Kolář si mohl zajistit posun do Top 200, místo toho utrpěl debakl 0-6 0-6

17. 8. 2018, 22:44
Aktuality 6
CHALLENGER CORDENONS - Jediná výhra ho dělila od premiérového posunu do Top 200. V dnešním utkání ve čtvrtfinále antukového challengeru v italském Cordenonsu byl favoritem. Zdeněk Kolář ale proti maďarskému kvalifikantovi zaváhal a navíc utrpěl nejhorší porážku kariéry. Jednadvacetiletý Čech prohrál nejpotupnějším rozdílem 0-6 0-6.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář se díky solidním výsledkům v poslední době nenápadně přížil k premiérovému posunu mezi dvě stě nejlepších tenistů světa. 

A když tento týden na antukovém challengeru v italském Cordenonsu potvrzoval roli nasazené šestky a bez ztráty setu postoupil do čtvrtfinále, stačilo mu vyhrát jediný zápas a měl by Top 200 jistou. 

Jenže jednadvacetiletý Čech čtvrtfinálový duel proti o téměř dva roky mladšímu Maďarovi Mateu Valkuszovi nezvládl. Na returnu uhrál pouhé čtyři fiftýny, při sém podání nevyužil ani jeden z deseti gamebolů a za 50 minut hry prohrál 0-6 0-6. Dva kanáry dostal poprvé v kariéře.

I přes dnešní debakl si Kolář v žebříčku vylepší vlastní maximum, když se posune na 210. místo. Nyní ho čeká přesun do New Yorku, kde příští týden zabojuje v kvalifikaci o start na US Open. Na tvrdém povrchu se představí poprvé po šesti měsících.

• CHALLENGER CORDENONS •
Itálie, antuka, 64.000 dolarů
páteční výsledky (17. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Valkusz (Maď.) - Kolář (6-ČR) 6-0 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Dobry-den
Co jsem se tak díval, tak letos odehrál už 26 turnajů + další zápasy v bundeslize. Nepřehání to trochu? Kvantita nemůže nahradit kvalitu...
Reagovat
Fandina
Turnajů má dost, ale co se týká zápasů, tak letos jich má zatím 59, vloni jich měl ke konci roku 100, předloni 82 a v roce 2015 74 zápasů. Takže to je srovnatelné. Letos hraje hodně turnajů, ale jsou to na vyšší úrovni, vloni to bylo podobné, ale předtím to byly hlavně Futures nebo Challengery.
Reagovat
EllNino
Nechápu ...
Reagovat
com
jouda no
Reagovat
Dobry-den
Gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist