Kde se představí Del Potro na antuce? Argentinec odtajnil svůj program

12. 4. 2018, 10:25
Aktuality 2
Juan Martín Del Potro zvažoval, zda v průběhu antukového jara neodehraje pouze grandslamové French Open. Šestý hráč světa, jenž nedávno útočil na "Sunshine Double", se ale nakonec rozhodl, že si přece jen generálku na druhý grandslam sezony nenechá ujít. Hrát bude na dalších dvou turnajích.
Profily hráčů

Juan Martín Del Potro prožil fantastický březen. Devětadvacetiletý Argentinec v mexickém Acapulku porazil tři hráče Top 10 a získal 21. kariérní titul. Ve famózní formě pokračoval v Indian Wells, kde ve finále ukončil letošní neporazitelnost Rogera Federera a premiérově triumfoval na akci Masters. V Miami poté útočil na pověstný "Sunshine Double", ovšem v semifinále podlehl pozdějšímu šampionovi Johnovi Isnerovi.

Nyní si Del Potro, jenž letos vyhrál 21 z 25 zápasů, bere zasloužený odpočinek a na kurty se vrátí až na začátku května. Vítěz US Open 2009 původně zvažoval i možnost, že se letos na antuce zúčastní pouze grandslamového French Open. Fanoušci argentinského tenisty ale nebudou muset čekat tak dlouho.

Del Potro vynechá blížící se Masters v Monte Carlu a do akce znovu naskočí na začátku května na Masters v Madridu. Hned poté následuje Masters v Římě. Pak bude mít rodák z Tandilu týdenní pauzu před startem druhého grandslamu sezony.

Aktuálně šestý hráč světa má velkou šanci na antuce posbírat další cenné body. Na nejpomalejším tenisovém povrchu totiž loni ukořistil pouze 270 bodů, když se probojoval do čtvrtfinále v Římě (180) a třetího kola French Open (90).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Tipoval jsem Estoril a Řím, každopádně jsem si byl jistý, že Delpo "vyměkne" :)
Reagovat
a.magerova
No... DelPo může, jako zdravý, beztrestně vynechat jednu povinnou tisícovku (má splněnou podmínku - 12 let na okruhu)... takže mi bylo celkem jasné, že Madrid nebo Řím hrát bude... na to, aby si mohl vynechávat, co se mu zlíbí, bude muset ještě rok a půl počkat... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist