Kolář 'double' nezkompletoval, prohrál i čtvrté letošní finále

22. 4. 2017, 09:03
Aktuality 2
FUTURES SHYMKENT - Zdeněk Kolář si na čtvrtém z posledních pěti turnajů Futures zahrál ve finále, svůj celkově třetí titul ale znovu nevybojoval. Dnes v kazašském Shymkentu podlehl druhému nasazenému Srbovi Danilu Petrovičovi a finálovou bilanci si pohoršil už na 2-7. Nenavázal tak na včerejší triumf ve čtyřhře.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© Prosperita Open)

Zdeněk Kolář si v uplynulých šesti týdnech zahrál v Chorvatsku a Kazachstánu na šesti antukových turnajích Futures a na čtyřech z nich se dostal do finále. V Poreči, Opatiji a ani na dva pokusy v kazašském Shymkentu však titul nevybojoval.

V dnešním finále nejvýše nasazený Čech nestačil na turnajovou dvojku Danila Petroviče. S pětadvacetiletým Srbem, který je 318. hráčem světa a nejvýš byl na 299. příčce, prohrál za hodinu a 47 minut hry 6-7 3-6.

V prvním setu se Kolář dostal ze stavu 2-5 a vynutil si tie-break, ve kterém mu však utekl začátek a vrátit do hry se už nedokázal. I v druhé sadě český hráč, který měl v nohách tří třísetové duely, smazal manko brejku a srovnal na 3-3, ale pak přišel dvakrát po sobě o podání a finále pro něj skončilo opět porážkou.

Ve finále turnaje Futures si dvacetiletý rodák Bystřice nad Pernštejnem zahrál podeváté v kariéře, tituly ale získal jen loni na jaře na antukách v chorvatské Pule a v Praze.

Ve světovém žebříčku ATP by se bývalý vítěz Pardubické juniorky Kolář měl posunout z 241. na 235. místo a vyrovnat tak své dosud nejlepší umístění.

Kolář, kterého trénuje jeho otec Zdeněk, dnes přišel o možnost poprvé v kariéře vyhrát na jednom turnaji dvouhru i čtyřhru, ve které slavil svůj pátý deblový titul už včera společně s Chorvatem Ninem Serdarušičem. Stejně dopadl i letos v Poreči, při loňském singlovém triumfu v Praze zase nedokázal uspět ve finále čtyřhry.

• FUTURES SHYMKENT •
Kazachstán, antuka, 15.000 dolarů
sobotní výsledky (22. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Petrovič (2-Srb.) - Kolář (1-ČR) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
zase ten Korda
Reagovat
Fandina
to už je tenhle týden třetí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist