Kohlschreiber znovu po dvou letech vyhrál antukový turnaj v Kitzbühelu

5. 8. 2017, 15:28
Aktuality 5
ATP KITZBÜHEL - Vítězem posledního letošního turnaje ATP na antuce je Philipp Kohlschreiber. Německý tenista znovu po dvou letech dobyl rakouský Kitzbühel, když ve finále porazil Portugalce Joaa Sousu a získal svůj 8. titul.
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber před týdnem vzdal kvůli údajným svalovým problémům semifinále na domácím klání v Hamburku, byť vedl nad krajanem Florianem Mayerem 6-4 a 2-3, a fanoušci ho z kurtu vypískali. 

O pouhé tři dny později Kohlschreiber vstoupil do dalšího turnaje v Kitzbühelu, kde má přihlášený trvalý pobyt. A v rakouském zimním středisku už žádné zdravotní problémy neřešil, vyhrál pět zápasů během pěti dnů a díky tomu dnes slaví první letošní triumf.

 

Tituly Philippa Kohlschreibera
2017 Kitzbühel (antuka)
2016 Mnichov (antuka)
2015 Kitzbühel (antuka)
2014 Düsseldorf (antuka)
2012 Mnichov (antuka)
2011 Halle (tráva)
2008 Auckland (tv. povrch)
2007 Mnichov (antuka)

Třiatřicetiletý Němec, který ve druhém kole vyřadil jediného českého zástupce v soutěži Jiřího Veselého, dnes ve svém celkově 17. finále na okruhu ATP přehrál 6-3 6-4 Portugalce Joaa Sousu a během dvou měsíců tak vyrovnal vzájemnou bilanci z 0-2 na 2-2.

Přitom Sousa zaznamenal v každém setu jako první brejk, ale potvrdit ho ani jednou nedokázal. Kohlschreiber vždy zareagoval ziskem čtyř gamů po sobě a obě sady bez potíží doservíroval.

Celkově si bývalá světová šestnáctka Kohlschreiber připsal 8. titul, z toho šestý na antuce. V Kitzbühelu navázal na triumf ze sezony 2015. Všechny trofeje má z turnajů ATP 250.

Osmadvacetiletý Sousa dnes potvrdil svou mizernou finálovou úspěšnost. Ve finále si zahrál podeváté, tituly však slavil pouze v hale na tvrdém povrchu v Kuala Lumupur 2013 a ve Valencii 2015. Na antuce prohrál i čtvrté finále.

 

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 540.310 eur
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Kohlschreiber (Něm.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Cuevas/Durán (4-Urug./Arg.) - Podlipnik-Castillo/Vasilevskij (Chile/Běl.) 6-4 4-6 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
sprchon
Kohli skvěle, přeju mu to. Zvlášť doma. Snad se Joao dočká někdy jindy. :)
Reagovat
kada.tom
od kdy je Kitzbühel v Německu?
Reagovat
Enterprise
Filip v Kitzbuhelu bydlí :-)
Reagovat
sprchon
Bydlí tam, někdo tu včera psal (myslím že Fandina), že na zápasy jezdí na kole.
Reagovat
Fandina
gratulka. Nevím, jak hrál s J1rkou, ale viděla jsem jeho zápas s Lajovicem a tam se mi líbil. Takže super a gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist