Kilnarová si u 'Mácháče' došla pro první titul z turnaje ITF 25k

10. 6. 2018, 15:09
Aktuality 7
ITF STARÉ SPLAVY - Monika Klinarová se raduje ze svého čtvrtého titulu z turnaje ITF a prvního z akce dotované 25.000 dolary. Premiérový triumf na domácí půdě slaví ve Starých Splavech, kde osmnáctiletá Češka startovala díky divoké kartě a v dnešním finále na antukovém kurtu u Máchova jezera zdolala 7-6 6-3 Slovenku Rebeccu Šrámkovou.
Monika Kilnarová

Monika Kilnarová, jež patří mezi nejtalentovanější české teenagerky, měla na kontě tři tituly z antukových turnajů ITF 15k - loni triumfovala ve finském Tampere a v polském Mragowu a letos v dubnu se z vítězství radovala v řeckém Heraklionu.

Čtvrtý triumf a dosud nejcennější přidala dnes na domácí půdě ve Starých Splavech. Na antukových kurtech v rekreačním středisku u Máchova jezera nejprve zvládla tři třísetové bitvy a o víkendu porazila ve dvou setech dvě soupeřky, které už v minulosti byli ve světovém žebříčku v Top 150.

Po včerejší výhře nad Bulharkou Isabellou Shinikovovou si dnes osmnáctiletá Kilnarová poradila i s Rebeccou Šrámkovou. O tři roky starší Slovenku, která v sobotním semifinále vyhrála bitvu s nasazenou jedničkou Bulharkou Kostovovou, si poadila za necelou hodinu a půl 7-6 6-3.

Kilnarová si za titul z turnaje dotovaného částkou 25 tisíc dolarů připíše 60 bodů do světového žebříčku, v němž se poprvé posune do Top 300.

Ve Starých Splavech se tento týden představila také Lucie Hradecká, která se vrací po více než půlroční pauze zaviněné vážným zraněním kolena. Šampionka z roku 2004, jež si už minulý týden zahrála čtyřhru na French Open, však vypadla hned v úvodním kole, když ve svém prvním letošním singlovém utkání prohrála hladce 2-6 1-6 s hráčkou šesté světové stovky Němkou Mordergerovou.

Českou vítězku má také podnik ITF 15k v bosenské Banja Luce, kde triumfovala Michaela Bayerlová, která přitom startovala na svém prvním letošním turnaji. Devatenáctiletá Češka soutěží prošla bez ztráty setu, žádné z pěti soupeřek nepovolila víc jak pět gamů a ve finále přehrála 6-1 6-2 Japonku Satsuki Takamuraovou. Celkově získala třetí titul.

• ITF 25k STARÉ SPLAVY •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 06. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kilnarová (ČR) - Šramková (SR) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Zarycká/Marfutinová (2-ČR/Rus.) - Marková/Sekulicová (ČR/Něm.) 5-7 6-1 10-8

 

• ITF 15k BANJA LUCA •
Bosna a Hercegovina, antuka, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 06. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bayerlová (ČR) - Takamuraová (Jap.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Vaslab
Dnešní úspěch mladých českých žen doplnila i Michaela Bayerlová, která hrála svůj první letošní turnaj (patnáctku v Bosně) a hned získala titul. :)
Reagovat
fretek
Další turnaj vyhrála Havlíčková ve Štětíně a Linda Fruhvirtová ve Folignu (U14 resp. U16).
Reagovat
tommr
získala dneska svůj zatím největší titul. Staré Splavy jsou letos dokonce v kategorii ITF 25k+H což znamená, že za titul získá rovných 60 bodů ...
V singlovém žebříčku se posune na nové kariérní maximum do třetí stovky ...
Reagovat
travar
Do třetí stovky? Tak to je skvělé! Než se nadějem, tak bude ve stovce a tenisový svět jí pak bude ležet u nohou (někdo bude muset tu Bouchardovou nahradit).
Reagovat
Vaslab
V race žebříčku už je dokonce 240. :)
Reagovat
travar
Gratulace naší tenisové princezně :)
Reagovat
Frick
Tak dobrý, jako. Nečekal jsem. Šrámková už bouchala na dveře TOP 100, byla jasnou favoritkou s kursem 1,29...

Tak třeba z ní fakt něco bude. Ale hlavně nesmí mít v hlavě to, že je princezna, vole.

To by jí mohlo semlejt jak tu Jůžinu nebo jak ten Kurnik, nooo....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist