Kerberová měla namále, Halepová prohrála s Mladenovicovou

13. 3. 2017, 23:25
Aktuality 1
WTA INDIAN WELLS - Francouzské tenistky se dnes v Indian Wells málem postaraly o vyřazení dvou hráček Top 5. Nakonec uspěla jen Kristina Mladenovicová, která si vyšlápla na předloňskou šampionku Simonu Halepovou. Blízko své první výhře nad hráčkou elitní desítky byla Pauline Parmentierová, ale dorazit světovou dvojku Angelique Kerberovou nedokázala.
Angelique Kerberová

Angeliue Kerberová loni prožila životní sezonu, letos se však trápí a dnes málem utrpěla další nečekanou porážku. V Indian Wells zdolala Francouzku Pauline Parmentierovou až po velkém boji 7-5 3-6 7-5.

V prvním setu Parmentierová nevyužila za stavu 5-4 setbol, v druhé sadě však německé favoritce sebrala celkem čtyřikrát servis a vynutila si třetí dějství.

V něm Francouzka vedla 4-1 a 30-15, v další hře měla gamebol na 5-2. Ale nevyužila ho dovolila Němce vyrovnat. Parmentierová byla výhře nejblíže za stavu 5-4 a 15-0, závěr dramatického střetnutí ale zvládla lépe Kerberová, která postup vydřela až po více než dvou a půl hodinách boje.



"Je tady opravdu horko!" řekla v pozápasovém rozhovoru Kerberová. "Dnes to byl velmi těžký a vyčerpávající zápas. Obě jsme hrály tenis na vysoké úrovni. Pauline hrála od začátku neuvěřitelně, obě jsme bojovaly do posledního míčku. Jsem šťastná, že jsem tenhle těsný zápas vyhrála a jsem v dalším kole."

Jednatřicetiletá Parmentierová, jež je 62. hráčkou světa a nejvýše byla před devíti lety na 40. místě, hrála s hráčkou Top 10 potřinácté v kariéře. Až dosud proti nim uhrála maximálně osm gamů. Dnes alespoň poprvé získala set, což je ale slabá náplast na konečný výsledek.

Semifinalistka z let 2012 a 2013 Kerberová, jež má díky odstoupení Sereny Williamsové těsně před startem turnaje jistotu návratu na post světové jedničky, se o postup do čtvrtfinále utká s Ruskou Jelenou Vesninovou (h2h 3-1).

Co se nepodařilo Parmentierové, dokázala o hodinu později její krajanka Kristina Mladenovicová. Třiadvacetiletá Francouzka, jež má životní formu, porazila hladce 6-3 6-3 šampionku z roku 2015 Simonu Halepovou z Rumunska a svou bilanci s hráčkami Top 10 vylepšila na 8-15.



"Vždycky jsme spolu sváděly vyrovnané bitvy. Musím přiznat, že naší vzájemnou bilanci jsem měla a v hlavě a myslím, že 3-1 proti hráčce Top 5 není špatné," řekla Mladenovicová. "Dnes jsem odehrála velmi dobrý zápas, údery mi fungovaly podle představ," dodala Francouzka, jež v únoru vyhrála anketu o 'Průlom měsíce'. 

Čtvrtá hráčka světa Halepová letos i vinou problémů se zraněným kolenem prohrála čtvrtý ze sedmi zápasů a na BNP Paribas Open tak neobhájí loňské čtvrtfinále.

"Vzhledem k tomu, kolik jsem toho před turnajem odtrénovala, jsem se třetím kolem spokojená," prohlásila Halepová. "Ona (Mladenovicová) teď hraje dobře a věří si, já jsem dnes naopak hodně chybovala. Pořád mi ještě nefungují nohy, takže na tom musím zapracovat."

Mladenovicová se o postup mezi osmičku nejlepších utká s domácí Lauren Davisovou. Američanka dnes přehrála 6-1 6-4 Němku Julii Görgesovou.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
V. Williamsová (12-USA) - Šafářová (ČR) 6-4 6-2
Wozniacká (13-Dán.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-1
Kerberová (2-Něm.) - Parmentierová (Fr.) 7-5 3-6 7-5
Mladenovicová (28-Fr.) - Halepová (4-Rum.) 6-3 6-3
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-4 6-4
Keysová (9-USA) - Osakaová (Jap.) 6-1 6-4
Vesninová (14-Rus.) - Babosová (25-Maď.) 6-4 1-6 6-4
Davisová (USA) - Görgesová (Něm.) 6-1 6-4
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
dobrý zápas Kerber - Parmentier,
a to hlavně zásluhou Pauline, která hrála skvěle.

spousta winnerů a vynucených chyb a drama až do konce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist