Kližan vykročil za obhajobou titulu vítězstvím nad Verdaskem

14. 2. 2017, 15:29
Aktuality 10
ATP ROTTERDAM - Neobvyklý průběh na mužské tenisové poměry nabídlo utkání prvního kola na turnaji ATP v Rotterdamu mezi obhájcem titulu Martinem Kližanem a Fernandem Verdaskem. Slovenský tenista zahájil své tažení za obhajobou loňského triumfu vítězstvím 6-4 0-6 6-1. Ve druhém kole se Kližan střetne s Philippem Kohlschreiberem.
Martin Kližan

Martinovi Kližanovi se od loňského léta vůbec nedařilo. Slovenská jednička prohrála deset utkání v řadě a sérii porážek definitivně přerušila až minulý týden v Sofii. Po čtvrtfinálovém neúspěchu v bulharské hale se sedmadvacetiletý rodák z Bratislavy přesunul do Rotterdamu, kde letos obhajuje titul.

Už v prvním kole měl papírově těžkého soupeře - nevyzpytatelného Fernanda Verdaska. Se Španělem si však, i přes ztrátu koncentrace ve druhém setu, relativně snadno poradil a poprvé na třetí pokus Verdaska přehrál.

Vyrovnané úvodní dějství Kližan rozhodl až v úplné koncovce, kdy v desátém gamu Verdaskovi podruhé sebral servis, když využil čtvrtý setbol. Následoval ale absolutní kolaps ze strany slovenského tenisty, který ve druhé sadě uhrál pouhých sedm fiftýnů a schytal "kanára".

Nicméně Španělovi dlouho převaha na kurtu nevydržela a sám začal kupit chyby. Loňský vítěz se naopak vrátil ke své hře z prvního setu a rozhodující dějství suverénně ovládl. 39. hráči světa povolil jediný game.

Ve druhém kole se Kližan pokusí oplatit čtyři roky starou porážku Philippovi Kohlschreiberovi. Němec vyřadil osmého nasazeného Lucase Pouilleho.

Dál jde i turnajová šestka Jo-Wilfried Tsonga. Francouz nepřipustil výraznější komplikace v duelu s divokou kartou Stefanosem Tsitsipasem z Řecka.

Svůj úvodní zápas zvládl i nejvýše nasazený Marin Čilič, snadné to ale neměl. Finalista z roku 2014 prohrál s Benoitem Pairem první set, pak ale vývoj dokázal otočit a zvítězil 5-7 6-3 6-2. Sedmý hráč světa Francouze porazil potřetí v řadě a připsal si teprve druhou výhru v sezoně.

O první letošní čtvrtfinále si Čilič zahraje s dvacetiletým členem NextGenATP - po zranění se trápícím krajanem Bornou Čoričem, nebo Rusem Karenem Chačanovem.

Už včera do druhého kola postoupil Tomáš Berdych, který v Nizozemsku čeká na svého dalšího soupeře. Dozví se ho až ve středu ze souboj Gasquet - Troicki. Ani dnes však Berdych neměl v Rotterdamu volno, neboť vstoupil do soutěže deblistů. V prvním společném zápase s Indem Rohanem Bopannou potvrdili roli favoritů proti domácí dvojici Haase/Smits, které smetli dvakrát 6-2.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,854.365 eur
úterní výsledky (14. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čilič (1-Chorv.) - Paire (Fr.) 5-7 6-3 6-2
Tsonga (6-Fr.) - Tsitsipas (Řec.) 6-4 7-6(2)
Kližan (SR) - Verdasco (Šp.) 6-4 0-6 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Pouille (8-Fr.) 7-5 6-2
Simon (Fr.) - Mahut (Fr.) 3-6 6-3 6-4
Müller (Luc.) - Griekspoor (Niz.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Berdych/Bopanna (ČR/Indie) - Haase/Smits (Niz.) 6-2 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
kada.tom
tvl ... Bernie to projel s Barbadosanem Kingem :-O :-D
Reagovat
janek_da
A Panter nakonec srdíčko na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
bratislavský patriot to ubojoval srdíčkem :D
Reagovat
Nola
:D Klizan v poslednej dobe kanarov bud rozdava, alebo inkasuje, v prvom pripade to skoncilo fiaskom... typovo velmi podobni hraci, ak im to tam pada, su schopni porazit kohokolvek...
Reagovat
Mark976
S tím titulkem bych si pane redaktore ještě trošku pohrál. Hladká byla pouze druhá sada a tu Kližan prohrál:o))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Přemluvili jste mě :)
Reagovat
Mark976
:o)
Reagovat
spaniel
6:0 je hladká sada a 6:1 ne?
Reagovat
Mark976
6:0 hladká 6:1 snadná :o) čeština je bohatá:o)
Reagovat
EllNino
Pohodlným vítězstvím jo ? :) ... kdyby to bylo 6:4 6:1 tak neřeknu, ale ten kanár ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist