Kerberová má jistý Turnaj mistryň

14. 9. 2018, 11:34
Aktuality 8
Angelique Kerberová je druhou hráčkou, jež má jistou účast na letošním Turnaji mistryň, který je na programu od 21. do 28. října v Singapuru. Letošní vítězka Wimbledonu se tak připojila ke světové jedničce Simoně Halepové.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Bývalá světová jednička Kerberová prožívá výbornou sezonu. Nedávno ve Wimbledonu získala svůj celkově třetí grandslamový titul a do sbírky jí chybí už jen trofej z pařížské antuky. Na Australian Open došla do semifinále a na French Open do čtvrtfinále. Je jedinou hráčkou, které se letos podařilo v Melbourne, Paříži a All England Clubu postoupit mezi nejlepší osmičku.

Letošní rok zahájila triumfem v Sydney a na prestižních podnicích v Indian Wells a Miami se probojovala do čtvrtfinále. Na kontě má letos 42 výher. Více než 40 zápasů vyhrála v šesti z posledních sedmi sezon, nepovedlo se jí to pouze loni.

"Kvalifikovat se na Turnaj mistryň v Singapuru je pro mě velká čest. Na Singapur mám mnoho vzpomínek, hlavně na finále z roku 2016. Těším se, až si tam letos před skvělým publikem zase zahraju," řekla Kerberová.

Třicetiletá Němka bude na Turnaji mistryň startovat popáté. V letech 2012 a 2013, kdy se ještě hrálo v Istanbulu, skončila už v základní skupině, stejně tak v Singapuru v roce 2015. Předloni však vyhrála všechny zápasy ve skupině a nakonec postoupila až do finále, ve kterém prohrála se Slovenkou Cibulkovou.

Letošní ročník Turnaje mistryň je na programu v Singapuru od 21. do 28. října, představí se nejlepší osmička hráček a týmů letošní sezony. Jistou účast má kromě Kerberová také světová jednička a šampionka letošního French Open Simona Halepová. Na třetím místě v race se aktuálně nachází Petra Kvitová, Karolína Plíšková je momentálně na devátém, prvním nepostupovém, místě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
popravdě současné složení se mi celkem líbí
Reagovat
Kytka
Já bych tam chtěla obě naše holky.
Reagovat
com
jo Karolina ted musi v Asii zabojovat a poskocit z 9 mista vys :)
Reagovat
blixa
Mě vůbec. Představoval bych si ho úplně jinak.
Reagovat
tommr
prvních 7 míst je asi jasnejch. Na tom osmým si ale přeju Karolínu místo Bertensový ...
Reagovat
slacker
na tom osmem bude nomenklaturne jmenovana supermamokrava a sportovkyne roku Serena
Reagovat
tommr
nepochybuju o tom, že kdyby Serena projevila zájem na TM hrát tak by jí tam Američani protlačili. Naštěstí je příliš líná na to, aby se trmácela někam do Asie a uvidíme jí proto až příští rok na AO ...
Reagovat
dadaft
chvíli poprchává, chvíli ne, počasí mizerné, kterým tenis (i návštěvnost) trpí,,,,,,,,,,,,,,,

nicméně aspoň 3 QF už se odehrály -- Anisimova v 17 válí a je fakt možné, že si jde pro tikul, AKáčko sejmula 22 winnery a udělala je 14 chyb.
Zhang nebayla k vidění, ale nakonec udolala Zarinu,
Magda Linette sice ze začátku vypadala, že Qiang rozstřílí, ale pak začala chybovat, kdežto Wang se rozehrála, dobře se hýbala, nekazila a po zásluze zvítězila.

a ať už v přerušeném zápase Hsieh - Tomljanovic vyhraje ta anebo ta, všechny hráčky v SF si určitě budou dělat zálusk na titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist