Kerberová končí v 1. kole, Azarenková vzdala

24. 5. 2016, 17:17
Aktuality 28
S letošním Roland Garros se už v úvodním kole rozloučila jedna z papírových favoritek turnaje. Třetí nasazená Angelique Kerberová dnes na pařížské antuce nestačila na Kiki Bertensovou, které podlehla 2-6 6-3 a 3-6.
Angelique Kerberová (© rolandgarros.com)

Osmadvacetileté Angelique Kerberové se vůbec nevydařila příprava před French Open, když v Madridu i v Římě prohrála s první soupeřkou. Německá tenistka měla i v dnešním utkání s Kiki Bertensovou problémy s levým ramenem a v průběhu třetího setu si vyžádala ošetření. Za stavu 2-4 pak znovu ztratila podání a Nizozemka zápas ukončila čistou hrou.

"První kola na turnajích jsou pokaždé těžká, zvlášť pro mě. Co k tomu můžu dodat? Takové věci se stávají," krčila rameny Kerberová. "Je to těžká soupeřka. Byla jsem na to připravená, ale důležité body vyhrávala ona," dodala.

Bertensová, které v žebříčku WTA patří aktuálně 58. místo, proti Kerberové potvrdila svou výbornou formu na antuce.  Minulý týden v Norimberku si došla z kvalifikace až pro titul a dnes vyhrála už osmý zápas v řadě.

Přes úvodní kolo nepřešla ani Jelena Jankovičová. Trojnásobná semifinalistka French Open prohrála před Roland Garros čtyři utkání v řadě a pátou porážku jí dnes připravila Němka Tatiana Mariaová.

Viktoria Azarenková, kterou v přípravě na Roland Garros limitovaly bolesti zad, nedohrála na pařížské antuce hned svůj úvodní zápas. Běloruská favoritka si na začátku s Italkou Karin Knappovou poranila pravé koleno a za stavu 3-6 7-6 a 0-4 kvůli zhoršujícím se bolestem vzdala.

"Před zápasem jsem se cítila dobře, byla jsem připravená hrát. Ale hned na začátku jsem ucítila ostrou bolest v mém pravém kolenu. Už před časem jsem s tím zraněním problém měla. Jsem to bylo chvílemi špatné a chvíli zase dobré, takže se mi podařilo vyhrát tie-break, ale pak se to zase zhoršovalo a bohužel nebylo nic, co bych mohla dělat," řekla zklamaná Azarenková. 

Suverénně vykročila za ziskem 22. grandslamového titulu Serena Williamsová. Světová jednička udržela svou letošní neporazitelnost na antuce, když smetla 6-2 6-0 Slovenku Magdalénu Rybárikovou a svou bilanci v prvních kolech grandslamů vylepšila na 62-1. V zápase nastřílela 25 winnerů a udělala pouhých 5 nevynucených chyb.

 

"Byl to docela krátký zápas. Ale je to dobře, protože jsem začala dobře a nemusím řešit nic jiného," řekla dvojnásobná šampionka Serena po vstupu do svého 15. Roland Garros. Ve druhém kole se utká s Brazilkou Telianou Pereiraovou, která dnes vyřadila po třísetovém boji českou tenistku Kristýnu Plíškovou.

Výsledky - French Open - ženy (antuka):
Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Rybáriková (SR) 6:2, 6:0
Bertensová (Niz.) - Kerberová (3-Něm.) 6:2, 3:6, 6:3
Knappová (It.) - Azarenková (5-Běl.) 6:3, 6:7 (6:8), 4:0 skreč
Bacsinszká (8-Švýc.) - Solerová (Šp.) 6:3, 6:1
V. Williamsová (9-USA) - Kontaveitová (Est.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4)
Ivanovičová (14-Srb.) - Dodinová (Fr.) 6:0, 5:7, 6:2
Keysová (15-USA) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 6:2
Svitolinová (18-Ukr.) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 6:3
Görgesová (Něm.) - Kontaová (20-Brit.) 6:2, 6:3
Stosurová (21-Austr.) - Doiová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:3
Cibulková (22-SR) - Zheng (Čína) 6:3, 6:1
Mariaová (Něm.) - Jankovičová (23-Srb.) 6:3, 3:6, 6:3
Mladenovicová (26-Fr.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:4
Makarovová (27-Rus.) - Lepchenková (USA) 5:7, 6:4, 6:3
Petkovicová (28-Něm.) - Robsonová (Brit.) 6:2, 6:2
Kasatkinová (29-Rus.) - Friedsamová (Něm.) 6:1, 4:6, 6:3
Parmentierová (Fr.) - Niculescuová (31-Rum.) 6:2, 7:6 (7:2)
Bouchardová (Kan.) - Siegemundová (Něm.) 6:2, 6:2
Cornetová (Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:0
Wang (Čína) - Andrianjafitrimová (Fr.) 6:0, 6:0
Babosová (Maď.) - Crawfordová (USA) 6:4, 6:0
Konjuhová (Chorv.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:3
Zhang (Čína) - Voskobojevová (Kaz.) 7:5, 6:2
Chiricová - Davisová (obě USA) 6:2, 2:6, 8:6
Giorgiová (It.) - Limová (Fr.) 6:3, 6:2
Razzanová (Fr.) - Soyluová (Tur.) 4:6, 6:1, 6:0
Sevastovová (Lot.) - Vickeryová (USA) 6:2, 6:2
Duqueová (Kol.) - Gavrilovová (Austr.) 5:7, 6:4, 6:4
Townsendová (USA) - Hesseová (Fr.) 6:2, 6:1
Puigová (Portor.) - Govorcovová (Běl.) 7:5, 6:3
Putincevová (Kaz.) - Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:1
Falconiová (USA) - Barthelová (Něm.) 6:4, 0:6, 6:2
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
Mayo
To, že Vika vzdala je škoda... Na RG som jej veľmi veril....Angelina stratila po AO motiváciu :D
Reagovat
tommr
motivaci Kerberová určitě neztratila. Ztratila formu a hlavně se nedokáže vyrovnat s tím tlakem kterej je na ní jako na GS vítězku všude vyvíjenej ... :)
Reagovat
blixa
A prd. Prostě je prepitá a prejásaná. To si sedne ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Angie jede na tzv. TrollSlam. To je 1 GS titul a na ostatních 3 výpadek v 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to určitě ne. Jestli ne ve Wimbledonu, tak na US Open půjde zase daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív připomenu, co jsem psal dneska dopoledne...

"Tak na dnešek se to tak "hezky" sešlo, že hraje všech mých pět favoritek. Věřím, že bude pozitivní bilance aspoň 3:2. Asi nemusím psát, od koho očekávám postup a kdo může jen překvapit..." (24.05.2016 10:15)

A ještě reakce na blbce (myslím nick blbec :)): "Vidím to podobně, ale přece jenom dávám Katce větší šance než Donně. S Anou souhlas, tam je to takové nevyzpytatelné. Vika a Monča, pokud jsou fit, tak by to opravdu měly dát v pohodě. Četl jsem na Twitteru, že Monča ve Štrasburku odstoupila jenom z preventivních důvodů, protože ji tahal sval. Takže snad nic vážného..." (24.05.2016 10:40)

Takže z dnešních výsledků je asi patrné, že nadšený být nemůžu a místo pozitivní bilance 3:2 je tady negativní bilance 2:3. Co se týče Katky, Donny, Any a Monči, tam jsem to víceméně odhadl. A nakonec u Viky taky, protože jsem psal o ní a Monče "pokud jsou fit". Což Vika bohužel nebyla a strašně mě to mrzí. Už před losem všechno nasvědčovalo tomu, že letošní RG pro mě nebude šťastný turnaj a po 1. kole to vypadá ještě jasnější. Po dnešku bych se bohužel hodně divil, kdybych měl ještě ve čtvrtfinále komu fandit...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika byla jediná z mých favoritek, která to mohla reálně i vyhrát. Bohužel, od začátku antuky ji zase sužujou zranění (když to nejsou záda, tak je to koleno). Je to k vzteku, když je Vika zase zpátky a na betonech hrála fakt výborně. Bohužel to tak u ní bylo, je a bude, že pokud je zdravá, tak bude ve špičce a když není, tak nebude. Dneska to zbytečně prodlužovala a podle mě měla skrečovat už ve 2. setu, ale na druhou stranu chápu, že si chtěla zkusit uhrát aspoň to 2. kolo (do kterého by ale nejspíš nenastoupila). Přesto je teď fakt na prvním místě, aby byla fit, protože za chvíli je Wimbledon a potom hlavně olympiáda. Prostě těch důležitých turnajů jsou do konce roku ještě mraky a nemá smysl riskovat horší zranění kvůli jednomu kolu na RG. Tak snad se Vika dá brzy do kupy, protože kombinace jejího zranění s absencí Mashy se pro mě rovná prakticky nulové šanci, že moje favoritka vyhraje nějaký velký turnaj... :(

No, radši přejdu k něčemu pozitivnějšímu, což jsou vyhlídky mých postupujících favoritek... Monča bude mít ve 2. kole Julii Goerges, která je teď ve formě. Monča má sice H2H pozitivní 2:0, ale jsou to zápasy z let 2013-2014. Beru to tak, že tím postupem do 2. kola splnila povinnost a 3. kolo už by bylo úspěch... Trochu líp to vidím u Any, kterou vzhledem ke zranění Denči čeká ve 2. kole Nara. Ana sice dneska rozhodně nepřesvědčila, ale věřím, že Naru porazí. Jak hledám ten čtvrteční zápas, na který bych si vsadil, tak to nakonec asi padne na Anu. Je to dobrej nápad, blbej nápad nebo jakej je to nápad? Sice je tam kurz 1,14, což je fakt málo, ale na rozdíl od možného zápasu s Denčou (tam by mě vsadit na Anu vůbec nenapadlo) Aně proti Naře fakt věřím. Jestli Ana ani teď nevyhraje druhý zápas na turnaji, tak už fakt nevím... No a pak mám teda dilema, komu přát v zápase Townsend - Svitolina, protože se hraje o potenciální soupeřku Any do 3. kola. Taylor je mi sympatická, ale Svitolina je zase oblíbená soupeřka Any. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě pár dnešních fotek, které jsou podle mě nej...

Nejpříjemnější... :)
https://pbs.twimg.com/media/CjPgVLaUoAEkfZX.jpg:large

Nejhezčí (aspoň Genie má outfit pro dolňáky tak akorát)... :)
https://pbs.twimg.com/media/CjP1jhBWYAAFRlG.jpg:large

A tady ještě jedna ze včerejška... Nao Hibino je po Miyu Kato další Japonka, která měla outfit od Ellesse (ten, co měla předtím Monča Puig). To mi musíte hlásit... :D
http://www.wtatennis.com/javaImages/4f/e7/0,,12781~14608207,00.jpg
Reagovat
EllNino
já jsem ti to už říkal, že Hibino oblíká Ellesse :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Já věděl, že tady byla řeč o nějaké Japonce, ale myslel jsem, že to byla právě ta Kato... :)
https://twitter.com/rolandgarros/status/732531742641422336
Reagovat
Pedronegro
je otázkou, proč tam slůně lezlo, když není fit, místo ní mohla hrát jiná a lépe, že by prachy za 1. kolo? každopádně je fajn, že hejkal proletěl a mnoho škody nenadělal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli má smysl reagovat, ale zkusím to... Nemyslím si, že Vika šla na kurt zraněná. Před turnajem říkala, že trénuje bez bolesti. To koleno ji poprvé chytlo někdy ve třetím gemu 1. setu, pak nic a potom zase až ve 2. setu, kdy už si vzala MTO. Ten závěr druhého jakžtakž odehrála (hlavně díky Knapp ho i vyhrála), ale ve třetím ji to chytlo ještě hůř a přestože za žádnou cenu nechtěla vzdát (pro mě nepochopitelně), tak nakonec musela...
Reagovat
misa
Z toho, že Vika nechtěla hned vzdát asi plyne, že její zranění není moc vážné. Uvidí se samozřejmě až po vyšetření.

Japonské tenistky jsou houževnaté. Anu může čekat těžká práce, pokud bude hodně chybovat, motorová myška jí může potrápit. Kurumi Naru zdolala loni ve stejné fázi turnaje Lucka 6-2, 6-0.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím si bohužel nejsem tak jistý, že to není vážné. Jak už jsem psal včera, ona takhle bláznila už dřív. Třeba na TM 2013 dohrávala zápasy zraněná nebo v Indian Wells 2014 proti Davis a potom tři měsíce pauzírovala... Zatím jsem k tomu včerejšku nečetl žádné vyjádření, tak nevím.

Trochu jsi mě nahlodal, ale Ana na Naru aspoň podle vzájemných zápasů umí (pravda, ten druhý byl jenom v IPTL) a Nara je letos na antuce špatná. Ten kurz ale teď spadl na 1,12, to už se mi teda moc nelíbí. Nevím, jsem trochu na vážkách... Ještě mě napadla Bertens proti Giorgi, ale náhodou to tam Camile bude padat a co potom. Ještě si to musím rozmyslet...
Reagovat
Pedronegro
no, přinejmenším mi to přijde zvláštní, i když u ní MTO zas tak nepřekvapuje, zejména když jí to nejde,
ale ještě tě popíchnu - v Praze se jí dnes narodil brácha v zoo :)
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Tamara má rodit až na podzim ! Kde si to sebral ?
Reagovat
Pedronegro
ráno v rádiu :)
Reagovat
blixa
Divný, nikde nic, nespletli si to ti joudové s tím slůnětem co se narodilo pátýho dubna ?
Reagovat
Pedronegro
taky mám ten dojem, a teď běží soutěž o jméno a kmotra či co, navrhuji Viki po Vice :)
Reagovat
janek_da
Nevadí Angie. Když nejde o život, tak jde o h0vn0.
Reagovat
Kozoroh
Kerberové se "přihodilo" to, co se stalo v minulosti Kvitové, Stosurové nebo Wawrinkovi - po prvním grandslamovém triumfu na následujícím majoru všichni jmenovaní vyletěli hned v 1. kole. Angie v letošní antukové sezóně nezářila, mimo halovou antuku ve Stuttgartu si jinde prakticky neškrtla, ale v Paříži jsem čekal, že dojde aspoň do 3. kola. Přišla tak o teoretickou šanci na zisk postu No. 1.
Reagovat
PetaM
A Na Li taky :D
Reagovat
Kozoroh
Nemáš úplně pravdu, Li Na po svém prvním majorovém vítězství ve Wimbledonu prohrála v 2. kole. Sice taky vyletěla brzo, ale vyhrála aspoň jeden zápas.
Reagovat
PetaM
Jo, tak po prvním jsem jaksi vynechal, když jsem to četl :D Já si vzpomněl, že po vyhraném AO vyletěla pak na FO taky v prvním kole, tuším s Kiki Mladenovic :D Tak pardon :)
Reagovat
lars
Sam se skrtni :)
Kerber v Charleston byla v SF
Reagovat
Kozoroh
Proč bych ji měl škrtat? Po triumfu na US Open 2011 na Australian Open 2012 vyletěla v 1. kole s Cirsteaovou ve dvou setech.
Na SF Kerberové v Charlestonu jsem si nevzpomněl, na pointě to však moc nemění. Charleston se hraje na rychlejší zelené antuce a když jsem psal, že mimo Stuttgart se Kerberová na hlíně neprosadila, měl jsem na mysli evropské turnaje s klasickou oranžovou antukou - venku.
Reagovat
smazaný uživatel
Sebe máš škrtnout ("Sám se škrtni"), ne Samanthu. ;-)

Takhle to, milé děti, dopadá, když se nepoužívá diakritika. :-)
Reagovat
Vojtaakk
Zalezi ale taky na souperce. Kerber chytla do prvního kola jednu z nejtezsich soupeřek, která hraje ve skvele forme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist