Kerberová po mizerné sezoně vyměnila trenéra, nově angažovala Fissettea

16. 11. 2017, 19:35
Aktuality 3
Německá tenistka Angelique Kerberová se pokusí najít cestu zpět do světové špičky s novým trenérem. Dvojnásobná grandslamová vítězka, jež se v této sezoně propadla z prvního místa v žebříčku až na 21. příčku, angažovala Belgičana Wima Fissettea. Dosavadní kouč Torben Beltz v jejím týmu skončil.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

"Bylo to těžké, ale chystám se na novou kapitolu mé kariéry, s novým trenérem. Děkuji Torbenu Belztovi za všechno, co pro mě udělal. Sdíleli jsme nejlepší okamžiky mé kariéry s nebyl jen trenérem, ale také opravdovým přítelem, což se nemění," napsala Kerberová na twitteru.

"Další sezona se blíží a já msem velmi nadšená z nové spolupráce s Wimem Fissettem. Je to nová šance a jsem moc zvědavá, čeho společně dosáhneme," dodala v dalším tweetu. "Jsem šťastný z nového dobrodružství s Angelique Kerberovou," reagoval belgický trenér.

Devětadvacetiletá Kerberová letos nezískala žádný titul a jen na jediném turnaji v Monterrey hrála ve finále. V roce 2016 přitom dokázala triumfovat na Australian Open i US Open a z tenisového trůnu sesadila Serenu Williamsovou.

Sedmatřicetiletý Fissette v minulosti spolupracoval například se světovými jedničkami Kim Clijstersovou, Viktorií Azarenkovou, Simonou Halepovou či s Johannou Kontaovou, Sabine Lisickou a Sarou Erraniovou. Spolupráci s ním si vloni v říjnu vyzkoušela i Petra Kvitová.

První start v nové sezoně absolvuje Kerberová na Hopmanově poháru, kde bude hrát s Alexanderem Zverevem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
letos zaznamenala největší žebříčkovej propad zdravý (nezraněný) světový jedničky v novodobý tenisový historii takže je jen logický, že zkouší novýho trenéra. Hůř asi pod novým trenérem hrát nebude takže čekám návrat do první dvacítky, ale návrat k výkonům z roku 2016 už podle mě nebude možnej ...
Reagovat
janek_da
supeeeer
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze ho nenajala Sharapova, ta by potrebovala noveho coacha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist