Kolář si na challengeru v Ostravě zahraje o premiérovou trofej

30. 4. 2016, 16:37
Aktuality 4
Devatenáctiletý Zdeněk Kolář smetl v semifinále domácího antukového challengeru v Ostravě o deset let staršího Marka Michaličku 6-2 6-1 a postoupil tak poprvé v kariéře do finále. O premiérový titul si zahraje s Francouzem Constantem Lestiennem.
Zděněk Kolář

Zděněk Kolář měl na svém kontě před startem v Ostravě jen jednu challengerovou výhru, na domácí antuce se ale tento týden rozjel a po skvělých výkonech postoupil až do semifinále. V něm si dnes navíc hladce poradil i s o deset let starším krajanem Markem Michaličkou, kterého smetl 6-2 6-1, a poprvé v kariéře tak postoupil do finále.

Životní týden může Kolář završit premiérovým triumfem na challengeru, který by ho v žebříčku vynesl z 487. příčky až na 295. místo. Jeho finálovým soupeřem bude 276. hráč světa Francouz Constant Lestienne, jenž v semifinále přehrál Itala Napolitana 6-2 6-4. V případě, že Kolář finále prohraje, posune se na 350. příčku.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 04. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Kolář - Michalička (oba ČR) 6:2, 6:1
Lestienne (Fr.) - Napolitano (It.) 6:2, 6:4

• Čtyřhra - finále •
Arends, Weissborn (2-Niz./Rak.) - Dlouhý, Podlipnik-Castillo (4-ČR/Chile) 7:6 (10:8), 6:7 (4:7), 10:5

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
4:1, to vypadá dobře. Pojď Zdendo, vyklepni žabožrouta!
Reagovat
George_Renel
Přeji mu i nám, aby to nebyl ojedinělý záblesk. Nadějných mladých hráčů máme jako šafránu, tak je třeba ho pěstovat.
Reagovat
George_Renel
A teď koukám, že finále dávají již v 10 dopoledne. To si tedy budu muset pustit o hodinu posunuté, v 10 budu určitě polykat kilometry na bicyklu.
Reagovat
Frick
Prima, že to bude na ČT Sport...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist