Kližan v Rotterdamu udržel finálovou neporazitelnost a vydřel svůj nejcennější titul

14. 2. 2016, 17:45
Aktuality 165
ATP ROTTERDAM - Martin Kližan poprvé v kariéře vyhrál turnaj ATP 500. Šestadvacetiletý slovenský tenista si pro svůj čtvrtý titul došel v rotterdamské hale, kde v průběhu týdne odvrátil celkem osm mečbolů a vyhrál čtyři třísetové bitvy. V dnešním vyvrcholení turnaje zdolal Francouze Gaëla Monfilse a udržel si svou finálovou neporazitelnost.
Profily hráčů
Martin Kližan

Martin Kližan loni ukončil spolupráci s trenérem Martinem Dammem a na konci roku angažoval nového kouče Martina Hromce. Pod jeho vedením se mu nepovedl začátek sezony, když v Dauhá, v Sydney i v Melbourne vypadl vždy v prvním kole.

Nová krev v týmu slovenské jedničky ale zřejmě začíná učinkovat. Kližan minulý týden našel formu v bulharské Sofii, kde postoupil do semifinále, a tento týden dokonce nenašel přemožitele v nizozemském Rotterdamu. Byť nebyl mezi nasazenými.

Martin KližanJeho triumf se nerodil vůbec lehce, šestadvacetiletý Slovák však v zemi tulipánů prodal své čerstvě nabyté sebevědomí.

Nejprve ve třech setech zdolal Španěla Tommyho Robreda, následně si poradil s Kypřanem Marcosem Baghdatisem. A pak už následovaly tři výhry po prvním prohraném setu, který ztratil vždy v tie-breaku. Kližan se nikdy nevzdal, a to doslova. Ve čtvrtfinále zlikvidoval pět mečbolů proti vítězi dvou letošních turnajů Španělovi Robertu Bautistovi, v semifinále přežil tři mečboly proti Francouzi Nicolasi Mahutovi a v dnešním finále otočil nepříznivý vývoj proti pátému nasazenému Gaëlu Monfilsovi.

Kližan celý zápas tradičně sázel na silový tenis a agresivní hru. Odvrátit nedokázal jediný ze sedmi brejkbolů, a to až v rozhodujícím setu za stavu 5-0. Mrzet ho to ale nemuselo, hned v následné hře duel ukončil symbolicky dělovým forhendem, který vypálil rovnou z returnu. Nakonec zvítězil po dvou hodinách boje 6-7 6-3 6-1.

Tenista z bratislavské Petržalky tak vyhrál i své čtvrté finále na okruhu ATP. První tři triumfy slavil v hale v ruském Petrohradu (2012) a na antukách v německém Mnichově (2014) a v marocké Casablanca (2015). Dnes v Rotterdamu vybojoval svou dosud nejcennější trofej, když poprvé ovládl podnik ATP 500.

Martin Kližan a Gaël Monfils"Tohle je nejlepší výsledek mé kariéry. Jsem to na to velmi hrdý. Možná teď budu motivací pro mladé hráče v naší zemi. Jsem za to moc rád," řekl Kližan, který za vítězství získal šek na 363.400 eur a 500 bodů do žebříčku ATP. V něm se posune ze 43. na 27. místo a jen 70 bodů ho bude dělit od nejlepšího umístění (24. místa).

Letošní 'pětistovka' v Nizozemsku byla obsazená možná nejhůře v historii turnajů této kategorie. Kvůli zranění se odhlásili Roger Federer a Richard Gasquet, chyběli také šampioni z posledních let Juan Martín Del Potro, Tomáš Berdych a Stan Wawrinka. Roli nasazené jedničky tak plnil až třináctý hráč světa Marin Čilič.

Na to se však historie neptá a Kližan se svým vítězstvím zapsal nesmazatelným písmem mezi bývalé šampiony Wawrinku, Berdycha, Del Potra, Federera, Andyho Murrayho, Borise Beckera, Stefana Edberga či krajana Miloše Mečíře.

"Nemohu uvěřit tomu, že se to stalo. Vždy to byl můj sen být na stejné palubě s těmito neuvěřitelně skvělými hráči. Je to úžasný pocit," radoval se Kližan. "Každy den jsem bojoval. Většinou jsem měl každý den těžké tříhodinové zápasy, takže jediné, co jsem mohl dělat, bylo bojovat. Neustále jsem se snažil bojovat do posledního míčku a byla to dobrá volba. Nakonec jsem tady zachránil tolik mečbolů. Pořád tomu nemohu uvěřit," pokračoval.

Devětadvacetiletý Monfils si dnes na rozdíl od Kližana znovu pohoršil svou nelichotivou bilanci ve finálových zápasech na 5-18. A na rozdíl od slovenského přemožitele stále nemá ve sbírce cennější titul, než z podniku ATP 250. Dosud triumfoval čtyřikrát na tvrdém povrchu v hale (Méty 2009, Stockholm 2011, Montpellier 2010 a 2014) a jednou už v roce 2005 na antuce v Sopotech.

"Martin odehrál velmi dobrý zápas. Byl to od něj skvělý zápas, hrál lépe než já. Odvedl dobrou práci. Já odehrál dobrý zápas, ale prohrát ve finále je vždy nepříjemné," řekl devětadvacetiletý Monfils.

Kližan má v příštím týdnu volno, Monfils bude plnit roli nasazené sedmičky na domácím halovém turnaji v Marseille. V prvním kole se utká s krajanem Halysem.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.722.820 eur
nedělní výsledky (14. 02. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kližan (SR) - Monfils (5-Fr.) 6-7(1) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Mahut/Pospisil (Fr./Kan.) - Petzschner/Peya (Něm./Rak.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

165
Přidat komentář
kada.tom
Dom výhra, velmi pěkně :-)
Jen tak dál :-)
Reagovat
gigin
Bamos!! Po úspěchu v BA jsem měl trošku strach, že na to nenaváže, ale navázal. Jaký byl mač nevím, páč nebyl stream, ale tak hlavně, že je win.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
gigin
Tož toto by měli promítat a ukazovat malým dětem, budoucím tenisovým hvězdám. Tak sa to hraje!!
Reagovat
Pe3k
No hlavně ten jeho forehand vstoupil nesmazatelně do historie (tenisu a letectví).
Reagovat
janek_da
https://media.giphy.com/media/TxUI3AnwZRC6c/giphy.gif
Reagovat
rod_laver
Sedím s kolegou, který zná gigina osobně, u počítače a najednou se gigin připojí na Skype. Tak mu zavoláme, co dělá, aby nám gigin sdělil, že nemá čas, jelikož od jedné odpoledne hraje Gulbis! Jsme rád, že ses, gigine, nedíval zbytečně :D
Reagovat
Fandina
A co je nám do toho, co si povídáte s giginem? To souvisí s tenisem?
Reagovat
gigin
Tak tohle bylo hodně jedovaté Fandino. To ti taky vrátím. Ono zase tak u tebe nebude složité.
Reagovat
Fandina
Od tebe nečekám nic dobrého, teď jsi to jen potvrdil.
Reagovat
gigin
Jo? Tak rod něco napíše pod článkem, který už není nějak aktuální a ty to musíš hned napadnout? Ty si dobrák každým coulem.
Reagovat
rod_laver
Tobě nic, proto nerozumím, proč máš potřebuje reagovat. Já o žblepty důchodkyně, která celý den vysedává na fóru, a rozdává rozumy, rozhodně nestojím.
Reagovat
Fandina
Ubohé.
Reagovat
gigin
Ubohá si ty a ty tvoje kecy. Bezdůvodně napadáš naše vlákno, které nikomu nemůže překážet. Si vzpomeň na ty tvoje nudle, vyloženě tenisové, ježibabo.
Reagovat
Fandina
Je mi tě líto, to je všechno, co ti k tomu můžu napsat.
Reagovat
gigin
Protože k tomu ani víc napsat nemůžeš, otravo.
Reagovat
Fandina
Protože se nehodlám bavit s někým, kdo dovede jen urážet druhé. Ty nic jiného nedovedeš a to samé on. S takovými lidmi se nebavím a je mi jich líto.
Reagovat
rod_laver
jj, nebavíš, a proto jsi začala komentovat první :D
Reagovat
gigin
Tak zalez a neotravuj a už se se mnou nikdy nebav. Nazdar.
Reagovat
Fandina
Já se s tebou nebavím dávno. Nemám ráda podrazáky.
Reagovat
gigin
To víš že jo, ty lhářko prolhaná :)
Reagovat
Fandina
Ty mě neurazíš, už dávno ne.
Reagovat
gigin
Tak ona to ani není urážka. Je to pravda a ty to moc dobře víš. Dneska se nám najebeš do vlákna, které nikoho tady neomezovalo, a ty se do toho začala motat. Nechápu proč to děláš. Dej mi už pokoj jednou provždy ty prolhaná bestie. Nazdar.
Reagovat
Fandina
Já jsem tu nikdy nelhala a je mi z podivem, jak moc tvrdíš, že ano. V každém případě s tebou něco není v pořádku, že tak moc vehementně tvrdíš, že lžu. Normální to tedy není. Evidentně nejsi v pořádku.
Reagovat
Fandina
s podivem
Reagovat
gigin
Já jsem naprosto v pořádku. Že lžeš mi tady může potvrdit iks nicků, pokud se teda nezeserou.
Reagovat
Fandina
Nikdy jsem tu nelhala, takže těžko mi někdo může dokázat, že lžu. Tady takového člověka nenajdeš. Tady jsem nikdy nelhala.
Reagovat
r.Fever
People who claim they've never lied are the ones who can't even see their lies.

Na druhú stranu gigin, podľa rôznych vedeckých poznatkov, klamstvo je schopnosť mozgu pracovať na vyššej úrovni - takže to už nepreháňaj s tými lichôtkami :)
Reagovat
Fandina
To by mě také zajímalo, proč gigin tak vehementně o mně tvrdí, že lžu. Vždyť mu to musí být úplně jedno, co tu píšu, ale on je úplně jak pominutý s tím, že lžu. Normální to tedy není.
Reagovat
Fandina
Navíc, tady není důvod lhát, komu, když tu nikoho neznám a ani mi na nikom nezáleží. Není důvod.
Reagovat
r.Fever
Nádych - výdych, Fandina, jediný koho tu zaujímaš si ty sama. :) Zober si z toho ponaučenie, keď ťa niečo otravuje, nevšímaj si to.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, nejde o život. Ale znáš to, jsem baba zvědavá. Proč ten gigin to tak tvrdí, že lžu, strašně mě to zajímá ... úsměv
Reagovat
r.Fever
Bez vetra ...
Reagovat
makro99
ha ha; s tou slovenčinou to zní pěkně; a moc pěkná je i ta reakce paní :)
Reagovat
rod_laver
tvl už roztáčím zlatou sultánskou gulu
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Roger_Federer
Me to zajima
..nechapu kde bere takova nicka, uz roky tu drzost, rikat nam tady furt dokola co muzeme a co nemuzeme.
Tvuj nazor tady nema zadnou vahu Fandino.
Co je ti dotoho co tady pise okom?
Proc si vztoupila opet do toho vlakna?, jediny duvod, ze si chtela vyprovokovat a utocit.., hadat se.
Reagovat
Fandina
Ubohý a trapný jako vždycky. Nic jiného se od tebe ani čekat nedalo. Veřejný web není od toho, aby se tady vyřizovali soukromé vzkazy, osobního rázu. K tomu máš vzkazník. Ne veřejný web, kde se lidi neznají.

Opět ses projevil jako ten, který uráží druhé. Ubožák.
Reagovat
Fandina
vyřizovaly
Reagovat
Fandina
I když, asi jsem se špatně vyjádřila, ty nejsi ubohý, ty máš evidentně komplex směrem ke mně. Normální člověk takhle jako ty na někoho koho nezná, v životě ho neviděl a vůbec neví, s kým si píše, nereaguje. Ty jsi úplný blázen.
Reagovat
Roger_Federer
:), vzdyt ty tady uz 4roky delas uplne to same.
Chodis sem, vsupujes do vlaken, radi lidem co by mely a nemely delat, co muzou psat a co si myslet.
Doslova se vtiras do temat a hovoru o kterych nic nevis, neznas , nerozumus jim, jsi v kazdem vlakne..
Nedelas nic jineho, ze tady furt nekoho urazis, umravnujes, delas chytrou.
Co je ti potom co si tady kdo pise a komu??
Jsi nesnesitelny sprosty, zly internetovy prizivnik, co parazituje tady na diskuzi..uz si to uvedom a uber.
Reagovat
Fandina
Nesnášíš mě. Nevadí ti, že tu píší jiní. Já ano. Jdi se léčit. Jsi nemocný.
Reagovat
gigin
:DDD ty si deb*l!! Né já jsem řekl, že nemám čas, páč si musím nachystat oběd, protože od jednej hrál Gulba no :DDD Toto ti vrátím!! :DDD
Reagovat
Lunej..
Vasek je sympaťák, ale dneska fandím soupeři. A z těch barev mě nějak bolí oči :)
Reagovat
Lunej..
Tak Nick vítěz, Vašek samý úsměv, pohodový zápas. :)
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CbWQiHdUAAADNXs.jpg

já mam jen dvě :-P
Reagovat
Pe3k
Reagovat
gigin
Dobře Lorde!! Druhé kolo. Jdu střílat ohňostroj.
Reagovat
gigin
V tom závěrečném TB jsem neměl ani sebemenší obavy páč:

https://pbs.twimg.com/tweet_video/CbV-K8rUYAAfMgO.mp4
Reagovat
janek_da
Gamos
Reagovat
kada.tom
A v noci se jako žádný výsledek neudál? Co vyřazení Isnera nebo obhájce v Delray Beach Karloviče? O tom se jako neinformuje? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Co 1111? Nějak mu ta sázka na antuku nevychází. :-( Hrát v Memphisu a Delray Beach, svoje má jisté.
Reagovat
Davor1
Pozeral som celý zápas. Snažil sa veľmi, to treba uznať, chcel vyhrať... ale včera zvíťazila jeho drevenosť :/ Včera bol úplne tragický na sieti, neuhral tam skoro nič a tie TB, to je teda bieda nad biedu :( V treťom sete mal na returne dokopy asi milión BP, fakt mnoho šancí a väčšinou hrateľné, ale ako to zvyčajne zazdil, to sa u neho často nevidí, niekoľkokrát si pracne v dlhej výmene vydrel super pozíciu na zakončenie, a potom poslal naliatý krátky úder súpera z polovice kurtu outside out FH 3 metre do outu. A ten tretí set TB, to bol vrchol zmaru, najprv neskutočne otočiť z dvoch minibrejkov, dopracoval sa k niekoľkým hrateľným MP na returne, Pella vždy všetko len vracial a Izzy to vždy v rozhodujúcej chvíli pos*al, nakoniec mal MP aj na servise, ale netrafil najlepší servis, hrala sa výmena a tam to nedal, Pella potom premenil svoj...
Reagovat
Nola
ATP ROTTERDAM
,,V hlave sa mi pri tom neodohrávalo nič zvláštne, bolo to ako počas normálneho zápasu. Rozdiel je asi v tom, že bojujem do poslednej loptičky. Niektorí hráči si myslia, že majú mečbal a je koniec zápasu, no opak je pravdou. Veľmi veľa zohráva bojovnosť. Dôležitá je psychika, niektorí hráči sa nevedia vyrovnať s tlakom, mne nikdy nerobil problémy. Na rade je teraz titul na 1000-ke."
Reagovat
smazaný uživatel
No, skromnost mám rád, je dobře, že nemyslí hned na GS, ale chce nejdřív jít jen o stupýnek výš, ale možná kdyby si trochu víc věřil, tak by ten GS klapnout mohl.
Reagovat
bIbec
hmm, možná mu nedělal problémy tlak, protože se ještě nedostal do takové pozice, kdy se od něj něco čekalo. Pokud se časem vyšplhá výš a bude mít nějakou chvíli vyrovnanější výsledky, ten tlak pak může přijít. Ale nevím nevím. Tenis hraje atraktivní, ale.. úplně mu nevěřím.
Reagovat
bIbec
chci říct, že moc nevěřím v ty vyrovnané výsledky. Jiná věc je ten titul z tisícovky. To už je tak trošku sci-fi. I když je tam nepochybně víc hráčů, kteří "věří". Jen to prostě neřeknou. Sou "opatrnější".
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne, Maťo!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
19 letý Zdeněk Kolář porazil Zhyrmont 7-6 2-6 6-4 a kvalifikoval se na challenger ve Wroclawi.
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře. Doufám že nenarazí na někoho nasazeného, Berrera, který před týdnem porazil Štěpulu bych mu nepřála. Do hlavní soutěže také postoupil Hernych, tak jsem zvědavá, jak se mu povede dál. A budu držet palce Pavláskovi, Adam chytil v prvním kole Browna, druhého nasazeného, ale jednou ho už porazil, tak proč ne teď. Držím palce!
Reagovat
Fandina
Kolář bohužel Berrera chytil a hraje od 11 hodin kde není stream, takže to bohužel nebude k vidění. K vidění ale bude večer Adam s Brownem a od dvanácti Hernych se Struffem, žádný z nich nemá snadného soupeře /od sousedů u souseda/ takže držím palce kluci pojďte!!!
Reagovat
Fandina
Kolář udělal první set 6:4, super, tak ještě jeden!!!
Reagovat
Fandina
Ve druhém ale přišel o podání a set za stavu 5:6.
Reagovat
Fandina
Třetí 6:4, ale bylo tam nějaké ošetřování, tak nevím, jak Berrer hrál. Každopádně Kolář jde dál. Super!
Reagovat
rysan
Dobrej úspěch, nedávno jsem měl možnost si s ním popovídat a je to super kluk, snad se mu bude dařit :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/djokovic-basketbal-pisne-cetnici-d4z-/tenis.aspx?c=A160215_131253_tenis_elv
Reagovat
janek_da
Nějak jsem se v těch písních ztratil :D
Reagovat
janek_da
jinak si myslím, že to je o h*o*v*n*u a asi jsou novináři všude stejní

Kdy budou pobuřovat okolní státy pětatřicátníci?
https://www.youtube.com/watch?v=_eXw8JKQLXI

I když na "pionýři malované děti", si už stěžovali, že děti zpívají komunistickou píseň :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Další pseudoaféra. A idnes jako správný bulvár musí přebírat všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
šak jasný. Dal jsem to sem jenom pro zajímavost, co všechno už jsou dneska novináři schopni splácat za nesmysly.
Reagovat
Kozoroh
Politická korektnost je hnus.
Reagovat
Fandina
Hezky Kližko, gratulka. Viděla ho hrát s nedávno s Rosolem a hrál výborně. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
Frick
Kdo tu soutěž sledoval - taky vám ten Jiří, co skončil těsně třetí, připomínal jednoho českého tenistu?
Reagovat
Lunej..
Ze misto Martina nevyletel nahoru Mikulas, no pokud se znovu potka s Certem tak doufam, ze bude lip psychicky připraveny a na umpire bude sedet Andel.
Reagovat
steve79
Nevítě někdo jak to vypada s Fedexem? Bude hrát v Indian Wells?
Reagovat
gigin
Ne. Už je to starší kousek, takže rekonvalescence potrvá dýl. Následně antuka už ho nepotřebuje, Forehand ho na pažitu taky neotřebuje, takže to vidím tak na OH. Možná.
Reagovat
babolat.cz
s Hingisovou v deblu
Reagovat
Pe3k
No co já jsem četl, že prej chce startovat v Miami...
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem taky postřehla, že je tam přihlášenej :)
Reagovat
turista
Hráčů kteří vyhráli tolik zápasů, titulů a hráli tolik velkých finále na antuce jako Fedex není moc takže bych rozhodně neřekl, že antuka ho nepotřebuje.Po zranění ji určitě před RG zařadí. Na antuce má bilanci asi 211:64. Lepší statistiku má pouze Rafa a Novak.
Reagovat
Roger_Federer
Noleho statistika na Antuce je zatim temer stejna jako Rogerova a to od 2013 nemusel celit Nadalovi v uplne "plne sile", .,chyby mu zatim titul a ma o 2 finale RG mene..
Reagovat
gigin
Ale prosím tě, celá ta moje gloska byla spíš jakoby pokus o vtip. Narážel jsem na Rogerovo prohlášení 2014:

http://tenis.svetu.cz/37-roger-federer-na-antuce-hraji-jen-pro-zabavu.html

a na Forehanda, to je celé. Samozřejmě mu přeju hodně zdraví a brzký návrat na dvorce.
Reagovat
Roger_Federer
Vole :), a reaguju na tebe?
Vzdyt ja si to jeho "vtipne" prohlaseni pamatuju.;)
Reagovat
Pe3k
"Antuka už mě nepotřebuje" to je snad základ, to musí znát každý.
Jinak ty stránky tenis.svetu jsem viděl prvně.
Reagovat
panzer.dragon
https://streamable.com/62m2
Reagovat
smazaný uživatel
Slušný. Vzhledem k té jeho penaltové úspěšnosti z poslední doby (na kterou navazuje i Neymar) byl tohle asi nejjistější způsob, jak dát gól :)
Reagovat
janek_da
no jo, ale zase nedal
Reagovat
smazaný uživatel
Má aspoň asistenci a plácají ho po zádech, že je na rozdíl od Ronalda týmový hráč :)
Reagovat
kada.tom
... zatím to vypadá, že Taylor chce kytaru stůj co stůj :-D
Reagovat
PH94
Fritz zahájil ve velkém stylu :D Sice nevěřím, že by mu to mohlo vydržet, ale i tak je to potěšující :D
Reagovat
kada.tom
no, jenom aby vůbec oba stihli ten čas, kdy se Taylor dostane k nervozitě nebo kdy začne kazit ... zatím to vypadá, že bude za 40 minut hotovo :-D
Reagovat
kada.tom
áá, už se to vyrovnává, no uvidíme :-)
Reagovat
gigin
takže jedeme Marseille :)

http://www.protennislive.com/posting/2016/496/mds.pdf
Reagovat
Lunej..
gratulace, aspoň někdo mu dělá radost :) Jsem zvědavá, kdy můj šmatlácký tým bude úspěšný, i když vlastně jeden šmatlák cenný titul už má.
Reagovat
gigin
Hele díky, ale o Doma tu nemám strach. Má tu celkem hodně fans :)
Reagovat
Lunej..
Tak ty jsi patřil mezi první, co ho tu začali zmiňovat, tak gratuluju tobě. :) No a myslím, že jsme jediní dva, co tu fandí Nickovi. :)
Reagovat
gigin
Ještě carolyn.
Reagovat
bIbec
Já osobně bych Nickovi fandil aji proti Domovi. Vlastně bych Nickovi fandil proti skoro všem.
Reagovat
Lunej..
Já si tě nějak nevšimla, že mu fandíš, asi v té lavině negativních komentů vůči němu ses mi ztratil. :) tak vítej v klubu zoufalců :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Cico93
Škoda.
Prial som Nicovi, chýbal kúsok;-((
Reagovat
turista
Rozhodly pevnější nervy Thiema v tie-breacích. Nicolas Almagro hrál perfektní tenis od základní čáry z obou stran včetně téměř bezchybné obrany. V tie-breacích však znervózněl což znamenalo těsné outy. Pokud bude Nico letos takhle dobrý tak mu nějaké tituly neuniknou a na antuce bude nebezpečný pro kohokoliv kromě Novaka Djokoviče.
Reagovat
Pe3k
Další titul ve správných rukou. Gratulace!
Reagovat
sprchon
Super, gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisportal za chvíli Thiema adoptuje :-) rozhodně lepší zpráva, než že titul vyhrál i ten slovenský machírek.
Reagovat
PH94
Nejde mu nepřát zkrátka. Jaký rozdíl oproti velkohubcům jako Kyrgios či Tomic
Reagovat
George_Renel
Machýrek s tvrdým ;-).
Reagovat
FulnekUltras
kdoví jestli... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
PH94
Dominicu paráda :) Hrozně mu to přeju :)
Reagovat
kada.tom
Jooooo, Dom to ubojoval! Paráda, jsem moc rád, že vyhrál :-)
Reagovat
EllNino
Skvěle :) Parádní tenis, parádní bekhend a parání osoba :D ....Gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
parádní všechno :D :D mám taky velkou radost, bamooos :)))
Reagovat
spaniel
Dom neskutečně.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
No už se těším. Doufám, že jeho špíl s Kudlou zítra nedají na hodinu mezi psem a vlkem.
Reagovat
Pe3k
První zápas nebude nic moc...
Reagovat
Lunej..
Jsem netušila, kolik nicků tommr používá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám že to Niki dá.
Reagovat
panzer.dragon
gratulace Kližanovi
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
To co říká ke konci, nezbývá jen souhlasit. Je to frajer!
Reagovat
mats23
presne tak
Reagovat
PH94
Kdo čekuje Thiema proti Almagrovi? Tenis jak z partesu :)
Reagovat
kada.tom
já se dívám a jen souhlasím, úžasný tenis od obou a jsem moc rád, že 1. set získal Dom :-)
Reagovat
PH94
Taky mu fandím :) Dřív mi připadal takový hrozně rozevlátý u těch úderů, ale teď teda se mi zamlouvá pořád víc a víc :)
Reagovat
Pe3k
Koukám, ale ten stream má hrozný sound a jsem rád, že Thiem vede!
Reagovat
PH94
To byl jeden z důvodů proč jsem zainvestoval do O2 TV :D
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=TBQKrgwZn6g

Mezi genialitou a šílenstvím je tenká hranice...
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace Kližanovi. Věděl jsem, že to finále zvládne, hlavně díky tomu, že tam byl Monfils...Atp 500 putuje na Slovensko do Petržalky, kdo by to byl řek? Zatím je ta sezona slibně rozjetá (až na Djokovice a Federerovou operaci) mladým se daří: Thiem, Fritz, teď ten Kližan, Fed cup o biatlonu nemluvě. Za chvíli hodím highlights, sám se na něj tak 5x juknu.

Doufám, že díky tomu titulu získá konečně Kližan nějaké fanoušky! Nechápu, co tam na tom Slovenskou ještě chtějí? Má jeden z nejlepších forehandů na okruhu, dneska vyhrál slušně obsazený turnaj a navíc je tak trochu blázen.
Mrzí mě, že jsem zápas neviděl, ale alespoň jsem stihl Dominika.
Reagovat
FulnekUltras
Blázen? ;))))) Snad spíš teatrální šašek, o čemž nejlépe vypovídají jeho excesy v semifinále.
Reagovat
Pe3k
Já mu nechci nijak nadávat, tak jsem napsal blázen. Teatrální šašek možná více odpovídá skutečnosti, ale nebudu ho hejtovat, spíš mu fandím.
Reagovat
FulnekUltras
Mě cesta, jakou se dostal k momentálnímu výsledku, dost zajímá, takže o hejtování nemůže být bohužel řeč.
Reagovat
Pe3k
Ok.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cesta. To tak prostě někdy je, že si člověk řekne dost a je to. Není to časté, ale i někteří zdánliví alkoholici přestali pít během dne. Prostě už má člověk po krk toho, jak žil, v tomto případě jak hrál, je si vědom, že má na víc (což ještě víc umocňuje tu pachuť) a kousne se. Samozřejmě jde o to se potkat s těmi pravými lidmi, v jeho případě s tím pravým koučem.
Reagovat
FulnekUltras
Jsem zvědav, jak dlouho mu tento impuls vydrží. Pokud se něco zásadního nezmění v přístupu vrchních rozhodčí, tak možná ještě i dva turnaje... ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já doufám, že dlouho, protože tento Kližan mě fakt baví. Viděl jsem celý zápas s Bautistou a během mače mi zázračně klesala horečka, i bez pozření analgetika. :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak aspoň něco... ;) Jinak kdyby ty raplovinky šly z Martina při hře tak nějak spontánně na první dobrou, to bych bral. Ale vidím v tom až moc velký kalkul, což fakt nesnáším. Bohužel ho rozhodčí zatím nebyli schopni (čert ví proč;)) nijak umravnit, což by minimálně včerejšímu sf rozhodně pomohlo...
Reagovat
Herbert_Hoover
Právě proto, že je blázen, ty jsi taky tak trochu blázen a moc fanoušků nemáš. Akorát u Kližana lze počítat s tím, že jeho možný strop je fakt jinde, u tebe těžko říct, jestli to není tvé dosažitelné maximum co do fanouškovské lóže.
Reagovat
FulnekUltras
viz výše
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, teatrální šašek taky, ale podle mě je i blázen v určitém smyslu. ;)
Reagovat
vrabejka
Kližan už je světová 7ka v race lol :D Že by životní a průlomová sezona? :D
Reagovat
Davor1
Gratulácia Kližovi, odohral životný turnaj, to sa len tak nevidí, takéto 3 neskutočné otočky po sebe, o tom raz bude rozprávať ešte pravnúčatám :D

Nerobil by som si ale veľké ilúzie, že odteraz bude hrať stabilne takto, u neho prakticky po každom podobnom úspechu príde obdobie, kedy mu bude nejaký čas pršať do nosa, prestane makať a pol roka bude mať problém vyhrať 2 zápasy po sebe. Stalo sa to po prvom titule v Petrohrade, keď rok 2013 zakončil s tragickou, zápornou bilanciou, stalo sa to aj vlani, keď po menšom titule s Casablancy zvyšok roka neuhral takmer nič.
On už iný nebude, konzistencia je u neho neznámy pojem, ale v top móde, ktorý sa u neho náhodne aktivuje tak 1-2 krát do roka, môže urvať ešte niekoľko podobne cenných titulov a na konci kariéry sa možno bude kľudne môcť postaviť na Kučerovu a Hrbatého úroveň, aj keď sympatiami a reprezentatívnosťou tam nikdy nebude.

Monfils škoda, je to totálny finálový looser, ten už tiež, podobne ako Kližan, nikdy iný nebude. V tých prehratých finále snáď vytvorí nejaký rekord (v pomere k celkovým odohratým). Mrhač na entú...
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané. Azda ho nový kouč bude viac motivovať a jeho výstrelky správania skrotí.
Reagovat
smazaný uživatel
Po bok Hrbatého s Kučerom?..

Jedine počtom titulov..Ale GS úspechmi ani náhodou a skalpom svetových hráčov, či epic GS matches rozhodne nie...Prakticky v rámci GS nemáme na čo spomínat, jeden uhaluzeny zapas s Tsongom a to je vsetko. Málo.
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak Rotterdam je obrovský turnaj, ne snad celkovou dotací která je průměrná na pětistovky, ale hala Ahoy ve které se hraje turnaj, je jednou z největších tenisových hal světa, má i vyšší kapacitu než třeba centrální kurt ve Wimbledonu je tak pro zajímavost, velká škoda že nejlepší hráči tento turnaj ignorovali...
Reagovat
svetova.dvojka
Ještě, že nekomentoval Jožo Havrila slovenský komentátor Novasport, to bychom se dočkali orgasmu v přímém přenosu, já už jsem si stěžoval na Novaport a pana Havrilu za jeho vskutku "nestranné" komentování...
Reagovat
anajka
Zaslúžená výhra. Krásne, agresívne víťazné údery.
Blahoželám Martin a verím, že to nie je jednorazovka a že tento rok ťa bude vidieť aj v druhom týždni na GS.
Reagovat
Mayo
nebude :D
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi mu neverím, ale ak by sa zdvihol, vôbec by mi to nevadilo aj keď mi je nesympatický.
Reagovat
Mayo
Kližan sa zapísal na tabuľu víťazov medzi veľké hviezdy, dobre chalan z 5ržalky :D
Reagovat
smazaný uživatel
no, pozorujem tam tú iróniu :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty vogo, vždyť jeho hra místy posloužila jako lék na utišení organismu, fakt parádní údery, vražedný forhend, na Bautistu přichystal kanón a z něj střílel o sto šest, a ta hra nervů? Wtf, nedávno bychom ho odváželi na kompost, totálně rozloženého i na challengeru v Bratislavě, najednou odráží mečboly jako římské legie. Nový trenér mu sedí očividně a jen tak dál, sice je to psychouš, ale momentálně mě baví, tenhleten "slovenský Nadal".
Reagovat
smazaný uživatel
ešteže si to dal do úvodzoviek :)
Reagovat
smazaný uživatel
rad by som videl jeho zapas proti Kyrgiosovi,mozmo aj nejaka kulturna vlozka:)
Reagovat
Nola
ja by som uvitala stvorhru v zlozeni Klizan, Fognini, Kyrgios, Gulbis
Reagovat
smazaný uživatel
len sa musia stretnut co najskor,pretoze sice Klizan je cvok-original tak Kyrgios z toho vyrastie
Reagovat
smazaný uživatel
Posílám gratulaci na Slovensko, Martin to má zasloužené :))
Reagovat
Nola
congrats Martin Klaunovic :D skvele odohrany turnaj
Reagovat
EllNino
už dlouho se mi jeho hra líbí, a co že je trochu praštěnej :) Titul mu sluší
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Cico93
presne.
Mňa svojimi výstupmi tiež často se*e, ale tento titul berie zaslúžene.
Reagovat
Nola
uz sa tesim na jeho prehlasenia v tlaci :D
Reagovat
smazaný uživatel
to aj ja, silné rečičky, rečičky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist