Kerberová porazila Kontaovou a je poprvé ve finále grandslamu

28. 1. 2016, 06:42
Aktuality 129
Němka Angelique Kerberová v semifinále Australian Open porazila Britku Johannu Kontaovou a v 28 letech postoupila poprvé do finále grandslamového turnaje. V boji o titul v sobotu vyzve Serenu Williamsovou.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová měla už v prvním kole namále. Před devíti dny zdolala Japonku Misaki Doiovou až po odvrácení mečbolu a navzdory tomu, že ve třetím setu dostávala křeče do nohou a vyčerpaná melbournským horkem a náročným zápasem byla na pokraji skreče.

Od té chvíle už ale neztratila ani set a na Australian Open hraje životní turnaj. Ve včerejším čtvrtfinále překvapila výhrou nad dosud suverénní dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou, dnes si poradila s Britkou Johannou Kontaovou a v 28 letech postoupila poprvé v kariéře do finále grandslamového turnaje. Překonala své maximum, na US Open 2011 a ve Wimbledonu 2012 v semifinále neuspěla.

Johanna Kontaová a Steffi Grafová"Je to pro mě opravdu speciální chvíle, jsem poprvé ve finále," zářila šťastná Kerberová v rozhovoru na kurtu. "Ona (Kontaová) tu měla dva skvělé týdny a já do toho musela dát všechno, abych ji porazila," pokračovala Němka, jež byla jedinou hráčkou z Top 10, která si nikdy nezahrála v grandslamovém finále. 

Zkušenější Kerberová vstoupila do zápasu proti Kontaové, která hrála semifinále až dosud maximálně na turnajích ITF, odvážněji a po dvou brejcích vedla už 3-0. Kontaová, jež se před 24 lety narodila maďarským rodičům v australském Sydney a teprve před čtyřmi lety získala britské občanství, ale dokázala úvodní nervozitu ze životního zápasu hodit za hlavu a otočila na 4-3.


Kontaová však po celý zápas častěji chybovala a to rozhodlo. Kerberová si další servis pohlídala, získala deset z posledních třinácti gamů a první vzájemný zápas zaslouženě vyhrála 7-5 6-2. Německá tenistka se dopustila pouze 11 nevynucených chyb, zatímco Kontaová jich udělala 36 a zahrála jen o čtyři winnery více (18-14).

Kerberová postoupila do finále na druhém turnaji po sobě poté, co v něm na začátku roku neuspěla v Brisbane. Celkově má ve finálových zápasech bilanci 7-11. Světová šestka si postupem do finále zajistila posun na 4. místo žebříčku WTA, čímž vylepší své maximum. V případě triumfu by byla dokonce druhou hráčkou světa. 

O svou osmou a nejcennější trofej se Kerberová střetne v sobotu s tou nejtěžší možnou soupeřkou. Vyzve 21násobnou grandslamovou šampionku a světovou jedničku Serenu Williamsovou, která v prvním semifinále nedala šanci Agnieszce Radwaňské. Se čtyřiatřicetiletou Američankou, jež v Melbourne vyhrála všech šest finálových zápasů, prohrála pět ze šesti vzájemných duelů.

"Na zápas se Serenou se moc těším. Bude to finále se světovou jedničkou, nic víc být nemůže. Musím hrát na maximum, jinak nemám šanci. Bude to výzva a já věřím, že budu hrát dobře. Nemám co ztratit," řekla Kerberová, která může zabránit tomu, aby se Serena vyrovnala ziskem 22. grandslamového titulu její krajance Steffi Grafové. 

"Třeba mi od Steffi přijde nějaká povzbuzující smska. Asi ji budu potřebovat, když jsem viděla, jak Serena hrála v tom prvním semifinále," řekla Kerberová. "Steffi vždy byla a stále je můj velký idol. Loni jsem s ní měla možnost pár dní trénovat a naučila mě, že jsem na dobré cestě a musím se snažit věřit v sebe sama."

 

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
čtvrteční výsledky žen (28. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-0 6-4
Kerberová (7-Něm.) - Kontaová (Brit.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

129
Přidat komentář
Frick
To je takové roztomilé slůně. :o)
Reagovat
Nola
konecne finale GS, nech sa deje, co sa ma stat, aj tak je to obrovsky uspech
Reagovat
FulnekUltras
děj se vůle boží antidopingové komise... ;)
Reagovat
Frick
Když si to tak vezmu - je nyní v něčem (výrazněji) Angie nad Agou?

Pokud ne, tak Angie je bez šance. Z vyjímkou případu, že by Serena měla blackout. Ale myslím, že ten si na USO vybrala na hooodně dlouho.
Reagovat
EllNino
Angie umí daleko víc přitvrdit než Aga, má trochu výhodu v tý levačce, jiná rotace :) ...a Angie umí hrát dobře z obrany, narozdíl od Agy, která se v defenzive fakt jen brání, tak Angie umí vytasit kvalitní prohoz s dobrou razancí, její údery v běhu a do protipohybu by mohly dělat Sereně problém, pokud Serena bude muset vrátit 2-3 údery navíc, může začít kazit a to by mohla být voda na mlýn Angie :) ...samozřejmě, že pokud na ní Serena vytasí western hru, tak Angie asi moc šancí mít nebude ...uvidí se :)
Reagovat
janek_da
jj, umí přitvrdit.

škoda, že to často dělá až když jí teče do bot. To pak není žádná kočička ale pořádná lvice
Reagovat
EllNino
víš o tom, že je to přeučená pravačka ? :)
Reagovat
janek_da
Nevim. Ja ale nějakemu přeučení moc váhu nedávám. Myslím, že by se nepřeučovala, kdyby měla dominantní pravou ruku.
Reagovat
EllNino
ale je to vidět na těch pohybech, třeba při servisu, že nejsou úplně přirozené :)
Reagovat
janek_da
nic nevidím. no to je ta nevýhoda velkého fandy :D
Reagovat
Lunej..
Já to nedokážu pochopit, jsem levačka, píšu pravou, ale abych hrála pravou tenis, to bych vůbec nezvládla, nechápu, proč se to hráči přeučují, protože se to pak projeví negativně v jiných směrech :) A máš pravdu, že má nepřirozené pohyby, oproti echt levačkám Petře, Lucce atd. :)
Reagovat
EllNino
no, já jsem taky levák, ale i levou píšu teda :D tenis pravou hraju jenom v nejvyšší nouzi, ale třeba pinčes hraju pravou, abych si neprznil levačku pinčesem :D
Reagovat
Lunej..
No mě bohužel předělala babička, která měla v sobě ten předsudek, že se má psát pravou atd. a vůbec nebrala v potaz, že jsem levačka. No, stalo se. Je samozřejmě rozdíl, když tě to někdo učí odmala a když se to učíš v pozdním věku. :) Ale i tak je to podle mého názoru velký zásah do psychického vývoje dotyčného jedince. :)
Reagovat
EllNino
tak taky podívej, jak si dopadla :D :D :D ...ne sranda :)
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
Lunej..
Tak tos zabil....
Reagovat
EllNino
:D ale jdi ty, vždyť mě znáš :D ...a navíc, já mám, co mluvit :D :D
Reagovat
Lunej..
Bodejt, ze jsem dopadla blbe, kdyz chodim na TP a reaguju na drzy mlade!!!
Reagovat
EllNino
:D přesně tak :D :D
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném semifinále na AO ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka postoupila na AO do finále ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 9245 (+5663) *
2. Halep 5545 (+1963)
3. Radwanska, A. 5210 (+1628)
4. Kerber 5000 (+1418) *
5. Muguruza 4991 (+1409)
6. Sharapova 3672 (+90)
7. Pennetta 3611 (+29)
8. Suarez Navarro 3595 (+13)
--------------------------------------------
9. Kvitová 3582
--------------------------------------------
10. Šafářová 3580 (-2)
11. Bencic 3260 (-322)
12. Williams, V. 3091 (-491)
13. Plíšková, Karolína 3090 (-492)
14. Azarenka 2935 (-647)
15. Bacsinszky 2894 (-688)
16. Vinci 2885 (-697)
17. Kuznetsova 2535 (-1047)
18. Wozniacki 2511 (-1071)
19. Jankovic 2505 (-1077)
20. Ivanovic 2461 (-1121)
21. Errani 2405 (-1177)
22. Svitolina 2405 (-1177)
...

Naše elitní hráčky nebudou na letošní AO vzpomínat v dobrým ...

Petra Kvitová klesla na 9.místo i když její ztráta na hráčky na 6.-8.místě je jen minimální ...

Lucka Šafářová klesla na 10.místo ...

Karolína Plíšková klesla na 13.místo ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně nenápadnej vzestup Agy Radwanský a Kerberový. Kerberová by se dokonce mohla stát novou světovou dvojkou pokud ve finále porazí Serenu ...
Reagovat
FulnekUltras
Je tak - dvě extrémně nenápadné hráčky se stejně nenápadně vydrápaly až těsně pod vrchol. Celkově teď ale nejspíš budeme svědky čím dál častějšího přeskupování pořadí než v minulosti.
Reagovat
Cico93
Máš pravdu.
V najbližších mesiacoch sa to tam bude miešať a miešať.
Reagovat
tommr
jj na 2.-20 místě nás čeká období velkejch změn. Já hlavně doufám, že se Petra, Lucka a Karolína co nejdřív vzpamatujou a zastaví ten propad a začnou zase v žebříčku stoupat ... :)
Reagovat
blixa
Člověče, ty se stáváš větším optimistou než já :D :D To je maso. Já to v nejbližší době tak nevidím. Lucce bude trvat, než se dostane zpátky, Petra bude řešit trenéra a než si to sedne, to budou taky měsíce a Kája se už dlouho není schopná potkat s paní Formou a kdo ví, kdy se ty dvě setkají. Spíš to vidím jako boj o setrvání v TOP20.
Reagovat
EllNino
ale notak :) ...
Reagovat
blixa
No máš nějaký protiargument, který by mi rozjasnil líce ? :D Sem s nim !!! ;-)
Reagovat
EllNino
tak Petra je UP and DOWN, kdo by po neúspěchu v Asii čekal, že bude ve finále Turnaje mistryň, kde porazí Mášu ...
Kdo by před Wimbledonem 2014, kdy odstoupila pro zranění z Eastbourne, tipoval, že ho vyhraje ? :) ...kdo by po tý hrůze na australské půde v roce 2013 tipoval, že na dvou následujících turnajích předvede skvělý tenis, sehraje naprosto vyrovnaný souboj se Serenou a vyhraje Dubaj ? :)) ...Kdo by po loňském strašném létě v USA tipoval že vyhraje New Haven a zahraje si ČF na neoblíbeném USO ...

U Lucky je to jiná věc, tam momentálně žebříček absolutně neřeším, hlavně, aby byla zdravotně konkurenceschopná, pak i ten žebříček pujde vylepšovat ...

No a Kája, tu taky moc neřeším, až tolik mi k srdci nepřirostla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stoprocentní souhlas s pohledem na všechny tři.
Petru (a fanouškovské očekávání od ní) jsi vystihl naprosto dokonale.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. U Petry teď bezprostředně nějaký propad neočekávám, spíš možná naopak, nicméně je jasné, že čím dýl bude hledat trenéra, s kterým si sedne, tím hůř. S Luckou souhlas, tam je to ve hvězdách a u Káji to není o tom, že by momentálně neměla formu, ona prostě hraje to, co je v jejích současných výkonnostních možnostech.
Reagovat
blixa
Kája se ke svejm výkonostním možnostem ani zdaleka neblíží. Leda, že by se prakticky ve všech parametrech celkově trvale zhoršila. Což taky není vyloučený. Třeba to co v Austrálii předvedla na servisu byla jedna velká katastrofa. V singlu i deblu. Nevím, jestli to má být trvalý stav. Třeba to zabalí, vdá se a bude mít pět dětí ;-)
Reagovat
Cico93
bude dobre, neboj.
Ja jej verím.
Reagovat
smazaný uživatel
Kája má dlouhodobě problém porazit někoho lepšího než je sama. Vpodstatě naposledy se jí podařilo porazit loni v Sydney po dvou nočních zápasech utahanou Kerberovou (a pak Karlu, abych jí nekřivdil), od té doby prakticky nikoho (a Anu nezmiňuj, ta šla výkonnostně dost dolů), což ukazuje na to, že v současnosti jsou takové hráčky zkrátka nad její možnosti. Neznamená to, že v budoucnu si ten limit nemůže posunout směrem výš, zatím to tak ale není.
Reagovat
blixa
No samozřejmě že jsou nad její možnosti ! Dyk píšu že hraje prd, tak bodejď by nebyly. Ale nebyly by, kdyby hrála to čeho je schopná. Ale třeba už není, já fakt nevím.
Reagovat
EllNino
já si myslím, že Kája na to, jakej má mizernej pohyb, hraje ještě hodně dobře :) bez toho pohybu si myslím, že to zkrátka vejš nepujde :)
Reagovat
Frick
To jí křivdíš nebo máš sklerózu, protože porazila 2x Mugu a v Zhuai Jelenu.
Reagovat
Frick
...naopak sklap Carlíka na trávě bych snad ni moc nevypichoval....

Což o to, ony by se ty pravidelný porhry s lepšíma hráčkama daly překousnout... ALE, to by Kája nemohla v ten "pravý" čas (tj. na GS) předvádět blamáže na GS.

Stojím si za tim, že ČF na RG a OF na USO nyní měla mít v zápisu...

To by bylo 590 bodů navíc a teď by byla 6.
Reagovat
EllNino
Jak to jako myslíš MĚLA mít v zápisu ? ...prohrála v outsiderkama ve 2. respektive v 1. kole, neměla nic předplaceného
Reagovat
Frick
Myslim to tak, že prostě trestuhodně zahodila šanci na slušné body z GS. Když tedy má problém porazit ty silné, tak to nesmí kombinovat s tím, že to prohraje i se slabými.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekřivdím. Jenom to nemám potřebu přeceňovat.
Reagovat
tommr
ty taky vidíš jen to co chceš. Karolína má z lonska spoustu cennejch skalpů top-hráček jako jsou třeba Azarenka, Kerber, Muguruza, CSN, Ivanovic, Jankovic, Errani nebo Svitolina. To všechno jsou hráčky na který se v poslední době Petra vůbec nechytá. Problém Karolíny je spíš v tom, že se zatím nedokáže dostatečně prosadit na GS ...
Reagovat
Cico93
A ešte trebárs Šafařová.
Reagovat
Cico93
A hneď 2x.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/safarova/kvitova/

Docela bych si dala další zápas Petra-Lucie :D
Reagovat
Cico93
Ahoj, 100 roky som ťa tu nevidel.

Lucka to raz prelomi.
Reagovat
smazaný uživatel
Čau, hmm to zase nepřeháněj. Ale je fakt, že sem chodím míň...

Já doufám, že ne. Aspoň tu desítku by to chtělo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zase opět ukazuješ, že nemáš vůbec žádný přehled a jde ti jenom o navážení se do Petry. Proti všem tebou jmenovaným hráčkám se Petra samozřejmě chytá, akorát proti CSN jí to v poslední době moc nešlo. Že s Vikou a se Sarou poslední vzájemný zápas prohrála neznamená, že se proti nim nechytá, což sám moc dobře víš.
Mimochodem jak Kerberovou, tak Vikinu, tak Mugu (což jsou v zásadě jediné skutečně TOP hráčky a to si tou Mugu ještě nejsem úplně jistej), Kája porazila ze začátku sezony. Od tý doby proti hráčkám jejich kalibru dohromady nic neuhrála.
Je to prostě tak, že Kájin výkonností limit je v současnosti někde na úrovni druhé a třetí desítky. Ne proto, že v současnosti nemá formu, ale protože v současnosti ani při top formě líp zkrátka zahrát neumí. Což neznamená, že se to do budoucna nemůže změnit.
Reagovat
blixa
Naprostej magor. Nic jiného se při sebelepší vůli nedá napsat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kvěš, těší mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Když je její limit na úrovni druhé a třetí desítky, jak je možné, že byla v TOP 10?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože objede kde co.
Reagovat
EllNino
notak :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
A ne snad? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc tomu nerozumím, ale není právě pro tyhle případy zavedený omezený počet turnajů, z kterých se hráčkám počítají body?
Reagovat
smazaný uživatel
Je. Ale ono taky dost záleží na tom, jak si ta která hráčka stojí v žebříčku, na nižších příčkách jsou omezení menší než na vyšších.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kdybysme to vzali striktně podle Kájiny "dosavadní výkonnosti", tak by se do desítky mohla zase na dobu neurčitou dostat, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla. Ale teď to má o to těžší, že při sestavování kalendáře nemá takovou volnost jako loni.
Reagovat
lars
Muze hrat vsechny turnaje , ktere hrala loni
Reagovat
lars
ale tim ztrati nejakou energii. ktera ji pak mohla chybet na USO
Reagovat
tommr
a ty zase ukazuješ, že si naprosto nesoudnej. Se všema hráčkama, který jsem vyjmenoval v poslední době Petra prohrála takže se na ně momentálně nechytá. To že je dřív dokázala porážet a ted na ně nestačí jen ukazuje jak Petra stagnuje. Na tvým místě bych byl proto zticha a nepomlouval Karolínu, která je na rozdíl od Petry stále na vzestupu i když zatím v kariéře ještě nedosáhla tak spektakulárních výsledků jako Petra ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé není pravda, že by se všema tebou jmenovanýma poslední vzájemný zápas prohrála - s Kerberovou, Ivanovičovou i Svitolinovou poslední vzájemný zápas vyhrála, zadruhé to, že se Sarou, s Vikou nebo s Mugu poslední zápas prohrála neznamená, že by se proti nim nechytala. Se Sarou i s Vikou má dlouhodobě kladnou bilanci a zápas s Mugu byl vyrovnaný tříseťák, "nechytat se" fakt vypadá jinak. Jediná hráčka, u které bych ti to nechytání se i uznal, je CSN, s ní prohrála 4 zápasy v řadě, což je hodně.
Karolína šla nahoru tak někdy do loňských jarních turnajů v USA, tj. Miami, IW. Od té doby do současnosti u ní žádný herní ani výsledkový posun není vidět, tj. v té době narazila na své momentální limity. A zatím je výš neposunula, což neznamená, že se tak v budoucnu nemůže stát. Takže ne, není na vzestupu. Je na svém momentálním vrcholu. Že by Petra nějak výrazně stagnovala, tedy alespoň z herního hlediska, je taky zcela zjevná pitomost.
Je docela směšné, že mě tady kritizuješ za to že údajné pomlouvám Káju, což v žádném případě není pravda, a sám se navážíš do Petry. Tomu se říká pokrytectví.
Reagovat
slacker
nauc se cist kvetaku
Tommr pise: v poslední době Petra prohrála
a Quesh cte: poslední vzájemný zápas prohrála

A tak je to imrvere s tim zakrslikem
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš hrozně urejpaná nemytá vagína. :-p
Reagovat
EllNino
s Kerber poslední zápas prohrála :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš recht, ten TM mi úplně vypadl.
Reagovat
Frick
Tak klid.

Na Mašu by Kája na asi fakt TM neporazila, to si přiznejme.

Kája ve druhé polovině sezóny odehrála dvoje finále na Premier turnajích a jedno na Elite Trophy. Ve srovnání s finále Premieru, finále Premieru 5 a výhrou na Internationalu v první polovině se sezóny je to na "vrcholy" tak šul-nul. Vzít to otrocky podle bodů tak je to 305 + 585 + 280 = 1170 vs. 305 + 305 + 440 = 1050, to je skutečně vcelku podobné. Samozřejmě - v Birminghamu a Stanfordu bylo štěstíčko na los, ale v Zhuai si to musela "odpracovat".
Reagovat
smazaný uživatel
Já neřekl, že v druhé polovině hrála hůř než v té první. Ale že nehrála líp než v té první.
Reagovat
bIbec
top 20 je k ničemu :-) Dokuď sou v top 100 a můžou hrát grand slamy, tak je to dobrý.
Reagovat
tommr
no moc horší než ted to už snad bejt nemůže. Doufám, že Petru nakopne novej trenér, Lucka se uzdraví a Karolína zase začne trefovat první servis ... :)
Reagovat
janek_da
Angie neobhajuje nic do konce dubna, ale pak tam má tuším 2x470 z Charlstonu a Stuttgartu. Tak snad si trochu nahrabe.

Osobně jsem ji daval menší šance proti Vice než teď proti Sereně. Tak snad to klapne. Jsem na druhém břehu.
Reagovat
LukasH
Pokud by nastala situace jako s Vinci, tak jo, ale jinak nevim, jak by mohla Angie vyhrat.:-)
Reagovat
janek_da
já spoléhám na

* raketový pohon pod sukýnkou
* míče na základní čáru
* bojovnost
* a dlouhé výměny, případně UE Sereny z netrpělivosti

Nějaká nervozita asi u Sereny nebude, to spíš hrozí u Angie :-/
Reagovat
Fandina
Angie řekla na Eurosportu, že nemá co ztratit a že bude hrát naplno.
Reagovat
Cico93
Ale ma čo stratiť. Taká šanca tu nikdy nemusí byť.
Reagovat
Fandina
Právě proto do ní musí jít naplno, aby jí využila. Už nic víc dokázat nemůže na tomhle turnaji, je ve finále, odtud už spadnout nemůže, jedině stoupat.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu nemůže říct, že je nervózní už teď a že se ze Sereny po**re. V tomhle zápasu bude podle mě jedno, jak na tom bude po psychické stránce Angie, alfou a omegou bude stav Sereny.
Reagovat
Fandina
Souhlas, odvíjí se to od Sereny.
Reagovat
FulnekUltras
ale negra starého... ;)
...jestli se u SW bude vývoj zápasu od něčeho odvíjet, tak nanejvýš od kvality prvního servisu...zbytek má v nohách, ruce, srdci a hlavě Angie...
Reagovat
Lunej..
Jasně, Serena nemá v nohách, v srdci ani v rukách nic, proto je světová jednička a je tam kde je. Serena má hlavně v hlavě, na rozdíl od mnoha jiných hráček. I když vlastně, jak by řekl místní expert Fulnek, v hlavě nemá nic, protože jí chemie totálně zatemnila mozek a protože s ní dotyčný expert žije i mimo kurt, ví, jak šíleně se chová. A jeho slov si považujme, neboť i v jedinci je síla..
Reagovat
FulnekUltras
Serena má v hlavě především to, že chce za každou (?) cenu být - a zatím většinou také skutečně je - lepší než všechny ostatní hráčky, stejně zoufale, jako chtěla už od puberty překročit podvědomý stín sestry Venus. A právě takto druhotně motivovaná touha po dominanci, pokud možno přiživovaná ještě patřičným divadlem na "scéně", udržuje její psychickou sílu. Pokud se cokoliv z obvyklých fetišů této sebedůvěry naruší - jak jsme mohli vidět naposledy při loňském USO, kde ji semlel vlastní tlak na extrémní historický úspěch plus dostatečná psychická odolnost Bobiny -, klesá její jistota i morál výrazně dolů a šance soupeřky (pokud nezazmatkuje) naopak vzrůstají. V nastávajícím finále tedy půjde hlavně o Angii - a já nepopírám, že její psychice oproti Sereně až tolik nevěřím. Ale pokud ten vnitřně poraženecký pocit "obvyklých" Sereniných soupeřek v sobě dokáže potlačit, můžeme se dočkat minimálně hodně dramatického zápasu se zcela otevřeným výsledkem.
Co se týká chování SW mimo kurt, už tady byla mnohokrát propírána např. "taktická" tiskovka před loňským finále RG, což do této kategorie jasně patří a každý to může sledovat veřejně. Další věci lze odvodit i nepřímo - např. ze vztahů s ostatními hráčkami, které mají k ideálu většinou dost daleko. Nemíním se v tomhle už dál vrtat - jen bych chtěl říci, že i přes "pouhý" veřejný prostor se dá na SW udělat názor celkem komplexní, stejně jako na kteroukoliv jinou hráčku nebo člověka obecně. ;)
Reagovat
Lunej..
Mně to vypisovat nemusíš, u mě jsi jen další z haterů, jakých jsou na světě mraky. Nejde o to, že má jiný názor a nefandíš jí, ok, na to máš plné právo, ale připadáš mi jak malá veš, která jen čeká, kam se přisát a pěkně se živit. Když ti k životu stačí Serena, budiž ti to přáno. Třeba se někdy pořádně překrmíš a spokojeně začneš chrupat a bude tady chvíli zase klid.
Reagovat
FulnekUltras
Překrmení mi na(ne)štěstí ;) už dlouho nehrozí... ;)
Reagovat
Lunej..
Nicméně jsi dobrý na trénink síly osobnosti, zatím jsem dobrá, že jsem tě ještě neposlala do té černé díry, kde je už dost přeplněno.
Reagovat
FulnekUltras
Njn...škoda, že za Angií do Melbourne to už teď nestihnu...snad ta dálková podpora bude stačit... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
cituji..."Naše elitní hráčky nebudou na letošní AO vzpomínat v dobrým ..."

Muzes me vysvetlit jak Lucka bude vzpominat na neco, kde vubec nebyla?
A nebo ji nepocitas uz do elitnich hracek...ja jen abych si to ujasnil;)
Reagovat
tommr
no těžko asi bude Lucka vzpomínat na letošní AO v dobrým když se ho kvůli nemoci nemohla vůbec zúčastnit ačkoli by jinak byla nasazená. To přece musí bolet ještě víc než kdyby předčasně vypadla ...
Reagovat
horska.kraslice
Obě hráčky jsou mně sympatické, ale jako vítězku finále bych chtěla vidět Serenu.
Reagovat
Cico93
Včera som mal na teba nervy, ale.....
držím silno palce.
Natrhni jej tu veľkú prdel;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju jí to, i když vyřadila Viku. To finále GS jí chybělo jako jedné z mála top hráček a teď je tam naprosto zaslouženě. Její tenis se mi líbí, je mi sympatická a když nehraje ve finále proti mojí favoritce, tak jí přeju titul. O to víc, když je to proti Sereně... Bude to těžké (stačí se podívat, jakou má Serena bilanci ve finále GS), ale šance je vždycky.
Reagovat
Cico93
Jj Ange patrí k tým sympaticlejšim dievčatám na okruhu.
Reagovat
Cico93
k
Reagovat
EllNino
přesně, finále na GS jí z tý špičky chybělo, je v nejlepším tenisovém věku, takže zraje jako vínko :) přál bych jí ten titul, ale nevím nevím ...
Reagovat
smazaný uživatel
Finále je jako titul pro tyhle hráčky, který tam narazí na Serenu. Může se stát zázrak a ony nad ní zvítězí, ale stane se to jednou z x případů.
Reagovat
EllNino
jako třeba Sam na US Open, dodnes nechápu, jak se jí to povedlo :D
Reagovat
FulnekUltras
a herně má i na mastodonta č. 2. Jak ovšem zvládne finále v hlavě, to už je docela jiná otázka... Z tohoto pohledu velká škoda, že do semifinále AO-2016 pronikly vedle SW tři tenistky relativně nevýrazného stylu i psychické odolnosti.
Reagovat
Fandina
Já bych jí to přála, aby vyhrála, ale to, co dneska zase předvedla, hlavně v prvním setu Serena, to se jen tak nevidí. Obávám se, že Angie převálcuje podobným způsobem.
Reagovat
FulnekUltras
Angie má šanci, pokud se předem nerozklepe a nenechá parní válec rozjet. Kdyby jí v tom aspoň trochu pomohla "duchovní" podpora od Steffi, jen dobře. Bude to zase hodně o hlavě - vzpomeňme jenom na Šafi loni při RG...
Reagovat
Fandina
Angie nemá co ztratit, ona nebude žádnou favoritkou ani náhodou, ona může hrát absolutně uvolněně, není to, jako na TM, kde se třeba od ní porážka od Šafi nečekala, tam se zazdila, tady by mohla jít absolutně free.
Reagovat
FulnekUltras
Myslel jsem finále Šafi proti SW v Paříži. Tam se průběh definitivně lámal až na začátku třetího setu. Angie teď potřebuje finále AO taky dostat časově pokud možno co nejdál a Konga znejistět.
Reagovat
Fandina
Vím, co si myslel, že ve finále RG hrála Šafi super. A to proto, že neměla co ztratit, to bych doporučila i Angie.
Reagovat
FulnekUltras
Jak začne moc přemýšlet o tom, co proti ní stojí na druhé straně sítě, neuhraje nic.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, musí do toho přijít uvolněná a chtít vyhrát, nemá co ztratit.
Reagovat
Mayo
Angelika podľa očakávania 2-0 pekne
Reagovat
smazaný uživatel
dobre tipuješ a tvoje tipy na finále?
Reagovat
Mayo
Serena 2-0 ale tak to by si tak tiplo asi 95% ľudí :D
Reagovat
smazaný uživatel
hej, všade, kde sa objaví, berie titul, no vlani jej 1 ušiel. U mužov rovnaká pesnička, Srb.
Reagovat
EllNino
Moc gratuluju, je to super :) a funále hlavně užít, kdo ví, kolik jich ještě bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda Johanno. Sance byly. Ted tam bude strasit Kerberka. Jesteze ta Serenka moja je jistotac:-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak každému straší něco jiného a někde jinde... ;)
Reagovat
Roger_Federer
To je hnus, pinkalka (jedna znich), se dopinkala do finale..
Reagovat
FulnekUltras
Bych chtěl číst ten koment, jestli nakonec vypinká i Krakena... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/17603/foto-bouchardova-sokuje-vyholila-si-hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
.... "Zatiaľ nikto nekomentoval tento článok, buď prvý!"
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle me odradilo:
..."Ak chceš komentovať tento článok, musíš sa prihlásiť."

Jinak bych ji hnedka ten head-outfit pochvalil;D)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
janek_da
Když to svede Pepíno, tak proč ne ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hlavne priprav tu Angie na Serenku, aby to nebyl dalsi prusvih...;)
Reagovat
Kozoroh
Škoda, že si nenechala vyholit celou hlavu :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Angie :-) teď ještě zastavit Serenu, ale to už bude asi těžký oříšek.....ale nic není nemožný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
prvni set jsem od zacatku nevidela, pak uz jen vyplasena Johanka pachala jednu chybu za druhou. A trochu nevim, jestli se vsimla, ze je Kerber levacka.. ;-) Ale gratulace, nevyuzit, co se "samo" + Azarenkou nabidlo, to by byl opravdu velky karierni hrich.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jaksi na to asi zapomela Johanka, ze je levacka;)...skoda...byl by to zajimavy australsky pribeh,
...ale zase to preji tomu janekdovi, je to jeho nova laska, a pokud mu jeste vypinka titul, tak aspon bude mit prevelikou radost, myslim, ze na tuto chvili ceka ne jednu sobotu;)
Reagovat
smazaný uživatel
mozna ji irituje ten BH z podrepu, me by rozhodne taky matl, ale z toho duvodu, ze bych Kerber vubec pres sako nevidela.. :-))) (Ne, ze by mi nejak pomohlo, kdybych ji videla, ale ta Johanka tim prokaucovala strasne vymen, nechapu.)
Reagovat
smazaný uživatel
mozna. Ale jestli jde o servis, tak se me zdalo, ze jak byla Johanka na servu, tak s tim pocitala, ze serviruje na levacku...ale diky tomu servis Johanky byl take tak trochu nalevacku;)
Ale jinak take nektere veci nechapu...Johanka ma famozni uhly z BH, to ji melo dokonce i pomoct, kdyz tam stoji ta levacka...
Tak mozna australska popelka, jak ji jeden komentator nazval, dostala asi nejaky vnitrni SF BlackOut...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ten stav 5:5 a Johanka na servu...hned prvni fiftyn a totalne skazeny drajvolej...potom DF a uz se to vezlo...
...do toho pokazeneho drajvu...to zaclo vypadat, ze Johanka se rozjela jak ta z Arku...a Angie padne...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem sledoval, a musím říct, že od stavu 0:3 byla Johanna o něco lepší, až do stavu 5:5. Je možné, že to od Angii mohla být taktika si počkat, až se Johanna vyblázní. Pak už bylo vidět, že zapracovala nervozita a zkušenosti. V tak velkých zápasech, docela důležité. Johanna už pak na hru Angii nenašla žádnou odpoved.
Ale líbilo se mi, co Angii řekla, že Johanna v budoucnu vyhraje ještě dost turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále, ale ty role budou obráceně. Nastupovat proti takovým číslům, jaké má Serena, bude hrozně obtížné. jediné co se dá asi poradit, je že musí mít čistou hlavu v zápase a tyto čísla nebrat v potaz. Při zápase Serena-Aga byl v 2.setu obraz hry vyrovnanější, takže Serena rozhodně tak vysoký standart po celý zápas neudrží. Bude záležet, jak s tím Angii naloží.
Reagovat
sprchon
Nová? Já myslel, že má už pár let čestné místo ve Cvokhausenu. :)
A je to i moje láska od finále FC 2014. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Angie !
Reagovat
vendulkabendulka
Jakoze nesazim, mam vyjimecne vsazeno na Angie. Tak mi to nepokaz, babo!
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist