Kolář je počtvrté v sezoně ve finále, v Kazachstánu útočí na double

21. 4. 2017, 10:59
Aktuality 1
FUTURES SHYMKENT - Zdeněk Kolář může poprvé v kariéře získat dvě trofeje z jednoho turnaje. Dnes na podniku Futures v kazašském Shymkentu postoupil už počtvrté v sezoně do finále dvouhry a poté získal svůj celkově pátý titul ze čtyřhry.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář hraje v Shymkentu druhý týden po sobě. Tentokrát je nasazenou jedničkou ve dvouhře i ve čtyřhře a své žebříčkové postavení dokonale potvrzuje. Čtyři zápasy už vyhrál v singlu i v deblu a poprvé v kariéře útočí na 'double'. 

Ve dvouhře dvacetiletý český tenista zvládl třetí třísetovou bitvu během tří dnů. V dnešním semifinále zdolal 6-2 5-7 6-4 o rok staršího Španěla Maria Vilellu Martíneze, kterému oplatil pět dní starou porážku a ukončil jeho osmizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Kolář přitom dobře rozehraný zápas duel málem prohrál. Po zisku prvního setu měl ve druhé sadě dvakrát výhodu brejku a za stavu 6-2 a 5-4 podával na vítězství, jenže pak ztratil šest her v řadě a v rozhodujícím dějství rázem prohrával 0-3. 

Český mladík se však nevzdal. I díky sérii jedenácti vyhraných míčků získal pět gamů po sobě a zápas po dvou a čtvrt hodinách boje ukončil využitím druhého mečbolu.

Do finále se Kolář dostal na čtvrtém z posledních pěti turnajů, letos ale ještě netriumfoval. Ve finálových duelech má bilanci 2-6, když tituly získal loni na jaře na antukách v chorvatské Pule a v Praze.

O svou první letošní a celkově třetí trofej si Kolář, jehož trénuje jeho otec Zdeněk, zahraje v sobotu s druhým nasazeným Danilem Petrovičem. S pětadvacetiletým Srbem, který je 318. hráčem světa a nejvýš byl na 299. příčce, dosud nehrál.

Bývalému vítězi Pardubické juniorky Kolářovi v žebříčku patří 214. místo, jeho maximum je jen o šest příček lepší. V případě triumfu by ho měl překonat.

Ve čtyřhře rodák z Bystřice nad Pernštejnem vybojoval svůj celkově pátý titul už dnes. Triumfoval potřetí v sezoně a znovu společně s Chorvatem Ninem Serdarušičem. Turnajem prošli bez ztráty setu, když v dnešním finále smetli 6-2 6-2 španělsko-ruské duo Vilella Martínez/Zhrubin.

• FUTURES SHYMKENT •
Kazachstán, antuka, 15.000 dolarů
páteční výsledky (21. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kolář (1-ČR) - Vilella Martínez (4-Šp.) 6-2 5-7 6-4
Petrovič (2-Srb.) - Gakhov (5-Rus.) 5-7 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Kolář/Serdarušič (1-ČR/Chorv.) - Vilella Martínez/Zhurbin (4-Šp./Rus.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
dobře, sice futures, ale i to se počítá a koukám, kvalda na GS by měla být. Držím palce, pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist