kole tvrdý oříšek v podobě Alizé Cornetové, kterou na tvrdém povrchu ani jednou ze tří pokusů neporazila. Francouzka navíc na rozdíl od Vesninové první utkání v Brisbane vždy zvládla.

Další velkou favoritkou na titul bude Dominika Cibulková. Slovenka letos plní roli nasazené dvojky a stejně jako Kerberová má v prvním kole volno. Už v tom druhém si ale musí dát velký pozor, mohla by totiž změřit síly s rozjetou Shuai Zhang, jež má za sebou životní sezonu.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1,000.000 dolarů
Česká účast:
Ka. Plíšková (3-ČR) - Putincevová (Kaz.) | H2H 0-1
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Kerberová (1-Něm.) - Svitolinová (6-Ukr.) | H2H 5-3
Ka. Plíšková (3-ČR) - Vinciová (8-It.) | H2H 0-2
Kuzněcovová (5-Rus.) - Muguruzaová (4-Šp.) | H2H 1-2
Vesninová (7-Rus.) - Cibulková (2-SR) | H2H 4-3
Kompletní los najdete zde


V Aucklandu začne sezonu duelem s Pauline Parmentierovou bývalá světová jednička a majitelka 22 grandslamových vavřínů Serena Williamsová. Při své premiéře může Američanka ve čtvrtfinále narazit na nebezpečnou Jelenu Ostapenkovou.

Jasnou favoritku na titul se pokusí zastavit i trio českých tenistek. Los byl však krutý a do čtvrtfinále může postoupit jen jedna z nich. Roli nasazené čtyřky bude plnit Barbora Strýcová.

Plzeňská rodačka nejprve nastoupí proti kvalifikantce a pakliže úvodní zápas sezony zvládne, vyzve vítězku utkání Lucie Šafářová - Denisa Allertová. V kvalifikaci navíc bojují Barbora Štefková a Tereza Martincová.

Obě hráčky se spolu mohou potkat v závěrečném kole kvalifikace. A vítězka by si klidně mohla zahrát se Strýcovou, pokud bude los k českým tenistkám i nadále "krutý".

Třicetiletá Strýcová má za sebou životní sezonu a očekává se, že i v příštím roce výbornou formu potvrdí. Pokud k tomu dojde, může ve čtvrtfinále narazit na Kiki Bertensovou a v semifinále klidně na hrající legendu Serenu Williamsovou.

Druhá polovina turnajového pavouka není o nic slabší. Šlágrem prvního kola bude duel šesté nasazené Anastasie Pavljučenkovové s loňskou finalistkou Julií Görgesovou, které spolu mají vyrovnanou bilanci.

Pokud vítězka dojde do čtvrtfinále, může v něm vyzvat Caroline Wozniackou. Dánka se prezentovala v závěru letošní sezony skvělými výsledky a na Novém Zélandu se jí vždy dařilo.

Diváci v Aucklandu by mohli být po dlouhé době svědky boje o titul mezi sestrami Williamsovými. Do Aucklandu se totiž vydala i Venus Williamsová, jež ale bude mít v cestě hned několik překážek.

Vítězka turnaje z roku 2015 nejprve změří síly s divokou kartou Jade Lewisovou, od dalších kol to však pro Američanku nebude nic snadného. Už ve druhém kole může čekat Naomi Ósakaová a ve čtvrtfinále další mladý talent Ana Konjuhová.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
Česká účast:
Strýcová (4-ČR) - kvalifikantka
Šafářová (ČR) - Allertová (ČR) | H2H 0-0
Možné čtvrtfinálové dvojice:
S. Williamsová (1-USA) - Ostapenková (7-Lot.) | H2H 0-0
Strýcová (4-ČR) - Bertensová (5-Niz.) | H2H 1-0
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Wozniacká (3-Dán.) | H2H 1-5
Konjuhová (8-Chorv.) - V. Williamsová (2-USA) | H2H 0-0
Kompletní los najdete zde


V Shenzhenu se nepočítá s ničím jiným než úspěšnou obhajobou loňského triumfu od Agnieszky Radwaňské. Stejně jako loni bude turnajovou jedničkou. Problémem by pro ni neměla být osmá nasazená Alison Riskeová ani semifinalistka, jež nejspíše vzejde z duelu Timea Bacsinszká - Monica Niculescuová.

Ve finále už by to však nemusela mít světová trojka tak jednoduché jako loni. Ze spodní poloviny pavouka se totiž do finále pravděpodobně probojuje senzace letošní sezony Johanna Kontaová, nebo čtvrtá žena světového pořadí Simona Halepová.

Vítezka z roku 2015 si svou přípravu na novou sezonu zřejmě stoprocentně otestuje už v prvním zápase, v němž ji čeká bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Na hru srbské tenistky však Halepová recept zná, ze sedmi duelů s ní prohrála jen jednou.

Čtvrtfinálovou účast bude v Shenzhenu obhajovat Kateřina Siniaková. A dvacetiletou Češku čeká hodně těžký úkol. Už v prvním kole změří poprvé síly s domácí Shuai Peng, která se v závěru letošní sezony prezentovala výbornými výsledky a před dvěma lety si v Shenzhenu zahrála finále.

Pokud uspěje, narazí ve druhém kole právě na vítězku utkání mezi Halepovou a Jankovičovou. S Rumunkou se zatím neutkala, se Srbkou jediný vzájemný zápas letos v Hertogenboschi prohrála.

Shenzhen si jako první zastávku nové sezony vybrala i Kristýna Plíšková. Rodačka z Loun narazí v prvním kole na turnajovou šestku Anastasiji Sevastovovou, s níž nikdy předtím nehrála.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
Česká účast:
Kr. Plíšková (ČR) - Sevastovová (6-Lot.) | H2H 0-0
Siniaková (ČR) - Shuai Peng (Čína) | H2H 0-0
Možné čtvrtfinálové dvojice:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Riskeová (8-USA) | H2H 2-0
Bacsinszká (4-Švýc.) - Niculescuová (7-Rum.) | H2H 3-4
Sevastovová (6-Lot.) - Kontaová (3-Brit.) | H2H 1-2
Babosová (5-Maď.) - Halepová (2-Rum.) | H2H 1-3

Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

52
Přidat komentář
EllNino
No tak mladá Aiava opět řádila a vypráskala Carinu Witthoeft 2x 6:1, to je opravdu neuvěřitelný :) ... v hlavní soutěži ji čeká Bětka, která udolala Kozlovu 6:2 ve třetím setu, myslím, jsem opravdu zvědav, jestli bude Destanee v těchto výkonec pokračovat :)

Asia Muhammad porazila jedničku kvaldy Bondarenko 6:4 0:6 6:1 a zahraje si s Vekic, ppřípadě ve 2. kole s Kájou :)

Alex Krunic smetla Fran Schiavone 6:1 6:2 a čeká ji Ash Barty, další zajímavý souboj :)
Reagovat
EllNino
Zdá se v dobrý formě, Putintseva nerála zle, ale byla smáznuta :) ...
Reagovat
EllNino
Streamy normálně jdou, dokonce i nový design skore :) a v Shenzhenu už není jen statická kamera jako loni byla v 1. kole na Petru :)
Reagovat
EllNino
prosímtě příště už drž zobák ... :) Gratulace Shelby :D
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BOtNMtHBIMI/

Jako má fakt potencál se stát tenisovou xexbombou, ale na týto fotce vypadá jako "dáma" pro movitější klientelu. Pardon, ale je to ode mne upřímné.
Reagovat
BooOoo
máte někdo stream na Lucku s Coco?
Reagovat
Frick
kdo je nejoblíbenější hráčkou pražské kavárny! Bára to neni.

http://www.vysledky.cz/zapas/6q6wbToF/#prehled-zapasu
Reagovat
Frick
Snad daj Barezu Štefincovou (případně Terboru Martefkovou) k Lepčenkový nebo Lučič... Brengle asi moc ne-e...
Reagovat
smazaný uživatel
1. výhra naší tenistky v roce 2017! Samozřejmě SEČ
Reagovat
smazaný uživatel
Tak lidi všem tady hodně štěstí a hlavně zdraví a co nejlepších tenisových výsledků!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi přežili jsem další rok
Reagovat
Alexandria
Ja nepijem a nefajcim ani som nikdy nepila a nefajcila a ani nebudem.A zaroven zacne hrat i B.Stefkova-P.F.2017!Vsetkym hrackam,hracom i fanusikom
Reagovat
smazaný uživatel
Když nepiješ? Jak žiješ? Ty jsi reptilián že jo! Nebo komunista ti pít nemusí
Reagovat
Alexandria
Nemam politicke ambicie.Som mimo ideologii.Naviac som sa nenarodila v komunizme,ale aj tak zelam PF 2017!
Reagovat
blixa
Alexandria, nejsi v tom sama. Já už 35 let nekouřím a taky nikdy nepiju ... před desátou ... dopoledne ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď hraje Terka Martincová kdo to neví já to nevím tak vám to říkám
Reagovat
Fandina
teď leží velké očekávání fanoušků, Petra nehraje a ty ostatní nejsou tak vpředu na žebříčku. Tak držím palce, aby se jí zadařilo a Kájo pojď!!!
Reagovat
blixa
Evženo Evženo, ty zase budeš prepitá a prejásaná ... ;-)

https://www.facebook.com/WTA/videos/10155559480481102/
Reagovat
bIbec
Kája - udržet top 20
Petra - bez cíle
Bára - pinkat ať ji to baví a tak
Lucka - to samý co Bára
Katka - ať se trošku vyšplhá v tom žebříčku letos ještě
Denisa - držet top 100
Kristýna - nevím, snad by mohla hrát trošku pěknější tenis

holky mimo top 100 ať šplhají žebříčkem a třeba se pokusí dostat na žebříčkové maximum.
Reagovat
bIbec
k tý Petře - ať se dá dohromady. Ale to asi není jenom na ní. Proto mi to jako cíl nepřijde úplně vhodný. Spíš teda asi "přání" nebo tak něco.
Reagovat
Alexandria
P.Kvitova sa da do poriadku a bude zalezat na nej
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se ruka nedá dohromady na 100% a nebude moct plně hrát tak to nezáleží na ní, záleží jen na vůli ale zdraví ovlivnit nemůže
Reagovat
Alexandria
Beriem s porozumenim+PF 2017!
Reagovat
Alexandria
Karolina Pliskova by mala byt vyssie,nie len v TOP 20!
Reagovat
Alexandria
Nebolo by od veci ak by aj Kristyna Pliskova dokazala posun hore,momentalne nie je na dobrom mieste ale mohla by vyssie.V dnesnej dobe sa veci rychlo menia niekedy kladne inokedy zaporne,ale verme v to lepsie...!
Reagovat
Frick
Určit 6. hráčce světa, aby se udržela v TOP 20, je těžkej alibismus.
Reagovat
skott
chudák Jade Lewis schytala Venus. V Aucklandu obvykle nedávají příležitost domácím v hlavní soutěži, krom Mariny vlastně naposledy před pěti lety ještě Sache Jones než jim přeběhla do Austrálie, ale zřejmě ani Jade nebude spásou. Z juniorek si jí vůbec nevybavuju, podle bia na itf jejím max. jen 59 místo. To bude velká rychta od Venus, jestli jí nebude šetřit.
Reagovat
EllNino
Myslím, že nebude :) ... v kvaldě proti sbě hrály WC Carswell a Williams , to se mi zdá taky jako docela ¨náhoda¨ :D ...
Reagovat
skott
až skončí Marina tak to bude na Zélandu s tenisem úplně mrtvé:/
Reagovat
EllNino
jj, z Chlapů je v deblu docela konkurenceschopný Michael Venus, ale jinak uplně prd
Reagovat
skott
jo, anebo Artem Sitak, u holek se mi líbila dva nebo tři roky zpátky Emily Fanning, když jsem jí viděl v juniorkách proti Belindě, ale ta šla studovat na univerzitu. Auckland je jeden z nejkrásnějších turnajů, je to vážně škoda, že nemají někoho konkurenceschopného do budoucna.
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem je slíbil. Bude to teda kratší než Frick, ale delší než Haitik... :D

Caro
- Top 10
- nejlépe zisk GS

Monča
- Top 20
- premiérové čtvrtfinále GS
- aspoň jeden turnajový titul

Katka
- Top 20
- premiérový titul na okruhu WTA

CiCi
- Top 50
- nějaký cenný skalp
- finále turnaje WTA

Donna
- Top 50
- finále turnaje WTA

Masha
- návrat na Prague Open (nejlépe s titulem)
- titul na GS nebo jiném velkém turnaji, žebříček pak přijde sám... :)

Vika
- úspěšný návrat na US Open

Jsou to ve většině případů docela neskromné cíle, tak doufám, že se aspoň část z nich povede naplnit... :)

Přiznám se, že ani nevím, jaké cíle bych dal Aně, kdyby neukončila kariéru. Třeba na Top 30 bych jí ještě věřil, ale pro hráčku jejích kvalit, která kromě letošního roku končila sezonu buď v Top 10, Top 20 nebo těsně za dvacítkou, by to asi bylo málo. Takže si myslím, že se rozhodla správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapoměl jsi na Anu! Nebo už není členka Dulcinea teamu?
Reagovat
EllNino
?? jaká Ana
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nečteš poslední odstavce?
Reagovat
smazaný uživatel
Já čtu většinou jenom nadpisy, výkon je když přečtu dvě věty, proto všechny dlouhý příspěvky na TP jdou mimo mě, protože jsem líná to přečíst, můj mozek potřebuji na důležitější věci
Reagovat
kada.tom
docela dost neskromné cíle, hele ... i ta TOP 10 u Caro je hodně odvážný cíl, ale jako přání dobré :-)

jediné takové reálné přání je snad u Viky, cíle u Vekic nebo Sharapovové jsou vyloženě k smíchu :-D
Reagovat
EllNino
Vekic nevím proč k smíchu ... titul už vyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
Masha taky nevím proč k smíchu. Nebo si Kadlec myslí, že zapomněla hrát tenis?
Reagovat
skott
Wozniacki zisk GS, to jsi měl napsat před týdnem Ježíškovi:-)
Reagovat
Haitik
Tak jako Frick, tak jsem připravil pro moje favoritky cíle pro rok 2017.. :DD
Maruš - dostat se zpátky do TOP 20, vyhrát nějaký velký turnaj
Maruška - dostat se poprvé do TOP 200, okusit nějaký WTA turnaj..

Tak jinak všem uživatelům přeji šťastný nový rok, hlavně zdraví a klid! :-) A moc se dneska neopijte :DDD
Reagovat
EllNino
to nehrozí, mám antibiotika :D
Reagovat
Haitik
Aj, to bych nechtěl.. Tak já budu pít i za tebe :DD Tak se brzo uzdrav! :-)
Reagovat
EllNino
Tak já bych si dal stejně přípitek a tim by to haslo, takže to nemusíš přehánět :D
Reagovat
blixa
Chlast a antibiotika se snáší poměrně dobře, jen by ses neměl ožrat jako prase ;-) :D
Reagovat
EllNino
ale jo, tím jsem spíš chtěl říct, že moc nepiju :))
Reagovat
Frick
Fakt nevim, co k tomu říct. K zeblití toto! :-/
Reagovat
EllNino
Taky mě to nasralo, navíc loni tam byla přesně stejná situace, kdy byly vedle sebe Hráďa a Bára, nakonec obě dvě picla Julča ..
Reagovat
smazaný uživatel
Spiknutí reptiliánu a komunistů proti našim hráčkám, já to věděla jak jinak by Obama vyhrál volby v roce 2012 kdyby volby nebyli zmanipulované reptiliánskými hlasy a mimozemským gama zářením, Petru musel přepadnout komunista prostě musel je to spiknutí, říkala jsem to dávno ale on mi nikdo nevěřil. Přepadení Petry, na každém 2.turnaji 3 holky v jedné čtvrtině to prostě není náhoda není a nebude a nebyla a není
Reagovat
EllNino
jdu radši dělat omeletu, na zápasy se budu dívat
Reagovat
smazaný uživatel
Omeleta ala Kvitovka? Hlavně nezapoměň z vrchu zelená ve spod černá
Reagovat
smazaný uživatel
nezapomeň už zase neumim psát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist