Kerberová zastavila Azarenkovou a zahraje si o první grandslamové finále

27. 1. 2016, 03:22
Aktuality 93
Angelique Kerberová na Australian Open zastavila letos až dosud suverénní Viktorii Azarenkovou. Německá tenistka nad Běloruskou vyhrála poprvé v sedmém vzájemném střetnutí, podruhé vylepšila své melbournské maximum a s nenasazenou Britkou Johannou Kontaovou si tak zahraje o své první grandslamové finále.
Angelique Kerberová

Viktoria Azarenková se svými letošními výkony řadila k hlavním favoritkám Australian Open. Šampionka z let 2012 a 2013 v prvních devíti zápasech sezony prohrála jen 28 gamů, jejich bilanci měla fantastickou 108-28. V Melbourne ztratila ve čtyřech duelech pouze 11 her.

Její zaváhání se nečekalo ani ve čtvrtfinále, v němž se střetla s Angelieue Kerberovou. S německou tenistkou, se kterou vyhrála všech šest vzájemných duelů, kterou před dvěma týdny smetla ve finále v Brisbane a která byla ve čtvrtfinále Australian Open poprvé v kariéře.

Historie a statistiky však sportovní výsledky nedělají a platí to i v tenisu. Osmadvacetiletá Kerberová nad o rok a půl mladší Běloruskou vyhrála 6-3 7-5 a na sedmý pokus si připsala její premiérový skalp.

"Nemohu to teď popsat slovy. Prohrála jsem s ní všech šest zápasů, ale jen jsem si říkala 'Stačí hrát jako v tréninku, jít do toho a věřit, že ji dokážu porazit'. Jsem teď opravdu moc šťastná, že jsem ji poprvé zdolala," popisovala Kerberová své pocity těsně po zápase v rozhovoru s Rennae Stubbsovou.

Kerberová do zápasu vlétla a ujala se vedení 4-0. Pak sice ztratila tři gamy po sobě a za stavu 4-3 a 15-40 čelila brejkbolům, ale výhodu druhého brejku nakonec po boji ubránila a vzápětí na returnu dějství po využití čtvrtého setbolu ukončila. 

Angelique KerberováV druhém setu německá tenistka prohrávala už 2-5 a 0-40 a byla dva brejky dole. Přesto ještě sadu zachránila. Získala sedm fiftýnů v řadě, odvrátila celkem pět setbolů, uhrála pět gamů v řadě a po 103 minutách boje využila hned svůj první mečbol.

"Neustále jsem se snažila hlavně dobře podávat, dobře se pohybovat a hrát agresivněji než v našem předchozím zápase. Je to prostě úžasné, bylo neuvěřitelné hrát tady na centr kurtu," radovala se sedmá nasazená Kerberová.

"Za toho stavu 2-5 jsem si jen říkala, že musím zapomenout na skóre a pokusit se hrát svůj nejlepší tenis. Na konci, když jsem měla mečbol, jsem si to začala trochu uvědomovat, ale teď to je úžasný pocit být tady poprvé v semifinále."

Světová šestka Kerberová dnes postupem do semifinále vyrovnala své grandslamové maximum. Mezi čtyřkou nejlepších byla také na US Open 2011 a ve Wimbledonu 2012. Ve finále si ale ještě nikdy nezahrála, v Melbourne o něj svede první vzájemný souboj s překvapivou semifinalistkou Britkou Johannou Kontaovou. Ta v prvním dnešním čtvrtfinále uspěla proti Číňance Shuai Zhang.

Kerberová měla přitom už v prvním kole namále. Před osmi dny zdolala Japonku Misaki Doiovou po odvrácení mečbolu a navzdory tomu, že ve třetím setu dostávala křeče do nohou a byla na pokraji skreče.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
středeční výsledky žen (27. 01. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (7-Něm.) - Azarenková (14-Běl.) 6-3 7-5
Kontaová (Brit.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-1
Semifinálové dvojice:
S. Williamosvá (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.), Kerberová (7-Něm.) - Kontaová (Brit.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
COMEON
Vika ma dosť sklamala, videl som to u nej na finale ( v ktorom by sice padla po boji so Seeree ale to je jedno už ). Každopadne to bol neskutočny vykon od nej v Melbourne a potvrdila že Australia a zvlašť AO jej sedí a ma to tu rada :)

K Angie. Neskutočna hračka, nikdy som ju velmi nemusel lebo stale mi vyradila nejaku oblubenkynu ( ako sa stalo aj teraz ) ale zaslužila si to SF a jednoznačne si zasluži aj finale ! (tam ju ale Serena musí usmerniť :D )
btw. od dnes to nebude pre mna už Kerber ale už len Angie :)
ešte raz gratulacia.
Reagovat
Kozoroh
Vyřažení Viky mě dost překvapilo... Vzhledem k jejím úspěchům v Melbourne a hrou, jakou předváděla jsem ji očekával ve finále.
Vika doplatila na to, že předcházející zápasy vyhrávala až příliš hladce. Před čtvrtfinálovým dulem ji žádná soupeřka nepotrápila., tj. neprověřila. Proti Kerberové se její suverénní hra rozsypala. Ztráta vedení 5:2 a několika nevyužitých setbolů v druhém setu to dosvědčuje.
Vika v posledním měsíci ukázala, že má na TOP 10. Ale pochybuji, že se v dohledné době (tj. jeden rok) vrátí do TOP 3. Výkonnost na nej trojku stále nemá.
Reagovat
FulnekUltras
Já bych ji zase tolik nepodceňoval. Po zranění jde opět nahoru poměrně stabilně a jistě. Dneska zkrátka dostala nečekanou ťafku, ale jinak mohla klidně definitivně znechutit tenis Sereně.
Reagovat
VlS
Taky bych ji nepodceňoval, dneska to pro ni byl i trochu smolnej zápas, Angie tam spadlo skoro všechno. To byl jeden z téch zápasů, který může otočit jeden míč.
Reagovat
Denis92
Vikaaa..po Stanovi dalsie velke sklamanie.
Reagovat
Nola
to je neuveritelne....nedavno tu jeden uzivatel neskutocne podcenoval Kerber...

"Ty vole, pokud má Vika s někým bilanci 6:0 a jen dva ztracené sety, tak to pro ni asi není moc těžká soupeřka bez ohledu na to, kde je zrovna v žebříčku. To je tak evidentní, že to musí pochopit i naprostý blbec"
Reagovat
Cico93
hop iqe v plnej kráse:-)
Reagovat
Nola
:D hop, jeho teoria obratena naruby.... v tenise, ani v ziadnom inom sporte nemas nic iste....
Reagovat
Fandina
Zápas Kerber Azarenka teď opakují na Eurosportu 2.
Reagovat
Mayo
neskutočná Kerberka, konečne jej to vyšlo Viku poraziť....tipoval som Viku na víťazku AO, tak nevyšlo...ale zaujímavé semifinalistky, okrem Sereny by som tam ani jednu nečakal...ináč ale zápasy Kerber vs Azarenka sú proste super
Reagovat
MarcelPersch
většina expertů tipovala Viku, já jsem to taky tak trošku očekával se přiznám.
Reagovat
sprchon
Zápas jsem neviděl, ale teď jsem koukl na highlighty. To je neskutečný, normálně brečím dojetím. :) Come on, Angie!
Reagovat
Cico93
Tiež mi bolo do plaču, ale nie od dojatia.
Reagovat
EllNino
hrála neskutečně, přeju jí titul, buď jí, nebo Johanně :)
Reagovat
sprchon
Ani ta Serena není neporazitelná. ;) Však uvidíme dneska...
A koukám, že Angie s Johannou hrajou hned po nich. :O
Reagovat
janek_da
Angie s levitující raketou
https://pbs.twimg.com/media/CZtm8YMWQAA1fmz.jpg
Reagovat
FulnekUltras
Podle HL zase nádherný zápas těchto dvou rivalek. Teď kdyby se tak ještě povedlo odstavit mastodonta číslo dvě. Nejspíš až ve finále - jenže Angie na to velmi pravděpodobně nemá hlavu.
Reagovat
Cico93
Mám ju až príliš rád nato aby som ju niekam poslal, ale za ten druhý set by si to aj zaslúžila;)) Prehrať z takého stavu, to sa nedá ničím ospravedlniť.
Niekedy je aj na škodu keď sa ide prvými kolami takto ľahko.

Ked zajtra Serena výhra tak dnešnú prehru hodim rýchlo sa hlavu, pokiaľ by ale vo finále bola Aga tak ma to bude štvať.

Keď si ale odmyslím dnešný skrat, tak s januárom som veľmi spokojný.
Hra išla nahor, po zdravotnej stránke vyzerá byť úplne v poriadku.
Samozrejme ten titul po dlhej dobe ma strašne teší.

Takže ideme
ďalšia zastávka by mala byť Mexico.
Come on!
Reagovat
Frick
Hraje Smitková na kamerách.
Reagovat
EllNino
to radši ne :D
Reagovat
bIbec
souhlas :D
Reagovat
bIbec
na druhou stranu, je to hala. Tam by jí to mohlo jít. Ale stejně na to koukat nemusím.
Reagovat
Fandina
Terka by potřebovala nějaký úspěch. Podle mě je to technicky dobrá hráčka, jen nechápu to jeje ne/sebevědomí.
Reagovat
Frick
No, tak ať si jí vezme Kotyza do prádla.
Reagovat
Frick
No vidíte 2:42, TB
3. setu 11:9 a Terka "hladce" postoupila.
Reagovat
horska.kraslice
Velmi příjemné probuzení. Zhlédla jsem záznam, neskutečný obrat ve druhém setu z 2:5 a 0:40 (pak ještě 4:5 a 15:40) na 7:5. To se ti Angeliko povedlo!
Reagovat
Meceon
jak může prohrát ze stavu 5:2 a 40:0? A ještě na servisu....s o třídu slabší hráčku?
Reagovat
Meceon
vůbec netuším o jakém aktivním pojetí hry kerber mluvila...já vidím z její strany jen běhání a dřinu...všechno azarenka vyhází...ted koukám na záznam
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! Angie to strašně přeju, doufám že projde i do finále a tam urve titul!
Reagovat
smazaný uživatel
pomaly, pomaly, na titul je tu niekto iný. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Za me obrovske prekvapeni, tipovala jsem Azarenku na titul. Ale super.
Reagovat
EllNino
to jo, většina lidí už viděla Viku ve finále proti Sereně ...ale bohužel tenis je tak krásný sport, že nic není předem jisté :D
Reagovat
rusedski
A teď každý vidí ve finále Kerber, ale známe její hlavu, která jí pravidelně zabraňuje dosáhnout na ty nejvyšší mety...a Konta se určitě v SF nesesype, bude to zajímavé :)
Reagovat
bIbec
určitě to bude zajímavé. Já mám o výkonu Kerber v SF dost velké pochybnosti. Z mého pohledu je to tak 55:45 pro Kerber. Nic jistého.
Reagovat
janek_da
ééé, to bylo. Vloni nastartovala jiná Angelika.
Reagovat
rusedski
Kdy loni, o Vánocích? Protože ještě v Singapuru to byl uzlíček nervů :)
Reagovat
janek_da
já beru hlavně jaro, léto. Neskutečně posílila. Obracela zápasy jak na běžícím pasu. Třeba Stuttgart s Šarapkou byl parádní.
Reagovat
lars
Proc si myslis, ze se Konta nesesype ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak musím taky projevit radost nad vyřazením tý uvřískaný vopice. Gratulace Angie, pajáda!
Reagovat
FulnekUltras
;))))) Ty její teatrální kamóny až dlouho po dopadu výsledného míčku o ní vypovídají nejvíc...
Reagovat
VlS
Protože nemám rád ani Viku, ani Angie, řekl jsem si, že kvůli tobě pofandím Vice. Asi to byl polibek smrti :-((
Angie hrála super, je neuvěřitelný, co dokáže vrátit. Myslím, že bude ve finále a Serena ( jasně, ještě tam překáží Aga) to nebude mít úplně lehký.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, co se dá dělat. :( Snad si dneska spravím chuť na basketu... :)
Reagovat
FulnekUltras
Kong svou semifinálovou překážku nepřeskočí, ale odvalí. Ve finále pak - nejspíš bohužel - bude rozhodovat psychika...
Reagovat
Frick
Nevíte, od jakejch pater žebříčku (směrem dolů) dostává tenist(k)a oblečení, obuv a rakety zadarmo, tj. sponozring je pouze materiální a ne (také) finanční?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
janek_da
Se máš. Za mě je to k pláči. :`-|
Reagovat
Frick
Můžu se zeptat, co je tomto dotazu tak odsouzenihodnýho?

Mne to celkem zájímalo, zda je 250. hráč(ka) ATP/WTA rád/a za to, že dostane od Wilsona na sezónu rakety nebo k tomu dostne i nějaký bonus, že se s nimi hraje. That's all.

A ano, přijde mi to i svym zájímavější než to, jakej balík dostane Serena od Wilsona a Nike.

A rozhodně mi to přijde na lepší úrovni než řešit to, zda se Vika hlásí k černý magii.
Reagovat
janek_da
Na tomhle jednom dotazu není zas až tak něco zvláštního. Kdyby ho dal někdo jiný, tak mě to jenom trošinku zarazí. Ani po 50, 100 podobných dotazech by mi takový dotaz nevadil.

Ale v kontextu tvého působení na TP to zapadá do obrazu, jaký jsem si o tobě vytvořil. Zmetek šťourající se v soukromí, snažící se vyvolat nižší pudy v lidech.
Zas na druhou stranu jsem trochu rád, že tady jsi. V reálu se s takovými lidmi nesetkávám a takhle získávám aspoň imunitu.

ůůů
Reagovat
Frick
A co jako? To si budem hrát na to, že ty hráči to hrajou pro zábavu?

Jsou to profíci. Tenis je jejich živobytím. Diskuze o finanční stránce věci je legimitní. A otázka spozoringu od oděvních, obuvních a "raketových" firem je myslím ještě o dost řádů méně kontroverzní než diskuze o prodávání zápasů.
Reagovat
EllNino
nejde o dotazy, jde o tvoji osobu ...to si z toho příspěvku mohl pochopit
Reagovat
Frick
Já tohle odmítám. Otázka jako otázka.
Reagovat
EllNino
já rozhodně nejsem tak úzkoprsej, abych zapomínal, cos tu v minulosti prováděl, takže ano, kdyby se zeptal kdokoli jinej, byl bych radši
Reagovat
Fandina
To přece záleží na každém, jakého sponzora si najde, nebo jaký je o něj ze strany sponzorů zájem. Je logické, že s dobrou hrou je to jednodušší, než když člověk začíná a musí si všechno zradit sám.
Reagovat
smazaný uživatel
myslenkovy uz narokovych slozek prijmu se velmi snadno zazere az pod kuzi.. :-)
Reagovat
Fandina
ale ještě pořád se to dá vidět i v nadhledu ... úsměv
Reagovat
Frick
Vždyť jsem to napsal.
Reagovat
Fandina
Tak proč se ptáš, když to víš. Je přece jasné, že je to individuální. Čím jsi lepší, tak dostaneš víc peněz, za hru i od sponzorů.
Reagovat
smazaný uživatel
a tak, jsou to celkem sachy, nekdy i lepsi hrac muze byt "pod cenou" a mit nesikovne uzavrenou smlouvu..
Reagovat
Fandina
to samozřejmě, pořád je to věc dohody, ale čím jsi úspěšnější, víc ti to otvírá dveře
Reagovat
Frick
sakra, to je objev!
Reagovat
Fandina
že by?
Reagovat
babolat.cz
shazuješ sebe, jsi mimo. je snad jasné, že 250 hráčka bude ráda i za Lotto, či jinej drek, hlavně, že nemusí platit. Určitě si ale nebude vybírat, když na ni každej s.ere
Reagovat
Frick
500. hráčce už zbyde jen Mike, Adidos nebo Buma
Reagovat
Fandina
Každý si musí sám najít, v čem bude hrát. Když hraje dobře, je o ně zájem, když ne, tak hraje v tom, co si sama koupí.
Reagovat
Frick
A smysl tohoto?
Reagovat
Fandina
Že není o čem se bavit. Je to jasné.
Reagovat
Frick
Je se o čem bavit. Je se bavit o tom, jaká hráčka určitýho postavení věku, národnosti a fyzický atraktivity si ještě může přilepšit tím, že sportovní firma jí dá nějakou menší či větší částku za to, že jim bude dělat reklamu a která je ráda za to, že nebude muset aspoň si platit rakety.
Reagovat
Fandina
Ano, může, záleží na smlouvě a na tom, jak hraje. Na to je zbytečné se ptát, to ví každý.
Reagovat
Frick
jako příspěvku.

Fandino - nejsme tvá vnoučata, kterým radši něco zopakuješ aby to určitě pochopila.

Nepiš věci, který jsou tady všem jasným. Shazuješ se.
Reagovat
Fandina
Pak nechápu, když je ti všechno tak jasné, proč se na to ptáš. Napsala jsem ti, že všechno závisí na smlouvě, ale ty to pořád rozvíjíš. O co ti jde?
Reagovat
Frick
o tu hranici. jestli je to (v průměru) na 50. nebo 500, místě...
Reagovat
Fandina
Nikde není psáno, že když seš na místě 500 tak dostaneš sponzora. Pořád platí, že to záleží na každém jednotlivě. Chápeš to? Je to individuální.
Reagovat
babolat.cz
ano, záleží na zemi, trhu atd. ale nějaký přibližný plac existuje
Reagovat
Frick
BTW: Bejvá tam i motivační složka? To asi spíš nepřímo v podobě více lukrativní smlouvy na novou sezónu, co?
Reagovat
bIbec
ona i potencionální atraktivita pro diváka z hlediska vzhledu /národnosti hraje roli. Stejně tak věk. Mladá holka, která má kariéru před sebou dostane víc, než hráčka, která se prosadila později a je třeba momentálně lepší.
Reagovat
bIbec
ty firmy si zkrátka uvědomují, že člověk není nic jiného než zvíře, řídící se základními rozmnožovacími instinkty. Dav myslí penisem.
Reagovat
Frick
Tak to je další rozměr ženskýho tenisu.

No a pak Nadal.... no... :-D
Reagovat
Frick
No, na tom taky něco bude.

Taky si řikám, zda je pro některý firmy potřebná i kvantita před kvalitou.

Tj. že raději bude dávat gratis hadry 20 hráčkám TOP 250 než aby si vybrala jako svou tvář hráčku (třeba) z 80. místa....
Reagovat
turista
Je pravda, že Maria Šarapovová bere standardní odměny za vítězství, ale svoji krásou si vydělá ještě daleko víc peněz. Proto dlouhodobě bere daleko víc peněz než tenisově lepší a úspěšnější Serena Williams.
Reagovat
babolat.cz
ty seš tak blbá...proboha
Reagovat
Fandina
na tebe nemá
Reagovat
babolat.cz
jéé, uřvanej blázen je venku!!
Reagovat
Frick
za to ti určo někdo dá čočku
Reagovat
Jimbo
Plný souhlas, ať si jde řvát třeba do... Už je načase, aby s těmi uječenými nánami sponzoři atd. něco udělali... Snažím se jim vyhýbat a nedívat se na ně...
Reagovat
janek_da
hohoho, tak to je super zprávička.

Angie, trhej!
Reagovat
smazaný uživatel
hohohoooo, pro tentokrat ano.. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá zpráva hned takhle po ránu :-)
Reagovat
EllNino
Velká gratulace Angie ! :) tohle je skvělá zpráva hned po probuzení :)) Pustím si záznam
Reagovat
PetaM
No, ani to nebolelo .... :D
Reagovat
Jimbo
Toto bude příjemné semifinále - žádné uřvané a uječené nány, ale tenistky věnující se hře, zejména hře!
Reagovat
Frick
No tedy. Já myslím, že to bude otevřené.

Každopádně vítězka toho zápasu bude mít jistě radost z výhry obdobnou, jakou měla naše Lucka v Paříži :o)

Má Konta podporu od Australanů nebo naopak jí maj za "zrádkyni"?
Reagovat
EllNino
má podporu ty zrádkyně ...
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/CZjYgQwWwAAM5Fv.jpg:large

pak ovšem je toto dost zvláštní...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist