Klaasen s Ramem jsou nečekaně ve finále Turnaje mistrů

19. 11. 2016, 21:43
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Finále Turnaje mistrů ve čtyřhře má nečekané obsazení. Kontinen s Peersem se utkají s Jihoafričanem Ravenem Klaasenem a Američanem Rajeevem Ramem, kteří v semifinále vyřadili favorizovaný pár Jamie Murray a Brunou Soares. Ten tak přišel o šanci zakončit rok jako světová jednička.
Rajeev Ram a Raven Klaasen

Raven Klaasen a Rajeev Ram začali spolupracovat loni v létě a letos svou první kompletní společnou sezonu zakončují účastí na Turnaji mistrů. Oba na něm hrají poprvé v kariéře. 

Přitom vyhráli jen dva menší turnaje v Halle a v Chengdu, ovšem v součtu s body za semifinále Wimbledonu, čtvrtfinále na Australian Open či finále na Masters v Miami si zajistili start na vyvrcholení sezony v londýnské O2 areně.

A dvaatřicetiletý Jihoafričan s o dva roky starším Američanem na Turnaji mistrů mohou dosáhnout na životní úspěch. Ve skupině začali výhrou nad nasazenými jedničkami Francouzi Herbertem a Mahutem, přímém souboji o postup do semifinále porazili Španěly Marca a Feliciana Lópezovi a dnes uspěli i v boji o finále. 

Klaasen s Ramem v semifinále porazili 6-1 6-4 favorizovaný pár Jamie Murray a Bruno Soares, s nimž vyrovnali vzájemnou bilanci na 2-2. 

O titul si vítězové zahrají v neděli od 16:30 SEČ s Finen Henrim Kontinenem a Australanem Johnem Peersem. Ve třech vzájemných duelech s nimi neuhráli ani set, naposledy jim podlehli ve středu v rámci bojů ve skupině. Kontinen s Peersem v prvním semifinále porazili bratry Bryanovy.

Brit Murray s Brazilcem Soaresem navzdory dnešní porážce zakončí sezonu jako nejlepší pár roku. Soares se mohl stát poprvé v kariéře i světovou jedničkou ve čtyřhře, k tomu však potřeboval získat titul.  Na prvním místě tak přezimuje Francouz Nicolas Mahut před svým krajanem a parťákem Pierrem-Huguesem Herbertem.

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
sobotní výsledky (19. 11. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Bryan/Bryan (3-USA) 7-6(2) 6-4
Klaasen/Ram (7-JAR/USA) - J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Dneska to byla překvapení. Níže nasazené páry vcelku jasně přehrály vysoce favorizované páry, a tak bude mít TM hodně nečekané vítěze. Osobně bych to přál Kontinenovi s Peersem, jejich (sou)hra se mi líbí o něco víc :-)

Finále si nenechám ujít a doufám v chutný předkrm před hlavním chodem tenisového fanouška v podobě bitvy o titul a trůn :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist