Kiefer končí. Chce se věnovat rodině

30. 12. 2010, 09:49
Aktuality 3
Německý tenista Nicolas Kiefer oficiálně oznámil konec své kariéry. Třiatřicetiletý hráč se na okruhu ATP objevil naposledy koncem června, kdy vypadl v prvním kole Wimbledonu. V srpnu se stal otcem dcery Emilienne, což jeho rozhodnutí skončit uspíšilo.
Profily hráčů
Nicolas Kiefer

"Před pár dny jsem se podíval do zrcadla a řekl si: 'No tak, Kiwi, měl jsi super kariéru, potkal spoustu skvělých lidí, viděl hodně zemí a dost se toho naučil. To už stačilo. Teď jsi otec a máš dceru.'," svěřil se Kiefer listu Die Welt.

"Chci ji vidět, když usíná a také když se probouzí. Nechci zmeškat nic z jejího vývoje," vysvětlil někdejší čtvrtý hráč světa. Toho v poslední době navíc sužovaly časté zdravotní problémy. "Rok 2011 bych musel začít  úplně od nuly a cesta zpět by byla hodně těžká," je si vědom tenista.

Vítěz šesti turnajů ATP ve dvouhře ale na sport úplně nezanevře. V plánu má hrát fotbal za staré pány klubu Hannover 96 a chce dokončit studia sportovního managementu. "Po patnácti letech je čas začít novou kapitolu v životě," těší se Kiefer.

Rodák z Hannoveru byl považován po Borisi Beckerovi a Michaelu Stichovi za největší talent německého tenisu. V roce 1995 byl světovou juniorskou dvojkou, o čtyři roky později už hrál na Turnaji mistrů. Během 14 let na okruhu ATP vyhrál šest turnajů a vydělal si 7,5 milionu dolarů. Jeho nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích bylo semifinále Australian Open v roce 2006.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeste ocekavam odchod dalsiho nemce Tommyho Haase.Ale snad jeste sezonu vydrzi.Dobre se kouka na jeho tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ho dlouho nebylo videt ani o nem slyset. Bohuzel drive nebo pozdeji to ceka vsechny. Nekteri odejdou v tichosti ,tech par vyvolenych okazale,ale vzdy je to smutne.Urcite rozumne rozhodnuti,stoji nohama na zemi a vi, ze uz to nejde. At se dari i v dalsi zivotni etape.
Reagovat
firestarter
škoda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist