Kokkinakis má po pádu v Monte Carlu berle a ortézu na kolenu

17. 4. 2018, 09:11
Aktuality 6
Pád Thanasiho Kokkinakise během zápasu prvního kola Masters v Monte Carlu se nakonec bez následků neobešel. Dvaadvacetiletý Australan se druhý den objevil na veřejnosti s berlemi a ortézou na levém kolenu a jeho talent tak brzdí další z mnoha zranění.
Profily hráčů
Thanasi Kokkinakis

Talent světového tenisu Thanasi Kokkinakis během sezon 2016 a 2017 odehrál kvůli zranění ramena, třísel a prsního svalu pouze osm turnajů.

A zdravotní potíže se čerstvě 22letému Australanovi, který už byl 69. hráčem světa, nevyhýbají ani letos. V únoru kvůli zranění levého kotníku nenastoupil k semifinále na challengeru v Mexiku a nové problémy si odnesl v neděli z prvního zápasu sezony na antuce.

Kokkinakis, který si před třemi týdny v Miami překvapivě vyšlápl na Rogera Federera, si na Masters 1000 v Monte Carlu poranil levé koleno.



V závěru prvního setu zápasu s Rusem Karenem Chačanovem totiž zahrál v zadní části kurtu bekhendový úder ve výskoku, škobrtl přitom o reklamní banner a nekontrolovatelně padl na zem. Z kurtu se okamžitě zvedl a zdálo se, že nedošlo ke zdravotní újmě na kotníku, zápěstí ani kolenu.

Kokkinakis zápas dohrál (5-7 4-6), ale druhý den se v tenisovém areálu v Monte Carlu objevil s berlemi a černou ortézou na levém kolenu. A večer na sociálních sítích potvrdil, že koleno si poranil právě při krkolomném pádu.


Rozsah zranění zatím není známý. Aktuálně 150. hráč světa Kokkinakis by ale znovu mohl přijít o velkou část sezony na evropských antukách, na nichž v posledních dvou letech odehrál jen dvě utkání.

Nejbližší akci má Kokkinakis naplánovanou na konec dubna, kdy by se měl představit v kvalifikaci turnaje v Istanbulu. 

Australský tenista už vyzval představitele ATP, aby zvážili přesunutí nevhodně umístěných bannerů.

K podobnému incidentu došlo loni na French Open. David Goffin si tehdy v podobné části kurtu podvrtl kotník a plachtu a přes měsíc nehrál. Několik týdnů mu pak trvalo, než našel vítěznou formu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Marduch
.
Reagovat
bIbec
prej "naštěstí bez zranění"
Reagovat
EllNino
Teď do banneru kopl i Dominic :)) Pěkně na ho*no tam jsou
Reagovat
Fandina
Ten kluk je křehký, je to děs.
Reagovat
Kytka
No ony ty reklamní panýlky jsou někdy postaven moc "šikovně".
Reagovat
Fandina
To také.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist