Keysová vybojovala ve Stanfordu svůj třetí titul

7. 8. 2017, 07:00
Aktuality 21
Třetí nasazená Madison Keysová přehrála ve finále turnaje ve Stanfordu šestou nasazenou krajanku Coco Vandewegheovou 7-6 6-4 a po více než roce tak získala titul z turnaje WTA. Celkově vybojovala Američanka již svou třetí trofej a díky triumfu se v žebříčku WTA posune z 21. příčky zpět do Top 20, konkrétně na 17. příčku.
Profily hráčů
Madison Keysová

Madison Keysová loni prožila životní sezonu, během které se vyšplhala na 7. místo světového žebříčku a zakončila ji účastí na Turnaji mistryň. Jenže velká porce zápasů zanechala stopy na jejím levém zápěstí, s nímž musela na konci roku na operaci.

Letošní sezonu tak Američanka zahájila až v březnu a na prvních sedmi turnajích vyhrála dohromady jen pět utkání proti hráčkám mimo Top 50. Všech sedm porážek utrpěla s žebříčkově hůře postavenými soupeřkami, až na dvě výjimky nefigurovaly ani v elitní padesátce.

Tento týden se však Keysová v domácím Stanfordu rozjela, přestože měla namále již v prvním zápase proti krajance Dolehideové. Keysová ale vstup do turnaje zvládla, vyhrála ve třech setech a v následujících dvou zápasech už ale neztratila ani set a pošesté v kariéře postoupila do finále turnaje WTA.

Ve svém teprve druhém finále na tvrdém povrchu čelila třetí nasazená Američanka šesté nasazené krajance Coco Vandewegheové, kterou nakonec po hodině a půl hry přehrála 7-6 6-4. Bývalá světová sedmička ve finále zahrála celkem 23 vítězných míčů a udělala jen 19 nevynucených chyb, její soupeřka zaznamenala v utkání bilanci 20-22.

"Nebyla to nejsnadnější sezona, ale konečně se mi zdá, že jsem na správné cestě," konstatovala po zápase Keysová, jež si připsala svůj třetí titul na okruhu WTA, na tvrdém povrchu však uspěla poprvé, neboť předchozí dva tituly získala vždy na trávě. "Znovu jsem se cítila na kurtu skvěle a věřila jsem své hře. Je úžasné vyhrát turnaj doma, jsem moc ráda, že se mi to podařilo. Myslím, že je to skvělý začátek US Open Series."

"Bylo to náročné finále, ale já jsem si ho moc užila. Coco je výborná hráčka, proti které musíte hrát svůj hru a být agresivní, protože jinak nemáte šanci," řekla Keysová. "Jsem ráda, že jsme si spolu konečně zahrály. Coco je úžasná hráčka, ale také skvělý člověk."

Keysová se díky triumfu posune v žebříčku WTA z 21. příčky zpět do Top 20, konkrétně na 17. pozici. "Jsem ráda, že jsem vybojovala titul, žebříček zatím moc neřeším. Mám za sebou těžké období plné pádů, takže mým cílem bylo odehrát nějaké solidní zápasy."

• WTA PREMIER STANFORD •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 776.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Keysová (3-USA) - Vandewegheová (6-USA) 7-6(4) 6-4

Komentáře

21
Přidat komentář
EllNino
se odhlásila z Toronta, nahradila ji Rybka ...
Reagovat
tommr
ta Halepová má neskutečnou kliku ... :(
Reagovat
EllNino
nevšiml jsem si, poslední turnaje se jí spíš drží smůla, už několikrát byla set nebo pár míčků od světový jedničky :D ...ve Washingtonu skreč, takže kdo ví, jak na tom je ... a když ji Lucic porazila 2x, tak proč ne potřetí ... a Magda už ji taky porazila :) ... a kdyžtak to jistí Baruna :D
Reagovat
tommr
párkrát už byla kousek od světový jedničky hlavně díky velkýmu štěstí na los. To že toho nedokázala využít není otázka štěstí nebo smůly, ale její vlastní neschopnosti. Doufám, že jí jedna z těch tří co si jmenoval sejme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
???
Reagovat
EllNino
taky moc nechápu, o jakém štěstí na los tommr mluví
Reagovat
smazaný uživatel
Ostapenko ve finále a Johanka doma ve čtvrtfinále = velký štěstí na los.
Do třetice to Simona dá. Jak GS, tak No.1 :-)
Reagovat
tommr
nezkušená Ostapenko, která předtím nikdy nic nevyhrála a která je schopná prohrát s kýmkoli (viz dnešní zápas s Lepchenko) byla pro Halepovou ve finále GS dar z nebes. Že toho Halepová nedokázala využít je čistě její problém ...
Reagovat
dadaft
dobré finále
Reagovat
smazaný uživatel
Vsem pripominam, ze je jeste 6 hodin na to, aby jste stridali, trejdovali a pripravili se tak dobre na boj o Diamantovy Javor:D)

ad. Stanford
Finale jsem sledoval do konce prvniho setu...TB me zlomilo a sel jsem radeji na kute...
CoCo na Big Pointech trochu ztracela. Na zacatku to vypadalo, zeby mohla Mad i zvladnout.
Bohuzel, pokud doslo k vice tech. uderum na siti, tak nevim co se s ni vcera delo, nejak to proste neslo...a to me asi zralo vic nez ji, ta se aspon tomu usmala:D)))
Libil se mi CoCo slajsovy krizny BH, ktery strihla v TB ten byl opravdu uzasny, to vzdy cloveka, tedy asi spis vlka nadchne, kdyz uvidi pekne technicky zahrany uder, ktery vede k viteznemu mici, a ne jenom dokola a dokola ty supy, u kterych se vzdycky prosi vsechny tenisove a vlci bohy, aby to padalo do kurtu...
momentum tohoto utkani bylo asi to prasatko Mad v TB, a vubec cele TB, ktere proste Mad urvala...
...moc jsem uz neveril, zeby CoCo otocila...Mad jako vzdy tezka strelba...nejen na FH, ale na BH tam vypalovala silene supy...
Colleen me ale nezklamala, proste prosvihla par dulezitych micu v prvnim setu...ty prvni dva BB nedokazala vyuzit, a to se proti Mad nevyplatilo no...
Celkove ten prvni set nebyl spatny na finale... Lindsay Davenport muze byt rozhodne spokojena se svou sverenkyni, ktera vypalila na servu vcera 3 esa za sebou behem sveho serv gemu. Proste se ji vcera strelba darila...
Colleen ma po vcerejsku o cem premyslet...hlavne o tom prvnim setu. Takove prilezitosti ktere dostala, proste musi proti takovym hrackam vyuzivat...
Reagovat
smazaný uživatel
Colleen je vitezkou juniorskeho USOpen, tak snad se jeji ucast na tomto GS letos zlepsi, nebot ty jeji vysledky jsou tam tristni.
Na rozdil od skoro vsech na TP me Colleen nevadi...a kdyz uz si vybrat mezi ni a Mad, tak jasne Colleen...nebot je to mila holka:)
Zbytec pro me tlacit Mad, kdyz mezi ni a Petrou nevidim fakt zadny zasadni rozdil ve stylu hry...:) To uz radeji potlacim vzdycky tu Petru:) Ale proti gustu...

Jinak me vic vcera zklamal Anderson, cekal jsem od neho vic, a asi jsem nebyl sam, ze...janku:)

Take skoda Julie, uz kvuli giginovi, to se melo dokoncit vyhrou:)

Jinak Mad muze byt klidne cernym konem USOpen, pokud se pri tech delostrelbach nezrani...a vydrzi zdrava a svezi az do GS.
Reagovat
gigin
Škoda no. Taky škoda Kokkiho, ale tak finálko fajn. Jinak Génius se odhlásil z Kanady. Ale ne zdravotních, ale z taktických důvodů. Génius prostě. Přesto nejede vlak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo videl jsem...Genius se odhlasil, a Kvido Pella ani nenastoupil, ten rovnou vynechal predem...
...nakonec tam neni zadna konkurence:D) sir Andy chybi, Nole chybi, Standa chybi atd....co tam chces delat:)
Takze jestli to nevyhraje zlatorucka, tak to budu povazovat za selhani:)))
Reagovat
EllNino
Pěkně akončený turnaj koulí z forehandu do rohu, to se musí nechat :D ... Pěkný turnaj, na to, jak se v 2. kole trápila s Dolehide, to je milé překvapení, snad se vrátí na místa, kam patří, tedy do top 10 :) ...

CoCo mi celkem stoupla v žebříčku oblíbenosti, pěkný pokec po zápase, tak to má být, ale tak ony se kámoší celkem dost s Mad :) ...

Pěkný turnaj
Reagovat
sprchon
https://twitter.com/WTA/status/894329767272394752
Reagovat
Pavol
Suarez-Navarro a Tsurenko. Strach je zlý radca.
Reagovat
sprchon
Moc potěšila. :) Hrála skvěle a ten poslední míček jí taky sedl, krásný a důstojný zakončení celýho turnaje. A Coco hrála taky výborně celej tejden. Nějak mi nějak přestává vadit. I když některý ty gesta mi jsou pořád nesympatický. Ale po zápase si pak šla před ceremoniálem sednout k Mad na lavičku, to bylo hezký. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fru, fru, fru :)

http://www.imgup.cz/image/Lcga
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
aligo
Že někdo jako makarova, která hraje vesměs tužku, dokáže vyhrát turnaj a naše holky(Šafářová, Strycova a Pliskova Kr.) ne a ne se prosadit...
Reagovat
Frick
To je relativní. "vesměs tužku hrající Makarova" sice ten turnaj vyhrála, ale kolem ní se v rankingu třeba motá pět dalších holek, co si letos o titulu můžou nechat jen zdát.

A vlastně podobně je tu u našich holek. Lucka, Kristýna nebo Bára titul nemá, ale Katka ho má. Dokonce dva.

přesto samozřejmě doufám, že Týna nebo Lucka se toho titulu ještě letos dočkaj...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist